Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Elon Musk a cumpărat Twitter, de data asta pe bune

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
177 replies to this topic

#91
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 KiloW, on 28 octombrie 2022 - 17:24, said:

Tweeter e privat și singura lui responsabilitate e profitul. Și să-și plătească impozitele însă asta e alta discuție Posted Image.
Conducerea lui nu-ți da ție socoteala ci acționarilor.
Dacă istetilor care lucrează acolo li se pare că asocierea cu tine le afectează profitul, e adio și n-am cuvinte.
Tweeter n-are absolut nicio obligație fata de tine și nici fata de interesul public. Dreptul fundamental de a tweeta nu-i înscris nicaieri.

Ideea e ca Twitter e doar un provider. Nu trebuie sa aiba niciun interes fata de mine. In schimb, fata de dreptul meu la libera exprimare, cam da. E acelasi lucru cu discriminarea pe baza de rasa/etnie/religie. Aici ar fi, discriminare pe baza de opinie.

Nu e ca si cum incurajez oamenii sa faca ceva...vorbimd e satira. Poti sa te duci in trecut, sa vezi ce insemna satira si sa compari cu prezentul. Suntem mai limitati.

Si nu se bazeaza doar pe profit...acum cred ca o vor face, din cauza lui Musk :)...ei prioritizeaza altceva...si anume politicul. D-aia ii baneaza pe aia conservatori.

Edited by jimi91, 28 October 2022 - 17:30.


#92
asiodf

asiodf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 12.09.2011

 KiloW, on 28 octombrie 2022 - 17:24, said:

Tweeter e privat și singura lui responsabilitate e profitul.
Conducerea lui nu-ți da ție socoteala ci acționarilor.

Foarte multa lume cade în capcana asta, sa creadă ca rețelele sociale sau gigantii digitali sunt un fel de servicii publice, sau ca ei sunt clienți și ca au drepturi.

Traisca capitalismul, este ?

#93
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,428
  • Înscris: 10.08.2005

 KiloW, on 28 octombrie 2022 - 12:07, said:



Internetul nu mai de de mult despre libertatea ta de exprimare.
Internetul a fost despre libera circulație a informației.

#94
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 16:22, said:

TOS-ul lor spune ca pot sa-ti inchida contul fara ca macar sa-ti ofere un motiv. Intelegi ca asta e un abuz ?
OK, forțăm platformele să își motiveze deciziile, dar asta nu te ajută cu nimic dacă în regulile platformei zice că nu ai voie să faci nici un fel de glume, tu faci o glumă cu Bulă, iar platforma îți închide contul și motivează că ți-a închis contul pentru că tu ai făcut glume și regulile platformei nu permit glume.

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 16:22, said:

Mai intelegi si faptul ca sunt oameni pe internet care efectiv din asta traiesc ? Twitch, youtube etc.
Eu înțeleg asta, dar cel puțin pentru creatorii de conținut pe care îi urmăresc eu majoritatea problemelor pe care le au cu platformele sunt din cauza drepturilor de autor (pentru care nu se aplică limitarea secțiunii 230 și prin urmare platformele sunt încurajate/obligate/amenințate din punct de vedere legal să baneze/penelizeze agresiv utilizatorii care par că încalcă drepturile de autor - pe Trump l-au lăsat în pace să zică ce a vrut pentru ani de zile, dar când a încălcat drepturile de autor, Twitter imediat a șters conținutul) și din cauza altor utilizatori care îi hărțuiesc. Da, ocazional au și probleme cu algoritmii de recomandare și monetizare.

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 16:22, said:

Tu intelegi ca, daca esti privat, asta nu ar trebui sa-ti dea tie dreptul sa faci ce vrea muschiul tau ?
Privatul face cea ce îi permite legea. Putem discuta dacă legea ar trebui să fie mai restrictivă sau mai puțin restrictivă și despre nevoia de transparență și altele, dar tare îmi este că avem concepte diferite despre ce înseamnă mai restrictiv și mai puțin restrictiv...

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 16:22, said:

Banezi carti pentru ca nu le convin unor oameni. Este absurd.
Doar de pe platforma lor. Restul platformelor sunt libere să pună la dispoziție cărțile respective dacă doresc acest lucru.

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 16:22, said:

Ideea e sa ne miscam intr-o directie mai democratica, unde sa fim mai liberi....nu sa se joace cartea "hate speech-ului" la tot ceea ce nu ne convine.
În momentul de față ai o multitudine de platforme de la bloguri personale la giganți precum Twitter, Facebook, TikTok, fiecare cu regulile sale, iar lucrul acesta permite o multitudine de opinii și permite o libertate de expresie nemaivăzută în istoria umană. Sigur, Twitter sau Facebook s-ar putea să nu permită absolut TOATE opiniile FIECĂREI persoane pe platformele lor, dar sunt că există cel puțin o platformă în supa asta de platforme unde fiecare persoană să poată exprima liber orice opinie dorește, chiar dacă vorbim de un blog personal ținut pe Nehalem în debara.

Implicarea statului nu are cum să crească libertatea de expresie atâta timp cât ești liber să îți creezi propria ta platformă. Ar putea fi înbunătăție unele lucruri? Posibil, dar fundamental, nu văd de ce ar trebui ca absolut TOATE platformele să permită TOATE opiniile FIECĂREI persoane.

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 16:22, said:

Iar in privinta platformelor, anumite opinii nu sunt acceptate.  Daca spui ca sunt doar doua sexe, e o problema Posted Image.  E considerat "hate speech". Pana si satira e considerata "hate speech"

Eu sunt de parere ca poti sa faci orice fel de glume. Poti sa portretizezi negrii ca maimute, musulmani ca maimute, poti chiar sa faci misto de genociduri - asta inseamna libertate de exprimare.
Nu trebuie sa-ti placa tie...ai telecomanda, poti sa schimbi canalul.
Dacă o platformă nu permite glumele/opiniile tale, atunci poți să schimbi platforma. Urmărește-ți propriul sfat, schimbă canalul! Nu înțeleg de ce ai rămâne pe o platformă cu ale cărei reguli nu ești de acord, reguli pe care nu intenționezi să le respecți.

#95
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 17:21, said:



Biblioteca mitropoliei e altceva...acolo gasesti doar carti de specialitate...nu o sa gasesti nici carti de inginerie.

Twitter o fi el privat, dar, are destinatia publica...e pentru public.

Satira e satira, contextul conteaza.



Killow are dreptate...tu esti doar un chatbox, atat.

Aparent, o minoritate, sau mai multe Posted Image vad lucrurile altfel...internetul a dat o voce tuturor, inclusiv bolnavilor mintali. Pe langa asta, internetul e plin de boti  aka oameni platiti sa faca propaganda. Ai fi surprins ce poti sa faci cu 100 de oameni, fiecare cu 100 de conturi.
Eu nu vorbeam cu kilow, ci cu asidof. El vorbea cu el. Cred ca ai incurcat oleaca.

Edited by Cr1spy, 28 October 2022 - 18:10.


#96
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003
Se pare ca s-au deblocat mai multe conturi inchise ale unor "personaliati".
Chiar imi lipseau mesajele lui Trump. Viata nu mai era asa colorata fara el.

#97
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,502
  • Înscris: 16.03.2007
bruh.. acum romanii se pricep si la twitter si la ce ar trebui sa faca musk cu banii lui? pff.....

#98
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 tavitu, on 28 octombrie 2022 - 17:54, said:


Tu intelegi ca regulile lor spun ca pot sa faca ce-si doresc ? Pot efectiv sa te baneze, fara niciun motiv. Tu esti de acord cu regula asta, practicata de toate platformele ? Eu consider asta un abuz si consider ca statul ar trebui sa intervina. Astfel incat sa ne protejeze dreptul la libera exprimare pe acest platforme. Asta e ce consider eu.
Pentru ca poti sa tragi statul la raspundere, in cazul in care ti se incalc drepturile.
Iar platformele sociale ar trebuie vazut strict ca provideri si atat.

In momentul in care tu ai o anume audienta pe o platforma....bineinteles ca se comite un abuz, daca tie iti este inchis contul, fara niciun fel de explicatie. Da, au acest drept...eu consider ca nu ar trebui sa aiba acest drept.

De ce sa fie mai permisiv ? Pentru ca e mai rau cand e mai restrictiv. In momentul in care nu mai poti sa te exprimi liber, asta devine o problema pentru societate. Exemplele date de mine (genociduri, negrii si musulmani desenati ca maimute), nu le-am inventat eu, sunt editorialele Charlie Hebdo.

Ideal, ar trebui sa existe un Charlie Hebdo in fiecare tara...consider ca libertatea de exprimare trebuie testata constant in societate, astfel incat, cetateanul sa vada, cat ii este permis sa-si spuna opinia.

Era o vreme cand pe youtube puteai sa vezi clipuri cu Qoran-uri arse, ca exemplu pentru ce inseamna libertatea de exprimare. Acum, asta e considerat hate speech.

Si totul devine din ce in ce mai restrictiv. Ai actori, influenceri, vedete etc. umilite public pentru ceva ce au spus acum 10-20 de ani, intr-un moment in care o anume miscare este foarte influenta. Aceste incindente se rasfrang asupra tuturor. Daca au trimis in vacanta vedeta, imagineaza-ti ce iti vor face tie.

Si stii care e mesajul ? Mesajul e ca, nu sunt rezonabili...si asta duce la incertitudine si nesiguranta. "Ce pot eu sa spun acum ?"

Nu cu mult timp in urma, astia de stanga spuneau ca nici nu exista cancel culture...au cam schimbat placa acum, nu ? Acum exista :)

Sa nu mai spun ca si mentalitatea oamenilor era gresita...cand cineva era banat "a facut el ceva" - asta e o gandire comunista....acum in schimb, lumea incepe sa puna la indoiala deciziile platformelor.

Iar raspunsul tau, schimba canalul....e mai mult...schimba tara, nu canalul.

La fel pot sa-ti spun si eu...daca tu nu esti multumit cu legile din tara, schimba tara, foarte simplu. De ce nu te duci tu in alta tara daca te tot plangi de Romania ?

#99
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,564
  • Înscris: 20.08.2014

 Lex404, on 28 octombrie 2022 - 09:44, said:

A cumparat pentru ca nu a putut sa dovedeasca scandalul cu botii si Twitter l-a dat in judecata. Iesea tam tam mare cu SEC...

Bine, el zice ca vrea X App Posted Image

Omul nu e troll, e tot circul. Ori o sa iasa ceva foarte bun din twitter, ori o sa moara...

Mai bine cumpara facebook si tiktok si le inchidea.
Oricum Twitter nu a fost niciodata miezu', n-a atins niciodata popularitatea FB sau WhasApp, e abia pe locul 14-15 in topul retelelor sociale, dupa nr. de utilizatori activi (undeva la 486 milioane). In afara de scandalul cu Trump si influenta lui datorita faptului ca folosea indeosebi aceasta platforma, Twitter n-a iesit cu nimic in evidenta, n-a avut aceeasi putere de influentare ca celelalte retele sociale.

#100
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,540
  • Înscris: 15.06.2004
Twitter a fost in top pe vremuri - e destul de batran, inainte de WhatsApp, Instagram sau altele.
Doar ca spre desoebire de FB ei au plecat de la mobile - erai limitat strict la sistemul de mesagerie - mesaje scurte de 140 caractere, fara imagini, etc.
Abia tarziu, prin 2014 au inceput sa adauge poze, mai tarziu au crescut oarecum nr de caractere, si mai tarziu au adaugat Gif-uri si abia de vreo 4-5 ani video.

Inca ramane cel mai folosit ptr stiri - oriunde este un eveniment de orice fel, in cateva secunde e pe Twitter.
Si acum - razboiul din Ucraina - cam toate stirile vin pe TWitter.

Oricum, o sa continue sa cada in jos, mai ales ca Musk are idei nastrusnice:
https://www.neowin.n...fire-employees/

Acum va trebui ca cei care au acea insigna de "cont verificat" sa plateasca lunar ptr ea 19,99 USD.
Vezi sa nu.

#101
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,026
  • Înscris: 30.07.2006

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 16:22, said:

Tu intelegi ca, daca esti privat, asta nu ar trebui sa-ti dea tie dreptul sa faci ce vrea muschiul tau ?

Orice, in limita legii.
De aici trebuie pornita discutia.
De la lege.

 jimi91, on 28 octombrie 2022 - 19:05, said:

Tu intelegi ca regulile lor spun ca pot sa faca ce-si doresc ? Pot efectiv sa te baneze, fara niciun motiv.

Nu te baneaza fara motiv.
Esti banat cand incalci regulile lor.
Ti se raporteaza postarile, profilul, esti suspendat, avertizat, apoi daca insisti, banat.
Ca pe acest forum.

Edited by marius.bunu, 31 October 2022 - 15:01.


#102
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Celebritatile, twitter si Musk:

https://www.digi-wor...elon-musk-35800

#103
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 Cr1spy, on 02 noiembrie 2022 - 20:53, said:

Celebritatile, twitter si Musk:

https://www.digi-wor...elon-musk-35800

Actriţa Jamilla Jamil, cunoscută pentru rolurile din serialele "The Good Place" şi "She-Hulk", a părăsit însă Twitter pe 25 aprilie, potrivit revistei People, făcând următoarea declaraţie: "Mă tem că această încercare de susţinere a libertăţii de exprimare va ajuta această platformă diabolică să ajungă la forma ei finală de ură anarhică, bigotism şi misoginie. Mult succes!". Ulterior, ea a şters acel mesaj şi a revenit însă pe Twitter.

#104
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,966
  • Înscris: 18.09.2008
https://twitter.com/...617643973124097

Gata, Gigi Becali a anunțat că nu se mai bagă la echipă și își caută antrenor, dacă așa vor suporterii.

#105
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,540
  • Înscris: 15.06.2004
Nu a fost bun sondajul.
Se va relua da nu pot sa posteze decat cei care platesc 8 dolari pe luna.
https://adevarul.ro/...10-2229137.html

View Postmarius.bunu, on 31 octombrie 2022 - 15:01, said:

Nu te baneaza fara motiv.
Esti banat cand incalci regulile lor.
Ti se raporteaza postarile, profilul, esti suspendat, avertizat, apoi daca insisti, banat.
Ca pe acest forum.
Te baneaza si fara motiv.
Eu am stat suspendat acu 2 ani timp de 3 luni de zile ptr ca au avut un bug.
Bug-ul ala a suspendat 300.000 de conturi dintr-odata.
Si desi l-au recunoscut au zis ca au restabilut toate conturile. imediat ce si-au dat seama...
Ceea ce a fost fals.
DUpa 3 luni l-au reactivat. Fara o scuza macar.

SI au mai fost vreo 5 suspendar, tot fara motiv - ca cica AI-ul lor a considerat ca sunt un bot - alea s-au remediat in cateva ore , cu scuze si explicatii.

Edited by eiffel, 20 December 2022 - 13:21.


#106
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Mie nu-mi vine sa cred ca e atat de imbecil...credeam ca e o speranta pentru libertatea de exprimare Posted Image la modul cel mai serios...pana la urma, chestia aia cu 8 dolari a fost implementata...trist.

Doi la mana, asta cu sondajul, eu credeam ca omul vrea sa se retraga, indiferent de rezultat...dar, vad ca nu prea vrea.

Edited by jimi91, 20 December 2022 - 13:29.


#107
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,540
  • Înscris: 15.06.2004
E un Becali american - nu stie decat circ.

#108
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postjimi91, on 20 decembrie 2022 - 13:29, said:

Mie nu-mi vine sa cred ca e atat de imbecil...credeam ca e o speranta pentru libertatea de exprimare Posted Image la modul cel mai serios...pana la urma, chestia aia cu 8 dolari a fost implementata...trist.

Doi la mana, asta cu sondajul, eu credeam ca omul vrea sa se retraga, indiferent de rezultat...dar, vad ca nu prea vrea.
:lol:
Jimi ce-mi place de tine. Si cand avem opinii diferite imi place de tine, fiindca tu ai o etica a argumentatiei si mai multe lucruri de admirat.

View Posteiffel, on 20 decembrie 2022 - 14:28, said:

E un Becali american - nu stie decat circ.
Al nostru nu face pe marele fotbalist de geniu si cred ca si cu femeile se poarta mai bine

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate