Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care este "rostul" porumb...

La mulți ani @Noua_pe_site&#...

La mulți ani @RODigitalum-me...

La mulți ani @Alex_23!
 Toyota Corolla Sedan 1.8 hybrid s...

Recomandare stabilizator tensiune

laptop gaming buget maxim 10000 lei

problema trepidatie peugeot 206
 Roboti EVE - compania 1X

Pierdere apa masina de spalat

Nuanta culoare

autonivelanta peste autonivelanta
 Plata produs

Klaus Iohannis, propus oficial de...

Fotbal juvenil

Pensie de intreținere minor
 

TEF6686 Full Band FM/MW/SW/LW Radio Receiver

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

#19
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012
La unul dintre vanzatorii de pe AliExpress scrie ca se poate controla de pe calculator dar nu scrie si cum.

Attached Files



#20
florynsv

florynsv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,005
  • Înscris: 09.08.2009
Cred ca merge comandat prin softul XDR-GTK de pe un calculator, via Wi-Fi.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/d0iggvYSt6I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#21
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012
Aparent doar de la versiunea firmware 1.20 are suport pentru XDR-GTK prin wi-fi. Al meu a venit cu versiunea 1.18 si nu are acel meniu. Daca vreau sa il conectez la calculator va trebui sa ii fac un update.

PS: se pare ca al meu a venit cu o mica problema si anume daca conectezi castile merge doar una... pare ceva ce s-a mai intamplat si la altii pentru ca am mai vazut un review asemanator pe Aliexpress.

Edited by numerci, 04 January 2023 - 08:57.


#22
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012

View Postbonou2, on 11 decembrie 2022 - 14:37, said:

bateria Litiu-Ion 3,7V /5000mAh
asigura o autonomie de circa 8h cu volumul dat pana in  50% .
mufa de alimentare al radio-ului  este cam firava ,va recomand sa conectati mufa alimentatorului cat mai gentil posibil
atunci cand tensiune din baterie ajunge la valoarea de 3.0v (culoarea rosie)radio intra in bucla(porneste si se opreste ).
odata intrat in bucla la conectarea alimentorului radio nu revine  in starea sa initiala.
este indicat ca radio sa fie oprit   din butonul on-off.
incarcarea  bateriei cu radio oprit nu  este semnalizat,in schimb cu radio pornit  pe display este afisat tensiunea din baterie (culoare verde).
M-am jucat un pic cu al meu zilele acestea iar la versiunea 2 a acestui aparat lucrurile par sa se fi schimbat un pic:
1. Autonomia a fost de peste 16 ore de functionare. Cand ajunsese la 3.40V l-am pus eu la incarcat... probabil mai mergea inca o perioada dar in manual scrie sa fie pus la incarcat cand tensiunea scade sub 3.5V asa ca nu l-am lasat mai mult. Bateria pare destul de ok asa ca nu am riscat sa o stric descarcand-o complet.
2. Al meu are langa mufa USB un led rosu care indica cat bateria se incarca. O data incarcata bateria led-ul se stinge. Cred ca acesta modificare a fost o schimbare in bine la versiunea 2 a aparatului (cel cu doua potentiometre pe lateral).

#23
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012

View Postnumerci, on 04 ianuarie 2023 - 08:57, said:

se pare ca al meu a venit cu o mica problema si anume daca conectezi castile merge doar una... pare ceva ce s-a mai intamplat si la altii pentru ca am mai vazut un review asemanator pe Aliexpress.
Erata: se pare ca aceasta problema apare doar cu o anumita pereche de casti (care cu alte aparate functioneaza normal). Am incercat cu alte casti si merge bine... probabil mufa acelor casti nu facea bine contact.

#24
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012
Astazi l-am desfacut si eu pe al meu sa vad cum este in interior si mai ales unde are butonul boot ce se foloseste la firmware update. Pare a fi in alta zona fata de cum este la versiunea 1. Este sub difuzor si pus cumva pe lateral... destul de inaccesibil. In weekend vreau sa ii fac update si sper sa il pot apasa.

O data desfacut am inteles si de ce tine mai mult bateria... este de 7000 si nu de 5000 ca la versiunea precedenta.

Mai este o schimbare pe care am observat-o si care s-ar putea sa nu fie prea ok la conexiunea prin wifi... nu are conectat absolut nimic la mufa antenei de Wifi... deci semnalul va fi foarte slab sau chiar inexistent daca ii fac update software..

#25
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012
In seara aceasta am facut update software la versiunea 1.20 si apoi la 1.21, Ambele versiuni create de NoobishSVK. Din pacate aceste versiuni sunt net inferioare versiunii 1.18 puse de chinezi pe aparat la livrare, chiar daca in change log parea ca aduc multe imbunatatiri. Se pierd functionalitati care fusesera implemtate separat de chinezi plus ca apar destule buguri noi in aceste versiuni. Personal nu recomand acest update chiar daca initial pare unul foarte interesant.

Ce aduc nou veriunile despre care scriam mai sus:
- support pentru XDR-GT pe USB si Wifi.
- ceva skinuri noi
- Radio textul face scroll daca este prea lung. Totusi este enervanta implementarea ca face scroll tot timpul chiar daca este un text scurt.

Ce se pierde din ce facusera chinezii:
- voltajul bateriei nu mai apare pe ecranul principal ci doar intr-un meniu separat. Plus de asta voltajul indicat este gresit pentru bateria ce este in aparatul meu.
- nu se mai poate selecta LW, MW si SW (si benzile de rigoare). Acum totul este in aceiasi oala si mai greu de folosit.
- nu mai exista posibilitatea sa memorezi anumite frecvente.

Sa vad acum de unde fac rost de versiunea veche sa o pun inapoi. Am intrebat chinezul daca mi-o poate trimite sau daca o au publicata undeva pe net.

Procesul de update este relativ simplu dar trebuie desfacut aparatul.

Edited by numerci, 13 January 2023 - 23:55.


#26
extremo07

extremo07

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 09.09.2021
A facut cineva de pe aici scanari cu TEFul portabil ? E mai bun sau mai slab decat tunerul clasic cel cu 10pini ?

#27
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012
Nu il am pe cel cu cu 10 pini dar am facut o comparatie cu Airspy HF+ si este un pic (nu mult.. poate 10%) mai bun pe FM. In sensul ca:
1. Reuseste sa scoata mai bine zgomotul de fond cand nivelul de semnal este slab. Si SDR# are ceva functionalitati in acest sens dar parca rezultatul este mai bun la TEF.
2. Reuseste sa decodeze RDS un pic mai bine. De exemplu pe KISS Harghita nu imi intra niciodata RDS pe HF+ dar pe TEF intra cate o data, dar nu tot timpul. La fel si pentru EuropaFM Costila si EuropaFM Harghita unde imi intra RDS-ul cate o data pe HF+ si aproape tot timpul pe TEF.

Sensibilitatea si selectivitatea sunt la fel pe HF+ si pe TEF portabil. Nu am gasit posturi pe care sa le prinda unul si sa nu le prinda celalalt.

Este si ceva ciudat la acest TEF portabil cand sunt doua posturi de radio pe aceiasi frecventa daca EQ este activat iti pune cand unul din posturi cand altul. Cam ciudata chestia asta. Poate este vreo posibilitate de a controla chestia asta dar eu nu am gasit-o.

Pe unde lungi si medii nu am observat diferente iar scurte nu am incercat.

Pentru un aparat portabil ce poate fi folosit pentru DX mi se pare ok.

Nota: Comparatia a fost facuta cu ambele receptoare conectate (pe rand) la aceiasi antena.

Edited by numerci, 16 January 2023 - 20:03.


#28
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012

View Postnumerci, on 13 ianuarie 2023 - 23:48, said:

Sa vad acum de unde fac rost de versiunea veche sa o pun inapoi. Am intrebat chinezul daca mi-o poate trimite sau daca o au publicata undeva pe net..
Astazi am primit de la chinezul ce mi-a vandut aparatul si versiunea originala a firmware-ului si am instalat-o. Acum aparatul si-a recapatat functionalitatile pierdute, au disparut de asemenea problemele de refresh la ecran.

Edited by numerci, 21 January 2023 - 20:07.


#29
bonou2

bonou2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 940
  • Înscris: 19.03.2006
backup  v1.18 firmware

https://drive.google...export=download

#30
marsel90

marsel90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,897
  • Înscris: 20.12.2012
Aveti cumva codul sursa la v1.18 china ?

Edited by marsel90, 20 March 2023 - 11:08.


#31
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012
Nu stiu sa fie disponibil. Am doar pachetul de instalare primit de la ei. Daca te ajuta ti-l dau...
PS: din ce am vazut nici ei nu mai livereaza cu versiunea 1.18 a lor si cu 1.21 a lui NoobishSVK. O versiune care mie personal nu imi place pentru ca are o groaza de probleme.

Edited by numerci, 20 March 2023 - 11:19.


#32
marsel90

marsel90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,897
  • Înscris: 20.12.2012
Bin-ul il am si eu.
Are v1.22 unde a mai rezolvat o parte din probleme.

Edited by marsel90, 20 March 2023 - 15:20.


#33
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,929
  • Înscris: 30.12.2012
Am vazut pe celalalt forum ca ti-ai facut si tu un TEF cu ecran. Pe unde medii si lungi cum merge? Chinezaria tiuie destul de urat chiar daca sunt la mai putin de 20Km de emitatorul de la Bod. In cazul aparatului meu nu este de la ecran pentru ca si daca sting ecranul face exact la fel.

Edited by numerci, 20 March 2023 - 17:25.


#34
marsel90

marsel90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,897
  • Înscris: 20.12.2012
Nu am stat la detaliu, prinde posturile pe medii si nu are nici un tiut, pe lungi nu am prins nimic !

#35
rares3968

rares3968

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 08.01.2022
Puteti sa faceti si voi radioul acesta cu o placa ESP32 din comert, sunt informatii (proiectul original) in linkul de mai jos. E softul v.1.15 fara "imbunatatire" de la chinezi.
https://www.pe5pvb.nl/tef6686/

Edited by rares3968, 21 March 2023 - 20:04.


#36
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,565
  • Înscris: 21.02.2006
Nu merge link-ul.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate