Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ori nu stie sa numere, ori nu sti...

Austria - confiscarea masinii pen...

Licenta Windows 10
 TRUMP: Un vis american -2017

Ozempic

Sectii ale politiei chineze in Ro...

Viteza net Wifi de 5 ori mai mica...
 Alegere cablu tv

2l combustibil plafonat in Ungaria?

Recomandare TV Oled-Led

Rabla pentru electrocasnice si pr...
 The SKA Project(Square Kilometre ...

Sfat achiziție bicicleta

Samsung Galaxy Tab S6 - Chrome nu...

Intrebare despre pizza, marime si...
 

Cablu retea pentru masini CNC industriale

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
phoenix76

phoenix76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 25.09.2014
Va salut.
Avem mai multe masini industriale la care sunt frecvent probleme cu cablurile de retea prezente pe catena ( ghid de cabluri ), catena fiind aflata in miscare in timpul functionarii masinii. Pana acum am folosit cablu UTP CAT 5 E obisnuit, diverse tipuri, cu ecranaj sau fara, de interior sau de exterior, etc.
Masinile sunt destul de vechi si nu stiu ce cablu au avut initial. Imi trebuie cablu UTP, flexibil, rezistent la multiple indoiri. Am incercat cautari pe google, dar nu m-am lamurit ca anume sa cumparam.
Ma gandeam ca ar fi bun un cablu UTP cu perechile multifilare, si invelis destul de gros, probabil de exterior. De multe ori, invelisul se distruge din cauza frecarii de cablurile electrice de forta sau furtunele de oxiacetilena prezente pe catena.
Daca aveti din propria experienta un model de cablu utilizat in conditiile de mai sus, va rog sa imi specificati modelul. Multumesc !

#2
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,646
  • Înscris: 03.12.2005
La elemente in miscare si vibratii se foloseste de obicei cablu cu conductori litati. Nu stiu daca se impaca treaba asta cu aplicatia ta. Dar cel mai probabil folosesti cablul pentru contactele de limita la o axa Y, imi imaginez. Nu ar trebui sa fii obligat la cabluri de retea.

#3
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,354
  • Înscris: 24.02.2006
ceva de genul asta va trebuie : https://www.sab-cabl...net-cables.html . trimite-le un mail si vezi ce-ti propun.

intrebarea mea e: n-ati avut nici o problema cu reteaua din cauza cablurilor de forta, care inteleg ca sunt in imediata apropiere a cablurilor de date?

#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,030
  • Înscris: 15.06.2004
Practic ai avea nevoei de cabluri de date de tip industrial.
Belden este cel care fabrica cele mai bune, dar trebuei vazut exact ce specificatii ar trebui - nu mai ai ceva documentatie la masinaria aia ?

#5
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,203
  • Înscris: 31.12.2006
Eu folosesc cablu LiYCY la al meu, merge de cativa ani fara probleme. Masina e folosita in regim hobby.
Cablurile si furtunele trebuie prinse cumva in lantul port-cablu incat cele groase sa nu le prinda pe cele subtiri, ca altfel nimic nu rezista. Altfel spus, sa-si mentina pozitia relativa - le poti lega de port-cablu si/sau intre ele.

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,030
  • Înscris: 15.06.2004
Trebuei cablu tip Patch, nu Solid copper.

#7
phoenix76

phoenix76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 25.09.2014
Clarificari:
Cablul de retea este folosit pentru transferul fisierelor pentru masina de debiatat tabla. Este comunicatie LAN.
Nu am avut interferente cu cablurile de forta ( 230 v ~ ), indiferent de tipul cablului folosit, ecranat sau nu. lungimea cablului este de aproximativ 20 de metri din care aproximativ 10 metri sunt impreuna cu cablurile pentru energie electrica si alimentare cu oxiacetilena. Pe aceasta portiune se uzeaza cablul UTP. Cele electrice si furtunele se schimba mult mai rar, dar cand le schimba imi mai agata si cablul de retea.
Multumesc pentru raspunsuri, daca mai sunt idei sunt bine venite. Ca solutie provizorie am conectat masina de debitat la retea folosind doua access pointuri WI-FI, unul pe masina si celalalt fix, la cativa metri de ea. Numai ca politicile de secuitate din companie, nu accepta aceasta solutie. Asa ca trebuie recablat, cu ceva bun, pentru a se interveni mai rar.

PS: am citit toate comentariile, multumesc !

Edited by phoenix76, 23 November 2022 - 10:40.


#8
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,137
  • Înscris: 03.12.2014
Caută și la Lapp Romania, au o grămadă de cabluri pentru aplicații industriale.

Uite un exemplu.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate