Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Ghid, sfaturi si ce sa eviti cand cauti locuinta in bloc nou.

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#19
edi100000

edi100000

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 02.08.2022
Înseamnă că organismele care fac teste materialelor de constructii sunt incompetente și tu le știi pe toate. Dacă ei spun că rigips cu vata este peste BCA, care la rândul său este superior cărămidei eu aleg sa ii cred pe ei și nu pe un necunoscut de pe un forum.

#20
throw

throw

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 30.07.2020
Pune te rog publice aici pe forum "testele materialelor de constructii" despre care vorbesti. Testele pe care eu chiar le-am studiat, nu citit doar titlul spun altceva. Tu crezi ce vrei, cine stie ce aberatii ai citit si pe unde, realitatea este alta, cel putin pe partea de izolare fonica. De aia e BCA ul mult mai ieftin decat caramida? Ca e mai bun? :)) De aia blocurile mai low cost se fac cu pereti interiori rigips? Ca e mai bun? Logica elementara ce iti spune?

Ca sa vezi ca si necunoscutii pe internet stiu lucruri, uite mai jos niste valori pe care le-am gasit la un search distanta pe google legat de eficienta fonica dintre un perete structural si un placaj OSB de izolare fonica.

Attached Files



#21
edi100000

edi100000

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 02.08.2022
Poti cauta pe net. Eu ma opresc aici. Dar am stat in casa facuta din caramida si in casa din BCA si diferentele sunt sesizabile in favoarea BCA-ului.

#22
throw

throw

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 30.07.2020
Posted Image  Eu am cautat pe net, discutat cu oamenii in domeniu si stiu deja aceste aspecte, ti-am demonstrat si mai sus ca eu stiu sa caut pe net. Tu preferi sa te opresti, motivul fiind evident ca tu te bazai pe experienta ta pur subiectiva si nu pe aceste "teste" fictive pe care le-ai aruncat la inaintare. Si eu am copilarit in apartament vechi cu BCA interior si era mai rau decat in cele doua in care am locuit cu caramida. Nu inteleg de ce sunteti asa.. aveti internetul vast in care toate informatiile sunt la liber, poti aduna date, le filtrezi, le notezi.. Tu cred ca nu stii exact din ce materiale sunt confectionate acele elemente de constructie.

BCA = beton celular, un fel de praf de beton cu bule de aer in el.
RIGIPS + Vata minerala = carton + vata
CARAMIDA = cel mai vechi si trainic material de constructie facut din argila + nisip.

#23
andreym24

andreym24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 16.08.2011
Cel putin in cazul meu, dezvoltatorul nu a permis vizualizarea apartamentului decat in momentul evaluarii de catre banca (atunci l-am vazut prima data)
In stadiul constructiei ii rugam pe cei de la vanzari sa mearga sa faca filme pe care ma uitam altfel ei erau foarte nedumeriti de ce vreau s vad apartamentul cand planul era suficient.
Pentru procesul verbal de receptie am sunat de foarte multe ori pentru a progrma si vizita apartamentul si a identifica potentiale probleme.

As adauga la ghid si garantia oferita de dezvoltator si cu cine o ofera. In cazul meu fie nu raspund la email-uri/telefon, fie nu vin la constatare la termenul promis, fie trimit echipe de amatori sa rezolve problemele (parchet umflat deoarece este montat prost, panta proasta la balcon).
Si spatiile comune sunt importante, cumva nu se ofera garantie pe acestea si asociatia/administratia le cam ingnora.

Problemele cu zgomotul sunt mari si amplificate de modul de constructie. Cum s-a mai scris, parchetul subtire amplifica foarte mult (reverberatii si reflexii ale undelor sonore).
La mine fiind duplex, casa scarii amplifica tot ca un fel de clopot. Sus de exemplu se aude TV-ul mai bine decat jos.

Apartamentele sunt in oglinda, partea proasta este ca si dormitoarele sunt in oglinda si se aude ce fac vecinii noaptea in pat din pacate, se aud si discutiile dar nu inteligibil.  

O alta chestie sunt layout-urile in faza de proiect/constructie. Eu lucrand la birou cu Autocad, am replicat scara 1:1 planul apartamentul pentru a testa diverse tipuri de mobila si am descoperit ca in randari mobila era mai mica cam cu 30% ca sa dea impresia de spatiu mai mare.

In momentul in care se da un bloc in folosinta, nu prea mai sunt apartamente disponibile. Daca platesti avansul in faza de constructie (eu l-am platit in momentul in care structura era ridicata si se lucra la finisaje) nu ai de unde sa stii cate apartamente vor fi locuite de proprietari si cate vor fi de chiriasi si dupa un an de locuit cati vor pleca si vor inchiria apartamentele sau le vor vinde (mai ales cand vezi cat de repede se degradeaza un lucru nou datorita nepasarii).

#24
throw

throw

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 30.07.2020
Subscriu la tot dar,

"Apartamentele sunt in oglinda, partea proasta este ca si dormitoarele sunt in oglinda si se aude ce fac vecinii noaptea in pat din pacate, se aud si discutiile dar nu inteligibil."

Asa am crezut si eu, ca e mai bine sa nu dormim cap la cap si sa aud bebeluș sau pillow talk dar m-am ales cu o bucatarie si un hol in schimb care e mult mai rau! Preferam sa fie camera in care doarme sotia decat camera in care isi desface berile vecinu ca nu are somn la 3 dimineata si i se face si foame asa ca baga niste nuci pe care le sparge cu ciocanu (nu glumesc, asta facea intr-o noapte la 3 dimineata).

#25
andreym24

andreym24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 16.08.2011
Cea mai buna izolatie fonica intre apartamente este perete de beton/caramida pe care se monteaza vata (eventual cu proprietati acustice) si apoi rigips peste (eventual cu proprietati acustice).
Evident peretele comun trebuie izolat pe ambele parti (daca iti faci doar tu, beneficiaza vecinul de liniste si tu tot il auzi).

La noi dezvoltatorii (mare majoritate) nu vor oferi niciodata o astfel de solutie pt ca:
- scade suprafata utila care si asa e rezultatul unui joc de tetris
- materialele si manopera costa
- nu mai e problema lor ce auzi tu dupa ce au vandut si si-au luat banii
- se vinde oricum indiferent de locatie si calitate

As mai adauga la discutie problema standardelor neactualizate si folosite de dezvoltatori ca justificare ca de ce sa faca ceva extra daca nu le cere legislatia.

Exemplu locuri de parcare la 90grade fata de axul drumului trebuie sa aibe 2.5m latime conform normativului din 97, insa masinile au crescut in dimensiuni fata de 97 si vor creste in viitor.
De ce sa nu-l faci 2.6 sau 2.7 si ajustezi pretul, astfel e future proof.

Alt exemplu, baile, cam toate pe care le-am vazut au intre 3.5 si 4mp (majoritatea proiectelor care nu sunt considerate de lux). De ce sa nu o faci mai mare? Intra o cabina de dus decenta si o chiuveta mai mare. Aceleasi dimensiuni se regasesc si in blocurile vechi din anii 70-80. De 40-50 de ani suntem practic obligati la  un spatiu de 4mp pt baie. De ce nu o baie de 5-6mp si adaugi la pretul apartamentului?

#26
throw

throw

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 30.07.2020
Eu sa zic sa zici mersi daca locurile de parcare sunt la 5m de peretele blocului cum prevede legea si nu in geamul tau de la dormitor (vezi cam orice bloc din popesti-leordeni, militari residence).

Legat de izolatie fonica, exista sisteme care absorb si de la vecini sunetul astfel incat sa nu iti antifonezi ca fraierul si sa se bucure tot ei. Se monteaza o membrana cauciucata peste perete, apoi rigipsul fonic montat cu suruburi anti vibratii. Eu urmeaza sa investesc in asta pentru ca ma simt nevoit sa vand apartamentul si nu vreau si nici nu imi permit. Zidul actioneaza ca o "boxa", daca inchizi boxa intr-o cutie fara rezonanță o sa salvezi niste db.

#27
ech

ech

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,666
  • Înscris: 01.09.2006
Topicul nu este pe Dezbateri / stiri din domeniul imobiliar si se numeste Ghid, sfaturi si ce sa eviti cand cauti locuinta in bloc nou.
Orice alte posturi care nu se incadreaza vor fi sterse.

#28
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,216
  • Înscris: 13.06.2004
Pentru că tot suntem pe un forum, de verificat cablurile de telecomunicaţii. O.k., azi ai router cu fără fir, dar până măcar la intrarea în locuinţă să fie tub de cablu de internet (şi eventual televiziune analogică dacă se mai poartă), ca să nu stai să dai găuri. În mod normal, ar trebui să fie până în sufragerie.
Probatul cu zgomotul se poate face şi cu vecinii, dacă locuieşte cineva lângă. Dacă nu, zici că te interesează 2 apartamente şi rogi pe cineva să rămână în unul să vezi cum se aude. Asta e mai greu de făcut, dar nu imposibil.
Instalaţia electrică. Să nu fie făcută cu economie. Dacă se pot vedea cablurile, bine. Dacă nu, măcar de verificat câte circuite sunt şi nu cumva ca cele de priză să fie comune cu cele de lumină. Refuză, refuzi şi tu, şi eventual spui şi altora.
Pe locul unui parc mic din păcate poate apărea un bloc. Deci trebuie văzut dacă nu cumva are cineva idei.
Şi aş mai zice în caz că pe viitor vrei să faci unele mici modificări apartamentului (nu dărâmat pereţi!), cât de uşor se pot face. Asta dacă eşti pasionat de "modelism".

#29
throw

throw

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 30.07.2020
Este un efort putin supraomenesc sa iti iei bocancii aia grei si o boxa portabila si sa faci zgomot in apartamentele din vecinatate. Nu o sa iti dea nimeni cheile de la acele apartamente decat daca te ai foarte bine cu dezvoltatorul dar sansele sunt oricum aproape nule. Apartamentele se vand, se finiseaza. mobileaza personalizat etc. Eu am initiat topicul cu informatii reale, si anume ca o data ce ai verificat ca ai perete despartitor caramida/bca, de 20cm intre vecin, sa te astepti sa auzi una alta. Exceptie fac apartamentele cu antifonare, dar alea sunt 0.1% in România si sunt doar la cele lux si cateodata nici acolo. Antifonare inseamna caramida+tencuiala+rigips+vata, etc... Daca un dezvoltator va zice ca e "antifonat" si va da doar zidu, va minte cu nerusinare.

Pe de alta parte trebuie luat in calcul ca nu toti avem aceeasi sensibilitate. Daca pe mine ma enerveaza ca aud coloana de apa cand face duș vecinul, pe altul poate nu. Eu am avut o ușa in subsol care nu era reglata bine si se trantea ingrozitor, sunetul ajungand pana la mine in living (deasupra). Vecinul cu apartamentul FIX de deasupra ușii a zis ca el nu aude aceea ușă, ca el e foarte multumit de apartament.

Concluzia? Eu lucrez de acasa, el in ture, normal ca eu sa o aud mai des, si el sa o auda mai rar sau deloc pentru ca nu e flux de vecini pe usa aia in acele ore la care se adauga si faptul ca mi-a zis ca el nu prea aude bine cu o ureche. Deci....

#30
andreym24

andreym24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 16.08.2011
O alta componenta importanta si costisitoare - ferestrele. Aici eu mi-am luat teapa.
N-am cerut certificatele de conformitate inainte de a da avansul, probabil ca nici nu le-ar fi aratat avand in vedere ca dezvoltatorul nu preda cartea constructiei nici azi la 2 ani de la predarea blocului.
In anexa cu finisaje din antecontract sunt trecute finisaje si diverse dotari (modele de usi, geamuri, baterii, WC) doar ca au o fraza ca se pot modifica sau pot fi echivalente.
In cazul meu suspectez ca geamurile nu sunt Low-E deaorece condenseaza foarte rau, se simte frig in zona ferestrei, calitatea lor este indoielnica (baghete strambe in interior) dar este greu de probat.

Daca geamurile se pot inlocui usor, ferestrele nu se pot inlocui fara a distruge finisajele din jurul lor.

#31
throw

throw

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 30.07.2020
Eu am avut oarecum noroc la ferestre dar am realizat intr-un final ca imi trebuie geam tripan si nu cred ca il pot inlocui. E mult prea mult zgomot afara (claxoane, roti scârțăind, șantier) ca sa fie decent. Oricum ce se intampla afara e nimic cu ce tranteli, bubuieli, aud constant 24/7 in apartament. Am impresia ca vecinii mei nu au degete opozabile.

#32
Septimus

Septimus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 30.03.2008
Inteleg perfect partea cu zgomotele de la vecini, cred ca depinde mai mult de noroc decat de materialele folosite in constructie (care sunt cam aceleasi peste tot). Spre exemplu inainte stateam in bloc vechi, la etaj intermediar, nu prea auzeam nimic de sus sau de jos, in schimb acum stau in bloc nou la ultimul etaj (ales special pentru a evita tropaieli) si se aude destul de tare de jos, de la televizor si pana la discutii - infundat, e adevarat, dar poate deveni deranjant. Ma indoiesc ca e planseul mai subtire, insa cred ca mai degraba conteaza cat de activi sunt vecinii, cat de multa mobila/covoare/draperii exista in casa si asa mai departe.

#33
throw

throw

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 30.07.2020
Astazi vreau sa va vorbesc despre inceputurile convietuirii cu noii "camarazi de baraca".

Fratilor, daca e un bloc in care va mutati recent, incercati sa va cunoasteti intre voi ca vecini inca de la inceput si puneti umar la umar sa rezolvati ce e de rezolvat, macar la inceput, o sa fie mult mai ok dupa. Daca nu este infiintata asociatia, cu atat mai mult este nevoie de o mobilizare generala, nu va costa nimic in afara de putin timp investit. Nu inteleg cum pot exista blocuri cu 30,40 apartamente si sa nu se ofere nimeni presedinte sau macar membru executiv. Sau nici macar una din astea dar cineva sa zica "da bai, o sa dau eu varu jos de pe ușa de la garaj.
In urma unor discutii cu diferiti vecini am aflat ca multi habar nu au de anumite lipsuri, cel mai probabil tot din lipsa de interes, de parca cladirile de locuinte sunt autonome cu administrare robotizata.

Lipsa de interes in timp face mult mai mult rau. Nu repari ceva la timp, se va strica si o veti plati de 10x mai scump. Este o caracteristica nationala sa lasi mereu "sa faca altu'" sau sa crezi ca spatiile comune nu sunt si ale tale. Am stat doua saptamani cu usa de la intrare rupta pana am chemat eu pe cineva sa o repare si asta e doar un exemplu.

#34
george_e

george_e

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 27.04.2021
1. Grosimea zidurilor despartitoare intre apartamente (despre cum se tot mentioneaza, peste 85% din ansambluri nu au izolatie fonica iar o caramida de 20 cm cred ca e mai ineficienta fata de una de 30 cm).
2. Grosimea planseelor - daca este de 20 cm + incalzire in pardoseala, sunt sanse mari ca zgomotele produse de vecini sa se mai atenueze.
3. Marimea camerelor/suprafata - daca finisajele se pot modifica, o bucatarie de 7 mp nu cred ca e foarte practica. Un living de 17 mp iar nu cred ca e cea mai fericita alegere.
4. Instalatia electrica - circuite separate pentru MSV, Plita electrica, MSR, Cuptor electric, Aer conditionat, care sa fie corelate si cu o grosime a cablurilor de 2.5 (am vazut proiecte unde au tras cabluri de 1.5).
5. Daca lucrarile executate respecta proiectul tehnic.

#35
the_blue_raven

the_blue_raven

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,961
  • Înscris: 03.12.2021
Din pacate depinde mult de calitatea vecinilor. Un bloc construit corect de 3-4 etaje va fi mai sigur decat unul inalt. Sa isi faca asociatie de proprietari e obligatoriu si se poate manegeria prin firma acum.


#36
throw

throw

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 30.07.2020
Una noua si buna

Bloc mic = planseu beton mai subtire, vecini deasupra cu banda de alergat folosita la 12 noaptea = love.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate