Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Austria - confiscarea masinii pen...

Licenta Windows 10

TRUMP: Un vis american -2017
 Ozempic

Sectii ale politiei chineze in Ro...

Viteza net Wifi de 5 ori mai mica...

Alegere cablu tv
 2l combustibil plafonat in Ungaria?

Recomandare TV Oled-Led

Rabla pentru electrocasnice si pr...

The SKA Project(Square Kilometre ...
 Sfat achiziție bicicleta

Samsung Galaxy Tab S6 - Chrome nu...

Intrebare despre pizza, marime si...

Recomandare televizor
 

probleme switch gigabit / router?

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
am un switch tp-link TL-SG105 care ma cam ... nedumereste
in el vine cablu dintr-un ceva rds in care intra fibra si are si wifi.
cand bag cablul direct in pc am frumos gigabit.
daca il bag din router in swtich si apoi din switch in pc imi face 100mb.
din switch in pc folosesc un cablu cumparat si nu facut de mine. din router am un cablu facut de mine ca a trecut prin fro 2 pereti si are fro 15-20m.\
partea ciudata e ca daca bag apoi cablul direct in pc (dupa ce a fost in switch), desi astept 10-15 secunde, viteza tot 100mb e. daca dau disable si enable la fel.
trebuie sa restartez efectiv routeru rds scotandu-l din priza ca sa imi revina gigabit.

placa de retea din pc e killer E3100X (2.5Gbps)

chestia e ca acum ceva timp switch-ul a mers ok si imi dadea gigabit.

aveti idee ce e se intampla?

si de ce "negociaza" 100mb prin switch, desi switc-ul e gigabit?

#2
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
e posibil ca problema sa fi fost PEBCAK Posted Image

cand am scos switc-ul de sub birou sa ma uit mai atent la el, am observat ca are un port de numit link/act si cel mai probabil acolo trebuie sa bag cablul de IN.

l-am bagat si acum pare ok, dar s-a intamplat oricum ceva ciudat.

cand am rulat speedtest (deci la ceva timp dupa ce am bagat cablurile in switch sub birou) initial mi-a dat viteza de download de 100mbps, si cand a trecut la upload a ajuns pe la aproape 500. am rulat iar dupa un refresh si au fost viteze de gigabit.

chiar nu mai inteleg cum merge treaba asta cu negocierea 1000/100. daca scot cablu, vede ca am scos cablu. cand il bag inapoi nu incearca iar gigabit? de ce ramane "setat" pe 100, fie pe switch cand aveam cablurile puse prost, fie pe router unde cablul e in acelasi port.

Edited by shmu, 23 November 2022 - 21:43.


#3
Raz0rblade

Raz0rblade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 305
  • Înscris: 18.08.2021
Switch-ul e de obicei transparent la protocoale IP, face conxiunea la nivel de Layer 2. Ai switch gigabit, ar trebui sa asigure conexiune garantata 1000/1000, doar daca, ai vreo politica de rezervare a benzii de lucru pe el pe upload. Zic pe upload, pt. ca ce e upload pentru switch e download pentru client. Cred ca va trebui sa te loghezi pe switch sa vezi ce si cum. Sau, daca are in spate posibilitate de soft reset - o gaura mica unde sa bagi un ac pentru mai mult de 10 secunde, recomandat 30 - fa-o si probabil ca bandwith reservation policy o sa dispara. Rau nu are cum sa-i faca

#4
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,843
  • Înscris: 22.04.2019
E ciudat, toate porturile ar trebui sã fie la fel.
Mai plauzibil ca limitarea sã fi fost de la sursã, care a prioritizat WiFi in detrimentul lan.

#5
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,844
  • Înscris: 26.05.2022

View PostRaz0rblade, on 24 noiembrie 2022 - 10:54, said:

Switch-ul e de obicei transparent la protocoale IP, face conxiunea la nivel de Layer 2. Ai switch gigabit, ar trebui sa asigure conexiune garantata 1000/1000, doar daca, ai vreo politica de rezervare a benzii de lucru pe el pe upload. Zic pe upload, pt. ca ce e upload pentru switch e download pentru client. Cred ca va trebui sa te loghezi pe switch sa vezi ce si cum. Sau, daca are in spate posibilitate de soft reset - o gaura mica unde sa bagi un ac pentru mai mult de 10 secunde, recomandat 30 - fa-o si probabil ca bandwith reservation policy o sa dispara. Rau nu are cum sa-i faca
Este unmanaged, deci unde sa se logheze si la ce sa dea reset?!
https://www.tp-link....witch/tl-sg105/

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,029
  • Înscris: 15.06.2004
Sa nu fie problema la cablu - sa se fi uzat si sa nu mai faca bine contact vreun fir...

#7
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
mersi de raspunsuri.
in general asa m-am gandit si eu (ca toate porturile sunt la fel) si vad ca in installation guide nu zice nimic cum ca un port ar fi mai special ca altul. chestia cu link/act este doar explicatie pt led-uri (am vazut in installation guide Posted Image )

dar de fiecare data cand bagam cablul "principal" care vine din router in portul 1 si pc-ul in alt port, imediat imi punea 100mb

de cand am pus in portul 5, merge gigabit fara probleme.

nu cred ca e de la cablu, pt ca am folosit efectiv aceleasi cabluri si am reprodus problema de fiecare data, si am folosit 2 cabluri de la switch la pc, unul facut de mine si unul cumparat

Attached File  tplink.jpg   80.41K   10 downloads

Edited by shmu, 25 November 2022 - 18:35.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate