Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Meniu À la carte
Last Updated: Nov 17 2022 07:42, Started by
mrsme21
, Nov 07 2022 20:34
·
0
#37
Posted 14 November 2022 - 07:19
#38
Posted 14 November 2022 - 07:48
“A la carte” nu se referă la tipul de mâncare, sau -mai nou- la a avea un meniu printat.
Și da….restaurantele de top NU au meniuri a la carte, decât dacă facem topuri pe categorii Dacă ai de ales între 2 sau 3 variante de meniu tasting, nu înseamnă a la carte. |
#39
Posted 14 November 2022 - 08:17
Acum vreo suta si de ani, cand a aparut termenul, oamenii mancau prin hanuri si taverne, pe modelul ce a gatit bucatarul azi, comunicate verbal de chelner sau de hangiu - cam cum vezi azi prin bistrouri, spcialitatile zilei scrise cu creta pe tabla.
A la carte insemna ca te asezi la masa si iti aducea un domn un meniu tiparit pe care il rasfoiai si din care iti alegeai ceva. Asta presupunea sa stii sa citesti, in primul rand, si doi, evident, sa iti permiti. Azi majoritatea restaurantelor sunt a la carte, exceptie fac gheretele de fast food si eventual restaurantele de top in care oricum nu te duci sa mananci, ci sa pozezi farfuriile si sa iei notite despre la ce s-a gandit bucatarul. |
#40
Posted 14 November 2022 - 21:34
Tsunnnami, on 14 noiembrie 2022 - 07:19, said: "À la carte" nu inseamna mici si pizza, In ce cercuri traiti voi? Nu inseamna orice restaurant care are un meiu imprimat Resorturile nu le bag in calcul, alea nu sunt restaurante. crisstonne, on 14 noiembrie 2022 - 02:07, said:
Spui și tu ca @pasilla?! Nu stiu de el, insa eu am avut ocazia sa intru intr-un restaurant care servea de toate. Eram la un training intr-un sat unde existau 3 restaurante, iar lunea seara cand am ajuns doua din alea erau inchise. Asa ca am fost nevoit sa mananc la "Bella Punjabi" care servea pizza, paste, mancare germana, bavareza, americana, indiana, thailandeza si general asiatica. Nu exagerez, aveau peste 200 de puncte in meniu, fara bauturi. |
#41
Posted 14 November 2022 - 21:59
giuliani, on 14 noiembrie 2022 - 21:34, said:
Eram la un training intr-un sat unde existau 3 restaurante, iar lunea seara cand am ajuns doua din alea erau inchise. Asa ca am fost nevoit sa mananc la "Bella Punjabi" care servea pizza, paste, mancare germana, bavareza, americana, indiana, thailandeza si general asiatica. Nu exagerez, aveau peste 200 de puncte in meniu, fara bauturi. In Italia? Pe aici e "moda" asta (si nu numai, mai sunt astfel de realitati). Intr'un fel e de inteles, restaurant mic, de familie, unu' din proprietari e in sala altul in bucatarie. Au nevoie de zile libere, duminica la cina si luni toata ziua inchis, vreo 10-20 zile in August si o sapt iarna. Edited by ionutzitaly, 14 November 2022 - 22:00. |
#42
Posted 14 November 2022 - 22:06
ionutzitaly, on 14 noiembrie 2022 - 21:59, said:
In Italia? Pe aici e "moda" asta (si nu numai, mai sunt astfel de realitati). Intr'un fel e de inteles, restaurant mic, de familie, unu' din proprietari e in sala altul in bucatarie. Au nevoie de zile libere, duminica la cina si luni toata ziua inchis, vreo 10-20 zile in August si o sapt iarna. Nu era in Italia, ci in Germania. Venisem la un training si ajunsesem luni seara cand in general multe restaurante au zi libera. Dupa 4h pe drum la ora 21 nu mai aveam chef sa merg in alta localitate sa mananc asa ca am ramas acolo, desi de cand am vazut numele Bella Punjabi m-am gandit ca nu poate iesi bine. Aveam masa platita de la firma asa ca initial am comandat un steak care nu se putea manca atat era de tare carnea, mi-am permis sa iau ceva asiatic ulterior si a fost ok, nu am ramas nemancat. Bine, si eu fraier.. comand steak la Bella punjabi...insa initial nu imi dadusem seama care era natia de baza a celor care faceau mancarea acolo...ulterior m-am prins ca erau indieni-pakistanezi, ceva de genul. Edited by giuliani, 14 November 2022 - 22:07. |
#43
Posted 14 November 2022 - 22:51
#44
Posted 15 November 2022 - 08:00
giuliani, on 14 noiembrie 2022 - 21:34, said:
Resorturile nu le bag in calcul, alea nu sunt restaurante. Eu zic sa incerci sa mergi la un resort mai de high-end si o sa fii uimit. Incearca Sandals, sau majoritatea din Aruba, Bonaire si Curacao Nici St. Maarten nu e rau dar acolo m-a deranjat snobismul francezilor pe care inca nu l-am inteles |
#45
Posted 16 November 2022 - 11:20
Sincer, evit restaurantele cu meniu a la carte, le prefer pe alea care afiseaza specialitatile zilei, recomandarea bucatarului, bistrouri.
Cu cat e lista mai lunga si stufoasa, cu atat calitatea preparatelor e mai scazuta. Parerea mea. |
#46
Posted 16 November 2022 - 11:48
Recomandarea bucătarului este in 95% dintre cazuri o metoda eficienta de a scapa de marfa pe cale sa expire 🙈
|
|
#47
Posted 16 November 2022 - 17:42
#48
Posted 16 November 2022 - 18:45
Ba chiar
Nu vorbim de restaurantele super scumpe, ci de cele "normale". |
#49
Posted 16 November 2022 - 19:22
#51
Posted 16 November 2022 - 22:50
"Specialitatea casei n-o incluzi acolo? Pentru ca ar trebui
|
|
#52
Posted 16 November 2022 - 23:18
“Specialitatea casei” nu-i același lucru cu “recomandarea bucătarului” 🤷
|
#53
Posted 16 November 2022 - 23:32
Sa nu exageram, depinde de restaurante. Intr-un restaurant cum trebuie recomandarea e ceva ce stie sigur ca e apreciat de clientela fata de ceva ve poate sa fie de umplutura sau in ziua aia sa nu aiba cel mai bun rezultat.
Edited by ionutzitaly, 16 November 2022 - 23:33. |
#54
Posted 16 November 2022 - 23:51
Pentru situațiile astea am rezervat cei 5%
Nu înseamnă ca mâncarea recomandata este nașpa. Nici pe departe. Are aceeași calitate ca in orice alta zi, doar ca este “scoasă” in fata, ca sa fie vândută înainte de expirare. La peste de exemplu, cu o zi înainte sa expire, se face o “ciorba” (borș, saramura, cacciuco whatever) și se da la meniul zilei, uite așa i-ai prelungit termenul de valabilitate cu 2 zile 🤷. Mâncarea e gustoasa, totul e safe, nimic in neregula. L.E. “Recomandarea bucătarului”, nu este trecută in meniu, este de obicei ori scrisă pe o tabla cu creta la modul “Bucătarul nostru va recomanda astăzi…..” ori este comunicată verbal de către ospătar. Specialitatea casei, este o alta treaba. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users