Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 

Cat este costul pt meniul zilei pt un restaurant mediu?

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#19
gogosaru100

gogosaru100

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,378
  • Înscris: 06.08.2015
mi-a spus mie un bucatar, care face mancare pt meniul zilei, care doar cu asta se ocupa, ca pretul e unul infim. are afacerea lui personala cu livrari la domiciliu pe o raza de 10 km gratuit. si vinde.  vinde minim 20-30 de portii pe ora.
mi-a spus ca nu se cunoaste daca dispare o portie, o lungeste imediat . cam asta e practica. plus ca e totul engross .preturi mici.
gustul e destul de ok, personal mie imi place. e gustul tipic de cantina.
dar si pretul difera. 15 lei fara desert
20 cu desert.

#20
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,327
  • Înscris: 24.09.2017
pai am ras odata, ca aveau unii la meniul zilei ceva de care nu mai auzim, dau pe google, primul link chestia aia la kaufland redusa:) altu care-l cunosc din livrari, facea aprovizionarea cand era saptamana xxl la lidl. sau iti dai seama cand e rata la lidl la reducere, aia vin si o iau pe toata. si binenteles carne proasta sau care expira azi sau mine. la ciorba baga delikat si toate cele si ies binisor pe profit, majoritatea dau si bon. cand a fost pandemia, multe localuri din asta au supravietuit, ca era o sursa stabila de venit. inainte era ceva cu cartofi, acum de cand s-au scumpit cartofii o tin intr-o mamaliga.

la cei mari, cum e la mine la munca, probabil negocieaza tarife, au un container din ala frigorific. vorbim de alta scheme.

#21
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006
carciumile sunt echivalentul service-urile auto. O lume semi-interlopa. Hai, nu interlopa, da' cu aceleasi trasaturi.

daca ati sta langa mancare in timpu prepararii?

vai de cei naivi, zau asa...

pe care il doare mana sa curete un cartof si sa dezghete o bucata de carne - asta primeste pentru comoditatea lui.

Hai, comoditatea SA - sa nu se supere egalitaristii de serviciu...


Later edit: si cam asa arata bucatariile astea clandestine de apartament de bloc de s-a umplut Facebooku de ele in ultimii ani:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ARS68-SQ5fo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pofta buna!

*produse de un nespalat, aduse de un nespalat - dar mancate, "savurate" (hehe) in basinile propriilor iluzii, cum ca ce bine e ca ne slugaresc altii, vai, ce ne-am ajuns (parvenitism de la rural la multinationala citadina - am sute de exemple in ultimii 15 ani), cat timp am "economisit".

N-ai economisit nimic, ai uitat sa gatesti si si-a batut altu joc de tine.

Nu, nu va slugaresc. Isi bat joc de voi, naivitati umblatoare ce sunteti.

Pana la un cui / ciob / pioneza in castron, nu mai e mult.

Edited by cattavencu, 05 November 2022 - 20:33.


#22
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Piata iti da ce vrei,si mai nou pixdele nu mai vor sa stea la cratita.......

#23
billhook

billhook

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 21.09.2022

 cattavencu, on 05 noiembrie 2022 - 19:27, said:

am dat ikea de exemplu pentru ca ieftineala aia e fix ca sa atraga lumea acolo. Mai ales fragilii cu plozi (astia cumpara ORICE, absolut orice cacat, daca plodu e fericit si toata experienta in magazin e "family", asa...)
Nu te supara dar exemplul cu IKEA mi se pare naspa rau.
Eu merg la ei pentru cele necesare casei, si daca se intampla sa ne fie foame, si mancam. Nu invers.

#24
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,567
  • Înscris: 14.08.2007
Ingredientele sunt 7-10 lei pentru o ciorba/supa si un felul 2 cu ingrediente tipice (carne pui/porc, cartofi, paste, orez, varza, morcovi, ceapa, ciuperci, etc), am stat si am calculat la un moment dat ce ingrediente intra in diverse tipuri de mancare si cam pe-acolo iese un pranz cu doua feluri tipic (la pret de supermarket, daca un lant de restaurante se aprovizioneaza de la producatori direct sigur ca mai economisesc ceva). Manopera nu e nici ea scumpa pentru ca fac multe portii deodata ... gazul/cuptorul trebuie oricum sa mearga si pentru restul nevoilor restaurantului. Asa ca la 20-25 de lei deja ramane un profit ok (restaurantul unde mancam des cand mergeam la birou are meniul zilei la 30 de lei, e un restaurant mid-range). Iar daca cei care vin la masa mai iau si un suc/bere/cafea, acolo adaosul e de 200%. Mai le intra si chelnerilor ceva bacsis (fata de scenariul in care ar fi semnificativ mai putina lume), si uite ca toata lumea e multumita.

Edited by utopium, 05 November 2022 - 20:50.


#25
yo9hrb

yo9hrb

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,121
  • Înscris: 09.08.2006
Se ocupa cu acest gen de "meniul zilei" in principal restaurantele din zona parcurilor industriale. Asigura si livrare. Unde am acum serviciul (Ploiesti West Park, Aricestii Rahtivani, PH) este o firma care iti aduce un meniu la 20 lei. Are vreo 3 variante de ciorba, vro 4-5 variante de felul 2 si ceva dulce (gen prajitura Magura), la 20 de lei. Mancarea este buna si destula. Si este fain sa poti manca ceva cald la pranz. Numai la fabrica unde am eu contract acum livreaza de vreo 800 lei/zi. Si mai sunt vreo 7-8 firme in zona. Cred ca scoate profit, altfel nu ar face chestia asta.
P.S. Livrarea se face cu un VW full electric, inca are numere rosii. Cred ca nu-i merge rau.

#26
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,989
  • Înscris: 16.07.2015
Te referi la cantine sau? La cantine, știu că era pe la 15-20 Ron, ceva de genul ăsta, cel puțin în Iași, dar asta înaintea pandemiei și al valului de scumpiri. Acum, sigur au mai crescut puțin.

#27
ccdsah

ccdsah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,581
  • Înscris: 16.03.2013
In Mures nu gasesti meniul zilei sub 22 de lei

#28
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,989
  • Înscris: 16.07.2015
Meniul zilei prinde în special la studenți, care nu stau wow din punct de vedere financiar și nu prea își permit să spargă banii ăia. Deseori, ieși mai ieftin decât un meniu de la fast-food și e și mai sănătos pt organism și digestie decât o shawarma, burger, pizza ceva, înfulecate rapid.

#29
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,989
  • Înscris: 16.07.2015

 Melteanu, on 05 noiembrie 2022 - 20:21, said:

Piata iti da ce vrei,si mai nou pixdele nu mai vor sa stea la cratita.......
E mai complicat. E alegerea fiecăruia dacă vrea să stea sau nu la "cratiță", indiferent de sex și ar trebui ca și tu, ca bărbat, să știi să gătești câte ceva, trăim încă în secolul trecut, unde femeia trebuia să aibă grijă de copii, gospodărie și restul? Eu zic că fiecare trebuie să-și aducă aportul, pe lângă banii din casă.
Ce voiam să spun e că despre ce gătit vorbim, când ești la job? Normal că majoritatea preferă să își comande, să ia ceva de la vreun restaurant din zonă sau să își ia de acasă, cu ei, chestii. Mai greu să te duci la servici cu borș, sarmale, pârjoale, nu?

#30
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
La mine in orasel sunt putine restaurante, din care 2 au dat faliment in pandemie iar altul e in renovare. Stiu de unul care are meniul zilei, pe care l-au dublat in ultimii 2 ani: in pandemie era 16 lei, anul trecut l-au facut 20, apo0i 22, 24 iar acum a ajuns la 30. Probabil unul dintre motive e insuficienta spatiilor comerciale si deci chiriile uriase. Apropo, cred ca suntem singurul oras in care un restaurant Spartan si un magazin Flanco s-au inchis la mai putin de un an de la deschidere :P

La astia cu meniul zilei e "abonat" un prieten, care cumpara pentru tatal sau care traieste singur. Am luat si eu o data si n-am ramas impresionat. Ciorba era OK, dar la felul 2 a fost un fel de ciulama cu niste paste la cuptor,  paste care erau arse. In orice caz nu merita 30 de lei. Mai bine dau 22 pe o pizza, care e facuta la cuptor cu lemhne si destul de bogata in ingrediente.

#31
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,146
  • Înscris: 24.06.2006

 cattavencu, on 05 noiembrie 2022 - 19:03, said:

E singurul loc unde sunt CONVINS ca e curat si ca nu s-a sters ala la cwr inainte sa framante ceva pe acolo.
de unde convingerea asta desavarsita?

#32
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,640
  • Înscris: 23.04.2007

 cattavencu, on 05 noiembrie 2022 - 19:03, said:

Ikea, nene
E singurul loc unde sunt CONVINS ca e curat si ca nu s-a sters ala la cwr inainte sa framante ceva pe acolo.
Mai au chiftelute cu carne de cal in meniu ?

PS - banuiesc ca nu esti musulman sa te afecteze lasagna de elan pe motiv ca ar contine carne de porc netrecuta pe eticheta  Posted Image

Edited by adrian_r5, 06 November 2022 - 02:03.


#33
onisifor12

onisifor12

    Junior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,310
  • Înscris: 27.08.2013
De aia mănânc pe cât posibil doar mâncare gătită în casă, cu mici excepții de la supermarket însemnând lactate, fructe, apă minerală etc.

#34
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,090
  • Înscris: 29.06.2005
Voi calculati pretul unui astfel de meniu comparand cu costul productiei acasa.
Doar ca, in restaurantele astea cu "meniul zilei" (si nu numai) exista tehnici pe care nu le folositi acasa.

In primul rand este mai rentabil economic sa faci cantitati mari (dpdv consum energie).
Apoi una e o ciorba de Knorr sau Delikat (in restaurante) si alta e o ciorba cu legume reale de acasa. Ce gasiti in ciorba de la meniul zilei e doar decoratiune, ca gustul in sine este de la potentiatori.
Se folosesc la "decorat" legume inghetate, ieftine. La fel si restul ingredientelor, carne...etc
Singurele chestii fresh din mancarea aia sunt verdeturile adaugate direct in caserola, care ascund gustul de chimicale.

E valabil si la felul 2, gen pilaf fiert in zeama de Knorr si cu o mana de ciuperci la conserva+ceva amestec de legume inghetate.
Carnea (pulpe/etc) cea mai ieftina, inghetata, tinuta cu orele in cuptoare, de nu mai ramane urma de nutrienti

Si partea cea mai nasoala e ca oamenii se obisnuiesc (din comoditate) cu gustul ala intens de potentiatori - apoi cand gatesc acasa, li se pare mancarea fada, fara gust.


De cate ori am mancat  mancare din asta, de meniul zilei - am avut arsuri la stomac, fara exceptie, absolut de fiecare data. Aceleasi feluri, gatite acasa, traditional - nici o problema.

#35
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Degeaba muncesti la job daca dai banii pe mancare livrata sau facuta de altii.Mai am eu vecin baga zilnic 100km dus-intors si la slujba maninca livrat de 50 lei plus gpl alti 50 lei zilnic,ca merge ca pe doua roti....Si acasa nu mai aduce nici un ban....Posted Image

#36
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,873
  • Înscris: 15.04.2007

 bogdy23, on 05 noiembrie 2022 - 17:25, said:

Buna ziua,

Un meniul zilei costa undeva intre 15-20 de lei. Supa+felul 2 intrebarea mea este cam cat costa restaurantul: curent,gaz , bucatar, ingrediente.
Cam care este profitul unui restaurant mediu sa stiu sa il scad din pretul total sa ii aflul costul real.
Multumesc frumos
Minim 100%.Daca ar fi sub nu poate tine deschis.

Edited by victord36, 06 November 2022 - 08:08.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate