Schita cadastrala neconforma cu realitatea
Last Updated: Nov 03 2022 14:27, Started by
vdingo11
, Nov 03 2022 08:12
·
0

Posted 03 November 2022 - 08:12

Buna ziua.
O cunostinta doreste sa cumpere un apartament de la o persoana fizica. S-au inteles la pret si ce sa lase in apartament doar ca au o problema. Proprietarul are stricata o baie si largit holul. Are o expertiza conform careia prin aceasta operatie nu este afectata structura de rezistenta a blocului dar schita cadastrala nu cuprinde aceasta modificare. Banuiesc ca la notar noul proprietar va semna ca, cumpara apartamentul cu vechea structura. Poate avea vreo repercusiune asupra noului proprietar acest lucru? El nu este deranjat de aceasta modificare dar vrea sa fie in legalitate si sa nu trebuiasca sa faca el drumuri si cheltuieli suplimentare pentru remedierea problemei. Suspiciunea a fost trezita de faptul ca doreste nu doreste sa vanda prin credit bancar. Multumesc. |
Posted 03 November 2022 - 08:36

Da, pot fi ceva probleme.
Daca vreun vecin sau altcineva reclama situatia si trimite vreun control de la Disciplina in Constructii. Va fi nevoit ori sa readuca la starea initiala, ori sa intre in legalitate (AC, refacere documentatie cadastrala). La fel, daca vreodata doreste sa vanda, va fi in situatia de acum a vanzatorului. Solutia ideala ar fi sa determine proprietarul sa intre in legalitate, cu costurile de rigoare....si abia apoi sa cumpere. Sau sa isi asume cele de mai sus. |
Posted 03 November 2022 - 08:43

Mergi si vorbeste cu notarul. Iti va explica ce si cum.
La ultimul apartament avut,a fost o modificare de genul acesta. In acte s-a introdus modificarea si nu au fost probleme. |
Posted 03 November 2022 - 08:46

Citeste aici, te lamuresti imediat
![]() https://www.google.r...sclient=gws-wiz Edited by mircea812, 03 November 2022 - 08:49. |
Posted 03 November 2022 - 09:04

Eu am cumparat o garsoniera care avea cadastrul facut inainte de transformare, adica de prelungirea camerei in balcon(logie) prin eliminarea ferestrei si a usii.
Deoarece aveam de gand sa refac configuratia initiala, nu am obiectat si tranzactia s-a facut fara probleme. Dupa ce am luat cheile am inceput renovarea cu montarea tocului cu ferestra si usa unde a fost initial. Deci am refacut situatia din cadastru. Daca ai de gand sa faci ca mine, nu cred ca te poti impiedica de modificarea existenta. |
Posted 03 November 2022 - 09:22

Multumesc de sfaturi.
Am inteles despre ce este vorba. Banuiesc ca din acest motiv si evita banca deoarece aceasta nu accepta sa dea credit pe ceva care are probleme legale. |
Posted 03 November 2022 - 09:39

Stefan Cel mare Nu avea autorizatie de constructie si aviz ISU, deci niste cetati care mai exista si acum... sunt intr-o totala ilegalitate.
In practica se spune ca nu ai cadastru, deci chemi cadastristul, face cadastrul noua, asa cum e real si aia este. Am ajuns la nist aberatii fantastice, sa nu poti da/pune in perete de rigips/BCA, ca niste tampiti au facut legea prost. |
Posted 03 November 2022 - 09:54

Proasta sau nu daca este lege trebuie respectata.
Nu o respectam vom suporta consecinte. |
Posted 03 November 2022 - 10:34

Scuze, am omis sa precizez ca la mine nu a fost nevoie de credit, am luat cu bani cash.
|
Posted 03 November 2022 - 11:20

Scuze, am omis sa precizez ca la mine nu a fost nevoie de credit, am luat cu bani cash.
Am ajuns la nist aberatii fantastice, sa nu poti da/pune in perete de rigips/BCA, ca niste tampiti au facut legea prost. La noi daca se permite sa bei o bere si sa conduci, unii vor bea o lada de bere si vor conduce. Doar ce se va intampla daca vor consuma atat? Asa si cu asta, sunt destui tampiti care ar spune ca o diafragma de beton in plus sau in minus, la etajul 2 sau 3 din 10 nu afecteaza cu nimic, nici o grinda de beton taiata in jumatate ca sa-i incapa tamplaria dorita. Edited by Hider141, 03 November 2022 - 11:24. |
|
Posted 03 November 2022 - 11:35

Când am cumpărat apartamentul, prin credit, cămara de la bucătărie apărea pe schiță, dar fizic nu mai exista. Banca mi-a cerut un raport de la un expert în construcții care să certifice faptul că acea modificare nu slăbește structura de rezistență. Am depus acel raport și totul a fost ok.
Ulterior am refinanțat creditul la o altă bancă (e asemenător unui proces de vânzare-cumpărare) și nici de data asta nu au fost probleme, prin prezentarea acelui raport. Nu mi-a cerut nimeni să aduc la starea din schiță. Dacă aș dori să actualizez schița ar trebui să cer aprobări de pe la ISC și primărie pentru demolarea peretelui inexistent, să fac contract pentru debarasarea deșeurilor inexistente etc. |
Posted 03 November 2022 - 14:27

si eu am dat jos tamplaria, am pus termopan si m-am extins cu camera in balcon (deh, garsoniera modesta) si apoi am vandut fara probleme cuiva care a cumparat cu credit. din cate stiu, garsoniera a fost vanduta apoi inca o data, tot asa fara nicio intrebare.
Edited by born2lose, 03 November 2022 - 14:27. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users