Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

Acces Point-uri POE

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
AIVV

AIVV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 13.02.2011
Buna,

Cautand un acces point zilele astea, am vazut unele de la TP-Link care suporta POE (power over ethernet).
Mi s-a parut foarte interesant, pentru ca o problema pe care o am acum e cu trasul de prelungitoare de curent.
In acest moment configuratia e in felul urmator:
Un router Huawei de la telekom, in care intra fibra, din router pleaca cu un cablu net spre alt router Asus care a fost facut pe post de endpoint, in capatul celalalt al casei, si mai am nevoie de un acces point undeva la jumatea intre ele. Toata reteaua e facuta in pod ca sa nu mai am fire in casa, iar din router-ul Principal mai pleaca un cablu spre o priza de internet in casa.

Problema e ca in pod nu am prize si tot trebuie sa trag prelungitoare pt fiecare AP, iar in primavara posibil sa mai am nevoie de un AP pentru ca se va face o extindere, asa ca voiam sa trec pe AP-urile acestea care suporta POE. Din cate am vazut trebuie ca router-ul din care vine cablul de net sa stie sa ofere POE, ceea ce e ok. Dar nu am prea gasit routere de genul. Ce voiam sa fac eu e ca din router-ul de la Telekom sa plec spre un router care suporta POE, si din acel router sa plec doar cu cablu de net spre toate celelalte AP-uri.

E gresit ce am vrut? Cum se procedeaza de obicei? Daca e corect, ce routere care suporta POE gasesc pe piata, recomandari?

#2
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Nu există ce vrei tu. Trage un circuit prin pod, cu 3 prize si un diferential si ai rezolvat problema.

#3
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,821
  • Înscris: 09.01.2007
Sunt doua optiuni folosite in general.
Cel mai simplu e sa cauti un SWITCH cu POE (nu router) si sa-l legi la router, si apoi din el pleci cu PoE catre AP-uri. Poti gasi TP-Link-uri foarte mici care suporta 4 porturi PoE si il poti instala fix langa router.
A doua optiune e sa pui injectoare PoE, dar sunt relativ scumpe si nu are rost. Se folosesc cand ai nevoie doar de 1 PoE ca sa nu mai cumperi switch dedicat, de obicei. Sau cand ai switchuri mari si doar cateva deviceuri PoE, si nu vrei sa schimbi switchuri sau sa mai adaugi switchuri.

Un exemplu de switch PoE - https://www.pcgarage...nk/tl-sf1005lp/ dar cred ca gasesti si la 150-ish daca mai sapi. Si folosesti ce router vrei tu.

Edit: good practice ar fi sa te asiguri ca AP-urile si Switchul folosesc acelasi tip de PoE (standardul 802.3af e cel mai comun pentru deviceuri cu consum mic, gen AP), si ca switchul suporta puterea acumulata a consumatorilor, dar in cazul tau, 99% sigur orice switch PoE va duce cele 3 AP-uri.

Edited by TehCube, 17 December 2022 - 13:35.


#4
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,079
  • Înscris: 28.10.2006
Exista POE Injector.
Trebuie doar sa alegi unul care se potriveste ca tensiune cu AP-ul pe care-l doresti. Si bineinteles sa suporte viteza de acces pe care o ai(100/1000).
@TehCube
Switch-ul ala e de 100Posted Image

Edited by viceroy56, 17 December 2022 - 13:34.


#5
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,821
  • Înscris: 09.01.2007

 viceroy56, on 17 decembrie 2022 - 13:32, said:

Switch-ul ala e de 100Posted Image

Nu m-am uitat. Asa e.
https://www.pcgarage...abit-teg1105pd/ asta-i si mai ieftin si de 1000. Posted Image

Se gasesc multe modele, cauta dupa switch cu PoE si pleci de-acolo, in functie de nevoi.

Edited by TehCube, 17 December 2022 - 13:46.


#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,262
  • Înscris: 24.02.2007
https://www.emag.ro/...rch-Action=view

#7
AIVV

AIVV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 13.02.2011

 TehCube, on 17 decembrie 2022 - 13:36, said:

Nu m-am uitat. Asa e.
https://www.pcgarage...abit-teg1105pd/ asta-i si mai ieftin si de 1000. Posted Image

Se gasesc multe modele, cauta dupa switch cu PoE si pleci de-acolo, in functie de nevoi.

Super, multumesc mult de ajutor. Fix ce cautam.

#8
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Pai si routerul Telekom din ce-l alimentezi?

#9
phoenix76

phoenix76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 25.09.2014
Poti sa pui si un spliter POE, care la iesire iti ofera 12-9-5 volti pe mufa cilindrica.
https://www.evomag.r...e10r-78490.html
Dezavantajul este ca nu poate sustine decat 100 Mbps pe UTP. patru fire fiind folosite pentru date si patru pentru alimentare.

#10
AIVV

AIVV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 13.02.2011

 NikoroB, on 17 decembrie 2022 - 18:55, said:

Pai si routerul Telekom din ce-l alimentezi?

Switch-ul si router-ul o sa fie unul langa altul, si o sa mearga amandoua in acelasi prelungitor

#11
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,821
  • Înscris: 09.01.2007

 AIVV, on 17 decembrie 2022 - 14:53, said:

Super, multumesc mult de ajutor. Fix ce cautam.

Stai ca iar am gafat-o, switchul din ultimul link e cu PoE in -> PoE out, adica trebuie sa-i dai PoE (pe portul 5) ca sa scoata PoE (pe 1-4), nu are alimentare separata. Nici n-am mai vazut d-astea pana acum, nu stiu cum l-am nimerit. Cred ca la asta se referea NikoroB.

https://www.pcgarage...teg1105p-4-63w/ asta iti trebuie de fapt, care are alimentare separata, si buget maxim 58W (adica poti fara griji sa pui aproape 15W per port)

...imi pare rau de confuzie, nu ma asteptam nici sa mai gasesc switchuri de 10/100 nici d-astea dubioase. Posted Image

Edited by TehCube, 18 December 2022 - 11:30.


#12
AIVV

AIVV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 13.02.2011

 TehCube, on 18 decembrie 2022 - 11:29, said:

Stai ca iar am gafat-o, switchul din ultimul link e cu PoE in -> PoE out, adica trebuie sa-i dai PoE (pe portul 5) ca sa scoata PoE (pe 1-4), nu are alimentare separata. Nici n-am mai vazut d-astea pana acum, nu stiu cum l-am nimerit. Cred ca la asta se referea NikoroB.

https://www.pcgarage...teg1105p-4-63w/ asta iti trebuie de fapt, care are alimentare separata, si buget maxim 58W (adica poti fara griji sa pui aproape 15W per port)

...imi pare rau de confuzie, nu ma asteptam nici sa mai gasesc switchuri de 10/100 nici d-astea dubioase. Posted Image

Mi se parea ca e ceva ciudat la el :))
Mersi ca ai revenit, o sa comand azi probabil.

#13
AIVV

AIVV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 13.02.2011
Mi-a ajuns si switch-ul si doua acces point-uri de TP-Link

Am incercat sa le pun, bag switch-ul in priza, trag cablul LAN de la router la switch in portul lui, toate bune, se aprinde si beculetul de link si cel de power pe acel port.
Super, urmeaza sa pun un AP, trag cablul de net de la switch la AP dar nu se aprinde nici AP-ul nici vreun beculet de pe portul switch-ului. Am incercat cu toate cele 4 porturi si nimic.
AP-urile au venit si cu cate POE injector in cutie, asa ca am zis sa incerc sa vad daca merge, iar cu acela merge. Practic trag cablul din router in POE injector si din injector in AP, si totul e in regula.
Mai trebuie configurat cumva switch-ul sa mearga sau e bun de retur?

#14
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,821
  • Înscris: 09.01.2007
De curiozitate, pune modelul AP-urilor, sa nu aiba ceva PoE proprietar (non-standard), ca alta idee n-am. Banuiesc ca switchul a venit cu alimentarea lui in cutie, si daca-l bagi in priza "gol" beculeste ceva pe el.

#15
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,466
  • Înscris: 06.06.2006
Ai incercat numai cu unul din AP-uri?
E posibil ca, daca le pui pe amandoua, sa nu ai puterea necesara livrata de switch-ul ala.
Si pune exact modelul ap-urilor

#16
AIVV

AIVV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 13.02.2011
https://www.emag.ro/...1/pd/DRJGX3MBM/

Am incercat numai cu un AP pentru inceput, nu cu amandoua

Edited by Ravy, 27 December 2022 - 12:09.


#17
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,413
  • Înscris: 08.01.2009
Cand ai ales AP-urile nu ai citit specificatiile sa vezi ca suporta doar passive PoE ( PoE proprietar cu injectoarele lor ) ?
Presupun ca switch-ul vine cu porturi compatibile  802.3 at/af care presupun o negociere prealabila intre switch si client pt. ca switch-ul sa furnizeze alimentare PoE ( e o rezistenta specifica pe una din perechi ) .

#18
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,821
  • Înscris: 09.01.2007
Mda, din pacate e proprietar standardul pe care-l folosesc ei, nu e 802.3af. Apare problema asta si prin reviewuri pe amazon.
Ai grija sa bagi cablurile corect in injectoarele lor, ca sunt pasive, adica nu negociaza, trimit direct curent pe una dintre perechi. Adica sa nu-l bagi in orice altceva in afara de Access Point.

Si da, in cazul in care ai destule porturi in router sa le conectezi pe ambele + ce mai ai tu nevoie, nu mai ai nevoie de switch.
Daca nu, il poti folosi ca switch simplu (adica in combinatie cu injectoarele lor, doar ca "multiplicator" de porturi). De configurat nu ai ce configura la el ca e fara management.
Urat din partea unor producatori sa le zica PoE daca de fapt e ceva proprietar.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate