Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
In contextul actual este Romania ...

Apple music

Probleme boiler Tesy cu 2 serpent...

Īncalzire slaba Logan 1.4 benzina
 Īncalzire cu microunde?

"Toți romanii vor avea o...

Blue Eye Samurai (2023)

htc desire - Mi s-a blocat telefo...
 Taxe impuse abuziv de primarie - ...

2GB Fibre WAN - equipment FAQ

Am pus Bixtonim in ochi

Beneficiaza un PFA de drept de r...
 iPhone 13 Pro SH de la magazin on...

Care este procedura de transfer l...

Video clip Timelapse

Salariu compensatoriu

Despre UK si BREXIT - softpedistii din UK in actiune - probleme, Gogule?

* * * - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
2134 replies to this topic

horny_hornet

horny_hornet

Senior Member

• Grup: Senior Members

View Postmufa, on 27 decembrie 2022 - 19:20, said:

Uite aici o sursă demnă de luat în seamă. Asta dacă vrei o discuție serioasă, nu gargară de tabloid.
Nu știam că Journal of Foreign Legislation and Comparative Law e un tabloid, mulțumesc că m-ai iluminat. :rolleyes:

mufa

mufa

Porc misogin

• Grup: Super Moderators

View Posthorny_hornet, on 27 decembrie 2022 - 19:28, said:

Nu știam cć Journal of Foreign Legislation and Comparative Law e un tabloid, mulțumesc cć m-ai iluminat. Posted Image
În comparație cu gov.uk/parliament.uk, orice poate intra la tabloid. Cu plćcere Posted Image

Ćsta e primul link pe google. Asta e sursa ta aia serioasć? :)
Attached File  Screenshot 2022-12-27 at 19.32.53.png   63.44K   5 downloads

Edited by mufa, 27 December 2022 - 19:34.

horny_hornet

horny_hornet

Senior Member

View Postmufa, on 27 decembrie 2022 - 19:31, said:

În comparație cu gov.uk/parliament.uk, orice poate intra la tabloid. Cu plăcere Posted Image
Sursa ta zice același lucru:
In 2009 the think tank Civitas identified 85 Sharia councils, including online forums, but admitted that the number was “indeterminate”.

Oricum, nu prea contează cifrele exacte. Ideea de bază e că românii nu încearcă să impună ceva de genul sharia, nu se aruncă în aer pe la metrou, chestii d-astea. Deci, cum să zic, românii sunt chiar OK în comparație cu unii. Scuze că încerc să pun românii într-o lumină mai bună, nici eu nu am cea mai bună părere despre români în general, dar se poate mai rău, mult mai rău.

Edited by horny_hornet, 27 December 2022 - 19:36.

mufa

mufa

Porc misogin

View Posthorny_hornet, on 27 decembrie 2022 - 19:35, said:

Sursa ta zice același lucru:
In 2009 the think tank Civitas identified 85 Sharia councils, including online forums, but admitted that the number was “indeterminate”.

Oricum, nu prea contează cifrele exacte. Ideea de bază e că românii nu încearcă să impună ceva de genul sharia, nu se aruncă în aer pe la metrou, chestii d-astea. Deci, cum să zic, românii sunt chiar OK în comparație cu unii. Scuze că încerc să pun românii într-o lumină mai bună, nici eu nu am cea mai bună părere despre români în general, dar se poate mai rău, mult mai rău.
Ai dreptate și în același timp nu ai dreptate. Încerc să explic.
Da, se poate mult mai rău, nu neagă nimeni asta. Dar vezi eu nu joc "race to the bottom". E ok din cînd în cînd să te compari cu unii de sub tine, dă bine la ego. Dar în rest uită-te la cei care o duc mai bine, care sunt mai buni, mai deștepți, mai muncitori, mai ce vrei tu.

Legat de Sharia, nu m-a interesat subiectul decît așa tangențial. La o adică pot ruga cîțiva amici musulmani să-mi țină un curs rapid ca să înțeleg mai multe. Dar avînd în vedere că numărul nu pare să fi crescut din 2009 pînă în 2018, probabil au fost create pentru a reglementa divergențele între musulmani și sunt tolerate de autorități pe principiul autonomiei culturale.

horny_hornet

horny_hornet

Senior Member

View Postmufa, on 27 decembrie 2022 - 19:48, said:

Dar în rest uită-te la cei care o duc mai bine, care sunt mai buni, mai deștepți, mai muncitori, mai ce vrei tu.
Eu apreciez foarte mult românii care merg la cules fructe/legume în vest fiindcă e muncă grea și oricât i-ar privi de sus unii, fructele/legumele sunt mai importante decât betoanele și IT-ul, deci eu chiar nu înțeleg aerele astea de superioritate, când ar trebui să le mulțumiți că aveți ce pune pe masă.

mufa

mufa

Porc misogin

View Posthorny_hornet, on 27 decembrie 2022 - 19:53, said:

Eu apreciez foarte mult românii care merg la cules fructe/legume în vest fiindcă e muncă grea și oricât i-ar privi de sus unii, fructele/legumele sunt mai importante decât betoanele și IT-ul, deci eu chiar nu înțeleg aerele astea de superioritate, când ar trebui să le mulțumiți că aveți ce pune pe masă.
Păi și eu ce spun? La ce aere de superioritate te referi?

Cristi_E

Cristi_E

Senior Member

View Postmufa, on 27 decembrie 2022 - 18:45, said:

Uite, mă hazardez să spun că în 10-15 ani condițiile de viață din vest: Germania, Franța, UK, vor fi mult mai bune decît condițiile de viață din România.
Nț, astia nu au resurse si nici nu prea mai vrea sa le dea nimeni la schimb pe margele. Romanii incep sa se trezeasca si ei. Incet dar sigur.
In urmatorii 15 ani Ro are destul loc sa mai evolueze, pe cand vestul nu doar ca stagneaza, ci va regresa, incet dar sigur. Procesul deja a inceput de cativa ani buni. Occidentul se duce la vale. Restul lumii se trezeste si evolueaza.

mufa

mufa

Porc misogin

View PostCristi_E, on 27 decembrie 2022 - 20:01, said:

Nț, astia nu au resurse si nici nu prea mai vrea sa le dea nimeni la schimb pe margele. Romanii incep sa se trezeasca si ei. Incet dar sigur.
In urmatorii 15 ani Ro are destul loc sa mai evolueze, pe cand vestul nu doar ca stagneaza, ci va regresa, incet dar sigur. Procesul deja a inceput de cativa ani buni. Occidentul se duce la vale. Restul lumii se trezeste si evolueaza.
Pe ce te bazezi?

carturarulobosit

carturarulobosit

Senior Member

Pe faptul ca in anii 2000 aveai salariu de 100 de dolari in Ro. Acum treci de 1000.
Pe faptul ca generatiile care vin din urma in Ro sunt cu zece clase peste generatia decreteilor.  In vest e fix invers, generatia care a crescut nivelul de trai iese la pensie si e inlocuita de ciurucuri.

mufa

mufa

Porc misogin

View Postcarturarulobosit, on 27 decembrie 2022 - 20:52, said:

Pe faptul ca in anii 2000 aveai salariu de 100 de dolari in Ro. Acum treci de 1000.
Pe faptul ca generatiile care vin din urma in Ro sunt cu zece clase peste generatia decreteilor.  In vest e fix invers, generatia care a crescut nivelul de trai iese la pensie si e inlocuita de ciurucuri.
Treceam de 1000 încă din 2007 ca fapt divers. Dar asta e irelevant, atunci cînd pleci de jos, de la 100 de dolari, e foarte ușor să crești. Iar creșterea economică a României se bazează în proporție de 99.99% pe aderarea la UE și banii trimiși în țară de căpșunari (mă amuză termenul, nu-l folosesc cu sens peiorativ și fac referință la toți, de la cei care lucrează în agricultură pînă la doctori).

Nu știu exact ce ai fumat, dar testele PISA te contrazic puțin cînd vine vorba de generațiile care vin din urmă în RO. Nu mai rețin, 50% analfabeți funcționali? Asta e generația aia tare care vine din urmă? Ce procent a avut AUR la utlimele alegeri?

Cristi_E

Cristi_E

Senior Member

View Postmufa, on 27 decembrie 2022 - 21:07, said:

cresterea economică a României se bazează în proporție de 99.99% pe aderarea la UE
Cresterea economica a vestului s-a bazat pe resursele luate din alte tari.  Gaz rusesc, de exemplu.
Si tarile non UE au avansat economic. Ro a platit cu varf si indesat pentru a fi primita in UE.

carturarulobosit

carturarulobosit

Senior Member

Treceam de 1000 încă din 2007 ca fapt divers. Dar asta e irelevant, atunci cînd pleci de jos, de la 100 de dolari, e foarte ușor să crești. Iar creșterea economică a României se bazează în proporție de 99.99% pe aderarea la UE și banii trimiși în țară de căpșunari (mă amuză termenul, nu-l folosesc cu sens peiorativ și fac referință la toți, de la cei care lucrează în agricultură pînă la doctori).

Nu știu exact ce ai fumat, dar testele PISA te contrazic puțin cînd vine vorba de generațiile care vin din urmă în RO. Nu mai rețin, 50% analfabeți funcționali? Asta e generația aia tare care vine din urmă? Ce procent a avut AUR la utlimele alegeri?
Deci dintr-o data e utila UE? Cine ar fi crezut.
Cresterea se datoreaza UE+schimbarea generatiilor. Oameni noi, nevoi noi. Pe astia de 50+ ii prostesti cu 100 lei la salariu si 50 la pensie. Astia mai tineri vor si altceva

Asa pot spune si eu ca Romania a fost pe locul 1 la olimpiada in Europa si pe 5 in lume in 2022. E total irelevant ce spun niste teste. Eu am facut o comparatie intre generatiile de acum si generatiile 50+ si crede-ma, mai jos decat generatiile 50+ n-ai cum sa te duci. Evident, sunt si exceptii, dar majoritatea sunt niste semianalfabeti.
https://www.hotnews....-matematica.htm

Scorpionul_Negru

Scorpionul_Negru

Active Member

• Grup: Members

View Postmufa, on 27 decembrie 2022 - 12:34, said:

Am un vecin, nepalez care lucrează ca șofer de tir (lorry), iar nevastă-sa lucrează ceva pe la consiliul local. Și-au luat casă (în jur de 300K), 2 mașini, un Mercedes și o Toyota. Muncește, dar îl văd destul de des pe acasă, mai schimbăm amabilități de vecini.
Si in Romania poti sa-ti iei casa in rate, dar soferii de tir pe care ii stiu eu p-aici si-au luat pamant si si-au construit ce voiau si cum voiau ei. Un sofer de tir in UK ia cam cat o asistenta medicala, deci vreo £2100-2200 dupa taxe si pensie. Ok, au si casa si masini in rate, am inteles.
Deci vino in vest sa iti iei chestii in rate.
Si cand s-o termina deal-ul cu APR 2-3% si intervine APR 6-7% ca acum, creste rata lunara ca Fat-Frumos de la £800/luna la 2000£/luna.
Crezi ca in Romania oamenii mor de foame si traiesc pe drumuri pana vin in vest? Ca de la multi laudatori ai vestului cam asa ar rezulta. De unde deductia ca acesti laudatori au plecat in vest din motive financiare. Iar care n-a plecat de bani, isi cauta singur justificari - ca sunt romanii naspa, ca e noroi, caciuleala, WC in fundu' curtii. Doar n-o sa fie cinstit ca mine cand spun ca am plecat de calic frustrat sau de prost, ca stii tu, de unde ai, de unde ai mai vrea. O viata umila in vest nu  ma multumeste, man. Casa, masina etc am si in Romania si am avut si inainte. Iar sa vin sa stau in vest in casa sau la munca toata ziua, exceptand 2-3 vacante pe an, iar nu ma multumeste. Prefer sa stau cu romanii mei de vorba, sau prin vizite. Colivia aurita nu e pentru mine, nici rate nu vreau sa fac la ea. Carcera cu peretii de aur e tot carcera.
Eu nu postez p-aici sa te conving pe tine, dar poate mai cauta careva informatii daca sa plece sau nu, si poate il ajut sa isi faca o idee mai buna, ca sa isi vada de viata in tara.

mufa

mufa

Porc misogin

View Postcarturarulobosit, on 27 decembrie 2022 - 21:29, said:

Deci dintr-o data e utila UE? Cine ar fi crezut.
Cresterea se datoreaza UE+schimbarea generatiilor. Oameni noi, nevoi noi. Pe astia de 50+ ii prostesti cu 100 lei la salariu si 50 la pensie. Astia mai tineri vor si altceva

Asa pot spune si eu ca Romania a fost pe locul 1 la olimpiada in Europa si pe 5 in lume in 2022. E total irelevant ce spun niste teste. Eu am facut o comparatie intre generatiile de acum si generatiile 50+ si crede-ma, mai jos decat generatiile 50+ n-ai cum sa te duci. Evident, sunt si exceptii, dar majoritatea sunt niste semianalfabeti.
https://www.hotnews....-matematica.htm
Eu nu am spus niciodată că UE nu e utilă pentru România, din contră. Fără UE România era acum mai rău ca Serbia sau Ucraina.

Ba e relevant ce spun niște teste date de toți elevii, că-ți arată care e nivelul general. Degeaba ai 100 de elite, dacă restul e cum e. S-ar putea să mă văd cu o profă de mate din AC, chiar sunt curios dacă mai are studenți care nu știu să rezolve o ecuație de gradul 2 în primul an de facultate.

Observ că în continuare îți place "race to the bottom". De ce nu te compari nu știu, cu generația de la 1850? Eventual poți spune că uite, generația asta nouă le are cu telefoanele mobile pe cînd ăia nici nu văzuseră un telefon fix.

Scorpionul_Negru

Scorpionul_Negru

Active Member

• Grup: Members

...Dar asta e irelevant, atunci cînd pleci de jos, de la 100 de dolari...
... Ce procent a avut AUR la utlimele alegeri?
Niste saraci, niste gandaci asa, niste scarnavi. Care dupa ce ca sunt sarakii pamantului, mai voteaza si AUR, ca aia au tupeu sa zica ceva de bine de Romania, sa fie nationalisti, in loc sa repete ce zice Washington/Bruxelles (valori europene, democratice, libertate etc etc dar numai din gura).

mufa

mufa

Porc misogin

View PostScorpionul_Negru, on 27 decembrie 2022 - 21:41, said:

Eu nu postez p-aici sa te conving pe tine, dar poate mai cauta careva informatii daca sa plece sau nu, si poate il ajut sa isi faca o idee mai buna, ca sa isi vada de viata in tara.
Adică să moară de foame.

View PostScorpionul_Negru, on 27 decembrie 2022 - 21:45, said:

Niste saraci, niste gandaci asa, niste scarnavi. Care dupa ce ca sunt sarakii pamantului, mai voteaza si AUR, ca aia au tupeu sa zica ceva de bine de Romania, sa fie nationalisti, in loc sa repete ce zice Washington/Bruxelles (valori europene, democratice, libertate etc etc dar numai din gura).
Recitește ce s-a scris înainte să scoți astfel de aberații.

Cristi_E

Cristi_E

Senior Member

View Postmufa, on 27 decembrie 2022 - 21:45, said:

Adică să moară de foame.
Stii pe cineva in Ro care moare de foame?

mufa

mufa

Porc misogin

View PostScorpionul_Negru, on 27 decembrie 2022 - 21:41, said:

Crezi ca in Romania oamenii mor de foame si traiesc pe drumuri pana vin in vest?
Nu știu, nu tu ai spus cîteva posturi mai deveme cć majoritatea românilor care pleacć în vest o fac de foame?

Uite, poate nu te ajutć memoria...

View PostScorpionul_Negru, on 27 decembrie 2022 - 01:39, said:

Spune-mi ca majoritatea n-au fugit din Romania de saraci ce erau

Edited by mufa, 27 December 2022 - 21:52.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate