HG sau OUG trecerea terenurilor fostelor societati de stat in domeniul public
Last Updated: Oct 29 2022 09:43, Started by
July02
, Oct 29 2022 07:02
·
0

Posted 29 October 2022 - 07:02

Salutare,
Gasisem o HG sau OUG provind trecerea terenurilor fostelor societati de stat in domeniul public dupa 89 (dar nu mai stiu care mai este este si nu stiu cum sa o regasesc) |
Posted 29 October 2022 - 08:50

N-a fost asa ceva. Terenurile au intrat in patrimoniul societatilor si au urmat soarta acestora. Vezi prevederile art. 19 şi art. 20 din Legea nr. 15/1990, Hotărârea Guvernului nr. 834/1991 privind evaluarea terenurilor si Criteriile nr.2665/1C/311/1992 aprobate de Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului privind stabilirea şi evaluarea terenurilor aflate în patrimoniul societăţilor comerciale cu capital de stat;
daca te intereseaza o societate anume, spune despre ce e vorba si poate te ajutam. |
Posted 29 October 2022 - 08:55

Nu a existat asa ceva. Tot terenul a intrat in patrimoniul societatilor. ba in unele cazuri au intrat in patrimoniul lor si ce era peste gardul societatii.
Daca ar fi existat, acum toate fostele uzine n-ar mai fi fost rezidentiale private. Edited by thorxx, 29 October 2022 - 08:56. |
Posted 29 October 2022 - 09:43

Ceva-ceva oarecum in sensul mentionat de initiator stiu ca exista, dar nu cu referire generala la terenurile oricarei societati de stat ci doar unele anume:
Art. 35 al Legii 18/1991 a Fondului Funciar, republicata, said: Articolul 35 (1) … (2) Terenurile proprietate de stat, administrate de institutele și stațiunile de cercetări științifice, agricole și silvice, destinate cercetării și producerii de semințe și material săditor din categorii biologice superioare și a animalelor de rasa, precum și din administrarea Institutului pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor de Plante de Cultura și a centrelor sale teritoriale aparțin domeniului public și rămân în administrarea acestora. … (3) Dispozițiile alin. (2) se aplică și terenurilor proprietate de stat folosite, la data prezentei legi, de unitățile de învățământ cu profil agricol sau silvic și care trec în administrarea acestora. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users