![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Mostenire apartament
Last Updated: Dec 09 2022 20:03, Started by
ekoly
, Oct 30 2022 18:18
·
12

Posted 03 November 2022 - 09:54

Se poate face in primii 2 ani cu taxe mai mici, sau oricand dupa cu taxe mai mari. Se obtine un certificat de mostenitor. Cat timp este in viata tatal poate ceda partea lui catre sora ta, prin donatie sau vinzare, dar poate fi atacata ulterior in instanta, demonstrand ca este un act de inlaturare a celorlalti mostenitori rezervatari de la mostenire. contract de vanzare-cumparare poate fi atacat in instanta? |
Posted 03 November 2022 - 10:02

Probabil dar cred ca doar daca e fraudulos, adica un contract fals. De ex s-au platit taxele dar nu s-au dat efectiv banii, asta este insa destul de greu de dovedit in special pe contractele vechi in care notarii nu cereau tranzactia prin banca. Sau daca sau facut doar contracte de mana ca astea sunt cu martori
Edited by AlexD2, 03 November 2022 - 10:06. |
Posted 03 November 2022 - 10:39

Daca tot merg la ANCPI, e bine sa cer extrasul si pentru carte funciara si pentru cadastru? Formularul dat de ei este doar pentru cadastru... |
Posted 03 November 2022 - 17:47

Posted 03 November 2022 - 18:00

cartea functiara.
Cadastrul se refera (daca tin eu bine mine), la pozitia in spatiu a imobilului. Pe tine te intereseaza a cui e. |
Posted 03 November 2022 - 19:53

Acum am vazut ca, atat pe cererea primita de la ANCPI, cat si online, ca sa primesc informatii despre cartea funciara, trebuie trecut numarul de la cartea funciara. Iar cartea funciara nu e de gasit, deci nu stiu acel numar.
Pe cererea primita zice ca daca nu stiu acel nr. cadastral, sa scriu ca nu-l stiu. Pe cererea online zice ca acel numar e obligatoriu. In ambele cazuri, daca nu pot primi informatii din cauza lipsei acelui numar, pierd banii dati. Attached FilesEdited by ekoly, 03 November 2022 - 19:57. |
Posted 03 November 2022 - 20:14

Dupa cum ti-am scris si anterior extrasul on line il poti obtine doar daca imobilul a fost intabulat cadastral si il poti identifica pe harta. Identificarea pe harta in lipsa nr cadastral (acelasi cu nr de CF) o poti face fizic marind harta pana vezi bine configuratia terenului din zona unde este imobilul si il identifici vizual. Daca constructia este cu rosu insemna ca este intabulata cadastral si are pe ea scris nr cadastral pt care faci cererea on line. Daca nu este intabulat cadastral nu poti face cerere on line si esti nevoit sa completezi cererea scrisa . Pe exemplarul de cerere scrisa in lipsa nr CF, respectiv nr topo/nr cadastral scrie ca poti face identificarea dupa adresa postala pe care cu siguranta o stii. Mergi la CF si intreba cat trebuie sa platesti pt acesta identificare in cazul cand ea nu este posibila, imobilul fiind neintabulat ca sa nu dai bani multi degeaba si sa nu primesti nimic.
|
Posted 03 November 2022 - 20:19

Daca citesti atent chiar ceea ce ai postat tu, vezi ca poti cere identificarea dupa adresa imobilului, daca nu cunosti nr. cadastral.
Acum am vazut ca a scris si Alex acelasi lucru. Edited by der25, 03 November 2022 - 20:20. |
Posted 03 November 2022 - 22:14

|
Posted 03 November 2022 - 22:54

Pe calculator harta se mareste cu scrolul de la maus. Maresti harta putin cate putin pana identuifici in ordine : judetul, localitatea si apoi zona cat mai restransa unde este amplasat imobilul. Cu clicul stanga al mausului apasat misti harta inspre zona de interes. Marirea/micsoararea o poti face si cu iconita plus/minus care este in partea stanga sus a ecranului cu harta
|
Posted 03 November 2022 - 23:18

Nu merge in niciun fel si n-am nici iconita plus/minus.
|
Posted 03 November 2022 - 23:44

Merci! Unde ai gasit harta aia?
Numarul de pe blocul gasit de mine trebuie trecut pe cerere? Ce reprezinta acel numar? Edited by ekoly, 03 November 2022 - 23:58. |
Posted 04 November 2022 - 00:06

Ce inseamna U2? Stiu ca e vorba de nr. de la apartament, dar nu vreau sa gresesc.
Attached Files |
|
Posted 04 November 2022 - 00:39

Nu stiu, ca nu am facut niciodata asta la un apartament, dar probabil ca primul nr este nr cadastral gasit de tine pe harta, al doilea este cladirea tot inscrisa pe harta si cel de al treilea este nr apartamentului. Daca faci on line poti risca ca nu sunt multi bani. Important este sa identifici bine imobilul. Poti da un telefon la ANCPI si intreba
Edited by AlexD2, 04 November 2022 - 00:40. |
Posted 04 November 2022 - 08:06

IDENTIFICATORUL ELECTRONIC:
- acest identificator este de forma 123456-C1-U2 (apartament) sau 12783 (teren) am tot cautat pe net si nu gasesc cum trec numarul apartamentului: in loc de U2, dupa U2, in paranteza, etc. |
Posted 04 November 2022 - 22:30

Prima forma este pt apartamente iar a doua pt terenuri. Eu cred ca cel de al treilea numar reprezinta apartamentul deci ar trenui sa scrii U urmat de numarul apartamentului. Daca numarul de identificare este gresit, inainte de a face plata, aplicatia te va avertiza ca numarul respectiv nu a fost gasit in baza de date si atunci poti incerca o alta varianta. Important cred ca este sa identifici corect cladirea/blocul in care este apartamentul cu pricina
Edited by AlexD2, 04 November 2022 - 22:32. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users