![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Simptomatologie Borderline la minor. Recomandare internare

Posted 06 November 2022 - 12:32

Stim si noi asta!
In jurul nostru toti au impresia ca exageram noi, ca e doar anxioasa, ca varsta, ca nu pare sa aiba probleme si ca nu dorim noi sa geestionam cum trebuie… E sotia cu ea in RO, eu am revenit in UK cu cele mici Maine merg impreuna la spital, la 8 |
Posted 06 November 2022 - 13:27

Nu si-a cunoscut tatal ( a decedat la 9 zile dupa nasterea ei si nu a apucat sa o recunoasca) Nu stie istoricul vietii tatalui ei, insa din ce mi s-a explicat, au comportamente similare, aceleasi stari, apucaturi , etc… de asta mentionam initial de mostenirea genetica. Chiar dacă ea nu l-a cunoscut, a înregistrat la nivel corporal tot ce a fost legat de moartea lui, de situațiile care au precedat moartea și de cele care au urmat morții lui. Presupun că mama ei a fost afectata de comportamentele tatălui și de întreaga situație, încă dinainte ca fetița să se nască. Iar ea a înregistrat totul la nivel corporal, atât ca făt, cât și după naștere. Din punctul meu de vedere, ar fi minunat ca ea să fie repusă în contact cu resursele pe care cu siguranță le are, pentru că odată ce va stăpâni aceste resurse, se vor diminua enorm toate apărările astea de neînțeles pt cei din jur. Pe de o parte e nevoie de un psihoterapeut bun, pe de alta e nevoie ca ea sa dorească să renunțe la pseudo-resursele pe care le folosește acum și care din păcate ii aduc beneficii. Vă doresc mult bine și mult noroc fetiței! Edited by Chayah, 06 November 2022 - 13:29. |
Posted 06 November 2022 - 14:09

Ar fi bine de investigat daca mai sunt si alte comorbiditati acolo, de multe ori borderline vine la pachet si cu alte probleme.
|
Posted 06 November 2022 - 22:12

A devenit agresiva, nu intelege anumite situatii si pe mine m-a lovit cu putere , crezand ca isi apara sora ei de mine (despre care credea ca ii fac vreun rau)… A agresat un copil care ii tachina una din surori.. cu juma de litru din sticla cu vin a lui tata. Oricât de intelectuali erau babacii mei, singura chestie care au făcut-o erau avertismente și ghionturi în coaste când mă apropiam de sticlă. Sau ne uitam toată familia la Afacerea Pigot (cu Alain Delon), si deodată apare nud Anne Parillaud. Eram chiar tulburat, și nu știam ce să înțeleg. Misiunea savanților este printre altele să sublinieze că acestea sunt trăiri bazate pe mecanisme profund înrădăcinate în subconștientul nostru, și se bazează fundamental pe SISTEMUL OPIOID. Adică comportamentul agonist (agresivitatea e un caz particular, dar nu neaparat fizică sau verbală)- are un rol pentru supraviețuirea individului (speciei), iar cel hedonic- pentru perpetuarea ei. Adică chestii esențiale, care trebuie să se întâmple. Partea a doua, pe ce căi poate fi corupt, de ex cele mai multe crime și infracțiuni sexuale apar la drogați, sau...alcoolici. Deci sunt efecte diferite funcție de doză și durată. La fel, se poate observa că exact aceeași receptori pot fi activați prin stres, de mediu, sau metabolic. De avut în vedere că unii experți afirmă și folosesc cu totul alte concepte. Dohan a fost primul in anii 60, apoi Reichelt prin 90, restul au urmat in avalanșă. Concret, o femeie care a încercat să-și ucidă părinții, s-a dovedit că avea boală celiacă. Gluten Triggers Strange Delusions in Woman with Celiac Disease Quote But before the doctors could do the experiment, the woman accidentally ate some gluten, Fasano said. Her delusions returned, and she was put in jail after trying to kill her parents. Apropo de stresul metabolic, sunt cercetări publicate: "Low-Carbohydrate Diet: Superior to Antipsychotic Medications?". Dar și pentru alte boli, autoimune, DZ2 samd. -------------------------------------- Revenind la chestii mai pământene, văd acum că frații de la Dedeman și-au luat avion, au trimis moștenitoarea la studii, și de ceva vreme s-a întors să facă management. Probabil sunt minți superioare, cu o inteligență... rafinată!. Bag mâna in foc că habar nu au de câte am scris mai înainte, dar când au o problemă de sănătate, merg din prima la medicul care le pune un diagnostic real. Baliverne precum borderline sau alte rahaturi îmbrăcate in miere, sunt pseudoștiință pentru cei cu mentalitate de manipulant în depozitele lor. Odată început "tratamentul" la această vârstă, șansele de a deveni ceva mai mult decât un manipulant scad îngrijorător. Prea mulți au ghinionul să nu ajungă nici măcar atât. © Feriți-vă de măgăruș! ![]() Edited by NelsonMandela, 06 November 2022 - 22:25. |
Posted 07 November 2022 - 09:10

Dle Mandela, sotia e celiaca, fiica a tinut si ea dieta fara gluten, deoarece am crezut ca ar fi si ea celiaca
Nicio schimbare! Teoria dvs nu are sustinere in acest caz. Multumim pt sfat ! |
Posted 07 November 2022 - 10:44

Daca mama fetei are celiachie, deja este o pista esențială, și trebuie ținut cu dintii de ea. Asta nu inseamna ca fata trebuie sa inceapa dieta pe cont propriu. Sunt analize care trebuie făcute INAINTE.
Iar celiachia este doar varful unui iceberg. Dacă doar antigliadina IgA sunt pozitivi, poate fi un indiciu nespecific pentru intoleranță nonceliaca, aceasta este partea scufundată, imensă a icebergului. Oricum ar fi, există un intreg scenariu patologic apropo de ce se intampla pe intestin. Unii pot avea disbioza, suprapopulare bacteriana și biofilmuri toxice, iar aportul de gluten e doar o piesă din puzzle. Consumul de zahar, amidon, fasole, soia intretine toate aceste anomalii, iar schimbarea dietei poate schimba evolutia in doar cateva saptamani. Deci nu este teoria MEA. Sunt prezentari de caz care au la baza acest concept: "Toate bolile incep din intestin!" Edited by NelsonMandela, 07 November 2022 - 10:58. |
Posted 07 November 2022 - 11:47

Eu as incerca sa-i iau un catel ( daca nu a avut episoade de cruzime fata de animale), cred ca merita incercat.
Poate ar responsabiliza-o un pic, i-ar da un scop in viata, ar avea parte de afectiunea pe care nu o primeste sau pe care o respinge acum. Cu siguranta si in Ro si in UK se gasesc adaposturi de unde poti adopta un pui pe care sa-l poti returna in caz ca nu se impaca cu el. Quote Edited by binox, 07 November 2022 - 11:48. |
Posted 07 November 2022 - 11:54

Are alergii cu tona, mai ales la caini si pisici, iarba verde, etc etc etc
Dle Nelson, ceilalti 2 copiii nu au si nici ea nu e intoleranta la gluten |
Posted 07 November 2022 - 12:35

Am un prieten care la fel e alergic dar si-a dorit foarte mult un animal si a incercat mai multe( caini vagabonzi, pisica, dihor, etc). In cazul lui a functionat cu un caine din rasa boxer pe care-l are de aproape 15 ani. Intre timp alergia i s-a mai ameliorat dar nu a disparut( nu poate petrece prea mult timp intr-o incapere cu o pisica de ex, fara sa aiba de suferit)
Desi boxerul nu este considerata rasa hipoalergenica la el s-a potrivit. Exista si rase de caini cu blana hipoalergenica: poodle, schnauzer, fox terrier etc. Eu zic ca merita incercat, poate nu achizitia din prima a unui caine, dar macar incercata interactiunea cumva ( poate aveti cunostinte cu un caine prietenos, poate sunt adaposturi in zona care au nevoie de voluntari pt plimbat catei, poate gasiti o firma sau ceva institutie specializata in terapie cu animale, etc) |
Posted 07 November 2022 - 12:35

Cred că la ea și alergiile multe sunt somatizări și probabil au legătură cu situații și persoane pe care nu le suportă.
Își scoate afară emoțiile negative printr-o formă de alergie. |
|
Posted 08 November 2022 - 23:57

I se da Rispolept, sertralina de 50 mg
In spital fiind a inceput sa se zgarie, ca simte nevoia sa se taie. I-a zis sotiei ca ea trebuie sa se taie, ca ea nu inteleg, ca e deja adictie si ca trebuie sa se taie… Maine va vorbi cu medicul…. |
Posted 09 November 2022 - 00:44

Un medic zicea că perioada asta a vieții în care sunt administrate buline psihiatrice în mod "responsabil", sunt doar timpi morți, în care nu progresezi în niciun fel.
Iată că miza este mai mare de atât, există și afectarea creierului, creșterea predispoziției pentru demență. Copil de 12 ani? viitorul chiar nu sună bine ![]() Antidepresivele sertralina și paroxetina cresc afluxul de calciu, și induc apoptoza astrocitelor mediată de deteriorarea mitocondrială Antipsihoticele: iluzia că ajută Asta în timp ce alți medici folosesc abordări diferite: Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați: superioară medicamentelor antipsihotice? Două prezentări individuale remarcabile, relatate de psihiatrul lor de la Harvard. @djpadrecito Am oarece cultură medicală și doar încerc să ajut. Dar dacă mesajele mele sunt inoportune, mai bine mă opresc. Edited by NelsonMandela, 09 November 2022 - 00:58. |
Posted 09 November 2022 - 02:51

I se da Rispolept, sertralina de 50 mg In spital fiind a inceput sa se zgarie, ca simte nevoia sa se taie. I-a zis sotiei ca ea trebuie sa se taie, ca ea nu inteleg, ca e deja adictie si ca trebuie sa se taie… Maine va vorbi cu medicul…. Din pacate insa nu ajuta cu nimic la tratarea cauzei, daca într-adevăr e BPD fara sa fie asociat cu tulburări din alt spectru ( Tulburare Bipolara de exemplu), dupa ce medicatia o readuce cat de cat pe linia de plutire, psihoterapia e critica. Vorbind de Borderline prin faptul ca se taie, se zgârie, isi face rau fizic este un mecanism de compensare a unei dureri interioare mult mai mare, se percepe ca si cum prin asta se "răcorește" daca vreți, acea suferinta interioara fiind perceputa ca fiind mult mai puternica decat orice ar putea sa simta fizic. Vorbind de Tulburarea Bipolara, aici auto mutilarea are loc pe fondul episoadele maniacale, depresii severe, frustrari majore, furie extrema imposibil de controlat si altele. Reușește cineva sa o faca sa spună ce anume o împinge la asta? Un diagnostic corect este esential, sunt metode diferite de tratament pentru probleme diferite ce pot părea similare. Dupa evaluarea din Ro, diagnosticul de Borderline a fost confirmat? |
Posted 09 November 2022 - 08:35

Diagnosticul de Asperger e confirmat. I s-a spus ca are si elenente specifice altor tulburari, a facut eeg si analize de sange.
Asteptam sa mai investigheze ca sa aflam mai in amanunt. Pt o per scurta ni s-a zis si noua si da, terapie multa si tintita pe problemele ei. |
Posted 09 November 2022 - 10:33

Fetița are emoții foarte puternice, pe care nu știe cum să le gestioneze. Și alege metode care aparent sunt cele mai convenabile pentru ea. Aici trebuie să o ajute terapia.
Și să o ajute să găsească motive pentru care să vrea să schimbe aceste comportamente și apărări care îi fac rău. Din ce știu eu, borderline se poate ameliora în principal dacă e schimbat mediul. Sau dacă există o motivație puternică pentru care persoana respectiva să fie dispusă să vrea să schimbe ceva. Probabil că există triggeri foarte puternici pentru ea chiar în familie, triggeri care îi dau aceste emoții intense. Sunt prea multe, pentru a lua în considerare doar factorii genetici - ai zis că seamănă cu tatăl ei. Iar peste toate astea a venit pubertatea, care e complicată și dacă nu există alte probleme.
Asteptam sa mai investigheze ca sa aflam mai in amanunt. De fapt, nici măcar nu contează diagnosticul. Dacă îl știi, ce faci? Nu există vreun tratament minune. Vindecarea sau măcar ameliorarea e posibilă într-o relație îndelungată cu un psihoterapeut bun. Și bineînțeles, să existe dorința ei de a face schimbări. Edited by Chayah, 09 November 2022 - 10:35. |
|
Posted 09 November 2022 - 11:17

Buna dimineata! Se da urmatorul caz : Familie din UK , fiica cea mare (in prezent de 12 ani) prezinta tulburari de personalitate, depresie, anxietate, selfharm inca din vara anului trecut . Inca de atunci beneficiaza de terapie psihologica (terapeut roman, un om exceptional de bine pregatit si care a sugerat ca are Borderline, caci din minim 5 simptome ale acestei boli, le are pe toate 9). Recent are si psihiatru roman, care i-a dat Sertralina si Bromazepam care nu au avut efectul scontat (din ce am observat, la Borderline nici nu au efect). Familia a incercat sa beneficieze de suport in UK, insa: - Scoala avea cunostinte de comportamentul elevei si a ascuns asta familiei, caci asa a dorit copilul - Sistemul medical arhiplin (clap for NHS…) nu i-a acordat nici un suport - In cele din urma a vazut-o un psihiatru din UK (asta dupa ce familia adunase un dosar de analize medicale, terapii, rapoarte psihiatrice si psihologice, probe foto, Print Screenuri, pe care a refuzat categoric sa le vada, anuntand ca o va introduce intr-un support grup, ceea ce e contrazis de terapeut, caci acest copil uraste oamenii si e agorafobic, insa nici asta nu s-a intamplat). Recent, copilul a inceput sa se raneasca zilnic, simte nevoia sa isi faca rau din ce in ce mai mult si mai des, recunoaste asta si spune ca simte nevoia si ca trebuie sa moara. Nici acum serviciul medical din UK nu ia masuri. Contactand psihiatrul roman, acesta recomanda internare de urgenta la Obregia sub stricta supraveghere. Terapeutul e si el de acord. In aceste conditii, copilul nu e asigurat in Romania. Plateste sau nu spitalizare ? (Aici se contrazic terapeutul si psihiatrul. Terapeutul zice ca nu va plati, fiind minor si cetatean roman, psihiatrul zice ca va plati). Una din fiicele familiei (6 ani) a fost internata de urgenta in RO in August (streptococ) si nu a platit nimic. In orice caz, familia poate sustine o internare platita, timp de cateva saptamani (297 RON pe zi la Obregia), insa, e foarte posibil sa fie nevoie de mai mult. Cum se procedeaza apoi pt a deveni copilul asigurat in Romania? Se inscrie la medic de familie? La scoala? Incercam sa o ajutam, sa o tinem printre cei vii. Orice comentariu cu o idee de ajutorare, e binevenit. Va rugam sa lasati deoparte orice gen de critica , nu e cazul .S-a incercat pana acum tot ce e omeneste posibil. Tatal copilei a decedat, fost toxicoman si cu o conduita similara cu a copilului, deci e clar pana acum pe cine a mostenit… Multumim am citit relax si prima intrebare pe care o pun este: cine e familia copilei? cum adica familia nu a stiut despre ea fiinnca asa a cerut ea la scoala? nu ma pricep cum e in UK, dar suna totul ciudat! |
Posted 09 November 2022 - 12:49

am citit relax si prima intrebare pe care o pun este: cine e familia copilei? cum adica familia nu a stiut despre ea fiinnca asa a cerut ea la scoala? nu ma pricep cum e in UK, dar suna totul ciudat! Asta e legea pe aici. Copilul de la 12 ani in sus daca este declarat Gilick Competent, atunci poate sa isi decida singur soarta ... decide daca va lua medicatia sau nu, daca merge la spital sau nu, daca familia are dreptul sa stie de problemele medicale sau nu. scoala a pus un cod de confidentialitate pe ce a discutat cu copilul pt ca asa a vrut copilul. asa e legea din pacate.... Edited by djpadrecito, 09 November 2022 - 12:49. |
Posted 09 November 2022 - 13:33

Eu nu pot concepe o situație în care copilul să se manifeste așa doar la școală, iar la întoarcerea acasă să nu existe nimic ce ar putea arăta că ceva nu este în regulă.
Tu ai spus că acum 1 an au debutat simptomele astea. Până acum 1 an, totul era ok cu copila? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users