Recomandare monitor 4k IPS
Last Updated: Jan 13 2023 22:49, Started by
virginu92
, Jan 12 2023 19:46
·
0

Posted 12 January 2023 - 19:46

Va salut prieteni!.
A venit timpul sa-mi iau si eu un monitor 4k pentru xbox seria x, actualul ii un FHD care ii ok pentru fps-uri ca are 144hz dar ii invechit, panou TN , incompatibilitate HZ cu xbox etc. Am un buget +/- 500 lire ( 2500 ron ) locuiesc in uk aici il voi achizitiona. Deci caut sa fie (4K 32 Inch IPS-obligatoriu) Optional ( ecran curbat 60hz+ ,HDR ) Refuz (VA+TN, panou LED tehnologie de pe tv-uri, rezolutie 2k, ultrawide ) Am un Samsung Smart TV 4k ips si nu sunt incantat de calitatea culorilor, pe modul normal bate cam mult inspre albastru, pe modul de gaming bate prea tare in galben (zici ca are blue light filter on ) si de asta vreau sa fie tehnologie de monitor si nu TV . Ma tot uit pe amazon si nu gasesc mai deloc IPS in bugetul asta, majoritatea sunt VA, ii diferenta mare de calitate/claritate intre va si ips? . |
Posted 12 January 2023 - 20:20

Prima caracteristica a unei imagini care “impresioneaza” ochiul uman este contrastul. Din acest punct de vedere as spune VA.
Pentru jocuri/filme folosesc un Trinitron 40” (CRT…)/2002 care, in termeni de calitate/dinamica, surclaseaza total orice tehnologie LCD to date. Edited by Masutatsu-Oyama, 12 January 2023 - 20:22. |
Posted 12 January 2023 - 20:23

sony ala probabil ca e mai bun in anumite aspecte, dar nu as zice ca surclaseaza total tehnologia de azi. si la cat a costat atunci...garantat iei acum ceva mult peste.
|
Posted 12 January 2023 - 20:33

Dacă știi așa bine ce îți dorești, nu mai bine bagi la filtre ce ai descris mai sus pe un site ce comercializează monitoare?
![]() ![]() ![]() |
Posted 12 January 2023 - 20:34

Posted 12 January 2023 - 20:49

… nu as zice ca surclaseaza total tehnologia de azi. Total si plenar. De exemplu, nivelul de negru al unui CRT, caracteristica primordiala a calitatii unui CRT/LCD TV, nu are rival si nu va avea niciodata avand in vedere limitarile intrinseci tehnologiei LCD. CRT contrast/viteza de raspuns/puritate culori/reproducere imagine la “colturi”, din alta galaxie. Plus ca face cald in casa.
si la cat a costat atunci...garantat iei acum ceva mult peste. 2900 USD. Whot?…
pe amazon filtrele de cumparare sunt total basic doar 4k uhd nici diagonala de 32 inch nu te lasa doar pana in 27. Incercati un Currys PC World, poate? Macar le puteti vedea live, nu? |
Posted 13 January 2023 - 08:28

Ma tot uit pe amazon si nu gasesc mai deloc IPS in bugetul asta, majoritatea sunt VA, ii diferenta mare de calitate/claritate intre va si ips? . Ai 120hz cu contrast infinit, hdr 10+ și timp de răspuns de 0.1 ms. Check this out! https://amzn.eu/d/aCA1mWs
2900 USD. Whot?… Edited by ro_explorer, 13 January 2023 - 08:43. |
Posted 13 January 2023 - 13:57

Multumesc pentru recomandare si sunt de acord cu dvs ii un ecran excelent dar problema ii ca eu vreau 32 inch pentru ca va sta la aprox 40 cm in fata mea. Actualul TV ii de 42 inch si imi rup gatul daca il folosesc ca pe post de monitor ![]()
Dell G3223Q 32" 144Hz IPS, cand e la reducere. Cei 144hz vin nativi din monitor sau trebuie overclockati ca la actualul asus in nvidia control panel cu custom resolution ? ca de asta pc recunoaste 144hz si xbox doar 75hz. EDIT: am cautat dell asta pe amazon si DA are suport 120hz pentru console, deci il cumpar pe asta ! . Edited by virginu92, 13 January 2023 - 14:00. |
Posted 13 January 2023 - 22:49

Off-topic:
Multumesc pentru topic ![]() Cu ocazia asta am descoperit mega reducerea aia la QD-OLED-ul samsung asa ca, fiind pe stoc la magazinul local .... am vandut vechiul LG OLED unui prieten (pe bani putini) si am cumparat unul din asta de la samsung ![]() ![]() |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users