Reconditionare pardoseala din gresie.
Last Updated: Jan 08 2023 00:25, Started by
Inginerul_bv
, Dec 14 2022 09:42
·
5

Posted 14 December 2022 - 09:42

Pe scurt, am o camera tehnica unde ar fi trebuit sa amplasez o centrala pe lemne. Intre timp, am pus una pe gaz si spatiul s-a transormat in bucatarie. Finisajele fiind gandite pentru camera tehnica, am montat gresie antiderapanta de exterior, care din cauza faptului ca se gateste in incapere, s-a patat/murdarit si arata groaznic, desi e curat, ai mereu senzatia ca e murdar pe jos.
Nu ma mai pot inalta sa pun alta gresie peste ca nu se mai deschid usile. Ma gandeam sa aplic o vopsea epoxidica sau un linoleum ceva. Alte idei? |
Posted 14 December 2022 - 10:33

Posted 14 December 2022 - 10:35

Covorul PVC ar fi cea mai de dorit alternativa. Rasina epoxidica pe langa faptul ca este lucioasa si reflecta in strat subtire toate imperfectiunile suportului este foarte pretentioasa la aplicare atunci cand vine vorba de conditii calitate strat suport ( fara contaminanti gen uleiuri, grasimi ) si la intretinere ( zgarieturi, exfolieri, etc ).
|
Posted 14 December 2022 - 10:41

Amorsa punte de aderenta, autonivelanta si placi de pvc adica linoleum care fitociclistic se cheama luxury vinyl tile.
Dar gresia aia glazurata de exterior, daca de-aia ai, se curata foarte bine si poti folosi aproape orice chimicale iti trece prin cap. De exemplu, detergent acid pentru tot ce nu e organic/grasime si ceva pe baza de soda caustica (spuma de-aia de cuptor merge foarte bine) pentru grasimi. Daca vrei sa freci mecanizat, ia perii din alea care se prind in bormasina si ochelari. |
Posted 14 December 2022 - 10:53

Cu rasina asa e, de-aia mi-e teama sa pun rasina. Eventual o vopsea pentru beton mata, dar nici aia nu e rezistenta la socuri mecanice.
De scos afara gresia nu se pune problema. Desi la prima vedere ar fi cea mai buna solutie, deranjul ar fi maxim. Ma gandeam la pardoseala aia ce se pune prin cabinetele medicale, e un fel de linoleum parca. |
Posted 14 December 2022 - 11:09

Posted 14 December 2022 - 14:33

Parchet laminat mpermeabil
https://diego.ro/par...0-auckland.html pui peste gresie si tai din usa/usi. Simplu si la obiect. Pardoseala vinil https://diego.ro/par...nil-la-sul.html Inginerul_bv, on 14 decembrie 2022 - 09:42, said:
din cauza faptului ca se gateste in incapere, s-a patat/murdarit si arata groaznic, desi e curat, ai mereu senzatia ca e murdar pe jos. Io pe asta n-o mai cred ![]() Edited by adisz, 14 December 2022 - 14:33. |
Posted 14 December 2022 - 15:38

Daca nu vrei nici sa scoti gresia actuala, nici sa tai din usa, vezi ce luft ai intre usa si actuala gresie, si cauta o pardoseala care sa se incadreze in inaltimea aia - 2-3 mm.
Trebuie insa sa ai in vedere ca, cu cat noua "pardoseala" este mai inalta, cu atat va arata mai rau ( spun asta avand in vedere ca in hol ai o inaltime, dupa care, cand deschizi usa o sa ai un mic "prag" format de noua " pardoseala" . |
|
Posted 14 December 2022 - 17:20

adisz, on 14 decembrie 2022 - 14:33, said:
Io pe asta n-o mai cred ![]() Am spart, și am înlocuit cu parchet, ca în restul casei, că mă enerva rău, arăta ca la moși. Acum este trei clase peste ce a fost, nu suportă comparație. Inițiator, varianta rapidă, linoleum, este subțire, nu tai ușa. Dar eu aș sparge, dacă aveai piticii mei, scoteai tot, deja 😂 |
Posted 08 January 2023 - 00:25

Inginerul_bv, on 14 decembrie 2022 - 10:53, said:
Cu rasina asa e, de-aia mi-e teama sa pun rasina. Eventual o vopsea pentru beton mata, dar nici aia nu e rezistenta la socuri mecanice. De scos afara gresia nu se pune problema. Desi la prima vedere ar fi cea mai buna solutie, deranjul ar fi maxim. Ma gandeam la pardoseala aia ce se pune prin cabinetele medicale, e un fel de linoleum parca. Dacă te temi de rășina epoxidică din cauză că se zgârie sau apar microfisuri, soluția alternativa ar fi o rășină poliuretanică autonivelantă dur-elastica care are în plus avantajul că preia eventualele microfisuri și dacă se aplică corect de o echipă de profesioniști, în trei straturi: amorsă, strat de baza poliuretanic,autonivelant și strat final sigilant mat și nu se văd eventualele imperfecțiuni și zgârieturi ulterioare. Plus că se pot împrăștia în stratul final fulgi colorați care dau un efect de mozaic sau alte jocuri de culori. Sistemul in sine implică o grosime de 2 - 3 mm și va fi o pardoseală continuă, inclusiv pe plintă de 7cm, care se realizează din același material dar amestecat cu un compus tixotropic, pentru a nu deveni autonivelant și a se scurge de pe perete înainte de întărire. Sistemul este rezistent la atacuri chimice și poate fi pus și în bucătării sau zone umede. Edited by wertyck, 08 January 2023 - 00:23. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users