Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Puls mare doar noaptea?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
ccarpediem_

ccarpediem_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 08.03.2022

Vizualizare mesajvictor29cr, pe 05 decembrie 2022 - 13:00, a scris:

Ti-am mai scris si in celalalt topic.
Pe langa recomandarile pertinente de mai sus, in special a medicilor, ti-am recomandat sa iei magneziu si potasiu
Magneziu in jur de 500 si potasiu sa incepi cu 1,500mg pe zi si urci pana pe la 2,000. Daca stii ca mananci putina sare(real nu sa te minti) poti sa incepi de la 1,000mg/zi. Citrat de potasiu ar fi ok, dar poti lua si clorura. Sa nu fie pastile, caci nu o sa gasesti mai mari de 100mg/capsula si e mai complicat cu capsulele ca pot face rau intestinelor.

75 bpm este ok, 85 desi se incadreaza in limite, iti spune ca ceva ceva nu e ok.
e foarte usor de eliminat o problema de electroliti, si efectul apare in aceeasi zi, maxim urmatoarea
cel mai rau caz stii ca nu e de la magneziu si potasiu

ai inceput cumva sa mananci mai putini carbohidrati sau ti-ai schimbat dieta in ultimul timp de cand ai postat pe aici cu pulsul?
mananci normal?

intreb pt ca, daca ai abordat ceva nou, drastic, si cumva ai scazut insulina PREA mult, ea este necesara pt un echilibru electrolitic
la ce ora iei cina?

primele 2 ore postprandiale este normal sa ai un puls mai marit, mai ales daca ai declansat un raspuns de insulina
apoi scade usor

masoara-ti pulsul primul lucru dimineata, acela este pulsul real de repaos, si eventual temperatura
daca ai o temperatura de la 36.5 in SUS, de ex 36.8 primul lucru cand te ridici din pat, ceva in este in regula
ideal ar fi sub 36.5 ca apoi ea urca usor semn ca te-ai trezit
Medicul mi-a recomandat Aspacardin (potasiu și magneziu). La analize, cele două au ieșit în limite perfect normale. O problemă cu care m-am mai confruntat a fost vitamina D. Am avut de vreo trei ori carență de Vitamina D, și mă gândeam să nu se repede asta, mai ales că este frig acum.

De când mă știu, pulsul meu ”normal” a fost 80-85, iar medicii mi-au spus și ei că e în regulă. Față de 98-105, 85 e o binecuvântare pentru mine... :))
Din păcate, cred că iau doar o masă, maxim două mese pe zi... Și nici nu mănânc extraordinar de mult. Sărat, mănânc, pentru că așa mi-a plăcut mereu, ca mâncarea să aibă gust. Ce am schimbat la dietă a fost faptul că am renunțat la Pepsi, pentru că obișnuiam să consum foarte mult în ultimii câțiva ani. Cina o iau între orele 18:00-20:00. Recent mi-am luat pulsul dimineața, când m-am trezit, și aveam tensiunea 100/69 și pulsul 77. Temperatura nu mi-am luat-o... Doar când răcesc :)).
Mulțumesc pentru răspuns și sfaturi! ♥

Vizualizare mesajadip1962, pe 05 decembrie 2022 - 15:06, a scris:

Poti sa-ti cumperi si un ceas intelegent, pentru monitorizarea pulsului.
In cazul meu am cumparat un AppleWatch pentru cineva din familie cu probleme la inima. Cum habar nu aveam ce poate face l-am purtat eu pana cand m-am dumirit. Serios, mi-a luat 2 saptamani. Acum el face si un ECG (un EKG pe un singur punct), care poate sau nu sa scoata in evidenta o aritmie, deci aici nu este sigur. In schimb, variatiile pulsului, respiratiei, mersul, efortul si mai ales interpretarile sunt dupa parerea mea geniale. Acum nu stiu cat de sigure sunt ele fiiind obtinute pe baza pulsului si saturatiei de oxigen. Iarasi nu pot intelege cum stie ele cate respiratii pe minut am in timpul somnului, cat de mare este pasul meu etc. Probabil exista explicatii. Ideea este ca l-am setat si am ales praguri pentru alertare (poti sa faci asta si te va suna) la puls <40 batai si mai > de 120 batai.
Spunea cineva mai devreme... temperatura pe incheietura unde am ceasul este la trezire, in medie de 36,4 grade.
Cred ca o sa-mi iau si eu unul...
Nu as vrea sa se inteleaga ca fac reclama unei firme. Banuiesc insa ca toate ceasurile inteligente fac la fel sau macar pe acolo.
Zilele astea mă gândesc și eu tot mai mult la asta și cred că așa voi face, îmi voi cumpăra și eu unul, pare util. Mulțumesc pentru răspuns și recomandare! ♥

Vizualizare mesajrichi_e, pe 05 decembrie 2022 - 20:36, a scris:

subiectul asta nu e facut unde trebuie!
locul lui e pe aria de psihiatrie!
La psihiatru se duc persoanele cu boli psihice, nu cu tulburări de anxietate :)
De asemenea, am postat ceva legat de puls, așa că m-am gândit că aici e postat bine.

#20
sff80

sff80

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 21.04.2021
Pt cei cu anxietate un ceas va face mai mukt rau, din experienta va zic ca eram numa cu ochii pe ceas pana am decis sa nu-l mai port deloc. Sport mult si conditie fizica buna poate regla pulsul si tensiunea, pe vremea cand alergam cate 25-30 km imi scadea pulsul si sub 60, iar tensiunea era de aviator.

#21
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,952
  • Înscris: 30.11.2021
Ai mai facut cateva subiecte. Ti-am rapsuns, tu ajungi tot la doliu, tot la treburi care tin de anxietate, psihologie, atacuri de panica.
Din cine stie ce motive nu vrei sa apelezi la ajutor specializat, tot vrei sa crezi ca problema este alta.

#22
ccarpediem_

ccarpediem_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 08.03.2022

Vizualizare mesajPaco_ste1, pe 05 decembrie 2022 - 10:45, a scris:

Lipsesc noaptea acei hormoni de linistire , endorfine si ce or mai fi. Ele se secreta doar cand ai spiritul dragostei.
Deci e posibil sa nu ai pace sufleteasca sau sa lipseasca  persoana iubita.
Cum adică ”când ai spiritul dragostei”? Persoana iubită e lângă mine și totul merge bine pe plan sentimental.
Mulțumesc pentru răspuns! ♥

#23
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,952
  • Înscris: 30.11.2021
Si eu zic sa urmaresti cu atentie, anxietatea lasata netratata, cauta pe google pe forumurile de sanatate despre anxietate si o sa observi ca sunt care traiesc cu ea fara sa se duca la doctor.
Capata forme mult mai grave si ajungi la psihiatru.

Cand citesc despre anxietate intreb cateva lucruri sa imi dau seama in ce stadiu este cu anxietate, ce pastile ia.
Ca te poti duce cu anxietate spre atacuri de panica, treburi urate, pastile de se elibereaza cu reteta speciala, treburi din care nu te mai intorci asa de repede.

Cate subiecte am citit si eu pe google despre anxietate, era o tipa care se intorcea din drum, credea ca a lovit pe cineva cu masina.

Eu cand sunt stresat se activeaza OCD-ul, cauti pe google despre ocd.
Treburile astea nu le poti rezolva singur fara ajutor specializat. Este un psihiatru bou? Cauti alt psihiatru, cauti pana pui intrebarile directe, de ce mu te faci bine.

Eu aveam un psiholog barbat, intreba la obiect orice, incomod, cum era intreabarea aia, el punea intrebarea, nu te lasa sa ii zici tu vreo scuza. Direct iti zicea.

#24
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022
Eu nu cred ca simti o strangere in gat, apoi pui mana si simti inima ca bate foarte lent, esti foarte panicata in acel moment, iar in situatii de panica si anticipatie extrema, timpul este perceput la jumate din viteza normala sau chiar mai lent, de asta ai senzatia ca astepti doua secunde sa apara urmatoarea bataie, dar de fapt e sub o secunda.

Plus ca pulsul nu se poate lua prea precis cu mana pe piept, te poti pacali usor. Nu iti spun cum se ia mai bine, ca dupa aia o sa-ti iei pulsul non stop toata ziua :P Da-l dracu de puls, nu-l mai lua mereu.

Edited by Cyanid3, 05 December 2022 - 23:13.


#25
ccarpediem_

ccarpediem_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 08.03.2022

Vizualizare mesajCyanid3, pe 05 decembrie 2022 - 23:08, a scris:

Eu nu cred ca simti o strangere in gat, apoi pui mana si simti inima ca bate foarte lent, esti foarte panicata in acel moment, iar in situatii de panica si anticipatie extrema, timpul este perceput la jumate din viteza normala sau chiar mai lent, de asta ai senzatia ca astepti doua secunde sa apara urmatoarea bataie, dar de fapt e sub o secunda.

Plus ca pulsul nu se poate lua prea precis cu mana pe piept, te poti pacali usor. Nu iti spun cum se ia mai bine, ca dupa aia o sa-ti iei pulsul non stop toata ziua Posted image Da-l dracu de puls, nu-l mai lua mereu.
Aa, nu, chestia asta nu se întâmplă în momentele de panică. Dacă stau în pat și mă ridic, pur și simplu, să merg să fac ceva, simt o durere de gât (pe exterior) și cum bate inima mai lent. Am dedus că ar fi de la tiroidă, având acea problemă, dar habar n-am... Mai devreme simțeam asta, și mi-am amintit că nu mi-am luat Euthyrox-ul pe ziua de ieri. L-am luat și mă simt puțin mai bine, dar cine știe, orice e posibil, din păcate :))

#26
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022
Ba da, e un moment de panica, generat de o senzatie in gat, care te sperie si te face sa pui mana la inima, care pare ca bate lent.

Efectul hormonal al euthyrox-ului apare dupa multe zile sau chiar saptamani si nu dupa o singura doza si la cateva minute/ore dupa.

Si nu, nici senzatia la gat, nici ritmul inimii nu e afectat de dozele de euthyrox. Nu in felul ala, cel putin, cu tahicardie generala si bradicardie de moment, ca ai uitat sa iei doza pe ziua aia.

Eu nu am tiroida si depind total de euthyrox de vreo 5-6 ani. Nu mi-am mai facut analize de atunci, iau doza la aproximatie, fara prescriptie. Am avut vreo 3 perioade cand nu am mai luat deloc 1 luna, ca nu se gaseau sau am fost plecat in afara si le-am uitat si n-am avut chef sa mai caut pe acolo. Nu am simtit ca bate inima repede, lent, in semnal morse etc. Asta ca sa vezi cat de relevanta e doza ta uitata pe ziua de azi. A nu se intelege ca te pun sa actionezi ca mine, cu indiferenta totala, dar cat timp iti face dozajul un medic, stai linistita, iar daca ratezi o doza, o iei a 2-a zi (asa scrie in recomandari), influenta dozei ratate bate spre zero.

Edited by Cyanid3, 06 December 2022 - 01:29.


#27
ccarpediem_

ccarpediem_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 08.03.2022

Vizualizare mesajCyanid3, pe 06 decembrie 2022 - 01:25, a scris:

Ba da, e un moment de panica, generat de o senzatie in gat, care te sperie si te face sa pui mana la inima, care pare ca bate lent.

Efectul hormonal al euthyrox-ului apare dupa multe zile sau chiar saptamani si nu dupa o singura doza si la cateva minute/ore dupa.

Si nu, nici senzatia la gat, nici ritmul inimii nu e afectat de dozele de euthyrox. Nu in felul ala, cel putin, cu tahicardie generala si bradicardie de moment, ca ai uitat sa iei doza pe ziua aia.

Eu nu am tiroida si depind total de euthyrox de vreo 5-6 ani. Nu mi-am mai facut analize de atunci, iau doza la aproximatie, fara prescriptie. Am avut vreo 3 perioade cand nu am mai luat deloc 1 luna, ca nu se gaseau sau am fost plecat in afara si le-am uitat si n-am avut chef sa mai caut pe acolo. Nu am simtit ca bate inima repede, lent, in semnal morse etc. Asta ca sa vezi cat de relevanta e doza ta uitata pe ziua de azi. A nu se intelege ca te pun sa actionezi ca mine, cu indiferenta totala, dar cat timp iti face dozajul un medic, stai linistita, iar daca ratezi o doza, o iei a 2-a zi (asa scrie in recomandari), influenta dozei ratate bate spre zero.
Din păcate, de ceva timp am cam uitat și eu să iau pastila regulat, iar la ultimele analize, TSH-ul ieșise mărit. De asta, medicul mi-a prescris să iau o zi 100, o zi 125. Totuși, nu prea m-am ținut de asta, iar ieri, spre seara, am simțit continuu senzația de "strângere de gât" specifică problemelor cu tiroida. Să fie de la faptul că nu am urmat tratamentul corect și tiroida îmi dă bătăi de cap acum? Simptome de genul aveam înainte să descopăr că am tiroidită autoimună cu hipotiroidism, de asta mă întreb, mai ales că nu găsesc alt motiv pentru care să am senzația asta ciudată la gât.

#28
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
Pentru glicemie nu este relevanta testarea cu un glucometru. Trebuie o analiză a mediei indicelui glicemic pe 3 luni. Hemoglobina glicată ar fi termenul de specialitate și se face intr-un laborator de analize medicale.

#29
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022
Daca era de la TSH, ar fi trebuit sa ai puls lent, nu tahicardie, si puls lent generalizat, nu cand te apuca. Iar faptul ca ai avut senzatia ca ti-ai revenit dupa ce ai luat doza ratata ma face sa cred ca nu prea are legatura. Da, un TSH mult iesit din normal (nu cred ca era cazul la tine) poate da ceva simptome, dar, repet, la tine pare altceva. Ti-am zis ca eu nu am luat doza deloc cate 1 luna si n-am simtit nimic, iar eu nu depind partial de euthyrox, ci total. Eu cred ca pulsul ala foarte lent nu exista deloc (pune un holter 1-2 zile, ca sa vezi ca asa e), iar cel crescut e de la anxietate/stres.



Acum am intrat in celelalte threaduri deschise de tine. Ai o activitate prodigioasa pe ariile medicale. Si acum am citit ce ai scris, ca endocrinologul ti-a zis deja ca starile nu-s de la TSH. E o tendinta generala asta de a cauta cauze medicale fiziologice la starile de genul, pentru ca asta ar aduce rezolvare, dar de obicei sunt cauze fizologice complexe, ce n-o sa poata fi incadrate in patologic, generate de combinatia dintre materialul genetic si mediu/comportament. Si la comportament ma refer la program, alimentatie, expunere la diversi stimuli sau lipsa expunerii la alti stimuli. Sunt chestii care se regleaza lent si cer rabdare. Pe unii ii ajuta psihologul (pe cei care se pot auto-sugestiona usor), dar un om mai putin naiv nu poate fi influentat asa usor de vorbe de genul "sa fie bine, sa nu fie rau", ca asta se practica in general la psiholog. Ar mai fi metoda expunerii, dar nu ai la ce sa te expui, ca tu nu ai identificat elemente declansatoare.

Edited by Cyanid3, 06 December 2022 - 08:43.


#30
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,089
  • Înscris: 17.01.2012
o umilă părere: ai devenit ipohondră!
absolut tot ce te-nconjoară este împotriva ta!
(știu, tu nu-ți dai seama, dar dacă îți citești atentă frazele, asta se deduce de acolo)
orice mică modificare a unui parametru, pt tine este un dezastru
orice răsuflare apăsată e ceva ce trebuie rezolvată, neapărat cu pilule

observă, te rog, că chiar medicul de familie îți prescrie numai medicamente aproape inofensive organismului, deoarece se teme că îți vei face rău exagerând!
va veni vremea când își va lua inima-n dinți și te va trimite la psiholog... :(

ia aminte: bolile psihice nu se rezolvă acasă, pe forum sau cu pastile aiurea-n târg!

#31
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020

Vizualizare mesajccarpediem_, pe 05 decembrie 2022 - 20:43, a scris:

Zilele astea mă gândesc și eu tot mai mult la asta și cred că așa voi face, îmi voi cumpăra și eu unul, pare util. Mulțumesc pentru răspuns și recomandare! ♥
Azi mi-am comandat un AppleWatch 8, dupa ce l-am donat pe primul. Interesanta este si functia de partajare a rezultatelor. Astfel pot vedea in timp aproape real rezultatele pe cel care l-am dat cui trebuia.
Repet, nu fac reclama firmei. In ceea ce te priveste, cat timp iei doar o aspirina amarata nu ai nici pe dracu'.
Eu ti-as recomanda, ca si ceilalti, un examen amanuntit la un medic cardiolog foarte bun - recomand policlinica ARES din cadrul spitalului Monza (daca nu e prea scumpa). O ecografie sau un holter te-ar lamuri ca nu ai mai nimic. Si scapi si mai ieftin decat costa un ceas de genul asta.

#32
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007
La ECO a fost și e Ok, a specificat in postul #17
Eu zic că ar fi de folos practicarea unui sport care să echilibreze psihicul și să pună la lucru fizicul, mă gândesc la kung-fu, wu-shu, muay thai etc

#33
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Scuze, nu reusesc sa citesc tot...
Dar parerea a doi medici este obligatorie!
Sa exemplific, pe intelesul tuturor:
Am un membru de familie care a avut mare bafta dupa un atac de cord masiv. Muschiul afectat este refacut dupa aproape un an in proportie de 3/4. Inca mai iese o aritmie specifica pe EKG dar, important este ca lucrurile merg spre bine. Cu referire la EKG-ul facut de Applewatch, aceasta aritmie nu iese!
Primul cardiolog, face un ekg, un examen eco, completeaza o fisa de date, trage niste concluzii.
Al doilea (policlinica ARES), face acelasi lucru.
Vizitele la medici au avut loc la o zi dupa alta, culmea la aceiasi ora (asa s-a nimerit la programare).
Asa ca, inginerul din mine le-a luat la comparat:
- rezultatele citite (adica datele efective) erau aceleasi in proportie de cca 10 %
- in proportie de aproape 50% difereau putin (sub 3-5 unitati sa zic, desi nu prea e corect avand in vedere specificul datelor)
- restul erau diferite complet.
- concluziile medicilor sunt similare in proportie de, sa zic, 80%, cu un plus de agravare a diagnosticului de la ARES (poate si vor sa te lege de ei, avand in vedere cat costa o consultatie)
- medicamentatie identica. Ma rog, aici nu se pune ca-i program national.
Concluzii:
2 aparate eco de la policlinici diferite, manuite de medici diferiti, dau rezultate diferite.
Ambii medici s-au "orientat" dupa diagnosticul din spital. Ambii au respectat procedura (nu au indicat alte medicamente in afara celor din programul national de 1 an dupa infarct). In mare, 80% ambii au dat acelasi diagnostic. Dar dupa parerea mea, sunt sunt importanti si cei 20 %.
Acesta este moticul pentru care consider ca trebuie consultati 2 medici specialisti. in cazul relatat ambele rapoarte au mai fost trimise si la al 3-lea cardiolog (membru de familie mai indepartat din alt oras). Care a concluzionat, in acest caz, ca lucrurile sunt pe un fagas bun si ca diferentele din concluzii nu pot fi judecate pana la un alt eco (fiecare cu aparatul lui...), dar ca nu sunt foarte importante in contextul general.

Edited by adip1962, 07 December 2022 - 13:41.


#34
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,089
  • Înscris: 17.01.2012

Vizualizare mesajadip1962, pe 07 decembrie 2022 - 13:37, a scris:

Concluzii:
2 aparate eco de la policlinici diferite, manuite de medici diferiti, dau rezultate diferite.
Ambii medici s-au "orientat" dupa diagnosticul din spital. Ambii au respectat procedura (nu au indicat alte medicamente in afara celor din programul national de 1 an dupa infarct). In mare, 80% ambii au dat acelasi diagnostic.

ia să fi văzut bucurie dacă nu le puneați la dispoziție diagnosticul din spital!
nu știu ( :P ) ce mă face să cred că vorbele celor 2 difereau cu 80%... :(

#35
sff80

sff80

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 21.04.2021
E greu cu anxietatea si psihologii, trebuie sa prinzi unul bun si dedicat, nu doar cu drag de bani.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate