Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 

procedura de sanctionare contraventionala in lipsa

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#37
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019
Esti foarte haios așa că aștept să mai încerci.
Codul de procedură civilă reglementează activitatea instanțelor de judecată și executarea titlurilor executorii.
Ai art. 3 din legea 76/2012 care spune:
Articolul 3
(1) Dispoziţiile Codului de procedură civilă se aplică numai proceselor şi executărilor silite începute după intrarea acestuia în vigoare.

Solicitarea comunicării datelor contravenientului nu e nici proces nici executare.

Și nici instanțele nu mai merg exclusiv pe comunicarea prin poștă. Acum au dosarul electronic și pot comunica direct pe email cu confirmarea automată a accesării.

Edited by exqusit_drunk, 06 January 2023 - 23:44.


#38
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Zau ? Si zici ca politia rutiera, politia comunitara are o baza de date cu adresele de mail ale tuturor posesorilor de permis, sau ma rog, a proprietarilor de masini ? E vreo lege care ma obliga sa am o adresa de mail, sau sa o comunic politiei ? Incepi sa fii amuzant. Pai sa zicem ca politia imi trimite instintarea pe adresa de mail, eu o ignor, primesc sanctiunea si o contest in instanta spunand ca nu mai am acea adresa de email, ca nu am primit instiintarea. Pe cand daca iti este trimisa prin posta ca recomandata, ai obligatia sa te prezinti personal in termen de 5 zile si sa semnezi ca ai primit-o. Caz in care nu mai poti spune ca nu ai intrat in posesia instiintarii. Ca daca esti implicat intr-un proces si dai o adresa de mail sa iti fie trimise anumite documente e una, dar o instintare oficiala se face doar asa cum am spus mai sus, e necesara o semnatura. Sau in cazul avizarii la domiciliu, daca nu esti acasa, sau refuzi sa o primesti, e suficient un martor.

Edited by titoo, 07 January 2023 - 00:26.


#39
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019
Nu zic eu, inventezi tu. La fel cum ai invemtat o prevedere legală la care te chinui de o zi să-i găsești o explicație.

#40
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
In toate interventiile pe care le-ai avut, nu ai adus niciun argument  sau citat legislativ care sa-ti sustina afirmatiile, ci doar impresii si esti convins ca exact asa se intampla in realitate. Pentru ca nu ai gasit pe nicaieri ceva scris care sa-ti intareasca afirmatiile, ti-e mai usor sa faci pe comodul si sa scrii la nesfarsit fara sa spui nimic.
Eu nu ma chinui, eu am spus cum se procedeaza, ti-am pus citate legislative si am argumentat logic in interventia precedenta, pentru cine e capabil sa inteleaga, bine. Cine nu pricepe sa ramana la cum stie, la impresii.

#41
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019
Până la urmă poate înțelegi și tu că între „practică” și „obligație legală” e o mare diferență. Nu am ce să argumentez eu la o afirmație făcută de time. Tu ai spus că scrie în lege iar eu te-am întrebat în care lege ai văzut. Simplu.

#42
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Nu inteleg ce vrei pana la urma, sa facem analiza pe text ? Pai politia e obligata sa trimita instiintare ? Daca e obligata inseamna ca exista un articol de lege care obliga politia sa faca asta, ca doar nu-mi spui ca e facultativ, la latitudinea politiei. Si daca legea obliga politia sa trimita instiintarea, un alt paragraf din lege spune si cum se trimit aceste instintari...si ti-am pus 2 articole care mentioneaza posta .
Ti-am mai zis ca daca gasesti un paragraf care sa-ti sustina afirmatiile, posteaza-l, ca eu ti-am adus argumente. Si daca in practica se procedeaza asa inseamna ca asa e legal.
Si gata, ca m-am saturat sa-ti tot repet ceea ce trebuia demult inteles. Cand aduci argumente, mai putem discuta.

#43
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019
titoo, dacă nu mai știi cine și ce a zis, avem posibilitatea să punem citat:

View Posttitoo, on 06 ianuarie 2023 - 00:34, said:

Pentru comunicarea datelor sunt obligati sa-ti trimita prin posta, in mod expres acest lucru.
De ce exclusiv prin poștă? Unde scrie asta? De ce nu prin personal propriu? De ce nu cu firmă de curierat? De ce nu cu notificare prin executor judecătoresc?
Toate aceste variante asigură îndeplinirea obligației de a comunica și se încadrează în logica pe care încerci să o aduci ca argument dar tu le-ai exclus pentru că așa ai citit în lege. Care lege? De ce nu ești în stare să o indici?
Răspunsul e că nu ai ce.

Edited by exqusit_drunk, 07 January 2023 - 13:41.


#44
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Pentru ca vorbim de instintariile trimise de politia rutiera si mai nou politia locala si in cazul asta sunt trimise asa cum am tot scris. Din practica poti vedea asta, daca faci un mic efort, vei constata ca toti au primit notificarile prin posta, ca scrisoare recomandata, pentru care trebuie sa semnezi cand o ridici. Te tot intreb, daca stii ca e altfel, posteaza aici, nu-mi pune intrebari la infinit, ca nu sunt nici judecator/avocat sa stiu legile si nu am timp/chef sa caut. Ce e asa greu de inteles ?

In unul dintre citatele postate mai sus se specifica "Actele judiciare sunt notificate sau comunicate fie prin notificare sau comunicare personală, fie prin poșta „obișnuită”, în funcție de natura actului. Notificarea sau comunicarea personală este utilizată în cazul actelor pentru care acest aspect este prevăzut de lege (de exemplu, acțiuni - notificare sau comunicare către pârât; hotărâri - notificare sau comunicare către părțile la procedură), sau atunci când aceasta este dispusă de către instanța judecătorească. Poșta obișnuită este utilizată pentru toate celelalte acte."

#45
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019
titoo, solicitarea aia nu e act judiciar și ți-am pus textul de lege care arată clar cui i se aplică codul de procedură civilă. Și tot eu ți-am spus că practica e una și obligația e alta. Existența practicii nu presupune automat și existența pvederii legale. Cum tu ai spus că e scris în lege ar trebui să spui și în care. Dacă te hotărăști că e codul de procedură civilă, ar trebui să recunoști implicit că ai greșit, ceea ce nu vrei să faci.
Sunt curios cât o să mai permită moderatorii fuga asta în jurul cireșului în loc de recunoașterea unei greșeli.

Edited by exqusit_drunk, 07 January 2023 - 14:20.


#46
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Codul ala de procedura civila e mult mai vast decat iti imaginezi tu, tot ce tine de contraventii e scris acolo, daca ai timp citeste-l, daca nu, apeleaza la un avocat. Ca eu nu stau sa-ti caut gratis paragraful exact. Ca initial ai afirmat ca nu scrie nicaieri de "posta", mi-am rapit din timp si ti-am pus doua articole care fac referire la "posta". De ce nu ti-l aduce politistul la usa am explicat, am explicat logic si de ce nu iti e trimis pe mail. Bag seama ca esti plictisit, de o tii asa la nesfarsit. Daca spui ca gresesc, demonstreaza-mi, nu face doar o afirmatie gratuita fara a avera niciun argument ci doar traind o impresie. Adu o dovada ca un proprietar de masina a primit o astfel de instiintare in alt mod decat cel spus de mine "prin posta". Ca ai umplut doua pagini de....nimic.
Instiintarea aia e un act oficial, trimisa de o institutie a statului.

Art. 25. - (1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult o lună de la data aplicării acesteia.
(3) În situaţia în care contravenientul a fost sancţionat cu amendă, precum şi dacă a fost obligat la despăgubiri, o dată cu procesul-verbal acestuia i se va comunica şi înştiinţarea de plată. În înştiinţarea de plată se va face menţiunea cu privire la obligativitatea achitării amenzii şi, după caz, a despăgubirii, în termen de 15 zile de la comunicare, în caz contrar urmând să se procedeze la executarea silită.
Art. 26. - (1) Dacă agentul constatator aplică şi sancţiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal acestuia copia de pe acesta şi înştiinţarea de plată se înmânează contravenientului, făcându-se menţiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi faţă de celelalte persoane cărora trebuie să li se comunice copia de pe procesul-verbal, dacă sunt prezente la încheierea acestuia.
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, seşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii.
Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.

Scrie undeva de email, de serviciu de curierat, sau alta modalitate ?

Edited by titoo, 07 January 2023 - 15:55.


#47
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019

View Posttitoo, on 07 ianuarie 2023 - 15:54, said:

prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare

Scrie undeva de email, de serviciu de curierat, sau alta modalitate ?
Și în textul postat de tine e alternativă la poștă. Trebuie doar să-l citești tot și eventual să-l înțelegi. Paginile le-ai umplut tu cu încercările nereușite de justificare.
Deci, de unde rezultă exclusiv prin poștă?

Edited by exqusit_drunk, 07 January 2023 - 16:07.


#48
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Se pare ca nu intelegi ce citesti, in textul ala scrie procedura pentru procesul-verbal de contraventie, aici discutam de instiintarea proprietarului care se face prin posta, posibil ca daca nu ridici recomandata, urmatoarea etapa sa fie afisarea la domiciliu, sau sa primesti direct amenda pentru necomunicarea datelor celui care a condus masina.
Dar vorbeai de email, de firme de curierat,de executor judecatoresc si ti-am zis sa faci dovada ca cineva a primit o astfel de instiintare sau scrie in vreo lege ca e altfel decat am afirmat.Nu mai vorbesc de faptul ca daca instiintarea nu are legatura cu instanta, e imposibil sa-ti fie adusa de executorul judecatoresc.
Eu am incheiat discutia pe acest subiect, mi-am pierdut si asa prea mult timp. Eu ti-am adus argumente, tu ai scris....nimic/impresii.

#49
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019
Eu doar te-am întrebat unde scrie ce ai spus tu, adică exclusiv prin poștă. Tu ai venit cu toate aberațiile alea după care îmi ceri mie să dovedesc ... ce? Că nu scrie în nici o lege ce ai visat tu într-o noapte?
Atâta încăpățânare în a demonstra cât de penibil poți fi susținând o prostie nu cred să fi văzut.
E suficient să nu mai postezi și cine citește va trage concluziile dar din punctul meu de vedere, întrebarea rămâne: unde scrie că înștiințarea se trimite exclusiv prin poștă, așa cum susțineai?

#50
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Lasa-i pe ceilalti sa hotarasca care dintre noi e penibil. Eu care ti-am adus argumente, sau tu care doar le combati dar nu ai nicio dovada care sa demonstreze ca e cum traiesti tu cu impresia. Scrie pe tot internetul, postari ale multora care au primit astfel de instiintari...toti le-au primit prin posta.
PA.

#51
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019
Nu ai adus nici un fel de argument. Uită-te măcar la ultimele postări. Pui articole de lege care se referă la procesul verbal ca și când ar vorbi de înștiințarea cu obligația de comunicare, evidențiezi o parte a frazei unde se vorbește de poștă dar ignori alternativa la poștă după care, când îți arăt că nu e ce trebui spui că de fapt era pentru altceva. Ce relevanță avea tot textul? Absolut niciuna, la fel ca întreaga discuție începută de ieri.
Ce scrie pe net că s-a întâmplat e practică, și nu o neagă nimeni. Tu trebuia să spui unde e reglementată exclusivitatea prin postă pe care ai afirmat-o.

#52
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Consulta un jurist sau un avocat care sa-ti satisfaca cererea, daca nu cauta singur paragraful ala. Ca daca in practica se trimite doar prin posta, inseamna ca e mentionat pe undeva acest lucru.

#53
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.12.2019

View Posttitoo, on 07 ianuarie 2023 - 17:12, said:

Consulta un jurist sau un avocat care sa-ti satisfaca cererea, daca nu cauta singur paragraful ala. Ca daca in practica se trimite doar prin posta, inseamna ca e mentionat pe undeva acest lucru.
Hai că începi să accepți că de fapt nu știi sigur că e menționată în lege exclusivitatea. E un prim pas spre acceptarea erorii.
Întrebare retorică: dacă nu ridici de la poștă recomandata cu înștiințarea ai scăpat de amendă?

Edited by exqusit_drunk, 07 January 2023 - 17:23.


#54
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007
Ramane cum am stabilit, ai dovezi ca e altfel pune-le aici. N-ai dovezi, mai umple 10 pagini de "nimic". Cat timp toti le primesc EXCLUSIV prin posta, inseamna ca e pe undeva, iti poti satisface curiozitatea facand cum am zis mai sus. Bafta !

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate