Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

Test comparativ (shoot-out) Panasonic HZ2000 (panou WOLED LG) versus Sony A95K (panou QD-OLED Samsung)

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#37
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014

View PostMr. Incredible, on 15 decembrie 2022 - 10:48, said:

E clar  ca e o comparatie care merita atentie, se cumpara modele de top de la 2 producatori de top (care costa ceva banisori) si facem comparatie care schimba canalele mai repede.
Posted Image

View Posteddy_teer, on 15 decembrie 2022 - 11:06, said:

De top e imaginea, poate sunetul, nu știu, poate ergonomia ... Dar cred că sistemele de operare ale acestor două televizoare sunt suficient de diferite ca să vedem diferențe clare. În plus telecomanda smart și iluminată de la Sony A95K nu are dial up cu taste numerice. Sunt cu adevărat curios cât de ușor de folosit e tastatura aceea virtuală la formarea unui număr de trei cifre, sau cum se accesează previous channel de exemplu.
Poate nu e clară descrierea subiectului, testul comparativ se referă la calitatea redării materialelor video, nu la lugimea cablului de la ștecher. Uită-te și tu la testele lui Vincent și vezi dacă stă să compare telecomenzi (și să dea note pentru așa ceva).

Pentru lămurire suplimentară, scopul principal al întregii povești este de a compara tehnologia de panou WOLED LG cu cea QD-OLED Samsung.

Edited by Jean-Luc_Picard, 15 December 2022 - 11:58.


#38
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,720
  • Înscris: 31.12.2013
Am înțeles asta, nu mai insist atunci.

#39
Krafty

Krafty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 150
  • Înscris: 06.10.2016

View PostJean-Luc_Picard, on 14 decembrie 2022 - 07:57, said:

Apropo, a început iar să facă figura pe HDMI...

Am înțeles că sunt unele probleme pe HDMI legate de CEC....

#40
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,961
  • Înscris: 25.04.2016

View PostJean-Luc_Picard, on 15 decembrie 2022 - 08:23, said:

cică panoul Samsung nu se arde
E bine zis "cica", pentru ca a facut burn in si repede, dupa doar 3 luni, chiar modelul Samsung (S95B). Nu degeaba Sony, cu experienta in oled tv fata de Samsung, nu au fost increzatori si au pus heatsink la A95K.
https://www.google.c...urn-in-3-months


View Posteddy_teer, on 15 decembrie 2022 - 12:14, said:

Am înțeles asta, nu mai insist atunci.
Primesti un bonus la sfarsit, daca nu mai intrebi nimic pana atunci.

View PostMr. Incredible, on 15 decembrie 2022 - 10:48, said:

E clar  ca e o comparatie care merita atentie, se cumpara modele de top de la 2 producatori de top (care costa ceva banisori) si facem comparatie care schimba canalele mai repede.
Probabil ca eddy ar fi asteptat o rezolvare prin calibrare a schimbatului canalelor :))))

#41
bir75

bir75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.06.2014
Adrian ai performat un saturation sweep ?Cum se prezintă culorile pe ecranul true RGB?

Edited by bir75, 15 December 2022 - 13:51.


#42
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,720
  • Înscris: 31.12.2013
Chestia asta cu burn in după doar 3 luni la QD-OLED e destul de dubioasă. De atunci nu a mai făcut chiar niciunul burn in ? Și ăla a făcut burn in de la bara de Windows, neagră ! Iconițele de pe bară nu au făcut burn in ...

#43
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014
Am reușit, după ceva peripeții, să calibrez Sony-ul. A fost o operațiune inițial (pentru primul mod) chinuitoare, pentru că implementarea meniului de calibrare este slabă, cu o configurație inițială departe de standard, legat de aceasta, anumite plaje de reglaj sunt insuficiente, unele reglaje sunt prea grosiere și există interdependențe multiple între reglaje diferită, ceea ce obligă la un repetat du-te vino între etapele de calibrare, reglaje deja efectuate necesitând să fie parțial refăcute. Rezultatul final este sensibil mai slab ca precizie față de Panasonic, cu un delta mediu de circa 0,8 și maxim de peste 2, totuși încă utilizabil. Pentru modurile care urmează ești cu mânile legate în privința balansului de alb (mai ales cel în două puncte), pentru că acesta este unic peste toate modurile prin care am trecut, inclusiv HDR10 și Dolby Vision! În mod absolut ciudat, ceva mai puțin importantul CMS este individual pentru fiecare mod. Prin urmare, la modurile următoare nu prea am avut ce face decât să-l las cum a ieșit în urma SDR-ului de noapte. Asta a însemnat că SDR-ul de zi e pe acolo, chiar dacă nu atât de bine cât ar fi permis reglaje independente chiar pe acest televizor (celelalte caracteristici rămânând la fel), HDR10 a rezultat destul de bun cu un delta mediu de 0,8 destul de remarcabil pentru HDR, un Dolby Vision varză, doar balansul de alb la limita acceptabilului pentru varianta Bright și cu un totul alt balans de alb, mult virat și neajustabil în condițiile date, pentru varianta Dark.
Voi reveni cu detalii.

Două mențiuni importante, singurul avantaj clar observat, pe lângă cel menționat anterior, cu unghiurile, este acoperirea mai bună a spațiului de culoare BT.2020, chiar dacă nu perfectă, verdele fiind încă departe, și luminanța maximă este de 850 cd/m2 pentru HDR10 și 900 pentru Dolby Vision.

Edited by Jean-Luc_Picard, 16 December 2022 - 13:00.


#44
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014
Legat de ABL-ul colegului nostru terorizat :) de burn-in și alte particularități ale tehnologiilor OLED, este printre cele mai agresive văzute vreodată pe un televizor. Am făcut o anumită măsurătoare care se întinde peste câteva minute (luminanța medie afișată fiind scăzută), nu foarte multe, 2-3-4, n-am cronometrat, timp în care luminanța maximă a scăzut de la 134 cd/m2 la 112. Acest lucru, combinat cu limitarea HDR la marginea celor 900 niți și prezența radiatorului pe panou, pentru mine sunt indicii că rezistența la remanență permanentă nu este deloc atât de strălucitoare pe cât ar vrea Samsung (Display) să credem.

#45
dba

dba

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 06.12.2006
Eu nu te contrazic, dar uite ce spune recenzia HDTVtest din iunie 2022
Minutul 0:12
"...this is a looping hdr footage from the meridio 7g signal generator whose unchanged apl and big red stop sign would normally cause most consumer oled tvs to auto dim over time when i begin playing the footage you can see that both the sony a95k and the samsung x95b started off similarly bright however after about five minutes the picture on the samsung qd oled had obviously become darker whereas the sony a95k still maintained its original brightness seven minutes in and the samsung had continued to dim down its brightness so much so that you couldn't even see the trees in the background anymore to explain this is a protective mechanism implemented on most oled tvs to reduce the risk of image retention and oled burning and it seems that by installing a heatsink and adopting a more conservative approach in terms of screen brightness sony can afford to forego this auto dimming protection allowing the bravia a95k to deliver a more consistent viewing experience..."

Si nu cred ca update-ul din 17.11 modifica ceva din moment ce majoritatea dezactiveaza functiile eco:
>>Introduce o funcție eco pentru BRAVIA CAM: optimizarea senzorului camerei pentru controlul luminozității panoului și reducerea consumului de energie.<<

Edited by dba, 16 December 2022 - 15:30.


#46
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014
Mecanismul intră în acțiune în anumite condiții, e greu de stabilit care sunt acelea (la ceea ce am făcut eu peste 80% din ecran are conținut fix, doar sub 20% se schimbă și se schimbă lent, în incremenți mici, chiar dacă frecvența de schimbare este destul de mare). Eu aș miza pe faptul că testul meu declanșează mecanismul, pe când cel prezentat de tine în citat nu-l declanșează.
Ceea ce știu precis este că fac frecvent genul acesta de măsurătoare și, deși cam la toate luminanța la 100% se reduce (aceasta este măsurată chiar la începutul măsurătorii, iar la final se ajunge iar în regiunea învecinată), nu am văzut să se reducă chiar atât de mult. Mi-a sărit în ochi, n-am urmărit în special acest comportament, altul era scopul măsurătorii.

Edited by Jean-Luc_Picard, 16 December 2022 - 15:58.


#47
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,035
  • Înscris: 14.06.2013
Deci ca să ma lămuresc si eu: faptul ca acoperă nu stiu cu cat mai mult  din rec2020 conteaza cu sursele din zilele noastre la ce mai exact în fata unui tv ca Panasonic care are performantele vizuale superioare dupa calibrare? Nu este exact ce am zis ca Sony nu stie sa faca tv ca Panasonic si ca degeaba ai  panou teoretic mai bun  daca nu stii sa l pui in valoare?

Cu toate astea sunt convins ca uniformitatea, unghiurile(mai putin) dar mai ales faptul ca nu are black overshoot si cred eu , culorile in scene intunecate sint mai ok, pot cantari in favoarea qoled ului.
Pe de alta parte sunt ferm convins ca nu știe sa iasa din negru ca Panasonic. Si aici ar trebui testat cu mod necalibrat pentru ca Panaosnic iese putin mai jos cu gama in primii pași de griuri si asta cred eu ca e si setarea corecta altfel nu vezi detaliile decat pe rampe/pattrrnuri unde ochiul e adaptat unei imagini intunecate.



#48
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014

View PostAndreiNR, on 16 decembrie 2022 - 17:15, said:

Deci ca să ma lămuresc si eu: faptul ca acoperă nu stiu cu cat mai mult  din rec2020 conteaza cu sursele din zilele noastre la ce mai exact în fata unui tv ca Panasonic care are performantele vizuale superioare dupa calibrare? Nu este exact ce am zis ca Sony nu stie sa faca tv ca Panasonic si ca degeaba ai  panou teoretic mai bun  daca nu stii sa l pui in valoare?
Nu puteam să zic că nu-mi place nimic la el, și așa mă bănuiește lumea că nu sunt obiectiv. Posted Image (E al nu știu câtelea produs Sony care mă dezamăgește la aspecte care erau simplu de rezolvat/implementat sau specificații pe care nu te obligă nimeni să le dai inexacte, dacă nu poți să le atingi.)

View PostAndreiNR, on 16 decembrie 2022 - 17:15, said:

unghiurile(mai putin)
La un ecran de 55 privit de la 2,80 m ca în cazul meu, marginile sunt văzute sub un unghi de 12 grade (când stai perpendicular pe centru). Dacă ai un TV ceva mai mare sau stai un pic mai aproape, comportamentul cu unghiul începe să se simtă, nu e neapărat nevoie să te uiți câș la el.

View PostAndreiNR, on 16 decembrie 2022 - 17:15, said:

mai ales faptul ca nu are black overshoot
Mă voi uita mai atent pe televizor, de pe YouTube-ul lui Vincent nu se înțelege mare lucru, să văd exact despre ce este vorba. (Am numai „Wonder Woman” ca material menționat.) Nu îmi dau seama cât de frecventă și importantă vizual este problema.

View PostAndreiNR, on 16 decembrie 2022 - 17:15, said:

culorile in scene intunecate sint mai ok
Și asta va fi subiect de evaluare vizuală în zilele următoare.

Edited by Jean-Luc_Picard, 16 December 2022 - 18:15.


#49
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,961
  • Înscris: 25.04.2016
Pe SDR la cat ajunge luminanta maxima ?

#50
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014
Vine cu setările de fabrică la circa 270 (în fereastră mică, dacă aprinzi tot panoul intră în limitare spre vreo 170, n-am testat exact), având Brightness-ul la Max și Peak Luminance la Medium.

#51
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,961
  • Înscris: 25.04.2016
Ma refer la o fereastra f.mica, sa zicem 2-5%, eventual si 10%.

Sa pui alaturi si de la Panasonic, daca le mai ai.

Edited by MMike, 16 December 2022 - 21:25.


#52
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014

View Postbir75, on 15 decembrie 2022 - 13:50, said:

Adrian ai performat un saturation sweep ?Cum se prezintă culorile pe ecranul true RGB?

Attached Files



#53
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014

View PostAndreiNR, on 16 decembrie 2022 - 17:15, said:

nu are black overshoot
Acum am văzut și eu despre ce este vorba. Fenomenul apare numai pe imagine în mișcare, nu poate fi fotografiat pe stop-cadru. Poate fi deranjant dacă ești pretențios. E interesant că se vede numai pe varianta FullHD SDR, inițial pusesem discul 4k HDR și mă uitam, mă uitam și mă tot uitam și nu vedeam nimic. Am niște dubii că e o problemă atât de panou, cât de procesare, dar în fine.

Edited by Jean-Luc_Picard, 17 December 2022 - 09:58.


#54
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,792
  • Înscris: 04.10.2014
Altă posibilă bilă neagră. Azi dimineață m-am trezit că nu mai e valabil balansul de alb pe care îl făcusem, iar corecțiile de gain necesare în două puncte sunt mult mai mici decât anterior, plus că reglajul respectiv este mult mai grosier, se schimbă mai mult culoarea la modificarea reglajului cu o unitate. Am impresia că a făcut un update automat (din meniu înțelesesem că doar verificarea existenței unei versiuni noi este automată, nu și instalarea propriu-zisă, aceasta având totuși nevoie de aprobarea utilizatorului) și a modificat partea de calibrare. Înițial am crezut că mi-a resetat și toate setările, mai puțin balansul în zece puncte și CMS-ul, apoi le-am găsit pe HDMI-ul 4, deși eram convins că făcusem calibrarea pe 3; aici e posibii să mă înșel (deși când am conectat cablul din 4 la generator, a început să mă întrebe ce aparat am conectat și cum să-l configureze, ceea ce nu s-a întâmplat până acum), dar nici pe 4 nu mai erau deloc valabile valorile de balans de alb. Ținând cont că au scăzut corecțiile, cred că au reacționat la plângeri că vine foarte mov din fabrică.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate