Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Stradă confiscată de câinii liberi sau periculoși ai unor persoane importante

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
joshtechgaming

joshtechgaming

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.12.2022
Salut,

Nu băgați în seamă numele de utilizator, e un bogus ca să nu fiu identificat.

Pe strada unde locuiesc sunt câțiva proprietari de câini care fie îi lasă liberi (nesupravegheați) non-stop și nu se poate dormi de cum agită restul câinilor, fie nu se poate ieși de pe stradă pe jos (ca pieton) pentru că ei au câini agresivi care le păzesc ferma neîngrădită, câini legați fiecare cu câte un lanț.

Restul vecinilor cu care am mai vorbit spun că au făcut reclamații la Poliția Locală, dar că nu s-au luat măsuri, PL neavând competență pe câini periculoși sau agresivi. Cică nu se încercase cu IPJ.

Anul acesta, la un moment dat, am chemat Biroul pentru Protecția Animalelor la unul dintre vecinii care își lăsa câinele liber și provoca alți câini să latre, după ce am încercat de X ori cu Jandarmeria și Poliția Municipiului (ambele l-au amendat de fiecare dată). BPA i-a pus omului în vedere că i se poate plasa câinele în adăpost dacă îl mai lasă liber, iar de atunci câinele nu a mai fost lăsat liber.

Am încercat aceeași schemă și cu cel cu câinii agresivi, BPA având competențe pe OUG 55/2002. Mi s-a trimis răspuns că proprietarul a fost avertizat să ia măsuri pentru prevenirea comportamentului agresiv, fiindcă au observat și cei de la BPA că sunt agresivi, menționând clar în răspunsul către mine că animalele respective intră în categoria celor agresivi, iar de atunci aproape toți câinii agresivi au fost înlocuiți cu alții care nu au treabă cu oamenii, exceptându-l pe cel mai apropiat de stradă.

De menționat faptul că există și două persoane importante (nu spun profesie, dar nu politicieni) care își lasă non-stop câinii nesupravegheați, fiind vorba de niște câini mici care trec fie prin gard, fie pe sub gard (în funcție de construcția gardului). Cu unul dintre ei a vorbit un vecin la un moment dat să aibă grijă să nu mai lase câinele liber, pentru că e mic și se poate să-l calce o mașină dacă nu îl vede. Răspunsul a fost unul flegmatic: "Dacă e prost, n-am ce să-i fac". Cealaltă persoană este atât de influentă încât nu îndrăznește nimeni să-i zică nimic.

Am scris Biroului pentru Protecția Animalelor, însă s-au mișcat neobișnuit de încet. Abia în ultima săptămână a termenului de 30 de zile m-au contactat să îmi pună întrebări și să mă cheme la audieri. De menționat este faptul că până la momentul în care m-au contactat nu s-a schimbat situația câinilor câtuși de puțin: la fel de liberi, la fel de agresiv.

La audieri, au fost doi polițiști: cel care s-a ocupat de soluționare și șeful biroului. Șeful m-a audiat. Prima chestie pe care mi-a spus-o a fost faptul că "Să știți că noi ne facem treaba", pe un ton acuzator. Apoi îmi ia reclamația și citește fiecare speță descrisă în parte, prefăcându-se că nu ar ști ce aș acuza eu, deși fiecare acuză a fost susținută și de citarea legii, și de imagini, detalii peste care a sărit intenționat. Când ajungea la enunțrile în care acuza mea era clară, a îndrugat așa, pe rând: că, cică, Consiliul Local are o hotărâre în vigoare prin care câinii fără stăpân sunt proprietatea CL, iar BPA, cică, nu ar putea să tragă la răspundere proprietarii din cauza asta, iar, despre câinele agresiv, spune omul, după ce citește numărul reclamației în care BPA l-a încadrat în categoria câinilor agresivi, că "nu-mi amintesc", că "pe proprietatea lui poate face ce vrea" și că "Ce aș vrea eu să facă proprietarul?! Aproape toți câinii sunt agresivi!". Despre cel cu câinele "prost", mi s-a spus că, cică, și-ar fi mutat câinele după ce i s-a atras atenția, lucru fals. Iar celălalt, persoana importantă de care se tem toți vecinii, cică le-a spus că va lua măsuri ca animalul să nu mai scape, lucru care nu s-a întâmplat.
Mi s-a mai spus că cei doi importanți au fost foarte insistenți să afle cine le-a făcut reclamația și că el e "obligat" să meargă cu plângerea mea în fața lor și să le spună: "Uite, ăsta ți-a reclamat asta, asta și asta". Mi-a spus șeful inclusiv profesiile lor, de parcă ar fi relevant dpdv legal.
Am dat declarația, cu toate că mare lucru nu am declarat, și am plecat, condus de cel care s-a ocupat de soluționare. L-am întrebat dacă li s-a spus persoanelor respective cine e autorul reclamației, a spus că nu, fiindcă nu au voie, deși cred că mite, fiindcă ambele persoane vizate mă evită în public după ziua în care am fost chemat la audiere (atunci au venit pe stradă să acționeze).
Foarte interesant (oare e legal?) este faptul că au intrebat dacă mai doresc răspuns scris din partea lor, "dacă tot v-am comunicat acum". Evident că am cerut oricum răspuns, au zis că și pe email e o opțiune, așa am cerut, dar nu l-am primit încă, cu toate că termenul de 30 de zile a expirat de ceva timp, iar notificare cum că soluționarea petiției a fost prelungită nu am primit.
Și altă chestiune. Oare ei chiar sunt obligați să mă citeze la sediu pentru a soluționa o petiție, chiar dacă declar doar formalități?

Se poate face ceva într-o asemenea situație, fără a ajunge în instanță? Sau singura soluție ar fi o mutare de domiciliu?
DSVSA nu e o opțiune, fiindcă o rudă apropiată a persoanei importante lucrează la Prefectură pe un post suficient de bun pentru a influența o decizie DSVSA.
Poliția Municipiului are competențe pe OUG 55/2002 și pe 205/2004? Deși nici în ei nu am mare speranță, șeful lor e fratele șefului BPA.

Întrebare pentru moderator: se poate să nu fie indexat Google acest fir de discuție?

#2
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Cainii respectivi,daca sunt ai acelor cetateni sau sunt doar hraniti de catre ei nu este nici o diferenta.Cainele odata ce il hranesti isi ia dreptul de a apara acel teritoriu.Problema e la oamenii respectivi,nu la cainii infometati si in cautare de stapin.

#3
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005
Mergi la niste televiziuni, poate incep aia sa puna reflectoarele pe ei si sa inceapa circul.

Abia atunci incep sa se mai miste treburile. Asa cu anonimat si cu astea, nu prea merge.

Televiziunile au avantajul ca daca incep sa dea pe post chestii, deranjeaza persoane si mai influente decat cele de pe strada ta.

Stiu ca nu-i usor, ca dupa aia trebuie tot timpul sa te uiti peste umar, sa vezi cine-i in spatele tau pe strada.

Edited by Phobos, 12 December 2022 - 09:50.


#4
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Din pacate doar cu substante va veti putea rezolva problema.

#5
tomcatsk8

tomcatsk8

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,497
  • Înscris: 05.07.2022

 Friskey, on 12 decembrie 2022 - 10:19, said:

Din pacate doar cu substante va veti putea rezolva problema.
Din pacate asa e. Pacat ca mor si animale nevinovate, mai ales pisici care n-au facut nici un rau cuiva. Mai rau, daca o pateste vreun copil din greseala iau nastere complicatii mari.

#6
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,572
  • Înscris: 12.06.2010
Iti iei un caine si mai mare! Care sa-i puna pe fuga pe ceilalti; restabilesti ordinea!

Edited by lucianburjuiul, 12 December 2022 - 11:33.


#7
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,036
  • Înscris: 02.03.2003

 Phobos, on 12 decembrie 2022 - 09:47, said:

Mergi la niste televiziuni, poate incep aia sa puna reflectoarele pe ei si sa inceapa circul.
...
Stiu ca nu-i usor, ca dupa aia trebuie tot timpul sa te uiti peste umar, sa vezi cine-i in spatele tau pe strada.


Puţină publicitate va calma multe persoane "importante".
Importanţa celor antisociali se va diminua atunci când vor ajunge sub reflectoare. Partidele îi vor uita, şefii se vor feri de ei, vor ajunge persoane de evitat.

Uitatul peste umăr este valabil doar pentru fricoşii care acţionează cu jumătăţi de măsură.

#8
tomcatsk8

tomcatsk8

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,497
  • Înscris: 05.07.2022
Daca isi inchipuie cineva ca vine o televiziune de importanta nationala sa filmeze trei javre care latra, sau chiar in cazul in care vine va fi mai mult decat o stire de 30 de secunde la buletinul de stiri de dimineata, e prea optimist. Dar oricum nici nu are ce pierde daca incearca.

Pentru cainii lasati liberi, baston tyelescopic,.spray lacrimogen sau daca esti mai galant aparat cu ultrasunete. Le-am incercat pe toate, mergeam cu bicicleta la serviciu iar in drum din curtea societatii de apa ieseau trei caini lupi care ma alergam. Erau puiandri, simpatici, insa iarna la 7 dimineata cand nici nu te-ai trezit bine nu e dragut sa se ia trei dulai dupa tine, simpatici sau nu. Cu bastonul telescopic fugeau imediat ce-l deshideam, insa era stupid sa merg cu o mana pe ghidon si una pe baston, daca il inchideam si ma urcam in sa veneau imediat dupa mine. Cu spray nu m-am complicat. Cu o piatra i-am tras-o unuia mai dureros insa de rezolvat am facut-o cu aparatul cu ultrasunete. Dupa un timp nu era nevoie sa mai apas pe buton, vedeau in mana aparatul galben si intrau singuri in curte. N-am nimic cu cainii, nici nu imi plac in mod deosebit, vreau sa avem doar o relatie de pace si indiferenta, javrelor de langa bloc le mai dau uneori cate un baton de la Lidl ca sa ma lase in pace.

Edited by tomcatsk8, 12 December 2022 - 12:06.


#9
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,272
  • Înscris: 01.09.2021

 tomcatsk8, on 12 decembrie 2022 - 11:56, said:

Daca isi inchipuie cineva ca vine o televiziune de importanta nationala sa filmeze trei javre care latra, sau chiar in cazul in care vine va fi mai mult decat o stire de 30 de secunde la buletinul de stiri de dimineata, e prea optimist. Dar oricum nici nu are ce pierde daca incearca.



Soluția ar fi sa se lase muscat, sa vezi atunci circ și audienta. Nu garantez pentru rezolvarea problemei însă...

#10
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,023
  • Înscris: 09.01.2007
Functioneaza aparatele alea cu ultrasunete impotriva cainilor ?

#11
joshtechgaming

joshtechgaming

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.12.2022

 Melteanu, on 12 decembrie 2022 - 09:22, said:

Cainii respectivi,daca sunt ai acelor cetateni sau sunt doar hraniti de catre ei nu este nici o diferenta.

Moral, așa e. Legal, nu. Oricum nu e cazul aici.

 Melteanu, on 12 decembrie 2022 - 09:22, said:

Cainele odata ce il hranesti isi ia dreptul de a apara acel teritoriu.

Vorbim de animale domestice sau sălbatice? Dacă domestice, fă bine și ocupă-te de câine. Agresivitatea nu e ceva de mândrit.

 Melteanu, on 12 decembrie 2022 - 09:22, said:

Problema e la oamenii respectivi,nu la cainii infometati si in cautare de stapin.

Naiba îi știe dacă sunt înfometați. Eu sigur n-am observat sau menționat asta mai sus. Faptul că stăpânul e de vină e cât se poate de clar. Cred că asta înțelege oricine.

 Phobos, on 12 decembrie 2022 - 09:47, said:

Mergi la niste televiziuni, poate incep aia sa puna reflectoarele pe ei si sa inceapa circul.

Abia atunci incep sa se mai miste treburile.

Televiziunile au avantajul ca daca incep sa dea pe post chestii, deranjeaza persoane si mai influente decat cele de pe strada ta.

Așa e, merită luat în considerare. Dar știm toți cum își aleg televiziunile subiecte de tratat, deci cred că șansele să îl aleagă pe acesta sunt minuscule. Plus că ele nu difuzează un anume subiect dacă există posibilitatea de a jigni pe cineva din partidul care le plătește. Nu lovești în mâna care te hrănește.

 Friskey, on 12 decembrie 2022 - 10:19, said:

Din pacate doar cu substante va veti putea rezolva problema.

Nu chiar, că devine caz penal, iar eu voi fi considerat cel cu cel mai semnificativ motiv, fiindcă eu am ajuns la un capăt de drum: un refuz de soluționare.

 lucianburjuiul, on 12 decembrie 2022 - 11:31, said:

Iti iei un caine si mai mare! Care sa-i puna pe fuga pe ceilalti; restabilesti ordinea!

Haha! Adevărat. Am deja unul cum spui tu, dar nu e agresiv. Ăia micii chiar dacă fug, nu pățesc nimic, că nu îi mușcă. De cel agresiv mă tem, să nu pățească ceva al meu când îl plimb. Deși probabil că tot al meu ar câștiga o bătaie, fiind mai în formă, nu vreau să mă risc. Deși, dacă nu ajung la nicio concluzie, o voi face.

 tomcatsk8, on 12 decembrie 2022 - 11:56, said:

Daca isi inchipuie cineva ca vine o televiziune de importanta nationala sa filmeze trei javre care latra, sau chiar in cazul in care vine va fi mai mult decat o stire de 30 de secunde la buletinul de stiri de dimineata, e prea optimist. Dar oricum nici nu are ce pierde daca incearca.

Cam așa zic și eu.

 tomcatsk8, on 12 decembrie 2022 - 11:56, said:

Pentru cainii lasati liberi, baston tyelescopic,.spray lacrimogen sau daca esti mai galant aparat cu ultrasunete. Le-am incercat pe toate, mergeam cu bicicleta la serviciu iar in drum din curtea societatii de apa ieseau trei caini lupi care ma alergam. Erau puiandri, simpatici, insa iarna la 7 dimineata cand nici nu te-ai trezit bine nu e dragut sa se ia trei dulai dupa tine, simpatici sau nu. Cu bastonul telescopic fugeau imediat ce-l deshideam, insa era stupid sa merg cu o mana pe ghidon si una pe baston, daca il inchideam si ma urcam in sa veneau imediat dupa mine. Cu spray nu m-am complicat. Cu o piatra i-am tras-o unuia mai dureros insa de rezolvat am facut-o cu aparatul cu ultrasunete. Dupa un timp nu era nevoie sa mai apas pe buton, vedeau in mana aparatul galben si intrau singuri in curte. N-am nimic cu cainii, nici nu imi plac in mod deosebit, vreau sa avem doar o relatie de pace si indiferenta, javrelor de langa bloc le mai dau uneori cate un baton de la Lidl ca sa ma lase in pace.

Am mai avut cu ultrasunete. Dar nu funcționează la toți câinii și cele mai bune rezultate le obții dacă te apropii puțin de ei când îl folosești, așa se tem. Dar naiba îi știe, dacă au probleme cu auzul ultrasunetele nu fac nimic. Merită încercat și asta pe cei agresivi.

 stefan0011, on 12 decembrie 2022 - 12:26, said:

Soluția ar fi sa se lase muscat, sa vezi atunci circ și audienta. Nu garantez pentru rezolvarea problemei însă...

Atunci cu siguranță că s-ar rezolva, așa am fost invitat indirect și la secție. Dar mi se pare abolut de lumea a treia.

#12
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,288
  • Înscris: 06.02.2008
Eu pentru plimbările cu bicicleta pe coclauri am luat un electroșoc mic care costă vreo 50 de lei. E cât un pachet de țigări slim. L-am testat de vreo două ori cu haite de câini puse pe fugărit biciclistul și a funcționat. Mai eram și singur prin câmp, mă mâncau ăia.
Și Bacăul e plin de câini, mai ales în zona de nord unde locuiesc și e un cartier rezidențial. Vin de pe câmpurile și comunele învecinate haite de 10-20 de patrupezi, foarte periculoși. Tot cu electroșocul respectiv m-am protejat și de ăia, mă lătrau dar stăteau la distanță.

Edited by caiuscorneliu, 12 December 2022 - 13:05.


#13
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,718
  • Înscris: 24.10.2019

 caiuscorneliu, on 12 decembrie 2022 - 12:59, said:

Eu pentru plimbările cu bicicleta pe coclauri am luat un electroșoc mic care costă vreo 50 de lei. L-am testat de vreo două ori cu haite de câini puse pe fugărit biciclistul și a funcționat. Mai eram și singur prin câmp, mă mâncau ăia.

Cum??

Ca pana pui electrosocul pe javra, cred ca deja ai amprentele lor dentare pe brat.

Edited by stevetlangat, 12 December 2022 - 13:07.


#14
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,288
  • Înscris: 06.02.2008
Doar zgomotul, nu fug după ei cu ăla să-i electrocutez
:D

Edited by caiuscorneliu, 12 December 2022 - 13:04.


#15
tomcatsk8

tomcatsk8

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,497
  • Înscris: 05.07.2022

 overseas, on 12 decembrie 2022 - 12:50, said:

Functioneaza aparatele alea cu ultrasunete impotriva cainilor ?
La majoritatea da, la cei batrani, surzi, sau crescuti in casa si obisnuiti cu sunetele electrocasnicelor mai putin. Oricum, e eficient.

#16
rexx

rexx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,038
  • Înscris: 15.08.2005
eu in zona de munte cand ma duc prin padure folosesc cu incredere petarde: fug cainii ciobanesti de nu mai stiu cum ii cheama
ba char de cateva ori am dat si cand am auzit zgomote suspecte prin padure si nu stiam ce animal e pe acolo. dupa ce am dat au disparut

la el s-ar putea sa nu mearga, ca alea fac zgomot si atrag atentia. ba chiar s-ar putea sa il acuze pe el de nerespectarea regimului materialelor pirotehnice
la mine in padure nu are cine sa ma reclame iar daca trec pe langa ceva case si dau cu petarda, pana ies stapanii afara eu sunt deja departe

#17
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,108
  • Înscris: 05.06.2002

 joshtechgaming, on 12 decembrie 2022 - 02:34, said:

...Se poate face ceva într-o asemenea situație, fără a ajunge în instanță? ...
da. iti cumperi spray cu piper si de fiecare data cand te ataca ii parfumezi.

vezi ca sunt doua tipuri:

cele care fac nor, eficiente aproape, nu trebuie tintit, dar daca le dai contra vantului o sa ai si tu de suferit si nu bat la mai mult de 1m.
si cele cu jet, bat la distanta, vantul normal nu le aduce spre tine, dar trebuie tintit. nu-i o problema asa mare, se vede jetul si-l indrepti catre mutra cainelui.

recomand cele cu jet:
https://www.emag.ro/...rch-Action=view

#18
joshtechgaming

joshtechgaming

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 12.12.2022

 rexx, on 12 decembrie 2022 - 14:03, said:

eu in zona de munte cand ma duc prin padure folosesc cu incredere petarde: fug cainii ciobanesti de nu mai stiu cum ii cheama
ba char de cateva ori am dat si cand am auzit zgomote suspecte prin padure si nu stiam ce animal e pe acolo. dupa ce am dat au disparut

la el s-ar putea sa nu mearga, ca alea fac zgomot si atrag atentia. ba chiar s-ar putea sa il acuze pe el de nerespectarea regimului materialelor pirotehnice
la mine in padure nu are cine sa ma reclame iar daca trec pe langa ceva case si dau cu petarda, pana ies stapanii afara eu sunt deja departe

Eh, ca să mă acuze de nerespectarea regimului respectiv, ar trebui să fac ceva penal (folosesc petarde neomologate pentru public) sau să vadă agentul constatator cu simturile proprii, ceea ce nu va fi cazul, pentru că nu voi folosi un pachet întreg. Una, cât să sperie javra, ar fi destul.

 Fane, on 12 decembrie 2022 - 16:45, said:

da. iti cumperi spray cu piper si de fiecare data cand te ataca ii parfumezi.

vezi ca sunt doua tipuri:

cele care fac nor, eficiente aproape, nu trebuie tintit, dar daca le dai contra vantului o sa ai si tu de suferit si nu bat la mai mult de 1m.
si cele cu jet, bat la distanta, vantul normal nu le aduce spre tine, dar trebuie tintit. nu-i o problema asa mare, se vede jetul si-l indrepti catre mutra cainelui.

Mersi de descrierea clară, m-am gândit și eu azi la așa ceva, dar nu mi-am dat seama exact care e diferența dintre ele.



Ceva sugestii pentru cei nesupravegheați și ne-agresivi care agită animalele?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate