![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Identificare dioda zenner
Last Updated: Dec 02 2022 21:54, Started by
vasilenecula
, Nov 29 2022 19:31
·
2

Posted 29 November 2022 - 19:31

Salutari, am o dioda zenner smd sticla defecta .Marcajul e in codul culorilor si anume ,, incepind din stanga un cerc subtire verde, un cerc subtire galben ,pauza si un cerc mai gros rosu, sa inteleg ca ar fi zenner 5,4v (5,6v)?
|
Posted 29 November 2022 - 20:52

Mai ai solutia sa testezi la ce tensiune stabilizeaza, alimentezi de la 12 volti, inseriat cu o rezistenta de 10 kohmi si masori tensiunea la capetele diodei zener. Daca e tot 12 inseamna ca e mai mare.
Evident ca vei incerca ambele polaritati. |
Posted 29 November 2022 - 21:05

Google nu gaseste nicio imagine cu un astfel de dioda zener SMD din sticla marcata cu cercuri.
Tu ai o informatie in plus. Macar stii cum arata. Sunt si eu curios, daca poti pune o poza. Ar trebui cautata prin cataloagele producatorilor, dar trebuie restransa cautarea ca sunt mii de diode. Altfel nu-ti ramane decat sa te prinzi de pe cablaj ce rol are. Poate e vreo referinta la vreun comparator, poate alimenteaza ceva. |
Posted 29 November 2022 - 21:43

Cel mai bine ,dupa cum spune @viceroy56, ar fi sa "ridici schema".
Dupa unii producatori primul citit este inelul mai gros. In cazul asta ar putea fi un zenner de 2.45V Dupa alti producatori ar putea fi o dioda rapida (switching) ,asta ar indica culoarea galbena a primului inel subtire. |
Posted 30 November 2022 - 18:43

dioda e notata zd101, problema e ca nu mi-a trecut prin cap sa incerc sa fac acele masuratori pe care le-ati indicat cu acel tester de led. Am puso pe cea originala de pe o placa si am dat drumul la tv, crezind ca am sa gasesc raspunsuri pentru a o repara pe cealalta. Am sa mai scotocesc prin placi poate gasesc ceva ,pentru ca trebuie elucidata problema. Ce pot spune e ca atunci cand am pus zennerul care nu era smede pe ea am masurat 5,6v exact cum era dioda si sursa nu mergea.Dupa ce am inlocuito cu cea originala si sursa a functionat am masurat tensiunea pe ea in montaj era 11,5v. Am cautat datele caracteristice ale ci ice38s02 si pentru vcc trebuia sa fie minimum 8,5v .ori cand era cea de 5,6v vcc era 5,6v si nu functiona oare sa fie zenner 12v? Asta e tot ce pot spune ca am facut Multumesc mult pentru ajutor!
|
Posted 01 December 2022 - 10:32

Tensiunea de lucru a ci ice38s0 este 15V.
Unde anume vine montata in schema acestui CI dioda defecta? |
Posted 01 December 2022 - 17:57

am testat o dioda originala in doua moduri am inseriat dioda cu un rezistor de 820 ohmi folosind o sursa externa si a doua am testat pe tester de leduri si amandoua au dat 17,2v 18v
multumesc pentru sfaturi! dioda se gaseste in sursa tv lg flatron m1921a-bz , 20lc1rb-zg , m228wa-bz cele 3 tipuri tv lg .Nu am gasit schema de alimentar formeaza tensiunea vcc pentru integrat |
Posted 02 December 2022 - 11:36

Posted 02 December 2022 - 21:24

am testat o dioda originala in doua moduri am inseriat dioda cu un rezistor de 820 ohmi folosind o sursa externa si a doua am testat pe tester de leduri si amandoua au dat 17,2v 18v multumesc pentru sfaturi! dioda se gaseste in sursa tv lg flatron m1921a-bz , 20lc1rb-zg , m228wa-bz cele 3 tipuri tv lg .Nu am gasit schema de alimentar formeaza tensiunea vcc pentru integrat Ne-ai bagat in ceata de cum ai deschis topicul . Daca descriai de la inceput concret problema , altele erau raspunsurile . Circuitul integrat este ICE3BS01 , nu ice38s02 Dioda Zener este un dispozitiv electronic , Zenner este o firma de renume care fabrica apometre . In atasament ai raspunsul . Attached Files |
|
Posted 02 December 2022 - 21:54

multumesc f mult de ajutor! deja cumparasem dioda 18 si am, rezolvat si cealalta paca, multumesc eu nu am reusit sa gasesc schema, ce gasisem era fara sursa.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users