Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

D-zeu e dincolo de nori si dupa moarte. Pana atunci: da-i Cezarului ce-i al Cezarului

* * - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
54 replies to this topic

#19
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,934
  • Înscris: 26.01.2007

View Postbursucelu_viesel, on 25 noiembrie 2022 - 10:55, said:

Unii sunt mai tari, masculi alfa, si abuzeaza de populatie.
Lasă că e loc și pentru voi, masculii beta și omega, colegu'!
Și nu toți abuzăm de populație. Alții, dimpotrivă, suntem responsabili de bunăstarea și protejarea populației majoritare, beta și omega.

Totul evoluează.

Iar "dați cezarului cele ce sunt ale cezarului!" este o poruncă simplă care înseamnă că un credincios trebuie să fie onest și să nu meargă pe principiul "io fac afaceri la negru, fie ce-o fi, mai bine merg la pușcărie decât să-mi plătesc taxele și impozitele!".

Așadar intră cu curaj în afaceri, investește, fă profit, reinvestește, fii fericit, plătește-ți taxele, trăiește bine, lasă-i și pe alții să trăiască.
Dă cezarului ce-i al cezarului!

Dar ocupă-te și de sufletul tău. Înconjoară-te cu oameni virtuoși, citește Biblia, fă binele, roagă-te, dezvoltă-te spiritual. Caută să-L cunoști pe Dumnezeu tot mai mult.
Dă-i lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu!

#20
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View PostSfantul Jakob, on 25 noiembrie 2022 - 17:01, said:

o poruncă simplă care înseamnă că un credincios trebuie să fie onest și să nu meargă pe principiul "io fac afaceri la negru, fie ce-o fi, mai bine merg la pușcărie decât să-mi plătesc taxele și impozitele!".
Ca Donald Trump: "Not paying taxes makes me smart" https://youtu.be/RsJWn2qXThA?t=46.

O cam scalzi cum fac americanii de au ajuns unii sa zica ca Iisus vrea sa devina omul cat mai bogat cu putinta, cand el tot spunea diverse impotriva banului (ca n-ai cum sa ai 2 stapani "You cannot serve both God and money.", sau cu camila prin urechile acului, sau cu preotii bogati care vor fi pedepsiti cel mai aspru. Pai e un preot in SUA care vrea mai multe avioane personale, ca a zburat odata cu avionul cu lumea si simtea ca-i diavolul pe-acolo printre galagia lumii.https://youtu.be/UWt5PJhCmmg?t=174)

View PostSfantul Jakob, on 25 noiembrie 2022 - 17:01, said:

Așadar intră cu curaj în afaceri, investește, fă profit, reinvestește, fii fericit, plătește-ți taxele, trăiește bine, lasă-i și pe alții să trăiască.
Dă cezarului ce-i al cezarului!
Ai pus acel fii fericit langa bani, pe cand fericirea nu tine de bani. SI era vorba de Cezar la propriu in spusele lui Iisus, ca era fata lui Cezar pe moneda. El mereu zicea sa te decotorosesti de bani. Cum zice? "Da-ti toata averea la saraci si urmeaza-ma" ("Sell your possessions and give to the poor, and you will have treasure in heaven. Then come, follow me."). Nu zice "fa profit, investeste"..Posted Image
Astea-s americanisme capitaliste. Cum zice Iisus? Daca pasarile traiesc fara sa-si faca rezerve, cum crezi ca D-zeu ar lasa oamenii sa moara (nu-i nevoie sa-si faca rezerve). "Look at the birds. They don’t plant or harvest or store food in barns, for your heavenly Father feeds them. And aren’t you far more valuable to him than they are?"

Edited by bursucelu_viesel, 25 November 2022 - 17:55.


#21
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,934
  • Înscris: 26.01.2007

View Postbursucelu_viesel, on 25 noiembrie 2022 - 17:48, said:

Ca Donald Trump: "Not paying taxes makes me smart"
Se pare că-l aprobi pe mister.
Isus a spus să dăm cezarului ce-i al cezarului.

Asta e! Cine vrea să asculte, bine!
Cine nu, bagă la negru cât se poate. Că el e descurcăreț.

View Postbursucelu_viesel, on 25 noiembrie 2022 - 17:48, said:

Ai pus acel fii fericit langa bani, pe cand fericirea nu tine de bani.
Ți s-a părut.
Am pus fericirea alături de investiții inteligente, muncă și plătirea taxelor.

View Postbursucelu_viesel, on 25 noiembrie 2022 - 17:48, said:

Cum zice Iisus?
Ca să ai răspunsul la această întrebare ar trebui să începi să citești Noul Testament.
Începe cu Evanghelia după Marcu, că e mai scurtă.

#22
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022
Tu, ca om, nu iti poti imagina un spatiu fizic intr-a cincea ori a sasea dimensiune, dar vrei sa creezi imaginea lui Dumnezeu?!!!
E deja prea mult pentru om.

#23
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,365
  • Înscris: 06.03.2021

View Postbursucelu_viesel, on 25 noiembrie 2022 - 13:55, said:

Sunt multe intrebari legat de Iisus. Eu nu inteleg de ce se spune ca D-zeu si-a sacrificat fiul pt mantuirea oamenilor, caci nu-i ca si cum Iisus nu mai exista. Daca murea "de tot" atunci da, si-a sacrificat fiul, caci fiul nu mai exista. Insa el exista si-nainte sa vina pe pamant si exista si dupa aia. Iar ca om cat putea sa traiasca? si oricum nu traia intr-o distractie destrabalata sa zici ca si-a sacrificat "vacanta (pe pamant)".

Intr-un fel D-zeu avea "boala" pe oameni de voia sa-i bata mar, si Iisus s-a oferit sa se coboare pe pamant si sa ia bataia in locul oamenilor. Din privinta asta, Iisus e ok, insa D-zeu Tatal nu e ok. Ca dovada, Iisus refuza pana si pe cruce un soi de anestezic (otetul ala), caci trebuia sa sufere cat poate de mult (caci D-zeu probabil era turbat de nervi si fiind sadic trebuia o suferinta cumplita sa-l satisfaca).

Apoi cum ramane cu responsabilitatea personala, adica noi nici nu suntem responsabili pt prostiile facute de Adam si Eva, dar nici n-avem vreun merit pt sacrificiul lui Iisus.
E greu sa nu privesc tot narativul asta (din Biblie) ca pe o scena de film unde un baiat vrea sa impresioneze o fata si plateste cativa derbedei s-o atace, si el vine s-o salveze. In cazul asta, baiatul moare salvand-o pe fata si ea ii ramane pururea datoare. Daca D-zeu/Iisus venea si ne salva prin intelepciunea vorbelor si din intamplare oamenii l-ar fi omorat repede, atunci da, era ok.
Dar in cazul nostru, scenariul asta cu sacrificiul a fost planuit din ceruri, si scopul e fix acea senzatie ca ii esti dator pururea cuiva care s-a sacrificat pt tine. (Din punct de vedere psihologic, asta e complexul martirului, care e o smecherie de santaj emotional). Dar lumea nu se gandeste la asta. Ea crede, crede pt ca vrea sa ajunga in rai cu orice pret (inclusiv cu pretul sacrificarii unui om nevinovat)

Daca faci profilul psihologic al caracterelor divine din biblie ..iti reiese profilul unui politician (om, om in sensul de plin de nevoi si hibe, caruia ii trebuie putere de la oameni, si-si face interesul). Adica profilul scriitorului din spatele caracterului biblic.
Imagineaza-ti ca vad un batran cazut si cand il ajut ii pun niste conditii (sa nu-mi iei numele in desert, etc), toate conditiile astea arata defectele mele. Insasi oferirea unui contract (caci asta i s-a dat lui Moise) e un semn de slabiciune. Mereu un contract este oferit de un om nevoias care vrea niste beneficii de la cel care trebuie sa semneze contractul, si in felul asta devine f puternic. (si bineinteles ca urmeaza formatul cu marea majoritate a punctelor constand in obligatiile celui care semneaza)

Conceptul de jertfă a lui mesia, nu îl regăsești în VT, pe de altă parte, acel contract pe care Creatorul îl dă lui Moise, era pentru a-i învăța și pentru a-i educa cum să trăiască normal într-o societate de oameni...

#24
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View PostSfantul Jakob, on 25 noiembrie 2022 - 18:09, said:

Începe cu Evanghelia după Marcu, că e mai scurtă.
De cand sunt mic am avut vise ca sunt crucificat, ba pe blocul meu, ba pe o plaja, ba pe un catarg de la o corabie, prins, cauitat de soldatii romani (intr-o librarie intr-un vis, intr-un sat de acum 2000 de ani in alt vis), etc..
Abia am terminat-o cu visele astea. nu vreau sa le dau apa la moara sa inceapa iar, ca sunt cosmaruri. Is dureroase, chiar daca sunt niste imagini de ansamblu al locului f frumoase (pe bloc atunci tin minte ca era un cer violet spre rosiatic, si un aer foarte dens. Am mai simtit senzatia asta de aer gros cand eram mic asteptam cu maica-mea intr-o statie de tramvai si 2 derbedei au impins o femeie de langa maica-mea de-a cazut in fata tramvaiului si a sarit sange peste tot). Crucificare de pe plaja a fost extra dureroasa, peisajul era frumos in schimb la rasaritul soarelui cu cerul spre galben la orizont, o cruce joasa chiar la mal.
Am simtit personal faptul ca biblia a fost scrisa de niste minti ..."medievale", intunecate. Si se pare ca nu i-a luminat prea mult nici pe inchizitorii sau cei care au impus religia cu forta. Stii ca sunt niste romani in Moravia (Cehia) care au ajuns acolo de mult, mergand prin Carpati, si desi erau foarte credinciosi, au fost decimati, executati public ca nu voiau sa treaca la catolicism. Ce legatura are religia cu D-zeu? Are legatura cu politica/puterea.

Edited by bursucelu_viesel, 25 November 2022 - 20:47.


#25
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,934
  • Înscris: 26.01.2007
Bursucelule, citind Biblia vei scăpa, prin ajutorul Duhului Sfânt de toate aceste angoase, rătăciri și percepții deviante.
Vei fi un om puternic care nu se mai teme de nimic.

Vei fi cu adevărat invincibil, te vei transforma chiar într-un mascul alfa.
Aceasta este posibil, prin puterea și lucrarea Domnului, după cum este scris:

1 Ioan 4:4
Voi, copilașilor, sunteți din Dumnezeu și i-ați biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.



#26
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009
Insasi scenele patimilor lui Iisus lasa o puternica impresie ca Cezarul detine viata pamanteana, din moment ce pana si pe fiul lui d-zeu il executa, si lumea nu are niciun cuvant de spus, din potriva, iti creaza impresia ca nu te poti baza pe omenire. caci oamenii sunt ba lasi ba iti intorc spatele una-doua. Deci exact ce spuneam la inceputul topicului. Efectul se vrea ca sa-i dai Cezarului tot ce vrea caci pe pamant el face legea, si D-zeu sa tina strict de o viata inchipuita de dupa moarte, eventual un viitor f indepartat.
Acum.. intra si manipularea bibliei, caci in relatarile astea, care-s de la diversi, in scrierile cele mai vechi Iisus e dezorientat si crede ca D-zeu l-a abandonat, probabil credea ca va veni imparatia lui D-zeu foarte curand, iar apoi in scrierile mai tarzii despre patimile Iisus e din ce in ce mai bazat, in final zicand "nu ma plangeti pe mine, ci pe voi..etc", ca si cum stie clar ce se intampla.

Asta e din gama: cum au incercat sa-l incadreze pe Iisus, ca zeu sau ca om (?). Caci daca era om atunci trebuia sa aiba o anumita inteligenta (limitata) deci si intelepciune limitate, etc.
Au "dat-o la pace" zicand ca Iisus a fost si 100% om si 100% zeu. Fleosc. Au rezolvat-o..
Si la inceput era un tip influent care acum e denumit curentul gnonstic, care zicea ca trebuie sa fie 2 D-zei distincti, cel din vechiul testament care era crud, si Iisus care e un D-zeu spiritual (si bun fata de oameni). Imediat au hotarat politicienii cum sa-l incadreze pe Iisus si l-au declarat pe acel lider spiritual ca fiind "satanic", ca "mananca copii" (suna cunoscuta acuza, nu? e propaganda republicana din SUA).

D-zeu e un subiect mult prea important ca sa am incredere oarba in politicientii care au alcatuit biblia/religia..

View PostSfantul Jakob, on 25 noiembrie 2022 - 20:57, said:

Vei fi cu adevărat invincibil, te vei transforma chiar într-un mascul alfa.
Aici apare o idee interesanta pe care am observat-o. Si anume ca fix motivul pt care un om spiritual nu crede in relige e motivul pt care un om ne-spiritual (in opinia mea) crede in religie. De aici discrepanta intre credinciosi si ne-credinciosi. Caci au valori diferite.
Religia actioneaza asupra oamenilor avizi, care vor mult pt ei, care vor daca se poate si viata dupa moarte, vor sa fie "invincibili, masculi alfa", si-i atrage ademenindu-i cu "bombonele" (ajutoare in viata, plus rai dupa moarte) spunandu-le sa faca fapte bune caci vor fi observati de D-zeu din cer si rasplatiti. Asa ceva nu merge in cazul omului spiritual, caci el nu vrea pt el mare branza, cand omul e spiritual nici macar nu mai e el, ci e pesoana in pielea caruia se pune. Vezi de exemplu cum se opreste (o categorie de) sinuc!gasi: nu spunandu-i ca are nu stiu ce posibilitati si-i va fi bine, ci spunandu-i sa se gandeasca la oamenii care-l iubesc cat vor suferi. El de dragul lor nu se s!nucide.
In fine, oamenii materialisti vor un D-zeu aspru, ca un bici, instinctiv ei simt ca ala e masculul alfa suprem, ori un om spiritual zice ca un asemenea D-zeu nu e moral si nu-l poate vedea ca pe un D-zeu adevarat (e ca si cum ai zice ca D-zeu e un mafiot sicilian. Poate sa fie scris despre el in orice carte o fi, n-ai cum sa crezi asa ceva caci simti in interiorul tau ca ala n-are cum sa fie D-zeu).
Eu cand am incetat sa cred (pe la 14 ani) stiu ca i-am dat unui cersetor ceva si mi-am dat seama ca aia nu era din mila, ci era o mita data lui D-zeu sa-mi puna o bila alba. As spune ca nu poti avea 2 D-zei:
Ori crezi ca D-zeu de sus face legea si noi aici suntem niste jucareli, ori crezi in spiritul uman. Cineva din astia 2 trebuie sa fie pe locul 1, adica nu poti fi si spiritual si credincios, sunt 2 concepte complet opuse.

Edited by bursucelu_viesel, 25 November 2022 - 21:21.


#27
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,934
  • Înscris: 26.01.2007

View Postbursucelu_viesel, on 25 noiembrie 2022 - 21:18, said:

Eu cand am incetat sa cred (pe la 14 ani)
Viața e frumoasă, să știi, Bursucelule!

Toate dezamăgirile alea pe care le scrii și care te frământă vor fi depășite în momentul în care îți deschizi ușa inimii tale pentru Hristos.
El înșuși le va da afară din viața ta, nu trebuie să te îngrijorezi!

#28
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,573
  • Înscris: 12.06.2010

View Postbursucelu_viesel, on 25 noiembrie 2022 - 20:45, said:

De cand sunt mic am avut vise ca sunt crucificat, ba pe blocul meu, ba pe o plaja, ba pe un catarg de la o corabie, prins, cauitat de soldatii romani (intr-o librarie intr-un vis, intr-un sat de acum 2000 de ani in alt vis), etc..
Abia am terminat-o cu visele astea.

Incearca cu vise erotice, sunt mult mai placute. Unele se termina cu polutii nocturne, altele nu.

#29
PNX1

PNX1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 30.09.2022

View Postbursucelu_viesel, on 25 noiembrie 2022 - 13:55, said:


Sunt multe intrebari legat de Iisus. Eu nu inteleg de ce se spune ca D-zeu si-a sacrificat fiul pt mantuirea oamenilor, caci nu-i ca si cum Iisus nu mai exista. Daca murea "de tot" atunci da, si-a sacrificat fiul, caci fiul nu mai exista. Insa el exista si-nainte sa vina pe pamant si exista si dupa aia. Iar ca om cat putea sa traiasca? si oricum nu traia intr-o distractie destrabalata sa zici ca si-a sacrificat "vacanta (pe pamant)".

Intr-un fel D-zeu avea "boala" pe oameni de voia sa-i bata mar, si Iisus s-a oferit sa se coboare pe pamant si sa ia bataia in locul oamenilor. Din privinta asta, Iisus e ok, insa D-zeu Tatal nu e ok. Ca dovada, Iisus refuza pana si pe cruce un soi de anestezic (otetul ala), caci trebuia sa sufere cat poate de mult (caci D-zeu probabil era turbat de nervi si fiind sadic trebuia o suferinta cumplita sa-l satisfaca).

Apoi cum ramane cu responsabilitatea personala, adica noi nici nu suntem responsabili pt prostiile facute de Adam si Eva, dar nici n-avem vreun merit pt sacrificiul lui Iisus.
E greu sa nu privesc tot narativul asta (din Biblie) ca pe o scena de film unde un baiat vrea sa impresioneze o fata si plateste cativa derbedei s-o atace, si el vine s-o salveze. In cazul asta, baiatul moare salvand-o pe fata si ea ii ramane pururea datoare. Daca D-zeu/Iisus venea si ne salva prin intelepciunea vorbelor si din intamplare oamenii l-ar fi omorat repede, atunci da, era ok.
Dar in cazul nostru, scenariul asta cu sacrificiul a fost planuit din ceruri, si scopul e fix acea senzatie ca ii esti dator pururea cuiva care s-a sacrificat pt tine. (Din punct de vedere psihologic, asta e complexul martirului, care e o smecherie de santaj emotional). Dar lumea nu se gandeste la asta. Ea crede, crede pt ca vrea sa ajunga in rai cu orice pret (inclusiv cu pretul sacrificarii unui om nevinovat)

Daca faci profilul psihologic al caracterelor divine din biblie ..iti reiese profilul unui politician (om, om in sensul de plin de nevoi si hibe, caruia ii trebuie putere de la oameni, si-si face interesul). Adica profilul scriitorului din spatele caracterului biblic.
Imagineaza-ti ca vad un batran cazut si cand il ajut ii pun niste conditii (sa nu-mi iei numele in desert, etc), toate conditiile astea arata defectele mele. Insasi oferirea unui contract (caci asta i s-a dat lui Moise) e un semn de slabiciune. Mereu un contract este oferit de un om nevoias care vrea niste beneficii de la cel care trebuie sa semneze contractul, si in felul asta devine f puternic. (si bineinteles ca urmeaza formatul cu marea majoritate a punctelor constand in obligatiile celui care semneaza)
Oamenii au fost lăsați sa facă ce vor ei.
Si au făcut buba.
Iar cineva trebuia sa vina sa ii scape de buba făcută.
Vezi cu treaba aia ca omul a fost lăsat sa aleagă între lumina și întuneric, și a ales întunericul, pentru ca unele plăceri erau urate la lumina.
Apoi însuși Dumnezeu respecta niște legi.
Noi nu prea.
A lasat liber pe om sa facă ce vrea, dar a pregătit o cale spre ai salva.
Trimite pe Fiul sau pentru ai pocăii și ai învața, face minuni, ca prostimea sa fie atrasa de învățături etc.
Prostimea este pe moment atrasa și chiar îl primesc cu stalpari de finic și haine puse în calea Lui.
Credea ca a reușit, dar sa înșelat amarnic.
Dar la scurt timp, aceeași prostime îl trădează.
Asta era durerea mai mare, decat cea fizica.
Eu ma-și fi răzbunat, dar El nu.
A mers mai departe la etapa următoare și a gustat moartea.
Si pentru cine?
După 2000 de ani, rar mai este unul sa priceapă cu adevărat ce a vrut El/Ei sa facă.


View PostSfantul Jakob, on 25 noiembrie 2022 - 21:30, said:


Viața e frumoasă, să știi, Bursucelule!

Toate dezamăgirile alea pe care le scrii și care te frământă vor fi depășite în momentul în care îți deschizi ușa inimii tale pentru Hristos.
El înșuși le va da afară din viața ta, nu trebuie să te îngrijorezi!
Cred ca nu ai vrut sa înțelegi ce a vrut sa zică omul.
Tipic neoprotestant
Eu zic sa mai citești o data și sa vezi unde are dreptate, ca are.


#30
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,934
  • Înscris: 26.01.2007

View PostPNX1, on 27 noiembrie 2022 - 02:53, said:

Cred ca nu ai vrut sa înțelegi ce a vrut sa zică omul.
Cred ca nu ai putut sa înțelegi ce am scris eu.

View PostPNX1, on 27 noiembrie 2022 - 02:53, said:

Eu zic sa mai citești o data...
Nu, asta NU!
Asemenea bălării, nu :nonobad:

Eu sunt păcătos, recunosc, dar e prea mare pedeapsa.

#31
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View PostSfantul Jakob, on 27 noiembrie 2022 - 09:08, said:

Eu sunt păcătos, recunosc, dar e prea mare pedeapsa.
Posted Image Mi-a placut gluma asta. Posted Image

View PostPNX1, on 27 noiembrie 2022 - 02:53, said:

Si (oamenii) au făcut buba.
Iar cineva trebuia sa vina sa ii scape de buba făcută.
Da, cu mentiunea ca tot aceeasi religie spune ambele lucruri. E important caci e ca "metoda Accidentul" camd primesti telefon si-ti zice ca fiul tau a provocat un accident si cel de la tel l-a salvat si tu acum ii esti dator".
In alte cuvinte, mesaul e "voi cam meritati sa fiti in iad, dar daca credeti in biblie veti fi salvati", asta in logica echivaleaza cu "daca nu credeti in biblie o sa va duceti dr_cului". Doar ca-i spus eufemistic.

View PostPNX1, on 27 noiembrie 2022 - 02:53, said:

la scurt timp, aceeași prostime îl trădează.
Am inteles ca era alta multime care l-a vrut pe Iisus crucificat.
E. a fost pe plan politic, daca nu te supui autoritatile, te executa.. si apoi gasesc ei sa scrie in biblie ca publicul nu stiu care a vrut sa-l omorare. Vorba aia "istoria e scrisa de invingatori (cei de la putere)". Mai ales ca a fost impusa cu forta de catre autoritati, e clar ca biblia contine mesajul autoritatilor, sau cel putin un mesaj filtrat incat sa-i convina autoritatilor.De fapt problema de fond a evreilor era ca erau asupriti de imperiul Roman, au tot avut rascoale de i-au executat in masa. Dar din biblie nu reiese ca imperiul Roman era personajul negativ. El e "Cezarul" firesc, si problema sunt pacatele omenesti..

Edited by bursucelu_viesel, 27 November 2022 - 15:26.


#32
PNX1

PNX1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 30.09.2022
Nu trebuie sa crezi într-o carte.
Ci ce scrie în ea.
Eu atâta timp cât am discernământ, citesc și învăț.
Datorita învățămintelor lui Iisus, sunt astăzi un familist.
Tot pe la 14 ani eram un delincvent, fumam, beam, făceam prostii.
Dar ma mai tara maica-mea la biserica din când în când.
Lucrul asta ma schimbat profund.
Am înțeles ce a vrut Iisus sa facă, chiar dacă biblia este filtrata și pusa într-o lumina autoritara de cel care o dictează.
Sunt un pic anticlerical, iar pe unii popii ii iau în căruță.
Sunt de religie ortodoxa, una care tinde spre tihna spirituala.
Se găsesc duhovnici blajini și corecți.
Unii care explica frumos ce este în Biblie, fără a-și atrage foloase de pe urma învățămintelor.
Dar fiecare este în felul lui de a fii.
Iisus a stricat politica, și smintea populația.
Un revoluționar.
Un lucru care nu a plăcut tatucilor de atunci, și care nu le place nici acum.
Unii sau prins de figura și o utilizează în scop propriu.
Vezi începuturile neoprotestantilor din SUA, cum în unele cazuri, își făceau câte legi favorabile lor, iar cei care nu le urmau erau excluși din comunitate, chiar uciși.

Mi-am pus sute de întrebări, iar la unele le-am găsit răspunsul singur.
Greu de exprimat prin cuvinte.
Iar la unele întrebări, chiar dacă le-am aflat răspunsul, nu ma ajutat la nimic.
Am încetat sa mai caut răspunsuri și am început sa practic ce am descoperit.

Am început să devin pe baza învățăturilor lui Iisus, o persoana agreabila, de nedajde, foarte sociabila, iar cu trecerea timpului, una mai calda.
Poate prea atractiva, pentru ca nu am un fizic tocmai plăcut, dar comportamentul meu și felul meu de a vorbii, atrag atenția femeilor.
Sunt căsătorit de 12 ani, 3 copii, dar nu m-am culcat cu alta femeie niciodată.
Parca dacă a-și face asta, La-și dezamăgiți pe Dumnezeu.
L-am ascultat, am ajuns ce mi-am dorit, iar acum pentru o clipa de placere mai intensa, a-și face un favor întunericului sau diavolului și ași trăda ca cei care L-au trădat.
Asa L-am înțeles pe Iisus.
Eu.
Dar fiecare îl înțelege în felul sau.
E bine ca se vrea.



#33
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View PostPNX1, on 27 noiembrie 2022 - 16:25, said:

Tot pe la 14 ani eram un delincvent, fumam, beam, făceam prostii.
Dar ma mai tara maica-mea la biserica din când în când.
Lucrul asta ma schimbat profund.
Da, aici e pacatul meu, ca nu ma port cu manusi si atac religia cand ea e utila multor oameni. E straniu dupa cum ziceam, caci n-as putea sa zic ca o alta religie s-ar potrivi pt toata lumea. Nu, trebuie 2 religii separate pt 2 tipuri de oameni diferiti.
Caci ce-i atractiv la o credinta pe cei din categ.1 e insuportabil pt cei din categ.2, si vice-versa.
Insa noi traim cu 1 singura religie, doar pt o singura categorie, si ceilalti trebuie pe cont propriu sa munceasca sa descopere si ca religia actuala nu se pupa cu sufletul lor, apoi sa aiba buna-vointa sa nu critice religia in gura mare (caci poate afecta categoria pt care e adresata religia), si daca se poate..sa descopere religia pe sufletul lor.
Ori asta e o misiune extrem de solicitanta, pe care in lumea moderna mai nimeni n-are timp si resurse mentale s-o faca. Lumea nici nu trece de stagiul 2, unde ziceam sa aiba buna vointa sa nu critice religia. Nu, ei doar descopera hibele religiei, le arata public, si se declara "atei" (cand in realitate nu sunt atei).
Faptul ca se declara atei, practic cad in capcana bisericii care vrea sa monopolizeze conceptul de D-zeu. Adica ori crezi in crestinism ori nu crezi in D-zeu. (ha! ar vrea ei..)

Eu de exemplu am invatat sa citesc pe biblia (pt copii). Apoi taica-miu din pacate mi-a adus niste alte brosuri/carticele crestine, de unde mi se trag cosmarurile astea cu "sange pe pereti". Caci asa la TV punea bulina daca era vreun film cu Jackie Chan, dar pe Iisus cu "sange pe pereti" n-au nicio problema sa-l arate, si-n mijlocul zilei la TV si-n biblia pt copii si-n brosurile alea nem3rnice.

Apoi in privinta "eram delicvent", eu eram asa de mic incat nu-mi mai aduc aminte si bunica-mea (din partea tatalui, credincioasa de altfel, si fara suflet) care avea ciuda pe mine (mereu a crezut ca nu-s facut cu fiu-su, si ma persecuta si fizic si ca mancare), mi-a zis ca a venit o data bunicul cu 2 bomboane, una pt frate-miu si alta pt mine, si ei nimic. Si a inceput sa planga si cica eu am venit si i-am dat-o pe a mea. Asta pe la 6-10 ani probabil.
Apoi am facut o operatie cu anestezie generala, si la reanimare (cand esti inconstient) am impresionat asistentele caci mai toti injura ca vor apa (dupa operatie), etc iar eu voiam sa-i spuna mamei ca sunt bine sa nu stea cu grija. Au zis asistentele ca nu prea au mai vazut asa caz, si i-au permis lu' maica-mea sa intre in sala (nu ai voie acolo deobicei)
Si altele, de exemplu am facut-o pe prietena sa tina la mine spunandu-i ceva in timpul somnului. N-a vrut sa-mi spuna ce i-am zis, dar a ramas "indulcita". M-am nesimtit Posted Image cu faza asta, ca stiu ca ma pot baza pe partea asta inconstienta, deci nu-mi bat capul sa gasesc vorbe frumoase pt o fata, ma culc si stie subconstientul ce sa-i zica.

Edited by bursucelu_viesel, 27 November 2022 - 20:06.


#34
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View PostPNX1, on 27 noiembrie 2022 - 16:25, said:

Am o curiozitate, daca-ti poti imagina ipotetic ca se inventeaza un medicament anti-imbatranire, sa functioneze perfect pt tot corpul, si sa poti duce la nesfarsit viata. Sau altfel, sa-ti pui constiinta ("creierul") pe un conputer si corpul de robot, dar facut frumos cu sensibilitate tactila, termica, etc, tot ce trebuie. Acolo chiar ca-i viata infinita chiar si daca faci vreun accident de masina, iti poti face backup mereu si activa in caz ca s-a strivit chipul/corpul actual.
Sa zicem ca s-ar putea, cum ai percepe asta vizavi de D-zeu (cel cu viata de dupa, viata fara de sfarsit). O alta intrebare e daca ai incerca sa pui bete-n roate sa nu se intample asa ceva niciodata, ca asta-i primul lucru care-mi pare ca-l face un credincios care zice "

View PostSfantul Jakob, on 25 noiembrie 2022 - 17:01, said:

Lasă că e loc și pentru voi, masculii beta și omega, colegu'. trăiește bine, lasă-i și pe alții să trăiască.

Ai vedea asta ca pe un dar de la D-zeu (desi ar veni din pura stiinta necredincioasa), sau ar fi "lucratura diavolului"? Dar atunci sunt curios daca s-ar indura cineva sa moara ("ca pe vremuri"), si sa vada cum alti traiesc bine mersi cat vor.

Edited by bursucelu_viesel, 27 November 2022 - 23:59.


#35
PNX1

PNX1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 30.09.2022
Mi-am pus întrebarea asta cum ar fii sa îți transferi conștiința/sufletul într-un computer.
Practic, nu se poate asa ceva.
Ar fi doar o simulare a ta.
Singurul lucru care trebuie sa fie în robotul respectiv, ar fi creierul.
Fara el nu suntem noi, ci doar simulări.
Apoi medicamente sau tratamente pentru a trăii mai mult, sa zicem 1000 de ani.
Tot creierul decide dacă vrea sau nu vrea sa trăim atât.
Te plictisești de atâta viata.
Am un coleg tânăr, 27 de ani, și când a fost ziua lui i-am făcut un compliment care la făcut sa zâmbească și sa se bucure.
I-am spus ceva de genul "ești foarte tânăr, mai ai atâta viata de trăit, ncat o sa te plictisești de ea".
Da și eu a-și vrea sa trăiesc mult.
Dar eu știu ca nu prind 60 de ani din cauza bolii pe care o am.
Si sunt las în gândire în două feluri.
Prima e ca vreau sa trăiesc mai mult spre fericirea mea.
A trăii mai mult înseamnă să consumi resursele altuia.
A-și fi egoist.
Iar cealaltă e ca mie frica de Dumnezeu.
Mi-e frica ca nu am indeplinit cerințele Lui.
Cu toate ca ma străduiesc, nu cred ca am reușit asta.
Doar prin mila Lui și poate ca a văzut ca am vrut lucru asta.
Nu ma interesează alții care nici măcar nu încearca, ma interesează doar persoana mea, și apoi familia și cei apropiați.
Le tot explic și le spun sa fie corecți, de ajutor, buni, și sa creadă într-un Creator.
Oriunde în lumea asta, în orice colt al pământului, exista povesti despre creație.
Sa tot cautat răspunsuri despre cum, dar aproape am înțeles cum.
Nu știm exact.
Scopul nostru e unul clar.
Sa trecem prin viata frumos, fără sa facem deranj, sa lăsăm în urma noastră ceva la fel de frumos, apoi sa părăsim lumea mulțumiți de călătorie.
Apoi vom vedea ce va fii.
Dar aici avem datoria de a face un singur lucru.
De a trăii în pace și armonie.

Dumnezeu spune doua lucruri clare:
Sa iubești pe Domnul Dumnezeu din tot sufletul tău și din toată ființă ta, și pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Ce poate fii mai clar de atât?
Căci dacă asculți de Dumnezeu, este primul pas către celelalte învățături.
Eu din Biblie, atât am, Iisus.
Nici Pavel, nici Petru nici nimic.

Acuma am eu o vorba, care e luata de părintele Nicula, om muri și om vedea.


#36
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,303
  • Înscris: 19.03.2022

View PostPNX1, on 28 noiembrie 2022 - 08:56, said:


Iar cealaltă e ca mie frica de Dumnezeu.
Mi-e frica ca nu am indeplinit cerințele Lui.
Cu toate ca ma străduiesc, nu cred ca am reușit asta.
Doar prin mila Lui și poate ca a văzut ca am vrut lucru asta.
Ai inteles gresit . . .  sau nu tu ai inteles gresit ci leprele si lichelele ce conduc religii pe pamant au ca scop sa te prosteasca .
Findca Dumnezeu nu are intentia sa bage frica in tine, nici vorba. Ci EL doreste sa-l descoperi asa cum e. Bland si smerit, iubitor . . . . iertator dar nu din risma de lider suprem ci daca faci ceva rau impotriva planurilor lui, te iarta.
E Tatal nostru, nu vreun stapan aspru.  E un Tata iubitor asa cum n-a existat pe pamant vreodata un tata .
Problema noastra e ca noi il percepem din prisma scrierilor biblice si a pezevenghilor de popi si pastori care ne  baga in cap ca trebuie sa iti fie frica de EL.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate