Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Reforma pensii Franta

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
Ce parere aveti de ce vrea sa faca Macron in Franta adica sa mareasca varsta de pensionare de la 62 la 65 ani ? Zice ca daca nu, va trebui sa mai reduca din valoarea pensiilor, pai totul s-a scumpit, sunt si proteste dar cred ca degeaba. Cica "traim mai mult, muncim mai mult", adica ce facem traim sa muncim ? Si el sa stea cu zeci de mii de euro salariu si sa nu faca mai nimic de fapt, adica face, face viata oamenilor praf.
Stanga si nationalistii aia se opun la asta.

Adica vad ca lumea saraceste din ce in ce. O sa ziceti iara aia cu natalitatea, dar totusi pana la urma mai conteaza si eficienta muncii, nu doar nr contribuabilor cumva zic eu (e doar o parere), de ex robotizezi din ce in ce mai mult, si daca se produce triplu, ai si profit triplu, platesti impozit mai mare, si de acolo s-ar mai gasi bani si ptr pensii, asa vad eu treaba, dar poate gresesc, poate nu ajunge nici asa bugetul. Ca daca maresti ceva impozite la superbogatii magnati, poate nici asa nu s-ar rezolva treaba.

Deci ce facem oameni buni in UE ? Ne scufundam asa la sigur ? Ma refer la tarile dezvoltate, ca alea vad ca se duc tare la vale.
Germania parca declarase independenta energetica de Rusia, okey, e un lucru bun, dar cum ? Ce cantitate ia din SUA, si la ce pret ? Le ajunge sa le sustina economia ?
Auzisem ca mai da si Norvegia prin UE, dar aia abia mai au ptr ei.

#2
cetces

cetces

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 10.08.2022

View PostMinettoMatoi, on 31 octombrie 2022 - 00:00, said:

O sa ziceti iara aia cu natalitatea, dar totusi pana la urma mai conteaza si eficienta muncii, nu doar nr contribuabilor cumva zic eu (e doar o parere), de ex robotizezi din ce in ce mai mult, si daca se produce triplu, ai si profit triplu, platesti impozit mai mare, si de acolo s-ar mai gasi bani si ptr pensii, asa vad eu treaba, dar poate gresesc,

Degeaba produci triplu daca nu poti vinde triplu.
Majoritatea firmelor de productie nu produc la capacitate maxima, pentru ca n-au cui sa vanda ce ar produce daca ar produce la capacitate maxima.
Sa mai mentionez ca si daca prin absurd ai face asta, si o faci robotizat, nu ar acoperi pierderea facuta de faptul ca nu mai ai angajati... adica toti angajatii aia inlocuiti de roboti sunt condamnati sa moara de foame sau sa se revolte impotriva conducerii pana nu sunt ucisi de conducere.

O sa ajungem ca pe vremuri, cand oamenii faceau proteste ca sa aiba ce munci.
Deocamdata protestele se fac exclusiv de cei ce nu vor sa munceasca, ca doar astia au timp si motivatie pentru proteste.
Dar sa vezi distractie cand o sa inceapa sa protesteze cei ce vor sa munceasca dar sistemul nu le mai permite si le ureaza moarte in foamete.

O solutie ar fi sa inceapa sa se taxeze robotizarea. Daca un robot inlocuieste 3 oameni care lucreaza pe 3 schimburi, atunci firma sa plateasca taxe aferente contributiilor pentru cei 3 angajati pe 3 schimburi. Si uite asa dispare deficitul. Si tot e profitabil pentru firma sa mearga spre robotizare ca nu mai palteste diferenta catre angajati, diferenta care e cunoscuta ca salariul net.
Si apoi ramane doar problema asigurarii supravietuirii pentru cei ce nu mai sunt doriti ca angajati.

#3
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,306
  • Înscris: 24.05.2010
Cati roboti ai? Ca sa iti platesti pensia cu ei.

Subiectul cu pensia nu isi are sens fara crestere demografica pe segmentul muncii. Practic un alt punct in care socialismul falimenteaza.

Vezi ca Norvegia nu e in UE.

Societatea viitoare iti va da un colt de paine si o cana cu apa sa nu mori, vrei mai mult succes. Adu ceva util societatii, prezente nu trecute.

Acum 10 ani cand am intrat in viata am plecat de acasa cu un singur gand: "Statul nu are ce sa imi dea, familia nu mi-e datoare sa ma intretina, nimeni nu e dator sa imi dea ceva".

Asta cu robotizarea si taxarea o vad tot mai des in propaganda romaneasca..... ba baieti ce inseamna robot pentru voi? Va spun de pe acum, cand ati vazut pe TV Sophia ati fost pacaliti, ala e o jucarie.

Nu refuza nimeni pe nimeni, insa daca tu insisti sa fii casier in 2022 ai o problema frate. Nu traiesti in anul care trebuie. Daca tu iti incurajezi azi copilulde 18-20 ani sa se faca tirist, ai problema frate.... il faci somer de 30.

In Romania cel putin, nu avem noi specialisti cat e nevoie... posesori de certificate de calificare sunt cacalau, praf de pusca pe banda rulanta. Dovada ca aia care chiar stiu meserie sub 1500E nu castiga. aaa ca mai sunt 90% care nu au veniturile astea desi poarte niste hartie plasticata care ii numeste calificati... asta e alta poveste.

Nu elimina nimeni pe nimeni. La robotul ala care da afara 3 oameni lucreaza 10. Dar nu 10 lopatari. Cum nici azi nu mai avem decat foarte punctual fochisti, olari, tamplari, etc. asa si peste niste ani nu vom mai avea zidari, tiristi, avocati, etc.

Daca ne uitam macro vedem ca cu toata automatizarea asta locurile de munca cresc si locurile de munca vacanta cresc. Pai si cum facem? Nu ramanea lumea fara locuri de munca? Aaa defapt avem niste oameni care refuza sa fie cetateni. Ca daca nu esti util societatii nu esti cetatean. Esti doar un individ.

Edited by MooF2010, 31 October 2022 - 01:08.


#4
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
In cazul asta e mai grav, ca nici nu se mai pune problema de pensionari, ci de aia care nu mai au unde munci. Dar asta e alta treaba, trebuie sa se regleze natalitatea sa fie mai mica conform a cati pot munci, ca vad ca fiecare isi face de cap, populatia lumii tot urca, si nu e bine.
Ca pana la urma o sa se puna problema ca de ce sa ii tina pe aia ce nu au unde munci ? Ca tu nu crede ca in capitalism exista umanitate. Ca si daca taxezi cum zici tu robotizarea, oricum e nasolie cumva.
Ca patronii vor mai mult, nu au interes sa dea taxe ca sa ii tina pe aia ce nu au unde munci.
Si daca oamenii nu mai au unde munci, cine cumpara produsele mai multe facute de roboti ?
De aia am zis ca e o parere cum vad treaba, ca acum nu prea am f clar schema, da depinde o chestie de alta, si deci pot spune prostii.

Pana la urma tot nr de contribuabili merge ptr pensii, sa ai piata de desfacere, sa ai cam 4 lucratori la 1 pensionar, asa, nu s-au luat masuri si s-au trezit in problema asta majoritatea tarilor.
Nu stiu exact cam ce masuri trebuiau luate, cumva sa mentii relatia activi-pensionari.


MooF2010, e nevoie si de tiristi, si de casieri, avem nevoie de toate meseriile, unora le place sa fie tirsti, casieri, etc, de ex eu stiu pe unu caruia ii placea sa vopseasca chestii cu pensula.
Normal ca statu nu-ti da nimic, trebe sa muncesti in orice sistem, dar trebuie sa aiba grija la pensie sa o duci decent, ca tu doar platesti contributia legala.
Normal ca fara crestere demografica pe segmentul muncii nu prea merge, dar sunt si prea multi in varsta care in trecutul mai indepartat nu apucau varstele astea.
Ptr ca de fapt populatia lumii a urcat, poti echilibra prin imigrare populatia activa in tarile dezvoltate, insa cred ca marea problema e ca cei in varsta au trait mai mult si deja s-a dereglat sistemul, nu stiu ce sa zic.
Lumea face copii, 98 % fac, dar cum traiu scade, cum te incurajeaza sa faci ?

Edited by MinettoMatoi, 31 October 2022 - 01:03.


#5
testme26082018

testme26082018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.02.2019
MinettoMatoi: cred ca esti putin dezinformat de zanele frumoase si virgine de pe internet…cine isi face de cap si creste populatia lumii? Mi se pare o gluma cand citesc asa ceva, spunea si o zana din tara ca nu face copii ca suntem prea multi..populatia Europei e imbatranita, prietenii tai, cunostiintele tale cati copii au?! Frate aia de prin Asia, Africa se inmultesc ca iepurii.. in fiecare tara unde mergi au 3-7 copii, stau pe ajutoare din generatie in generatie si apoi vine unul si zice ca sistemul de pensii cade, normal, pentru ca multe state au devenit case sociale pentru puturosi, Ger, Uk, etc.

https://i.postimg.cc...sX/IMG-7117.png

Am atasat o imagine, din 6200£ taxe platite, doar 10% se duce la pensia de stat, normal ca mori de foame cu asa mic procent contribuit, banii sunt sifonati prin alte parti…

Edited by testme26082018, 31 October 2022 - 01:35.


#6
csoka2002ro

csoka2002ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 19.04.2010

View Postcetces, on 31 octombrie 2022 - 00:31, said:


NU STIU CATI DINTRE Dv. ATI VAZUT ROBOTI mai de aproape sau sa fi avut de-a face direct cu ei pe parte de exploatare si intretinere.
Cu cat este mai complex cu atat este mai al dat naibii de greu de exploatat.
Eu pesonal am de a face zilnic cu unul dintre acestia [FANUC],FARA OM ROBOTUL nu functioneaza !
La cea mai mica abatere se pierde si se opreste sau poate rupe si sparge ceva si apoi hai inapoi
OMULE SI REPARA-MA
SI apoi este nevoie uneori si de 4,5, 6 sau poate si de 10 specialisti sa-l repunem in functiune.
Si apoi intreb si eu ca stupidul pentru cine mai producem daca omul nu mai are nici o valoare,care a muncit peste 40 de ani ce credeti ce productivitate mai are la 65-70 cum vrea Macaronu FRANCEZILOR.
SI GENERATIA TANARA se lafaie in paturi si canapele si am intalnit tanar [analfabet intelectual] care la 17 ani nu stie anotimpurile si lunile anului,dar la jocuri LOL SAU ALTE NEBUNII SUNT ASI,HAI sa o lasam balta cu totul lumea asta nebuna.

Edited by csoka2002ro, 31 October 2022 - 01:35.


#7
testme26082018

testme26082018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.02.2019
Marite taxele pentru corporatii, asta e singura solutie si taiate ajutoarele la milogi.Ati vazut ce profit fac companiile de top? Apple a platit in Uk taxe mai putine ca un profesor..

#8
megastorm

megastorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 760
  • Înscris: 22.04.2013
orice fabrica mare care se respecta si care misca sume pe care multi dintre noi nu le putem imagina e macar partial robotizata
intr-adevar, in urmatoarele sute de ani nu o sa putem inlocui omul complet, dar tendinta e intr-acolo

#9
testme26082018

testme26082018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.02.2019
Dar taxele nu se pot mari la companii ca fac aia lobby si platesc pentru consultanta la baietii de la putere. Ati vazut ce circ ieftin e in UK?parca e Uganda..

Da corect, toti vor robotizare dar soferii, casierii, etc etc vor muri de foame? Nu toti sunt ingineri si it-isti.

#10
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,042
  • Înscris: 22.05.2003
Sistemul gandit de Bismark a fost revolutionar la vremea sa, doar ca e departe de a fi perfect.

In primul rand are o problema ca merge cand sporul natural e pozitiv, apoi mai e problema ca in decursul unei vieti, avem cel putin un razboi sau o criza financiara, iar inflatia lucreaza si ea.

https://www.ssa.gov/history/ottob.html

Peste tot vem vede varsta de pensionare 70 de ani, treptat.

Matematica e nemiloasa, asta e problema.

Quote

One persistent myth about the German program is that it adopted age 65 as the standard retirement age because that was Bismarck's age. This myth is important because Germany was one of the models America looked to in designing its own Social Security plan; and the myth is that America adopted age 65 as the age for retirement benefits because this was the age adopted by Germany when they created their program. In fact, Germany initially set age 70 as the retirement age (and Bismarck himself was 74 at the time) and it was not until 27 years later (in 1916) that the age was lowered to 65. By that time, Bismarck had been dead for 18 years.


#11
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018

View Posttestme26082018, on 31 octombrie 2022 - 01:34, said:

MinettoMatoi: cred ca esti putin dezinformat de zanele frumoase si virgine de pe internet…cine isi face de cap si creste populatia lumii? Mi se pare o gluma cand citesc asa ceva, spunea si o zana din tara ca nu face copii ca suntem prea multi..populatia Europei e imbatranita, prietenii tai, cunostiintele tale cati copii au?! Frate aia de prin Asia, Africa se inmultesc ca iepurii.. in fiecare tara unde mergi au 3-7 copii, stau pe ajutoare din generatie in generatie si apoi vine unul si zice ca sistemul de pensii cade, normal, pentru ca multe state au devenit case sociale pentru puturosi, Ger, Uk, etc.

https://i.postimg.cc...sX/IMG-7117.png

Am atasat o imagine, din 6200£ taxe platite, doar 10% se duce la pensia de stat, normal ca mori de foame cu asa mic procent contribuit, banii sunt sifonati prin alte parti…
Pai per total a crescut populatia globului, cu africanii, etc, la asta ma refeream. Prietenii mei au cate un copil. Sa ia Europa si oameni din Africa, sa echilibreze populatia, sa nu mai zica ca nu mai au oameni activi sa plateasca pensii.

View Posttestme26082018, on 31 octombrie 2022 - 01:38, said:

Marite taxele pentru corporatii, asta e singura solutie si taiate ajutoarele la milogi.Ati vazut ce profit fac companiile de top? Apple a platit in Uk taxe mai putine ca un profesor..
Pai normal ca trebuie marite taxele la magnati si taiate pomenile, dar astia nu vor asta, aia e, nu ca nu ar fi solutii.

View Posttestme26082018, on 31 octombrie 2022 - 01:44, said:

Dar taxele nu se pot mari la companii ca fac aia lobby si platesc pentru consultanta la baietii de la putere. Ati vazut ce circ ieftin e in UK?parca e Uganda..

Da corect, toti vor robotizare dar soferii, casierii, etc etc vor muri de foame? Nu toti sunt ingineri si it-isti.
Se pot mari taxele daca s-ar vrea, dar nu se vrea.


Adm, se pot lua oameni din tarile care fac n copii per familie, si aia pot fi activi sa plateasca pensii in tarile dezvoltate unde populatia tanara e mai putina. Si asa se echilibreaza populatia.

Edited by MinettoMatoi, 01 November 2022 - 21:59.


#12
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,042
  • Înscris: 22.05.2003

View PostMinettoMatoi, on 01 noiembrie 2022 - 21:56, said:

Adm, se pot lua oameni din tarile care fac n copii per familie, si aia pot fi activi sa plateasca pensii in tarile dezvoltate unde populatia tanara e mai putina. Si asa se echilibreaza populatia.

Asta e din putza gandirii.
Cum faci? Ceri tribut in copii mici, negri si scavi?

Solutia este simpla si nu e noua, doar ca e deranjanta: imigratie masiva.

Nemtii au facut-o de ceva vreme. A doua generatie nu mai e african, e teuton.

Daca mergi in marile capitale europene, e JALE de cersetori de toate natiile si oameni homeless, adesea albi.
Concurenta naste nationalism = slavii sa stea la ei, sa munceasca pentru noi.

Pe masura ce pe acolo se va strange surubul social, vor incepe sa vin si pe la noi imigranti, probabil din tari asiatice.

Desigur, vor fi probleme f multe, dar nu exista solutie magica.

Stiu ca visul saracului este dintotdeauna:
- sa fie bogat
- sa fie luate 7 piei de pe bogat

Problema este ca bogatii nu sunt prosti, isi iau jucariile si se joaca cu ele in alte parti, precum de ex Romania.

Daca ii spui unui sarac (angajat) ca statul ia 50% din ceea ce castiga, lunar, se va enerva, dar ar fi de acord sa i se ia 80% unuia mai bogat ce al, de preferinta DUPA ce s-a platit deja impozitul pe profit.
O impozitare de 90% pare "social responsabil", doar ca in realitate nici dracu nu ar mai fi interesat sa fie bogat Posted Image

#13
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
Pai dar la asta ma refer si eu, la imigratie, aia am vrut sa spun.
Nu trebuie sa fie concurenta, ca iei doar ce lipseste, nu iei in plus, fiecare pe locul lui de munca si rolul in societate, interzici cersetoreala si puturosenia, nu muncesti, afara.
Statul trebuie sa faca ordine asa cum trebuie, nu sa lase niste tampiti sa sclaveasca pe altii.
Iese nationalism cand le iei locurile de munca la ai tai.
Nu permiti patronilor sa plateasca pe altii mai putin decat pe ai lor, etc, nu sa faca fiecare ce vrea, ca iese haos.

Adica trebuie cu cap gandita treaba daca se poate, acum eu nu am experienta in asa ceva ca sa stiu exact cum trebuie facut, am zis ideea in mare.
Si la ai tai, ce e aia "nu ma duc la cules capsuni", te duci ! Altfel nu iti dam nici un ajutor de la stat, dar si occidentul de multe ori incurajeaza nemunca, daca esti sanatos, nu discutam altfel.

Visul saracului ar trebui sa fie asa: "muncesc bine, vreau un trai bun pe munca mea", cam atata ar trebui sa vrea.
Si de la bogati iei asa cum iei, cum e in occident, impozit progresiv procentual ca sa faci un echilibru, in infrastructura oras, invatamant, sistem sanatate, nu unu sa aiba miliarde, si tu sa mori ca nu ai 50000 euro sa te operezi, nici asa.
Ca oricum si daca le iei mai mult, ei tot bogati raman, deci ptr ei nu ar trebui sa fie o problema, sa fie toata lumea multumita.
Nu prea iti ie asa jucariile si pleci, ca porti da faliment oricand, si ajungi...apoi sa ai nevoie de ajutor, si beneficiezi si tu de impozitele alea date la o adica.
Ca asa, ar fi ramas nemtii fara industrie la ce impozite cam mari le ia.
Ce, daca am 100 de milioane si dau 45 ce ? Si cu 55 sunt boier, dar lasa si pe mamaia aia amarata de rand sa fie tratata bine in spital, nu ca in SUA ca n-ai bani, crapi.
Altfel nu mergea.
Ca la nemti cu cat ai mai mult, ai procent mai mare impozit dar maxim 45 % parca.

Ca oricum bogatasii tot de pe urma amaratilor au ajuns bogati pana la urma. Ca daca ii pui sa-si faca singuri produsele aducatoare de profit, sa-i vedem.
Contribuie 10 la asta, dar unul ia grosul.
Nici nu trebuie sa existe prea bogati, ca ajungi la o polarizare a populatiei, prea bogati, prea saraci.
Instariti da, ca un inginer nu o sa ia ca un vanzator, sau un avocat, arhitect iar, aia iau destui bani, dar nu multimilionari si multimilardari, ca munca lor nu valoreaza de 1000 ori mai mult, ar valora doar daca isi fac singuri produsele aducatoare de profit.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate