![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Se poate folosi un televizor uhd 4k pe post de monitor PC?
Last Updated: Nov 05 2022 08:34, Started by
Natural4living
, Nov 01 2022 17:50
·
8

Posted 01 November 2022 - 17:50

Si daca da,atunci mai merita sa cumperi un monitor extra pentru computer?Ce ar avea in plus monitorul fata de televizor?
|
Posted 01 November 2022 - 19:45

Evident ca se poate.
Dar vrei sa folosesti un TV cu diagonala asa mare pe post de monitor ? Mai platesti si in plus... ptr ce are TV-ul fata de monitor. Pe de alta parte un monitor de grafica bate un TV la calitatea imaginii in aceeasi bani. |
Posted 01 November 2022 - 19:49

Nu intotdeauna este ok TV-ul.
Trebuie sa verifici daca tv-ul suporta afisarea 4:4:4, nu este suficient ca este 4 k fie si HDR. Apoi trebuie sa verifici lagul si timpul de raspuns, pentru un tv chestiile astea nu sunt critice dar pentru gaming conteaza enorm. Totusi pe scurt poti lua un tv care sa fie mai bun decat multe monitoare dar niciodata ieftin. Exemplu eu folosesc de 2 ani un TV OLED care suporta HMDI 2.1 adica duce 4k HDR, 120 Hz, 4:4:4, basca G-Sync, la momentul ala nu gaseai monitoare cu asa abilitati indiferent de pret. |
Posted 01 November 2022 - 21:17

FC72, on 01 noiembrie 2022 - 19:49, said:
Nu intotdeauna este ok TV-ul. Trebuie sa verifici daca tv-ul suporta afisarea 4:4:4, nu este suficient ca este 4 k fie si HDR. Apoi trebuie sa verifici lagul si timpul de raspuns, pentru un tv chestiile astea nu sunt critice dar pentru gaming conteaza enorm. Deci daca nu are echiparea aia nu il pot folosi pentru montaj video,intrucat trebuie sa intruneasc calitatile pentru gaming. |
Posted 01 November 2022 - 21:40

Merge și pentru gaming, merg consolele de o grămadă de timp.
|
Posted 01 November 2022 - 22:00

eiffel, on 01 noiembrie 2022 - 19:45, said: Pe de alta parte un monitor de grafica bate un TV la calitatea imaginii in aceeasi bani. |
Posted 01 November 2022 - 22:14

apare si o problema din cauza diagonalei mari: n-o sa-l poti folosi normal la un birou, ca daca stai la un metru de el nu-l ai tot in campul vizual si tot trebuie sa intorci capul pt a vedea marginile. trebuie sa stai undeva la vreo 2m de el ca sa-l ai tot in campul vizual.
|
Posted 01 November 2022 - 22:16

FC72, on 01 noiembrie 2022 - 19:49, said: Apoi trebuie sa verifici lagul si timpul de raspuns, pentru un tv chestiile astea nu sunt critice dar pentru gaming conteaza enorm. Eu la tv samsungul meu, am 26ms cu game mode activat si merge de rupe orice joc,nu simt nici un lag.Si am jucat chiar si counter strike pe el pe server de 48 insi,si nu am nici o treaba.Repet,doar gamerii cu adevarat fanatici au nevoie de 2 sau 4ms.....nu casualii |
Posted 02 November 2022 - 01:10

Eu folosesc un tv de 55" pe post de monitor, privit de la vreo 3.5.. 4 metri. E foarte ok, ca am imaginea de ansamblu, insa elementele mici sunt prea mici si dupa un timp o iau ochii razna. E drept, n-am placa video potenta, care sa ceara HDMI 2.1, deci tv-ul e ok doar pentru ca e mare.
|
Posted 02 November 2022 - 01:46

|
Posted 02 November 2022 - 06:43

Fane, on 01 noiembrie 2022 - 22:14, said:
apare si o problema din cauza diagonalei mari: n-o sa-l poti folosi normal la un birou, ca daca stai la un metru de el nu-l ai tot in campul vizual si tot trebuie sa intorci capul pt a vedea marginile. trebuie sa stai undeva la vreo 2m de el ca sa-l ai tot in campul vizual. |
Posted 02 November 2022 - 09:21

Posted 02 November 2022 - 09:41

Eu vreau sa-l folosesc la montaj video unde ai nevoie de mai multe nivele pentru audio,video si ai nevoie de un monitor mare sa satisfaca aceste cerinte.Deci rezumand,cu un smart TV de ultima generatie,pot impusca 2 iepuri deodata,adica sa am si monitor si televizor in acelasi timp.
|
Posted 02 November 2022 - 10:10

Natural4living, on 01 noiembrie 2022 - 21:17, said:
Deci daca nu are echiparea aia nu il pot folosi pentru montaj video,intrucat trebuie sa intruneasc calitatile pentru gaming. Dar pentru hobby e ok, chiar daca nu intruneste cerintele scrise de colegul @FC72. |
Posted 02 November 2022 - 10:56

Posted 02 November 2022 - 10:56

Cum spuneam eu folosesc de mult timp televizoare ca monitoare, primul un LG 4k HDR de fix 1m diagonala 40" cu panou VA pe care l-am testat sa suporte modul 4:4:4, pe vremea cand nimeni nu vorbea despre asta.
Totusi pentru a avea imagine corecta trebuie sa existe mod imagine Game, PC si spatiu extins culoare Ultra Deep Color ii zice la LG, in care procesarile televizorului sunt dezactivate si modul video este corect.Chiar trebuia editata denumitea HDMI cu denumirea PC pentru a avea acces la acest mod, treaba valabila si la OLED. Ca tv era minuscul asa ca am trecut la un 55" OLED care suporta mod monitor PC si nu oricum.Am asteptat cu el sa apara placile video din seria RTX 3XXX singurele care aveau HMDI 2.1 prin care puteai beneficia de ce nu se putea cu monitoare cu DisplayPort. Attached Files |
|
Posted 02 November 2022 - 14:15

Gasesti monitoare 4k de 32" (mai exact 31.5) la ~1400lei, nu as lua tv pt ce vrei tu.
.. Doar daca ai bani de Oled (NU Qled), ori vrei sa stai la 2-3m distanta. Edited by sirgoofy, 02 November 2022 - 14:27. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users