Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Aveti vreo recomandare pentru a slabi concentratia de alcool din vin?

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 03.02.2009
Imi fac singur vinul, si-mi place mult, insa ma feresc cat pot de mult de alcool - caci fac sport. As vrea sa stiu cum se poate reduce din concentratia de alcool a vinului.
Asa din cate m-am uitat pe net vad ca alcoolul se evapora pe la 80 de grade, deci teoretic as avea o fereastra intre 80 si 100 grade.
Eu am facut test cu un pahar de vin, la microunde (unde n-am putut controla temperatura), si vinometru arata ca a scazut vreo 1-2grade. Ca gust se schimba totusi, dar in continuare e bun.
Ma gandesc sa pun pe un vas mai mare si sa controlez temperatura cu un termomentru si s-o tin mai mult ca sa aiba timp sa se evapore mai mult.  As face vreo 2 litri maxim totusi ca ma gandesc ca fara alcool nu va tine prea mult vinul, deci sa fac sa-l consum mai repede (si tinut in frigider banuiesc. Eu deobicei tin in beci vinul).

Ati mai facut asa ceva, aveti vreo recomandare? Cum ati reusit sa scoateti mai mult alcool din vin?
PS. am incercat sa pun deoparte niste suc de struguri si sa adaug aspirina.. dar nu, nicio sansa sa-l tina sa nu fermenteze, poate ori i-ar trebui mult mai multa aspirita/conservant ceva (si nu-s de acord sa consum asa ceva), ori ar trebui tinut la congelator, ceea ce nu am spatiu suficient.

Edited by bursucelu_viesel, 15 January 2023 - 12:17.


#2
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,216
  • Înscris: 06.01.2007
Mai bine lasa-te de sport.

#3
rosebowl

rosebowl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 20.06.2014
Daca il spritui cu apa, nu merge?
Cu vin taiat n-ai incercat, acela este mai slab alcoolic...

#4
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 03.02.2009

 rosebowl, on 15 ianuarie 2023 - 12:17, said:

Daca il spritui cu apa, nu merge?
Cu vin taiat n-ai incercat, acela este mai slab alcoolic...
E o idee. Doar ca simt ca-i diluez si gustul si proprietatile (si minerale, etc, si efectul de anti-greata ca de multe ori il beau cand mananc ceva mai "zdravan"). Si sa beau apa la masa, iar nu-mi surade (dilueaza sucul gastric). Baremi daca beau ceva, sa aiba nutrienti.

 maccip, on 15 ianuarie 2023 - 12:15, said:

Mai bine lasa-te de sport.
Pana acum am reusit sa beau extrem de putin la masa. Vreo 50ml. La nevoie ma pot lasa de tot de vin, dar de sport nu ma pot lasa. Posted Image

Edited by bursucelu_viesel, 15 January 2023 - 12:24.


#5
nixrohnson

nixrohnson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,237
  • Înscris: 22.11.2022
Bei mai putin.
Bei cu apa / gheata. Sau cola sau ce-ti place tie ;)

Pui zahar cind faci vinul? Acesta creste continutl de alcool.
Se poate scadea continutl de alcool daca adaugi apa in must. Bineinteles, dupa niste proportii stricte, sa nu-l strici de tot.

#6
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,216
  • Înscris: 06.01.2007

 bursucelu_viesel, on 15 ianuarie 2023 - 12:21, said:

de sport nu ma pot lasa.
Nici electroliza vinului nu o poti face.
Macar la masa-lasa-te de sport si bea si tu un vin.

Edited by maccip, 15 January 2023 - 12:24.


#7
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 03.02.2009

 nixrohnson, on 15 ianuarie 2023 - 12:22, said:

Pui zahar cind faci vinul? Acesta creste continutl de alcool. Se poate scadea continutl de alcool daca adaugi apa in must.
Alti ani am mai pus 1-2kg zahar la butoiul de 140litri, dar pt ca strugurii nu prea erau dulci. Anul asta (adica toamna trecuta), n-am mai pus special am zis sa iasa cat mai slab vinul. Dar culmea ca a iesit foarte dulce vinul asta.. a fost bizar, caci strugurii nu mi s-au parut dulci, nici mustul, insa vinul..zici ca-i visinata. N-are mult alcool, vreo 8-9grade (deobicei iese de vreo 12grade).
N-am incercat sa pun apa in must, mi se pare dubios..dar e posibil sa iasa mai putin alcool ma gandesc daca nu respect cu strictete sa nu prinda oxigen in faza lui de fierbere. Nu stiu daca ar putea iesi mai slab, probabil ar bate spre acriu, ceea ce mmm. nu prea-mi surade. Nu stiu cat ar tine vinul asa - in timp, caci stiu ca alcoolul il tine. Pana acum vinul in beci vad ca tine bine 1 an, adica cand cumpar struguri inca mai am vin de anul trecut si e bun.

Edited by bursucelu_viesel, 15 January 2023 - 12:33.


#8
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,740
  • Înscris: 30.08.2006
Daca ti-l faci singur e foarte simplu de controlat concentratia alcoolica. Opresti fermentarea cu inhibatori de fermentatie. Asta data viitoare. De vazut daca prin inghetare controlata se poate separa partial alcoolul din vin.

Deja daca e dulce nu a finalizat fermentatia sau drojdia a incetat fermentatia la o concentratie alcoolica mai mica.

Edited by Leo2006, 15 January 2023 - 12:44.


#9
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 03.02.2009

 maccip, on 15 ianuarie 2023 - 12:23, said:

Macar la masa-lasa-te de sport si bea si tu un vin.
Invers am facut. Am baut vin in timpul sportului, ca intra-workout. lol. Initial era suc de struguri / must si mergea super in timpul antrenamentului. Imi dadea energie calumea. Apoi cand a aparut alcoolul in ecuatie a inceput sa se incalzeasca muschiul, adica sa-l anestezieze alcoolul, si deja tragi de "hiare" degeaba, caci alcoolul scade sinteza proteica, deshidrateaza celulele, etc. Dupa un antrenament vine 1-2 zile de reparatii si apoi sa speram 1-2 zile de castig muscular, dar deja daca intra alcoolul in corp, la revedere castiguri.
Acum. nici n-as putea spune ca sa nu beau absolut deloc caci alcool contine pana si painea ca fermenteaza (mai ales cea de casa), deci nu-i necaz sa fie putin alcool acolo. Insa putin sa fie..

#10
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,999
  • Înscris: 07.11.2006
Nici unde in lumea asta mare nu se pune apa, Cola, Pepsi sau alte dracii in vin.
Doar diletantii fac asa ceva, fara suparare. Daca vinul este prea tare, se alege alt sortiment, mai slab alcolizat, nu se indoaie.

#11
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,721
  • Înscris: 03.02.2009

 Leo2006, on 15 ianuarie 2023 - 12:42, said:

De vazut daca prin inghetare controlata se poate separa partial alcoolul din vin.
Deja daca e dulce nu a finalizat fermentatia sau drojdia a incetat fermentatia la o concentratie alcoolica mai mica.
Eu cumpar strugurii si vad ca ..depinde cum ii nimeresc. Unii nu vor sa se apuce de fierbere, se apuca tarziu si termina repede (~3saptamani), Altii incep repede sa fiarba si termina repede sau 4-5saptamani. Asta de acum a fost bizar ca a inceput mai greu, dar a tinut 2luni jumate, deja venea anul nou, si l-am tras din butoi. Tot mai scotea gaz din cand in cand pe furtun dar f rar. Cand i-am scos capacul si-am tras vinul, am vazut cum s-a pornit boasca aia serios de fermentat. Proabil mai trebuia lasat, dar ..nah.."traditia"..

Nu stiu cu inghetarea controlata cum e.

 adisz, on 15 ianuarie 2023 - 12:46, said:

Doar diletantii fac asa ceva, fara suparare. Daca vinul este prea tare, se alege alt sortiment, mai slab alcolizat, nu se indoaie.
Cand se bea vinul? In timpul mesei sau dupa masa?

Edited by bursucelu_viesel, 15 January 2023 - 12:57.


#12
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,725
  • Înscris: 08.10.2004
daca vrei sa bei "vin"..asta are nevoie de alcool. altfel e doar suc de struguri.

cu cat e mai putin alcool cu atat pastrarea lui e mai grea, se altereaza mai usor, si are si gust diferit.

daca vrei sa faci vin slab alcoolizat poti sa

- fierbi vinul, se evapora parte din alcool
- culegi strugurii mai devreme, au zahar mai putin, fermenteaza diferit si eise mai slab alcoolizat
- cica sunt si metode mai complexe, microfiltrare pt zahar, osmoza inversa...poti cauta ca nu am detalii

cred ca ar merge si distilare, dar nu am idee cum ai controla cat sa ramana...

uite am gasit repede un articol relevant: https://www.intechop.../chapters/67132

Edited by smoke, 15 January 2023 - 13:58.


#13
calincosma

calincosma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,220
  • Înscris: 15.03.2013
Io zic sa nu pui apa in vin.Dar, ca sa savurezi si vinul, dar sa nu te imbeti: bea vin (cantitate moderata) apoi bea si niste apa. :)

#14
mannick

mannick

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 08.08.2018
Exista vin fara alcool, alcoolul este extras prin osmoza inversa ori distilare in vid, in asa fel incat vinul sa nu fie incalzit excesiv si sa piarda prea mult din calitatile organoleptice. Exista si la noi la diverse magazine, poti cauta pe net.

#15
Userul_80

Userul_80

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 554
  • Înscris: 26.06.2022
zici ca de sport nu te poti lasa  dar dupa afirmatia aceasta "Alti ani am mai pus 1-2kg zahar la butoiul de 140litri" cred ca trebuie sa te lasi si de facut vin

Edited by Userul_80, 15 January 2023 - 16:22.


#16
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
Mustul se poate "conserva" prin fierbere (dat într-un clocot tot mustul sau fierbi jumătate din cantitatea de must și o amesteci cu cealaltă jumătate), apoi îl ții în frigider sau la beci. Asa proceda mama când aducea toamna must de la tara.

#17
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,069
  • Înscris: 24.02.2011
sau în lada frigorifică. E mai aproape de gustul mustului proaspăt decât cel fiert care-i prea dulce.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate