Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Brimonal Glaucom Reactii adverse ...

La multi ani @heinz!

Piuit mașina in mers

Aparataj modular Comptec
 Munca la distanta si plata pe ora

Wednesday - Addams Family woke ga...

Am nevoie de cablu scripete/elect...

Sfat achzitie laptop second hand
 Xiaomi Redmi Note 12 Pro / Pro+

Altex: plata online cu cardul de ...

Pensiile speciale ale europarlame...

Andorra - Romania (25.03.2023, 21...
 Pareri izolatie baza magazie lemn

Portare telefon fix la digi, se p...

Mobilitate urbana sect 4

Recomandare solutie spalare motor

Scoatere bani pensie privata obligatorie

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

cristobob

cristobob

Senior Member

• Grup: Senior Members
Și dacă mor și ei, se transfera următorilor moștenitori?  Cu aceeași conditie?

keta

keta

Guru Member

Din ceea ce cunosc banii contribuiti la pensia privata nu pot fi scosi pina la o anumita varsta, (cu anumite restrictii) , pot fi ridicati integral la varsta de pensionare si pot fi transmisi prin mostenire,

viceroy56

viceroy56

Guru Member

Io am facut cerere, insotita de copie dupa decizia de pensionare si un extras de cont de la banca la care primesc pensia si cand am completat cererea m-au intrebat cum vreau banii: gramada sau esalonat?
Am ales esalonat, ca una peste alta, comisionul de transfer este mai mic decat la gramada!
Asta pen' ca ie bani multiPosted Image Posted Image
SI in fiecare luna am contul alimentat din 2 locuri: Casa de Pensii si Asiguratorul Privat!
Ce e drept, nu la NN este povestea.
Deci nu se duc banii la Stat, imi intra mie in cont.
Nu am citit in nicio lege, am vorbit cu "brokerul" de asigurari si mi-a explicat CE si CUM.

cristalqw

cristalqw

Active Member

• Grup: Members

View Postviceroy56, on 29 noiembrie 2022 - 20:42, said:

Io am facut cerere, insotita de copie dupa decizia de pensionare si un extras de cont de la banca la care primesc pensia si cand am completat cererea ...
......

Viața-i caterincă. Când ești funcțional.

viotl

viotl

Straight ahead ... middle of the road

View PostBursul, on 29 noiembrie 2022 - 16:38, said:

Pot sa mai cotizez? Ca vad ca am cotizat 2931 lei (asta a fost prin 2011) si acum am 6400 lei.
Daaa... cotizeaza, e de apreciat - ei asta asteapta.
Totusi... la inflatia asta, daca scăpi 10 lei pe jos ridici inapoi numai 5, asa căăăă..... S-ar putea ca 6400 ai tai sa fie deja 2929.5, si tu sa nu stii... :P

Handicarpati

Handicarpati

Senior Member

View Postviceroy56, on 29 noiembrie 2022 - 20:42, said:

Io am facut cerere, insotita de copie dupa decizia de pensionare si un extras de cont de la banca la care primesc pensia si cand am completat cererea m-au intrebat cum vreau banii: gramada sau esalonat?
Am ales esalonat, ca una peste alta, comisionul de transfer este mai mic decat la gramada!
Asta pen' ca ie bani multiPosted Image Posted Image
SI in fiecare luna am contul alimentat din 2 locuri: Casa de Pensii si Asiguratorul Privat!
Ce e drept, nu la NN este povestea.
Nu am citit in nicio lege, am vorbit cu "brokerul" de asigurari si mi-a explicat CE si CUM.
Dar pensionarea a fost facuta la limita de varsta sau anticipata partial ?

viceroy56

viceroy56

Guru Member

Nope!
La fix cand am vrut io, ca am lucrat mult in grupa I si grupa II de munca!
M-am pensionat si am mai stat pana m-au "dat afara" de la angajator, la limita de varsta.
Oricum decizia de pensionare este CLAR la limita de varsta.

s2inu

s2inu

Junior Member

• Grup: Junior Members

View PostBursul, on 29 noiembrie 2022 - 16:06, said:

Stimate Domnule Bursul,
Sunteti paritcipant la Fondul de Pensii Administrat Privat NN si va multumim pentru increderea acoradata...
...
In contul dumneavoastra s-au adunat 6429 lei.

Asa suna o scrisoare primita anul asta. Nu mai lucrez in tara de multi ani. Ce sa fac cu banii astia? Cum ii recuperez? Ca ar ajunge de un weekend la Mamaia, nu i-as lasa sa puiasca forever acolo.

Doar la 65 de ani îi poți scoate, toți odată sau pe bucățele lunare. Dacă până atunci se mărește vârsta de pensionare, ai îmbulinat-o. Banii rămân acolo până la noua vârstă. Banii pot fi scoși mai devreme dacă, Doamne ferește, mori. Moștenitorii tăi au dreptul să-i bage în certificatul de legatar și să-i ridice.

it_is_me

it_is_me

Member

• Grup: Members
Legea s-a schimbat incepand cu 15.12.2022.
Schimbarile avantajeaza beneficiarii, banii din P2 se pot retrage mai usor dacat inainte de modificarea respectiva.

https://adevarul.ro/...la-2235973.html

Edited by it_is_me, 23 January 2023 - 08:30.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate