Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Au existat vreodata vremuri intr-adevar bune?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#19
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Am uitat să menţionez asta când am făcut postul din pagina anterioară: când era frumos audio-vizualul din România, electronicele erau scumpe. Adică să ai 2 radiouri, asta mai exista, dar 2 televizoare, dacă aveai un al doile alb-negru pe lângă pricipalul color, era deja bucurie *. Erau electronicele scumpe. Perioada în care au fost ieftine şi în acelaşi timp să fie fain audiovizualul (inclusiv posturile străineze) a fost unul destul de scurt.

* De videocasetofoane ce să mai zic? Mda, televiziunea prin cablu făcuse acest aparat cam nenecesar în unele cazuri, dar dacă doreai să ai o arhivă cu chestii care nu se difuzau des sau nu erau date în reluare (emisiuni) ori videoclipuri cu chestii muzicale care se perimau, era necesar. Îmi pare rău că nu am avut în perioada anilor '90, că aveam azi o arhivă interesantă. Reclame, filme, emisiuni, nu găseşti uneori...

Edited by djl, 22 December 2022 - 07:37.


#20
Marlboro_Red

Marlboro_Red

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 14.08.2020

 djl, on 22 decembrie 2022 - 06:07, said:

Īn domeniul audiovizulului, au existat vremuri bune pānć spre 2004 (la radio aŗ zice chiar 2008-2010). Mare parte din cultura mea cinematograficć ŗi muzicalć a avut loc datoritć radioului ŗi televiziunii. Abia mai tārziu a venit internetul ŗi despre unele chestii am aflat pornid de la ce am acumulat īn trecut ŗi am dorit sć-mi extind cćutćrile; dar nu pot sć nu mulžumesc ŗi sugestiilor YouTube.
Īnsć, financiar, nasol mai pānć spre 2000-2004. Sć fi cumpćrat atātea cćrži cānd am cumpćrat īn anul ćsta urāt, lux. Sau anul trecut. Din acest punct de vedere, exclent a fost īn perioada 2006-2008, cānd creŗtea economia (pe datorie) cāt nu crescuse din 1990 ŗi pānć atunci. Īn unele domenii unde se plćtea un picuž mai bine, erai angajat repede. Din pćcate tot atunci s-au pus bazele distrugerii a multe chestii... Cred cć a fost ultima perioadć īn care ai putut avea uŗor succes īn inižiativa privatć; īncearcć azi sć deschizi o afacere ŗi sć ai succes rapid. O sć revin la chestia asta.
Īn domeniul prežurilor la electricitate ŗi gaze, a fost bine cam dinspre 2005 pānć spre 2018. Nu au fost vreodatć ieftine la noi, dar īži puteai permite mai mult la consum, cel pužin dacć locuiai īntr-o zonć mai dezvoltatć. Apa era mai ieftinć īn anii '90, cānd puteai spćla pe stradć covoarele sau bea apć de la robinetul de udat grćdina; poate de aia era ŗi mai ieftin intratul la ŗtrand.
La auto, ba au fost drumurile proaste, iar dupć aia a venit nebunia īn trafic.
La telecom, cam tot īn 2006-2009 a fost perioade de aur. Oferte pe bune ŗi scćzuserć tarifele. Aŗa, la partea de imagine, cel pužin la telefonia la purtćtor a fost chiar de la aparžia G.S.M., dar tarifele... mari. Telefon fix, īncć folosesc.
Revin la economie. La partea de comerž, aŗ zice cć a fost bine din 1992-1993 pānć la panedmie. Pleiadć de magazine, deŗi o datć cu aparižia granzilor, au dispćrut ćia mici. Prin 2018 a cam īnceput sć disparć chioŗcurile īn Obor, acum nu prea mai sunt magazine non-stop ŗi urćsc chestia asta. Oborean fiind, sunt obiŗnuit cu multe magazine īn Obor - Iancului.
La partea de educažie... din fericire existć internetul azi, numai cć uneori trebuie sć cunoŗti o limbć strćinć. Dar e bine cć existć. Dacć vrei sć ai cćrži despre educažie īn domenii tehnice, din pćcate comunismul ćla nenoricit a scos multe cćrži īn domeniul educažional. Dupć comunism, "Teora", deŗi cicć cćržile erau scumpe (eu doar s.h. am cumpćrat de la ei). Cćrži īn Limba Romānć, care nu neapćrat sć fie accesibile la prež, dar sć fie īn limba nažionalć. Cćrži īn domeniul tehnic, cred cć doar strćzineze mai gćseŗti, deŗi nici alea nu cred cć mai sunt ce au fost vreodatć.
Īn domeniul construcžiilor, cred cć de chestii faine putem vorbi doar la trecut īn general, cel pužin īn ceea ce priveŗte Romānia. Cć se folosesc azi materiale la care nici nu visai īn trecut, dar rezultatul final e o prostie, chiar ŗi cānd vorbim de domeniul lux.
La C.F.R., perioadć bunć a fost din 1990 ŗi ceva, cānd au bćgat mai multe vagoane īn circulažie, a mai crescut pužin auto (deci mai pužinć presiune pe trenuri) pānć spre vreo 2002-2006. Vagoane compartimentate, trenuri lungi, vagoane restaurant pānć spre 2000... aŗa sć cćlćtoreŗti. Artć.
Īn rest, de exemplu, pentru Americanul obiŗnuit (cel pužin ćla alb, eventual de gen masculin) nu va mai exista o perioadć ca īn anii '50 ŗi īnceput de anii '60. Atunci visul American chiar era ceva pentru avarage Joe. Visul European a žinut din anii '60 pānć īn anii '70, dar aŗ putea zice cć paržial ŗi īn anii '80-'90... atunci Europa īncć era īn centrul lumii. Īnsć despre asta, īn episodul urmćtor.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uuBnpL8guiM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Asta da analiza.
Deci,perioada 2000-2008? Cam la asta ma gandeam si eu,trebuia sa fie ceva in perioada 1965-1981,1990-2012.
Ce sa mai spun? Bravo alora care au trait in acele vremuri.
Vreau argumentare pentru afirmatiile facute mai sus despre visul european si american respectiv.Totusi,eu am auzit doar de cel american,nu si cel european.Care era acest vis? Poti specifica?

#21
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Pentru majoritatea bipezilor "vremurile bune" sunt alea din copilarie si tinerete= astea nu pot fi inlocuite de "vidouri " radio +alte r..uri.

#22
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,999
  • Înscris: 14.03.2013

 edy_wheazel, on 22 decembrie 2022 - 00:17, said:

"Vremuri bune" nu inseamna sa ai ce asculta la radio, ci sa ai o masa critica a populatiei care fara skill-uri aparte sa poata sa-si asigure un trai decent. Si da, pana la actuala criza energetica omenirea a dus-o excelent.
Problema este ca majoritatea populatiei la noi nu are nici un fel de skills sau meserie. Doar in capul lor pare ca stiu sa faca ceva. Daca ii pui in practica, sunt dezastru. Dar au pretentii. Si nici nu ar pune mana pe carte sau sa invete pe bune o meserie, munca e grea.

Edited by jm2010, 22 December 2022 - 08:38.


#23
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,948
  • Înscris: 15.04.2019
Vremurile vor fi intotdeauna excelente pentru unii si, simultan, de rahat pentru altii. E ca si cum ai intreba "Azi ploua?" fara sa specifici locul.

#24
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,579
  • Înscris: 19.06.2018

 kopac, on 22 decembrie 2022 - 06:35, said:

Pentru Romania, vremea lui Victor Viorel Ponta si Basescu Traian(2012-2015), fara inflatie, cu chestii predictibile, cu autostrazi care se faceau, cu salarii care cresteau. In rest, mai greu, dar macar a fost pace.
Daca tot o dai pe nume, o nimeresti mai bine daca spui Dragnea, cea mai buna putere de cumparare si maximul de convergenta, pentru cine stie ce semnifica. Comparabil cu 1982 cea mai mare valoare a convergentei din istoria Romaniei.

Totusi, cand spui "vremuri bune" ar trebui sa insemne macar durata unei generatii, ceea ce nu a fost cazul in Romania niciodata. Altfel, sporadic, cativa ani de crestere economica si fara razboaie s au mai gasit. Anii 54-70 de crestere economica fabuloasa, peste jumatate din Romania de azi s a cladit in vremea aceea iar consecutiv, o mica perioada de prosperitate din 65 pana in 79, a doua criza a petrolului care a afectat din nou economia comunista.

Vestul european a avut perioada cea mai buna tot dupa razboi, poate ca perioada din 70 pana in ziua de astazi cand pare ca va colapsa si ea.

SUA a avut o perioada exceptionala dupa razboi pana prin anii 80 insa prosperitatea a fost dublata de razboaie, framantari sociale, agenda lor tipica. Li s a terminat si lor epoca de aur odata cu criza din 2008.

Dar colegul de mai sus are dreptate, care omenire? Pentru China acum e momentul de maxim, Pentru India urmeaza, pentru Africa nu se vede nimic la orizont, la fel cum nu se vede pentru multe tari din America latina. Sau pentru Romania.

#25
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,042
  • Înscris: 23.09.2005

 edy_wheazel, on 22 decembrie 2022 - 02:25, said:

De fapt, inseamna ca intre aprox 2010 si 2018 numaru' celor ce aveau acces la hrana de zi cu zi era mai mare global (si as spune eu procentual fata de perioadele anterioare din istorie).

Probabil, insa daca privim omenirea asa, de la distanta... e o specie framantata de boli, razboaie, stress, partial si foamete.

Asa, per total o ducem mai bine decat orice alta specie de animale probabil, insa daca luam oricare oras mare dintr-o tara dezvoltata, nivelul mediu de fericire al individului nu stiu daca il atinge pe acela al unui locuitor dintr-un trib amazonian care-si petrece viata pescuind, ascultand pasarile inconjurat de familie si la rasarit si la apus.



[ https://d.newsweek.com/en/full/1148731/national-geographic-one-use4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#26
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
NU prea stiu care o fi 'criza energetica' aia care ne-a furat Craciunul sau ma rog, standardul de viata. Nu vad capacitati de productie electricitate bombardate, hidrocentralele pot merge daca se doreste etc Eu vad o mare criza de gandire, populatie nascuta si crescuta cu pretentii fara fond.

#27
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004

 danb1961, on 22 decembrie 2022 - 08:34, said:

Pentru majoritatea bipezilor "vremurile bune" sunt alea din copilarie si tinerete= astea nu pot fi inlocuite de "vidouri " radio +alte r..uri.

Nu pot fi înlocuite, deşi cu generaţia telefon inteligent parcă-s un pic alt fel lucrurile.
În fine, pentru mulţi apartale nu erau dragi în sine, scopul lor era mai drag. Că o melodie, un film/serial, o emisiune, aduceau un plus de bucurie vieţii când nu aveai atâta tehnică în jur. Pentru alţii, aparatele pot genera din vari motive nostalgie. Ne-am fi dorit să putem vorbi mult la telefon. La unele rude am avut parte de tehnologie, acum mă înconjur cu ea, mă bucură, dar uneori tot de momentele simple mă bucur - cum ar fi ieşitul cu bicicleta pentru a vedea oraşul (sau versiunea: mers cu tramvaiul, ori troleibuzul).

Edited by djl, 22 December 2022 - 10:06.


#28
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,069
  • Înscris: 02.12.2007

 AlexNAC04, on 22 decembrie 2022 - 00:11, said:

Atunci daca nu acum,cand au fost aceste dulci vremuri bune? Macar inaintea anului 2011 aveai ce sa asculti la radio,in special perioada 70-90.
Deci asta e definitia ta pentru "vremuri bune". Posted Image

#29
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,509
  • Înscris: 02.09.2006

 AlexNAC04, on 22 decembrie 2022 - 01:45, said:

Trebuia sa specific prin ochii cui ma uit la aceste vremuri bune.Mai exact ochii tineretului,care acuma se angajeaza si se casatoreste.
Atunci, nu-i mai bine sa-i lasi pe ei sa vorbeasca in loc sa-ti dai tu cu presupusu'?

#30
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,975
  • Înscris: 18.09.2008

 reborn_21, on 22 decembrie 2022 - 00:27, said:

Vremurile bune nu au nici o legatura cu ce ai putea sa asculti la radio.
Vremuri bune inseamna sa-ti poti asigura traiul de zi cu zi, dintr-un salar minim pe economie.

Sau să ai posibilitatea să îți iei un job mai bun și să evoluezi, odată cu asta crescându-ți și nivelul de trai.

 __Dan__, on 22 decembrie 2022 - 09:08, said:

Vremurile vor fi intotdeauna excelente pentru unii si, simultan, de rahat pentru altii. E ca si cum ai intreba "Azi ploua?" fara sa specifici locul.

Da, uite de ex. dr. Mengele a avut o viață excelentă la Auschwitz, în același timp evreii deținuți acolo, nu. E foarte relativă treaba.

Sau un exemplu mai neaoș: Tovarășul și Tovarășa aveau un stil de viață opulent, pe când ”șobolanii” (așa îi numea ea pe români) trăiau cum trăiau, la câteva sute de metrii de ei.

Kim Jong-Un trăiește bine, într-o țară muribundă din toate punctele de vedere. El nu moare de foame, frig, sau lipsa medicamentelor.

Uite, un exemplu și mai bun. Vine Serghei Mizil la TV sau la un podcast și îți spune râzând cu gura până la urechi cum a tras cu arma în restaurantul unde era ambasadorul URSS. Îi simți nostalgia în glas. Într-o vreme în care ”pulimea” nu se putea apropria de acel restaurant, de ambasador, sau măcar de granita cu URSS.

Edited by miki07, 22 December 2022 - 10:45.


#31
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004

 Tipiric, on 22 decembrie 2022 - 10:20, said:

Deci asta e definitia ta pentru "vremuri bune".
   Posted Image

Râzi, râzi, dar pentru unii asta s-ar putea să însemne. Eşti stresat, vii eventual de la muncă şi ai nervi. Dai drumul la radio şi auzi ceva frumos. Te mai linişteşti. Sau porneşti televizorul şi dai peste un program interesant. Informaţia există în format digital, dar dacă nu ştii ce să cauţi, nu găseşti. Şi uneori trebuie filtrată.
Nu pot să zic că azi nu te poţi bucura de vreun filmuleţ hazliu pe internet ca să te binedispui, dar deşi sunt destui care o duc mai bine decât pe vremea bateriilor "777", parcă lumea e mai stresată. Pe ăla din trafic îl înţeleg, că şi-au luat prea mulţi maşină, dar stres la şcoală (ăsta era şi în trecut), stres în transportul în comun, stres în mass şi soial media...

#32
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,239
  • Înscris: 29.12.2006

 AlexNAC04, on 22 decembrie 2022 - 00:11, said:

Atunci daca nu acum,cand au fost aceste dulci vremuri bune? Macar inaintea anului 2011 aveai ce sa asculti la radio,in special perioada 70-90.

Mai jos e ceea ce în economie şi ştiinţele sociale se cheamă ciclurile sau undele Kondratiev. Întotdeauna, la urcare spre vârful unei astfel de unde, e plăcut a trăi în societate. Mai "rău" e la coborâre.


Undele socio-economice Kondratiev


[ https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fmoneyandmarkets.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F03%2Fchart.jpg&f=1&nofb=1&ipt=903bfc6dbd95e7783e8eca00c99917aa4ac58d3e87fbe02defbcd7be8a9b1466&ipo=images - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Edited by lupini, 22 December 2022 - 10:58.


#33
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,999
  • Înscris: 14.03.2013

 miki07, on 22 decembrie 2022 - 10:47, said:

Sau să ai posibilitatea să îți iei un job mai bun și să evoluezi, odată cu asta crescându-ți și nivelul de trai.



Da, uite de ex. dr. Mengele a avut o viață excelentă la Auschwitz, în același timp evreii deținuți acolo, nu. E foarte relativă treaba.

Sau un exemplu mai neaoș: Tovarășul și Tovarășa aveau un stil de viață opulent, pe când ”șobolanii” (așa îi numea ea pe români) trăiau cum trăiau, la câteva sute de metrii de ei.

Kim Jong-Un trăiește bine, într-o țară muribundă din toate punctele de vedere. El nu moare de foame, frig, sau lipsa medicamentelor.

Uite, un exemplu și mai bun. Vine Serghei Mizil la TV sau la un podcast și îți spune râzând cu gura până la urechi cum a tras cu arma în restaurantul unde era ambasadorul URSS. Îi simți nostalgia în glas. Într-o vreme în care ”pulimea” nu se putea apropria de acel restaurant, de ambasador, sau măcar de granita cu URSS.
Aici trebuie sa mai privesti si din alte perspective.
In primul rand, in ziua de azi este super usor sa schimbi serviciul sau cariera. Dar, si este un mare dar aici, asta presupune munca, eforturi si interes. Foarte multi nu sunt dispusi sa faca asta, au doar pretentii si se asteapta sa primeasca usor totul. Cand nu se intampla, gasesc acarul paun unde pot.
In al doilea rand, foarte multi au pretentii la diverse (masina de nu stiu care, tv sau telefon scump la care fac rate, casa in loc de apartament pe rate imense pentru veniturile lor, etc.) fara sa aiba si posibilitatile, isi seteaza asteptari mult prea ridicate pentru ca vede la altul in jur ca are si se frustreaza. Nu isi intelege locul si pozitia in societate, are pretentii pe care nu este capabil sa le satisfaca, intervine frustrarea sau ura fata de altii care au mai mult succes si nemultumirea fata de propria persoana sau societate dand vina pe altii pentru propriile nereusite.

Edited by jm2010, 22 December 2022 - 10:59.


#34
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,975
  • Înscris: 18.09.2008

 jm2010, on 22 decembrie 2022 - 10:57, said:

Aici trebuie sa mai privesti si din alte perspective.
In primul rand, in ziua de azi este super usor sa schimbi serviciul sau cariera. Dar, si este un mare dar aici, asta presupune munca, eforturi si interes. Foarte multi nu sunt dispusi sa faca asta, au doar pretentii si se asteapta sa primeasca usor totul. Cand nu se intampla, gasesc acarul paun unde pot.
In al doilea rand, foarte multi au pretentii la diverse (masina de nu stiu care, tv sau telefon scump la care fac rate, casa in loc de apartament pe rate imense pentru veniturile lor, etc.) fara sa aiba si posibilitatile, isi seteaza asteptari mult prea ridicate pentru ca vede la altul in jur ca are si se frustreaza. Nu isi intelege locul si pozitia in societate, are pretentii pe care nu este capabil sa le satisfaca, intervine frustrarea sau ura fata de altii care au mai mult succes si nemultumirea fata de propria persoana.

Azi ai alegerea de a munci pe salariul minim, sau să tragi tare și să ajungi mai sus. Și totul se face cu muncă. Am un amic care era mai sărac decât mine și se uita la 10 lei de-o ciorbă. A muncit încă din facultate (pe care a terminat-o primul) și azi câștigă de nici nu pot număra eu. Și, da, și-a luat tot ce și-a dorit când era sărac (și unele chestii mi se pare mie bani aruncați), dar și trage tare la muncă și e foarte apreciat. Pentru el, sunt vremuri bune.

99% din viața noastră e în puterea noastră, dar ni se spune (mai ales la TV) că suntem sclavi. Pe vremea lui Ceaușescu am fost sclavi. Azi, dacă ți se pare că ești sclav la patron, îți dai demisia și te duci într-un loc unde să te simți apreciat. Unii schimbă job-urile mai des decât șosetele. Așa sunt timpurile și mă bucur că avem alegerea asta.

Edited by miki07, 22 December 2022 - 11:06.


#35
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,510
  • Înscris: 30.10.2003

 miki07, on 22 decembrie 2022 - 11:02, said:


99% din viața noastră e în puterea noastră, dar ni se spune (mai ales la TV) că suntem sclavi.
Termen folosit de aia care nu inteleg capitalismul si economia de piata. Daca vor sa fie liberi, sa se duca in padure, sa se cace prin boscheti si sa manance mure. Acolo pot sa faca ce vor.

#36
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,551
  • Înscris: 13.09.2022

 overseas, on 22 decembrie 2022 - 10:03, said:

Eu vad o mare criza de gandire, populatie nascuta si crescuta cu pretentii fara fond.

Da nene pretentiosi rau romanii astia.
Exmeple de pretentii fara fond: sa ai un trai decent(nu salariu de 1500 lei pe luna), sa existe un sistem de sanatate performant, sa existe infrastructura etc... Prea mari pretentiile ptr anul 2022 nu-i asa?

 miki07, on 22 decembrie 2022 - 11:02, said:

Azi, dacă ți se pare că ești sclav la patron, îți dai demisia și te duci într-un loc unde să te simți apreciat.

Usor de spus. Dar nu ptr toti e usor sa gaseasca un astfel de loc.
Gandeste-te ca nu toti au pornit cu aceleasi sanse in viata, si pana la urma multe chestii tin si de intamplare, de noroc, de anumite sanse pe care le-ai avut sau nu.

Edited by danigoleman, 22 December 2022 - 12:01.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate