Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 

Ucraina - Rusia, dupa razboi

* * - - - 10 votes
  • This topic is locked This topic is locked
163 replies to this topic

#37
GT_Xpress

GT_Xpress

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 18.07.2018
@Cellini60 - Este foarte bine că avem, încă gândire pozitivă. Când te amenință un nebun ce este dictator și își dorește URSS înapoi, tu ce vei face? Vei râde și nu îți pasă? Este bine să îl crezi uneori și să iei măsurile necesare sa te protejezi.

#38
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,372
  • Înscris: 28.10.2018
Rusia are de platit multe despagubiri de razboi si are de predat multi criminali de razboi.

#39
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022

View PostFane, on 04 ianuarie 2023 - 20:56, said:

pe bune? daca ajung rusii la granitele noastre ar trebui sa ramanem tot neutri si neimplicati? ti se pare ca rusii au vreun respect pt pacifisti?
Asa, si?...
Tu te-ai apucat deja sa-ti faci vreun bunker la subsol, sapi transee in gradina si in fata portii? Urmezi vreun program de instructie? Te-ai inscris in vreun grup paramilitar?
Dincolo de exaltarea unora in fata tastaturii, razboiul nu isi face in niciun fel simtita prezenta aici.
"Pacifismul" e o stare de fapt, cata vreme nu suntem angrenati in conflict.

#40
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostCellini60, on 04 ianuarie 2023 - 21:11, said:

Dincolo de exaltarea unora in fata tastaturii, razboiul nu isi face in niciun fel simtita prezenta aici.
"Pacifismul" e o stare de fapt, cata vreme nu suntem angrenati in conflict.
Sunt curios cum procedezi tu, daca in cartierul unde locuiesti incep sa fie din ce in ce mai multe talharii, crime, violuri.
Iti faci popcorn si te amuzi ?

#41
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,621
  • Înscris: 07.02.2003

View PostCellini60, on 04 ianuarie 2023 - 21:11, said:

Asa, si?...
Ai incercat sa faci un topic sa agiti spiritele filoruse si a iesit un dezastru... eu m-as retrage inainte sa fie dezastrul complet :)

#42
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,797
  • Înscris: 02.02.2010
Ucraina va castiga. Ce si cum ramane de vazut. A investit prea mult unchiu' Sam ca sa mai dea inapoi.

Mie mi-e frica de ce va fi dupa , daca se sparge Rusia. Amintiti-va de anii 90 , cand generalii rusi vindeau submarine la narco-traficanti, si traficul de uraniu si tehnologie atomica era in floare. S-ar putea aia sa fi fost o perioada de "stabilitate" pe langa ce vine.
Imaginati-va pe Kadirov cu 500-1000 focoase nucleare, sau pe oricare din restul de catei pro-sovietici ai lui Putin la putere. Nu e exclus nici vreun razboi civil intre diferite factiuni a la 1917-1919.

Vor dura cel putin 10 ani pana Ucraina se va reface cat de cat dupa razboi, asa ca astia care planuiti achizitii gen Ak-12, Javelin, NLAW, poate vreun Pzh2000(pentru cei bogati cu gradina mare Posted Image ) asteptati pana se termina razboiul si intrebati la traficantii de tigari din piata . Nu e exclus ca asta sa aiba legatura si cu intrarea Romaniei in Schengen. Sunt milioane de arme la liber in Ucraina, nimeni nu le vrea ajunse in Europa si cam toata lumea stie cat de corecti sunt vamesii romani, mai ales cei de pe granita de nord, nu mai zic ca aduc tigarile de contrabanda cu avionul si nu-i detecteza nimeni.

#43
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022

View Postandreic, on 04 ianuarie 2023 - 21:19, said:

Ai incercat sa faci un topic sa agiti spiritele filoruse si a iesit un dezastru... eu m-as retrage inainte sa fie dezastrul complet Posted Image
...ba incerc sa fac un topic unde sa nu fim neaparat "noi" si "voi", sa incercam predictii post-razboi.
Deja se intrezareste castigatorul, ramane sa vedem ce se va alege de ala care piede si cum o sa-si gestioneze celalalt victoria.

View Postpasilla, on 04 ianuarie 2023 - 21:18, said:

Sunt curios cum procedezi tu, daca in cartierul unde locuiesti incep sa fie din ce in ce mai multe talharii, crime, violuri.
Iti faci popcorn si te amuzi ?
Ma mut.
Slava Domnului, am posibilitatea alegerii, nu e musai sa ies cu toporul in strada, nu sunt vreun vigilante, Charles Bronson in Death Wish...

#44
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Din pacate, oricat am vrea noi, Ucraina nu va castiga. Ma indoiesc insa ca Rusia va castiga. Cineva spunea si pe buna dreptate ca nu stim ce este acolo, asa ca putem discuta numai despre ce stim. Care-s datele stiute?
-14 milioane refugiati ucrainieni in Europa (din 46 milioane - nu stiu cati sunt rusi din ei)
- infrastructura ucraineana este la pamant
- infrastructura feroviara este la pamant (nu este curent). Ca sa parafrazez niste experti militari: ajutoarele militare vin pe cale feroviara, e greu sa le lovesti in mers, asa ca trebuie sa le opresti cumva. Cum? Le tai curentul! Pe rusi ii doare in cur de soldatii lor, asa ca de populatia ucraineana li se rupe ca nu au caldura/curent. Oricum era greu cu diferentele de ecartament... - Poate acum ne dam seama ca comunistii romani nu au fost asa idioti.
- infrastructura navala nu mai exista decat ca si nave de transport grau. Ce se va intampla cand se termina cu graul?
- sunt numeroase cazuri de dezertari ale militarilor ucrainieni (vor sa dea nu stiu ce lege) si deja au inceput sa moara prin muntii Maramuresului incercand sa fuga de incorporarea obligatorie si de razboi.
- Ucraina nu vrea pace in limitele actuale pe care le are, ci numai in totalitatea teritoriului ei de dinainte de 2014 - ceea ce nu va fi admis niciodata de Rusia, indiferent cine o va conduce.
- Ajutorul militar pentru Ucraina va continua, oricat ar dura razboiul. Cel putin acestea sunt declaratiile din prezent.
- Ambele parti pregatesc ofensive in primavara.
- Seful NATO nu a exclus acum cateva zile implicarea efectiva a NATO in razboi, ceea ce inseamna ww3 si am teminat cu discutiile aiurea.
Numai din cele stiute de mai sus si probabil mai sunt multe altele pe care nu le stiu, si rezulta mult prea multe variante ca cineva sa-si dea cu presupusul ce va fi cand va fi. Daca va fi.
Ganditi-va numai ce ar insemna, in perioada asta, o excaladare a tensiunilor din Kosovo, invadarea Taiwan-ului, reactivarea focarelor de razboi din Yemen, Africa, cele 2 Coreei, tensiunile in crestere dintre Turcia si Grecia, s.a.m.d.

Edited by adip1962, 04 January 2023 - 21:54.


#45
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,337
  • Înscris: 29.07.2013
Mi se pare penibil sa asisti de pe margine la razboi ca la un spectacol in care mor oameni si care se poate termina cu un razboi nuclear, dand in bobi dac-o fi, daca n-o fi ...

#46
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022

View Postadip1962, on 04 ianuarie 2023 - 21:50, said:

Ca sa parafrazez niste experti militari: ajutoarele militare vin pe cale feroviara, e greu sa le lovesti in mers, asa ca trebuie sa le opresti cumva. Cum? Le tai curentul!
Draga domnule, expertul militar care a nascut teoria parafrazata de dumneata e Valentin Vasilescu, vajnic peremist, anti-NATO, anti-UE si tot asemenea.
Eu parafrazez, la randul meu, alti experti militari, de data asta yankei care spun ca nimic nu este mai protejat in Ucraina decat coridoarele de transport.
Or opri rusii curentul, or opri si trenurile, dar asta nu inseamna ca si pot sa le loveasca...

Edited by Cellini60, 04 January 2023 - 22:07.


#47
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Cand am vazut topicul, am crezut ca s-a terminat razboiul.

#48
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
https://www.cotidian...ni-ai-ucrainei/

Potrivit lui Zelenski, Ucraina dezvoltă acum un sistem care va permite țărilor partenere să devină „patroni” ai regiunilor ucrainene, ai orașelor și domeniilor economice. Președintele arată că mai multe state și-au manifestat interesul: Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Finlanda, Italia, Turcia, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovenia, Letonia, Lituania, Estonia, Elveția, Slovacia, Austria, Grecia, Canada, Statele Unite, Japonia și Australia. Iar lista nu este completă, a spus Zelenski

Quote


În timpul exercițiului de PR de pe Wall Street, în luna septembrie, Zelenski a prezentat programul AdvantageUkraine, cu un meniu de investiții atrăgător. Pe primul loc se află investițiile în industria apărării, cu zece proiecte sau oportunități în valoare estimată de 43 de miliarde de dolari. Urmează apoi industria metalurgică, cu proiecte de 26 de miliarde, apoi 300 de proiecte în agricultura, în valoare de 34 de miliarde de dolari. Urmează investiții de 177 de miliarde de dolari în energie, 19 miliarde in industria farmaceutică și sute de miliarde de dolari în industria extractivă.
Acum, Zelenski sugerează că investitorii în aceste domenii ar putea deveni ”patronii” respectivelor ramuri economice din Ucraina. Pentru a atrage cât mai mulți ”jucători”, guvernul de la Kiev a decis să introducă, în plin război, unele dintre cele mai neoliberale reforme. În luna august, președintele Zelenski a promulgat o lege care dă o lovitură grea sindicatelor – circa 70% din forța de munca a țării este privată de dreptul de a-și putea negocia salariile prin intermediul sindicatelor.




#49
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,402
  • Înscris: 09.08.2006

View PostGhita_Bizonu, on 04 ianuarie 2023 - 22:45, said:

https://www.cotidian...ni-ai-ucrainei/

Potrivit lui Zelenski, Ucraina dezvoltă acum un sistem care va permite țărilor partenere să devină „patroni” ai regiunilor ucrainene, ai orașelor și domeniilor economice. Președintele arată că mai multe state și-au manifestat interesul: Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Finlanda, Italia, Turcia, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovenia, Letonia, Lituania, Estonia, Elveția, Slovacia, Austria, Grecia, Canada, Statele Unite, Japonia și Australia. Iar lista nu este completă, a spus Zelenski
Privatizare a la anii 90 in Romania adica, stim modelul

#50
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Era un general american acum cateva zile...spunea omul ca este improbabil ca Rusia sa avanseze mai mult si ca Ucraina are sanse mici sa reia teritoriile pierdute. Hint-uia la un razboi de uzura.

Cred ca va mai tine ceva razboiul. Tot auzim de mobilizari, de arme noi care vin in Ucraina, ucraineni antrenati prin nu stiu ce tari. Adica, nu se pregatesc degeaba, nu mobilieaza degeaba...o sa mai dureze...din pacate.

#51
Matrix40

Matrix40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,179
  • Înscris: 20.08.2022
Moartea lui Putin ar oferi o cale de iesire pentru toti implicati in conflict.

#52
LouisCyphre

LouisCyphre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,966
  • Înscris: 24.01.2012

View PostCellini60, on 04 ianuarie 2023 - 21:31, said:


...ba incerc sa fac un topic unde sa nu fim neaparat "noi" si "voi",
Poate te prinzi mai greu, de aia mă simt obligat să reamintesc simplul fapt că, din 24 februarie 2022 suntem doar “noi” și “voi”.
E ori-ori.

View PostMatrix40, on 04 ianuarie 2023 - 23:02, said:

Moartea lui Putin ar oferi o cale de iesire pentru toti implicati in conflict.
Numai dacă e însoțită de retragerea completă a rușilor din Ucraina, despăgubiri de război, predarea tuturor criminalilor de război și garanții serioase în ceea ce privește securitatea regională.

#53
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,079
  • Înscris: 04.03.2014

View Postjimi91, on 04 ianuarie 2023 - 22:51, said:

Era un general american acum cateva zile...spunea omul ca este improbabil ca Rusia sa avanseze mai mult si ca Ucraina are sanse mici sa reia teritoriile pierdute. Hint-uia la un razboi de uzura.

Cred ca va mai tine ceva razboiul. Tot auzim de mobilizari, de arme noi care vin in Ucraina, ucraineni antrenati prin nu stiu ce tari. Adica, nu se pregatesc degeaba, nu mobilieaza degeaba...o sa mai dureze...din pacate.

Cam asta e scenariu, razboi de uzura, de ani de zile. Rusia il pierde si se duce innapoi in 1990, posibil mai rau. Ucraina, well, nu ii vad prea bine nici pe ei din pacate. Europa, oarecum safe.  Depinde si de miscarile chinezilor in urmatorii 2,3 ani.

Edited by ionutzitaly, 04 January 2023 - 23:13.


#54
fum

fum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,719
  • Înscris: 11.03.2007

View PostMatrix40, on 04 ianuarie 2023 - 23:02, said:

Moartea lui Putin ar oferi o cale de iesire pentru toti implicati in conflict.
Rusia este așa cum este deoarece nu contează care Putin este la putere. Va veni un altul. Ideal ar fi să avem contacte reduse spre zero, la fel și așteptările dinspre ei.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate