![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Se poate folosi un televizor uhd 4k pe post de monitor PC?
Last Updated: Nov 05 2022 08:34, Started by
Natural4living
, Nov 01 2022 17:50
·
8

Posted 02 November 2022 - 19:34

Eu nu am sa inteleg niciodata rostu acelor monitoare 4k de 32 inch,e un fel de n-ar mai fi.E mult prea mica diagonala pt 4k,e groaznica.In 2 ani de utilizare ajungi sa porti ochelari de cal.Pt 4k iti trebuie diagonala de la minim 50 sau 55 inch in sus ca sa distingi ceva si sa nu-ti ia razna ochii.Pe 32 inchi se vad iconitele... microscopic e putin spus....Iar daca umbli la scalare sa-i dai 150 sau 175% da intr-adevar se vad iconitele mai mari,dar scalarea de windows nici macar acum in 2022 nu functioneaza corect cu multe programe si executabile .exe.Ca sa functioneze corect trebuie sa fie setate pe default 100%,si ne intoarcem de unde am plecat.
Pt 4k de la 50-55 inch in sus sa intelegi ceva si sa te bucuri cu adevarat de rezolutia asta.... |
Posted 03 November 2022 - 23:59

Da, pe HDMI. Defapt poti sa legi si monitoe si TV in acelasi timp.
|
Posted 04 November 2022 - 00:19

Fane, on 01 noiembrie 2022 - 22:14, said: apare si o problema din cauza diagonalei mari: n-o sa-l poti folosi normal la un birou, ca daca stai la un metru de el nu-l ai tot in campul vizual si tot trebuie sa intorci capul pt a vedea marginile. trebuie sa stai undeva la vreo 2m de el ca sa-l ai tot in campul vizual. Avantajul diagonelei mari e imens, poti deschide mai multe ferestre/programe simultan, se poate gestiona foarte eficient suprafata disponibila. Daca luminozitatea si restul sunt reglate pentru DTP, solutia e foarte buna si pentru ochi, pentru ca suprafata luminoasa e mare si "moale". Cele mai nocive sunt ecranele luminoase mici in spatii cu lumina redusa. Eu folosesc ecrane de la 48" in sus de peste 10 ani. ![]() |
Posted 05 November 2022 - 08:34

Au computerele de „masa“ bluetooth sau numai wifi,ca atunci ar fi avantajos sa plasezi PC-ul undeva intrun colt al camerei si sa lucrezi cu tastatura de pe genunchi sau un suport mic,fara sa fie necesar un intreg colt cu masa pentru pc.Asa ai putea opera si mai lejer dintrun fotoliu.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users