Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Aveti vreo recomandare pentru a slabi concentratia de alcool din vin?
#1
Posted 15 January 2023 - 12:13
Imi fac singur vinul, si-mi place mult, insa ma feresc cat pot de mult de alcool - caci fac sport. As vrea sa stiu cum se poate reduce din concentratia de alcool a vinului.
Asa din cate m-am uitat pe net vad ca alcoolul se evapora pe la 80 de grade, deci teoretic as avea o fereastra intre 80 si 100 grade. Eu am facut test cu un pahar de vin, la microunde (unde n-am putut controla temperatura), si vinometru arata ca a scazut vreo 1-2grade. Ca gust se schimba totusi, dar in continuare e bun. Ma gandesc sa pun pe un vas mai mare si sa controlez temperatura cu un termomentru si s-o tin mai mult ca sa aiba timp sa se evapore mai mult. As face vreo 2 litri maxim totusi ca ma gandesc ca fara alcool nu va tine prea mult vinul, deci sa fac sa-l consum mai repede (si tinut in frigider banuiesc. Eu deobicei tin in beci vinul). Ati mai facut asa ceva, aveti vreo recomandare? Cum ati reusit sa scoateti mai mult alcool din vin? PS. am incercat sa pun deoparte niste suc de struguri si sa adaug aspirina.. dar nu, nicio sansa sa-l tina sa nu fermenteze, poate ori i-ar trebui mult mai multa aspirita/conservant ceva (si nu-s de acord sa consum asa ceva), ori ar trebui tinut la congelator, ceea ce nu am spatiu suficient. Edited by bursucelu_viesel, 15 January 2023 - 12:17. |
#3
Posted 15 January 2023 - 12:17
Daca il spritui cu apa, nu merge?
Cu vin taiat n-ai incercat, acela este mai slab alcoolic... |
#4
Posted 15 January 2023 - 12:21
rosebowl, on 15 ianuarie 2023 - 12:17, said:
Daca il spritui cu apa, nu merge? Cu vin taiat n-ai incercat, acela este mai slab alcoolic... maccip, on 15 ianuarie 2023 - 12:15, said:
Mai bine lasa-te de sport. Edited by bursucelu_viesel, 15 January 2023 - 12:24. |
#5
Posted 15 January 2023 - 12:22
Bei mai putin.
Bei cu apa / gheata. Sau cola sau ce-ti place tie Pui zahar cind faci vinul? Acesta creste continutl de alcool. Se poate scadea continutl de alcool daca adaugi apa in must. Bineinteles, dupa niste proportii stricte, sa nu-l strici de tot. |
#6
Posted 15 January 2023 - 12:23
#7
Posted 15 January 2023 - 12:32
nixrohnson, on 15 ianuarie 2023 - 12:22, said: Pui zahar cind faci vinul? Acesta creste continutl de alcool. Se poate scadea continutl de alcool daca adaugi apa in must. N-am incercat sa pun apa in must, mi se pare dubios..dar e posibil sa iasa mai putin alcool ma gandesc daca nu respect cu strictete sa nu prinda oxigen in faza lui de fierbere. Nu stiu daca ar putea iesi mai slab, probabil ar bate spre acriu, ceea ce mmm. nu prea-mi surade. Nu stiu cat ar tine vinul asa - in timp, caci stiu ca alcoolul il tine. Pana acum vinul in beci vad ca tine bine 1 an, adica cand cumpar struguri inca mai am vin de anul trecut si e bun. Edited by bursucelu_viesel, 15 January 2023 - 12:33. |
#8
Posted 15 January 2023 - 12:42
Daca ti-l faci singur e foarte simplu de controlat concentratia alcoolica. Opresti fermentarea cu inhibatori de fermentatie. Asta data viitoare. De vazut daca prin inghetare controlata se poate separa partial alcoolul din vin.
Deja daca e dulce nu a finalizat fermentatia sau drojdia a incetat fermentatia la o concentratie alcoolica mai mica. Edited by Leo2006, 15 January 2023 - 12:44. |
#9
Posted 15 January 2023 - 12:44
maccip, on 15 ianuarie 2023 - 12:23, said: Macar la masa-lasa-te de sport si bea si tu un vin. Acum. nici n-as putea spune ca sa nu beau absolut deloc caci alcool contine pana si painea ca fermenteaza (mai ales cea de casa), deci nu-i necaz sa fie putin alcool acolo. Insa putin sa fie.. |
#10
Posted 15 January 2023 - 12:46
Nici unde in lumea asta mare nu se pune apa, Cola, Pepsi sau alte dracii in vin.
Doar diletantii fac asa ceva, fara suparare. Daca vinul este prea tare, se alege alt sortiment, mai slab alcolizat, nu se indoaie. |
|
#11
Posted 15 January 2023 - 12:56
Leo2006, on 15 ianuarie 2023 - 12:42, said: De vazut daca prin inghetare controlata se poate separa partial alcoolul din vin. Deja daca e dulce nu a finalizat fermentatia sau drojdia a incetat fermentatia la o concentratie alcoolica mai mica. Nu stiu cu inghetarea controlata cum e. adisz, on 15 ianuarie 2023 - 12:46, said:
Doar diletantii fac asa ceva, fara suparare. Daca vinul este prea tare, se alege alt sortiment, mai slab alcolizat, nu se indoaie. Edited by bursucelu_viesel, 15 January 2023 - 12:57. |
#12
Posted 15 January 2023 - 13:57
daca vrei sa bei "vin"..asta are nevoie de alcool. altfel e doar suc de struguri.
cu cat e mai putin alcool cu atat pastrarea lui e mai grea, se altereaza mai usor, si are si gust diferit. daca vrei sa faci vin slab alcoolizat poti sa - fierbi vinul, se evapora parte din alcool - culegi strugurii mai devreme, au zahar mai putin, fermenteaza diferit si eise mai slab alcoolizat - cica sunt si metode mai complexe, microfiltrare pt zahar, osmoza inversa...poti cauta ca nu am detalii cred ca ar merge si distilare, dar nu am idee cum ai controla cat sa ramana... uite am gasit repede un articol relevant: https://www.intechop.../chapters/67132 Edited by smoke, 15 January 2023 - 13:58. |
#13
Posted 15 January 2023 - 14:50
Io zic sa nu pui apa in vin.Dar, ca sa savurezi si vinul, dar sa nu te imbeti: bea vin (cantitate moderata) apoi bea si niste apa.
|
#14
Posted 15 January 2023 - 15:04
Exista vin fara alcool, alcoolul este extras prin osmoza inversa ori distilare in vid, in asa fel incat vinul sa nu fie incalzit excesiv si sa piarda prea mult din calitatile organoleptice. Exista si la noi la diverse magazine, poti cauta pe net.
|
#15
Posted 15 January 2023 - 16:22
zici ca de sport nu te poti lasa dar dupa afirmatia aceasta "Alti ani am mai pus 1-2kg zahar la butoiul de 140litri" cred ca trebuie sa te lasi si de facut vin
Edited by Userul_80, 15 January 2023 - 16:22. |
|
#16
Posted 15 January 2023 - 17:36
Mustul se poate "conserva" prin fierbere (dat într-un clocot tot mustul sau fierbi jumătate din cantitatea de must și o amesteci cu cealaltă jumătate), apoi îl ții în frigider sau la beci. Asa proceda mama când aducea toamna must de la tara.
|
#17
Posted 15 January 2023 - 19:36
sau în lada frigorifică. E mai aproape de gustul mustului proaspăt decât cel fiert care-i prea dulce.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users