Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema Service - Preturi diferite

IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...
 Ridicare act de identitate cu pro...

Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet
 Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat
 Copii nascuti in Romania

Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...
 

Reglare amplificator antena

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
ambra1

ambra1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 713
  • Înscris: 06.09.2006
Va salut,
Am 4 TV cu CI de la Orange ( semnal pe fibra)
Semnalul la TV-uri este asigurat prin cablare in perete cu cablu coaxial de calitate buna
Semnalul il primesc la parter unde am pus un spliter TONER XGFS-3B cu 3 iesiri ( atenuaare 5,6 dB ) 2 iesiri la prizele TV ( 10 m cablu fiecare ) si a treia urca la etaj ( 8m) unde am inca un spliter identic ( XGFS-3B) unde am legat alte 3 prize TV ( 5 m ,10 m,  12m )
Doresc sa pun un amplificator de semnal . Eu m-am gandit la Amplificator TV Nextra LH-8630 RWA .
https://www.emag.ro/...a/pd/DDTKL5BBM/
Ce ma sfatuiti?
A doua itrebare. Trebuie sa reglez ceva la amplificator? Ce inseamna REGLAJ ? diminuez sau amplific amplificarea? Dauneaza daca il pun la maxim?
Multumesc

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,761
  • Înscris: 01.12.2001
Ce calitate la semnal ai la etaj după spliterul 2?
Ai artefacte pe canalele HD?

#3
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,616
  • Înscris: 17.08.2007
Dorin zice bine, De asemenea vad ca in reviewuri mai explica niste baieti cum au procedat ei fara echipamentul de specialitate ptr masurarea nivelului de semnal.

#4
ambra1

ambra1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 713
  • Înscris: 06.09.2006

 dorin_2k, on 20 noiembrie 2022 - 14:34, said:

Ce calitate la semnal ai la etaj după spliterul 2?
Ai artefacte pe canalele HD?

Din cand in cand ( odata la 10-20 secunde) se intrerupe imaginea o secunda. Artefacte nu am vazut

#5
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,761
  • Înscris: 01.12.2001
Din setarile TV cauta la Calitate si Intensitate semnal.
La Samsung apesi 10 seunde pe butonul Info
La alte TV cauti la setari avansate

Eu am la Intensitate 60% si Calitate 100%
Merg si cele 4k fara probleme

#6
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 12.02.2005
Acel amplificator este foarte bun si profi, dar este prea puternic pentru ceea ce ai tu acolo. Eu il folosesc la 20 de televizoare si a trebuit sa dau amplificarea la minim (am dat atenuarea la maxim: -15dB. Inainte de acest amplificator am folosit unul ieftin si destul de bun: https://www.emag.ro/...2/pd/DDT9Q3MBM/

Il folosesc la urmatoarea schema: https://forum.softpe...20-televizoare/

Iti recomand chinezaria din link-ul de mai sus, montat in loc de primul splitter, adica cat mai aproape de intrarea in casa a fibrei.

Edited by icename, 20 November 2022 - 15:41.


#7
ambra1

ambra1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 713
  • Înscris: 06.09.2006

 icename, on 20 noiembrie 2022 - 15:39, said:

Acel amplificator este foarte bun si profi, dar este prea puternic pentru ceea ce ai tu acolo. ........

Iti recomand chinezaria din link-ul de mai sus, montat in loc de primul splitter, adica cat mai aproape de intrarea in casa a fibrei.
Am un samsung Q90T, un LG OLED C21 si doua Sony Led
Schema este cea din atasament.
Nu conteaza ca aste mai scump.
Sa inteleg ca va trebui sa reduc amplificarea? Daca nu, ce se intampla? va afecta imaginea?

Sunt 2 butoane
1. Equalizer  -  nu stiu la ce foloseste ???
2.Attenuation  -   cred ca cu acesta reduc puterea amplificarii

Attached Files



#8
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 12.02.2005
Nu conteaza ca este mai scump, conteaza ca este prea puternic. Dar totusi, daca vrei sa-l cumperi, ia-l de aici: http://tehnicb.ro/am...atoare_catv.htm (pozitia 7). Este cel mai bun pret gasit de mine. Eu am luat 2 bucati de la ei. Vezi ca sunt mai multe variante, ai nevoie de cel cu alimentare locala, cale directa.

De la atenuare scazi amplificarea, da. Egalizarea umbla la puterea de amplificare in functie de frecventa, daca ai nevoie de mai multe amplificare in anumite portiuni ale benzii. Asta din cate am citit si eu pe internet, nu sunt specialist. Te poti juca cu acest reglaj urmarind calitatea si puterea semnalului afisate de televizor pe canale aflate la inceput in grila (frecventa mica) si pe canale aflate la sfarsitul grilei (frecventa mare). Rog colegii care se pricep sa ma corecteze.

Daca amplifici prea mult semnalul programelor digitale nu este bine, o sa ai macroblocuri la fel ca in cazul in care semnalul este slab. De aceea ti-am recomandat al doilea amplificator.

Edited by icename, 20 November 2022 - 16:48.


#9
RFL

RFL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 10.12.2018
Pt 5 televizoare nu cred ca ai nevoie de amplificare. Daca cablul e de calitate, problema cred ca e la legatura cu prizele tv. Bănuiesc ca intreruperi apar la tv-urile de la etaj. As înlocui spliterul de la parter cu unul de genul-4db -7.5 db -7.5 db și pe ieșirea -4db as lega cablul ce urca la etaj.

Edited by RFL, 20 November 2022 - 17:47.


#10
ambra1

ambra1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 713
  • Înscris: 06.09.2006

 RFL, on 20 noiembrie 2022 - 17:46, said:

Pt 5 televizoare nu cred ca ai nevoie de amplificare. Daca cablul e de calitate, problema cred ca e la legatura cu prizele tv. Bănuiesc ca intreruperi apar la tv-urile de la etaj. As înlocui spliterul de la parter cu unul de genul-4db -7.5 db -7.5 db și pe ieșirea -4db as lega cablul ce urca la etaj.

Culmea este ca problema am observat-o la TV-ul legat direct la cablu, nu din priza TV. Din lipsa imediata de un stecher adaptor la cablu care se potrivea la iesirea prizei TV, am pus mufa adaptoare direct pe cablul din doza. Ce spliter de 3 iesiri este cel cu atenuarea de 4 dB ? Un link ...ceva?
Multumesc

#11
RFL

RFL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 10.12.2018
Eu am TELESTE 3DSS3U, 5-1218 MHZ, -4,0 dB, -7,5 dB, -7,5 dB. Îl am de 3 ani.  https://www.tme.eu/r...rt=3DSS3&page=1

#12
ambra1

ambra1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 713
  • Înscris: 06.09.2006

 RFL, on 20 noiembrie 2022 - 18:42, said:

Eu am TELESTE 3DSS3U, 5-1218 MHZ, -4,0 dB, -7,5 dB, -7,5 dB. Îl am de 3 ani.  https://www.tme.eu/r...rt=3DSS3&page=1

Ok, am vazut, dar unde ai gasit atenuarile , https://www.tme.eu/r...axiali/teleste/ ca in site nu se precizeaza.


PS, am editat, pentru ca am cautat pe net imagine cu el si am vazut ca scrie pe el.

Edited by ambra1, 20 November 2022 - 18:58.


#13
RFL

RFL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 10.12.2018
E scris pe spliter. Le-am citit de pe al meu :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate