![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Mostenire apartament
Last Updated: Dec 09 2022 20:03, Started by
ekoly
, Oct 30 2022 18:18
·
12

Posted 30 October 2022 - 19:42

Poti afla daca e inregistrat vreun testament sau daca a fost dezbatuta succesiune dupa mama
La OCPI poti afla cine e titularul imobilului Oricum, copiii sunt mostenitori rezervatari, cam toate actele de felul asta sunt atacabile in instanta |
Posted 30 October 2022 - 20:00

Posted 30 October 2022 - 20:28

Si daca te-a lucrat pe la spate si te trezesti fara partea de mostenire, ce faci?
|
Posted 30 October 2022 - 20:54

@abac - se anulează de drept ”lucrarea pe la spate”, că e ilegală.
|
Posted 30 October 2022 - 20:56

La OCPI iti trebuie doar vreo 20 de lei, nu stiu daca s-a scumpit. Acolo apare cine e proprietarul imobilului/terenului respectiv. Poti interoga toata tara, daca te tine buzunarul.
Daca nu s-a intamplat nici o vanzare catre sora in timpul vietii mamei, atunci ai dreptul la 17.5% din apartament (copiii au 3/4 din bunurile parintelui decedat: mama avea 50% din apartament asa ca voi 2 aveti 3/4 din 50% adica 37.5% din apartament iar, fiind doi, tu ai 17.5% din tot). Fara succesiune nu se poate vinde/dona apartamentul. Orice actiune de schimbare de proprietar in acest moment, trebuie facuta doar dupa succesiune ori succesiunea nu se poate face fara toti mostenitorii (sora, tu si tatal). |
Posted 30 October 2022 - 21:51

Fara succesiune nu se poate vinde/dona apartamentul. Orice actiune de schimbare de proprietar in acest moment, trebuie facuta doar dupa succesiune ori succesiunea nu se poate face fara toti mostenitorii (sora, tu si tatal). |
Posted 30 October 2022 - 22:42

La OCPI iti trebuie doar vreo 20 de lei, nu stiu daca s-a scumpit. Acolo apare cine e proprietarul imobilului/terenului respectiv. Poti interoga toata tara, daca te tine buzunarul. Daca nu s-a intamplat nici o vanzare catre sora in timpul vietii mamei, atunci ai dreptul la 17.5% din apartament (copiii au 3/4 din bunurile parintelui decedat: mama avea 50% din apartament asa ca voi 2 aveti 3/4 din 50% adica 37.5% din apartament iar, fiind doi, tu ai 17.5% din tot). Fara succesiune nu se poate vinde/dona apartamentul. Orice actiune de schimbare de proprietar in acest moment, trebuie facuta doar dupa succesiune ori succesiunea nu se poate face fara toti mostenitorii (sora, tu si tatal). Partea tatalui se poate instraina catre fica (sau altcineva) si cu un contract de intretinere si asta e mai greu de atacat. |
Posted 30 October 2022 - 23:47

Posted 31 October 2022 - 06:15

@ekoli - ia-o pas cu pas.
Intai si intai mergi la un notar, cum ti-a spus un coleg, si acolo vei afla daca, si ce demersuri notariale s-au facut. Asta ar trebui sa raspunda la intrebarile tale despre vanzare, donatie, contract de intretinere...etc In functie de asta poti decide ce faci mai departe. |
Posted 31 October 2022 - 06:36

acum, dând la o parte situația legală, eu sunt curios de altceva. cum te înțelegi cu familia/tatăl/surorile? ce situație financiară aveți fiecare? cât valorează apartamentul ăla?
nu vreau să-mi bag neapărat nasul, mă interesează mai mult să subliniez miza. că am avut situații asemănătoare în jurul meu, întâi cu o proprietate care valora sute de mii de euro, iar când să o vândă nu s-au găsit cumpărători cu 10% din valoare, apoi cu alta cu valoare sentimentală, dar în care nimeni nu voia să investească, până s-a prăbușit de tot, și odată cu ea și sentimentalismul. |
|
Posted 31 October 2022 - 07:20

Voi ati uitat cea mai importanta intrebare.
CINE a cumparat apartamentul? Tatal? Mama? Cei doi erau casatoriti cand a fost cumparat? De aici se pleaca |
Posted 31 October 2022 - 11:41

Am mai discutat si cu sora mea si am ajuns la concluzia ca tata a cumparat apartamentul la 1-2 ani de la decesul mamei, iar noi eram minori in momentul cumpararii, acum vreo 18 ani (am uitat sa trec cifra 1 in primul post). Apartamentul era de la stat si nu se putea cumpara, decat dupa 90. Deci mai mult ca sigur in acte apare tata ca unic proprietar al apartamentului. Iar succesiunea nu cred ca avea rost sa se faca.
Edited by ekoly, 31 October 2022 - 11:42. |
Posted 31 October 2022 - 11:57

acum, dând la o parte situația legală, eu sunt curios de altceva. cum te înțelegi cu familia/tatăl/surorile? ce situație financiară aveți fiecare? cât valorează apartamentul ăla? Oh, ti-ar placea sa afli niste date cu caracter personal, este? Cam cum ti-ar imbogati spiritual existenta informatiile solicitate? |
Posted 31 October 2022 - 12:18

care să fie datele cu caracter personal? "x, anonim pe net, mă înțeleg bine cu familia și câștig binișor"?
da, ai dreptate. ți-a și dat like OP. e serioasă treaba. |
Posted 31 October 2022 - 13:12

Cum? Imi trebuie vreun act anume? Servicul e unul public, orice persoana conform legii are dreptul sa consulte registrele publice... doar ca au bagat si o steluta apoi, ca au voie doar daca platesc o taxa de acces. |
Posted 31 October 2022 - 15:13

Atunci despre ce mai este vorba aici, tatal este in viata, el este unic proprietar, unde este mostenirea?
Este apartamentul lui si face ce vrea cu el, vinde/doneaza
Am mai discutat si cu sora mea si am ajuns la concluzia ca tata a cumparat apartamentul la 1-2 ani de la decesul mamei, iar noi eram minori in momentul cumpararii, acum vreo 18 ani (am uitat sa trec cifra 1 in primul post). Apartamentul era de la stat si nu se putea cumpara, decat dupa 90. Deci mai mult ca sigur in acte apare tata ca unic proprietar al apartamentului. Iar succesiunea nu cred ca avea rost sa se faca. Edited by cucur, 31 October 2022 - 15:13. |
|
Posted 31 October 2022 - 15:16

Pai asta vreau sa stiu: este ok ca un parinte sa vanda/doneze apartamentul doar unui singur copil? Ceilalti nu au niciun drept legal la mostenire?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users