Muraturi prea...acre
Last Updated: Dec 22 2022 19:29, Started by
Altef4
, Dec 21 2022 19:36
·
0
#1
Posted 21 December 2022 - 19:36
Salutare
Am pus 10+ borcane de muraturi pt iarna (castraveti + gogonele), insa unele au probleme. Primele 2 borcane de castraveti au iesit perfect, insa urmatoarele 2 sunt ... acre. Nu stiu sa definesc exact gustul, insa e pe baza de grimasa, adica faci buzele tugui ca la lamaie. Sunt mult prea acre. Muraturile au fot puse in septembrie cand intr-adevar era cam prea cald, dar totusi, primele 2 borcane au iesit perfect. Deci este exclus temperatura. Ma puteti ajuta cu sfaturi daca se mai pot salva si care e motivul pt care au iesit atat de acre? Poate ajuta o vanturare? |
#2
Posted 21 December 2022 - 19:43
Asa ii ieșeau si maica mii, o tot suspectam ca pune prea mult oțet. Bine ca a renunțat
Sunt doar în saramura, sau și cu oțet? Edited by irina2014, 21 December 2022 - 19:51. |
#3
Posted 21 December 2022 - 19:50
Daca sunt in saramura, e OK. Senzatia de acru este amplificata si de prea multa sare.
Se pot tine, inainte de servire, in apa pentru dezacrire. Edited by pasilla, 21 December 2022 - 19:52. |
#4
Posted 21 December 2022 - 19:53
Cind vrei sa le maninci, NU acum, desfaci borcanu, versi jumatate din lichid, pui apa, astepti 12-24 de ore, vezi cum au iesit.
Ce rost are sa umbli la borcane, lasa-le sigilate. |
#5
Posted 21 December 2022 - 20:14
Unii castraveti sunt amari
Daca ai nimerit din aia, ghinion |
#6
Posted 21 December 2022 - 21:25
noi am fost ocupati cu altele toamna asta si, pt ca primisem doi saci mari cu gogonele pe care nu voiam sa le aruncam, le-am dat cuiva sa le conserve pt ei.
omul s-a simtit dator si mi-a adus un bidon de 10l cu muraturi, gata puse si murate. doar ca erau prea acre pt gustul meu. asa ca am scos 1,5l de zeama, am facut eu 1,5l saramura, am mai pus si niste condimente si am completat iar bidonul. rezultat peste asteptari, f bune la gust, acre atat cat trebuie, au ramas la fel de ferme, dar a durat vreo saptamana sa-si potriveasca din nou gustul. daca nu sunt acre-alterate, le resuscitezi fara probleme. dar nu de la o zi la alta, trebuie putin timp. si au fost murate, nu cu otet! |
#7
Posted 21 December 2022 - 22:14
Lipsa de sare. Sunt acre de la oțet sau cu ce au fost puse.
|
#8
Posted 22 December 2022 - 00:09
#9
Posted 22 December 2022 - 00:35
#10
Posted 22 December 2022 - 00:47
Retea simpla, nimic special. Saramura cu 1 lingura sare/litru, mustar, piper, hrean, marar uscat si un pic de frunze de leustean la gogonele. Otet nu am folosit. De un singur lucru nu sunt sigur: conservantii. La unele am pus, la altele nu pt ca nu am gasit suficient. Insa nu mai stiu care au conservanti si care nu. Insa asta nu ar trebui sa fie o problema pt ca multi nu folosesc asa ceva. Cert este ca al 3lea borcan cu castraveti si al 4lea cu gogonele au iesit extremi de acri. E o acreala vecina cu stricat. Gust neplacut. Iar borcanele au fasait la deschidere, aproape ca si o sticla de cola .. probabil supra fermentatie?
Posibil sa fie si legumele dintr-un lot stricat. Le-am luat in ture, deci nu totul deodata. Mi-e si groaza sa mai deschid restul de borcane, sunt destul de necajit de rezultat. E prima oara ca patesc asa ceva. O sa iincerc varianta cu refacut jumate din saramura. Alte idei/solutii? |
|
#11
Posted 22 December 2022 - 00:52
Ce cauta conservantii la muraturile in saramura ?
Daca ai o acreala vecina cu stricat. Gust neplacut., atunci nu mai ai ce face. Edited by pasilla, 22 December 2022 - 00:55. |
#12
Posted 22 December 2022 - 00:55
#13
Posted 22 December 2022 - 00:59
La muraturile in saramura, sterilizezi borcanele, pui sare 0.5 % din volumul vasului si atat.
|
#14
Posted 22 December 2022 - 01:41
Altef4, on 22 decembrie 2022 - 00:55, said: Buna intrebare. De obicei nu pun, insa sunt multi care folosesc si am zis ca anul asta sa incerc si eu. Repet, nu am pus in toate borcanele si din pacate nu le-am marcat. Crezi ca asta ar fi problema? |
#15
Posted 22 December 2022 - 01:48
|
#16
Posted 22 December 2022 - 01:54
De ce se sterilizeaza borcanele? Fermentarea aceea trebuie sa fie usoara, nu fermentare care deja a alterat legumele.
|
#17
Posted 22 December 2022 - 09:58
daca sunt prea acre dami-le mie, ca mie imi plac muraturile acre
|
#18
Posted 22 December 2022 - 12:58
Cr1spy, on 22 decembrie 2022 - 01:41, said:
Le-ai facut prea devreme pe caldura. Cele cu conservant au tinut, celalalte nu. Au fermentat. Oricum, eu caut solutii. Sunt sanse sa mai salvez cumva productia? Daca vanturez saramamura ori schimb jumate, isi mai revin muraturile? @rexx: daca esti in TM, cu mare placere Desi am dubii ca e cineva care sa le poate manca asa cum sunt acum... |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users