Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Simptomatologie Borderline la minor. Recomandare internare

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#19
djpadrecito

djpadrecito

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,235
  • Înscris: 12.02.2010
Am sunat la Hope .
Am programat-o pe 3 nov la dr Oanca Victor.
Dl dr Vladimir Nica nu mai accepta pacienti noi si nu ar fi luat-o oricum, deoarece e psihiatru pentru adulti.


#20
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,825
  • Înscris: 18.12.2007
Mult succes!

#21
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016
Vă țin pumnii! Să fie bine pentru fetiță!

#22
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 djpadrecito, on 26 octombrie 2022 - 11:20, said:




Toate astea i s-au explicat deja , i s-a spus ca i se vrea binele, ca e ok sa urmeze sfaturile specialistului si sa asculte de parinti. (deasemenea iti recunoaste, ca intelege ca asa e, insa trebuie si ea inteleasa ca TREBUIE sa se taie si ca vrea sa moara si ca va muri- avand totul planuit)
In fata iti spune ca DA, cand s-a intors cu spatele, si-a reluat vechile activitati/metehne, ca si cand discutia avuta cu cateva secunde in urma nici n-ar fi existat. Si-atunci, terapia nu mai da rezultate. Scopul ei este sa faca numai ce vrea, cand vrea si cum vrea. No rules, no limit.
Ori asa ceva nu se poate. Nu doreste sa asculte de nimeni, sa urmeze reguli.. este complet dezorganizata si  trebuie constant sa i se spuna ce are de facut, altfel nu face ( mananca, spala-te, schimba hainele... etc)
Da, v-a spus bine ea si trebuie sa faceti diferenta intre ce "nu vrea" si "nu poate" sa faca. Din cate spui mai apoi, a stabilit totusi o relatie buna cu terapeutul, ceea ce este o reusita, chiar daca nu a intrunit toate asteptarile voastre. In privinta asta trebuie avut grija sa nu puneti presiune, chiar daca poate fi sfatul unui psihiatru. Nu au toti vreun palmares de succes in spate.
Trebuie avut rabdare, multa rabdare si mai putina panica in familie. Avand in vedere ce s-a intamplat cu tatal, da este oarecum justificata, dar trebuie constientizat faptul ca poate face rau (trauma netratata a intregii familii).
Deci rabdare cu ce poate sau nu poate ea inca sa faca si cu tentatia de interpretari negative.

Edited by Cr1spy, 26 October 2022 - 18:54.


#23
eddiy

eddiy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 20.05.2009
In UK e pierdere de vreme cu asa ceva,NHS-ul e foarte biasat impotriva pacienților cu astfel de probleme , fiind considerati manipulatori, deci o pierdere de vreme pentru un sistem medical si asa suprasolicitat. Un diagnostic de BPD la un minor se pune in UK doar in cazuri excepționale,deci e o lupta pierduta. Clinica HOPE care a fost deja recomandata ar fi într-adevăr o soluție, terapii ca DBT (DBT-C pentru copii) sau CBT avand rezultate foarte bune, insa asta implica o lupta lunga si costisitoare, necesita minim 6 luni, in functie de cum răspunde pacientul,orice terapie de genul necesita acceptare, pot aparea acele split-uri pe care ea nu le poate controla, negare, manipulare, etc. Daca într-adevăr e Borderline, nu trebuie absolut nici un fel de presiune pe ea, rabdare, asigurare ca totul va fi bine, ca toata lumea e langa ea, ca toata lumea o sustine,o iubește, fara reproșuri, critici, calm si mare atenție la triggere. In același timp toate astea trebuie sa para normale, incat sa nu simta ca beneficiază de o atenție speciala din cauza problemei pe care o are, asta e un trigger destul de nasol. Tendintele suicidale NU sunt pentru atenție, statistic vorbind cam 10% si reusesc, din păcate. Succes.

#24
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012
ISRS si benzo pentru un copil de 12 ani? Nu fac vreun bine nici la adulți, iar la copii influențează negativ evoluția la fel cum ai interpune un obstacol în calea unui copac abia plantat. Adică iată cam care sunt ultimele noutăți:
A Decisive Blow to the Serotonin Hypothesis of Depression

Quote

Deși „ipoteza serotoninei priving depresia este încă populară”, au observat Moncrieff și coautorii, citând manuale adoptate pe scară largă publicate în 2020 și sondaje care indică faptul că „85-90% din public consideră că depresia este cauzată de serotonina scăzută sau de un dezechilibru chimic. ”, cercetarea primară indică că „nu există nici un sprijin pentru ipoteza că depresia este cauzată de activitatea sau concentrațiile scăzute de serotonina”.
Concret, ce ar putea face ÎN REALITATE un astfel de tratament, cu ISRS? Înainte să te simți bine, te simți puțin nasol spune don doctor Posted Image

Oxalatul de escitalopram inhibă proliferarea și migrarea și induce
apoptoza în celulele canceroase pulmonare fără celule mici
Hopa, bulinele care aduc înapoi fericirea pierdută, au efect citostatic! Cumva au și efect neurotoxic? Oare sertralina are aceste efecte secundare?
Foarte posibil, fiindcă sunt studii despre riscul de cancer scăzut care includ toate antidepresivele ISRS.

Altfel iată ce zicea un cunoscut psihiatru invitat la showul lui joe Rogan despre benzo:

Quote

"Și chiar au apărut săptămâna aceasta 2 studii care corelează fără niciun dubiu benzodiazepinele cu omuciderea și suicidul. Iar un studiu finlandez a demonstrat o creștere cu 223% a riscului de a comite o crimă. Și împreună cu antidepresivele și de fapt și alte psihotrope precum stimulentele, toate cresc riscul pentru suicid.
Când aud despre atacuri cu arme în școli, sau avionul GermanWings, prima întrebare care mi-o pun este: ce tratament foloseau?"

Cum oare s-a ajuns să fie folosite pe scară largă astfel de pseudosoluții? O explicație ar putea fi aici:

Quote

Ceea ce fac acesti domni aparent licentiati seamana cu joaca unor copii naivi atunci cand baga surubelnitele intr-un minunat aparat electronic, capodopera a electronicii si zic "iata, daca bagi surubelnita aici si misti in dreapta, face scanteie si iese fum! Notati, deci, va rog, acest aspect, ca sa stie si altii data viitoare cand vor indesa surubelnita acolo". Si bine-nteles, dupa o partida de joaca, se alege praful de toata capodopera, se lobotomizeaza si legumizeaza toata sandramaua. Dar, vedem bine, capodopera e acum linistita si liniara, deci tratamentul a fost un succes...
Deci atenție să nu nimeriți la vreun avatar de-al lui Mengele, mai ales când e vorba de copii.

Edited by NelsonMandela, 31 October 2022 - 03:47.


#25
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012

 djpadrecito, on 26 octombrie 2022 - 10:08, said:

Tatal copilei a decedat, fost toxicoman si cu o conduita similara cu a copilului, deci e clar pana acum pe cine a mostenit…
De fapt atât tatăl cât și fiica doar au încercat să rămână în zona de confort, adică atunci când eliberezi suficientă dopamină ca să poți funcționa.
Alcoolul de ex intoxică creierul cu propria noastră heroină, care modulează dopamina.
Iată ce zice aici:
The role of endogenous opioids in the pathophysiology of self-injurious and suicidal behavior

Quote

Multiple tipuri de dovezi sugerează că opioizii endogeni sunt implicaţi în patogeneza autoagresiunii nonsuicidare (AANS). Dovezile pentru un astfel de rol sunt fundamentate pe un succes parţial al tratamenului cu antagonişti de opioizi pentru ameliorarea AANS, raportări de sensibilitate alterată la durere în timpul episoadelor AANS, şi constatări ale unor niveluri alterate de opioizi endogeni pentru indivizii cu AANS. În timp ce comportamentul suicidar (CS) şi AANS sunt comportamente distincte, AANS este un factor de risc semnificativ pentru tentativele de suicid. Coexistenţa ridicată a CS şi AANS sugerează că ar putea utiliza o biologie comună. Datele disponibile sugerează că opioizii endogeni ar putea fi implicaţi în patofiziologia CS. Studiile viitoare ale rolurilor opioizilor în mecanismul biologic al AANS şi CS sunt binevenite şi ar putea conduce la dezvoltarea unor noi modalităţi de tratament.

Adică fata încearcă cu disperare să revină la normal, ceva de genul când ne tragem palme dacă vedem ceva stupefiant, iar durerea activează receptorii de opioizi Kapa, și dopamina scade.
O confirmare că există și solutii banale care confirmă această ipoteză, este de ex acest caz.

Stare depresivă asociată cu intoleranţa la gluten

Quote

Profesorul de la şcoală a surprins declaraţiile ei suicidare, şi i-a anunţat părinţii apropo de îngrijorarea lui asupra stării depresive. Părinţii au trecut-o imediat înapoi pe o dietă fără gluten strictă, şi în decurs de o săptămână dispoziţia sa generală s-a îmbunătăţit semnificativ, iar ideile suicidare nu mai erau verbalizate.
Adică mai sunt și alte substanțe pe lângă heroină si alcool care activează receptorii de opioizi. Și iată ca alimentele au opioizi foarte potenți care provoacă simptome acute.

Edited by NelsonMandela, 02 November 2022 - 13:47.


#26
eddiy

eddiy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 20.05.2009
Nelson Mandela fara cea mai mica intenție de a supara pe cineva, aici se discuta despre Borderline!? Aka "instabilitate emoțională si afectiva cronica", adica mai pe înțeles o tulburare de identitate si atașament asupra careia inca se mai dezbate eterna dilema "nature vs nurture".
Initiatorul a spus-o sarcastic (sau nu) : se vede pe cine a moștenit, asta pentru ca  genetica joaca un rol important, sunt acele gene care tind spre un comportament hipersensibil, si care pot fi transmise(asta NU e suficient), apoi intervin factorii de mediu si termina treaba.
Nu are legătură cu stilul alimentar si alte teorii ale conspirației.
Norocul ei a fost ca cineva a împins-o spre terapie si ea a acceptat.
Cunosc un caz care este la a treia generație (ea,mama si bunicul ei), iar aici nici vorba ca cineva sa accepte ideea de terapie, se merge pe premiza " la mine in batatura asa e". Stilul lor de viata e cat mai sanatos posibil, mancare bună, nu alcool, nu droguri, nu nopti pierdute, toti funcționali în societate, dar.. Mai departe haos total.
P.S.:Așteptăm vesti(bune) de la inițiator.


#27
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012

 eddiy, on 03 noiembrie 2022 - 00:54, said:

Nu are legătură cu stilul alimentar si alte teorii ale conspirației.
Scuză-mă, dar te depășește subiectul. Comportamentele normale sau patologice și trăirile asociate, nu pot fi abordate decât prin prisma acestor concepte fundamentale,
Alfa și Omega în neurologia funcționării creierului.
Diagnosticele din DSM sunt cel mult niște etichete atribuite subiectiv. De fapt sunt doar niște INVENȚII, fără exagerare.

Cei care practică cu adevărat medicină, nu pot fi aleși din prima clinică doar fiindcă are geamuri termopan.
Atunci interpretarea mea de amator scrisă la repezeală, este de fapt aur curat. Asta și fiindcă în ultimii 12 ani am rumegat obsesiv toate aceste idei.

EDIT
@eddiy
AI citit vreodată despre condiționarea operantă, cum receptorii de opioizi modulează eliberarea dopaminei și dirijează astfel comportamentul, fiecare mișcare pe care o facem.
Sau dacă cineva vrea să analizeze cazul lui Dincă din Caracal: ce este comportament agonist, răspuns hedonic, frustrare?
Și care este mecanismul biologic al frustrării, activarea axei HPA, care are un rol central pentru tulburările neuropsihiatrice.

Dacă cineva ca amator vrea să înțeleagă totuși câte ceva din cazurile psihiatrice, exact cu acestea poate începe.


Edited by NelsonMandela, 03 November 2022 - 01:39.


#28
eddiy

eddiy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 20.05.2009

 NelsonMandela, on 03 noiembrie 2022 - 01:24, said:


Scuză-mă, dar te depășește subiectul.

- Care subiect? Al topicului sau cel despre "teoriile conspirației"? 😅

Diagnosticele din DSM sunt cel mult niște etichete atribuite subiectiv. De fapt sunt doar niște INVENȚII, fără exagerare.

- Si totusi, oamenii se fac bine, cum comentezi?

Cei care practică cu adevărat medicină, nu pot fi aleși din prima clinică doar fiindcă are geamuri termopan.

- geamurile termopan sunt un standard zic eu in ziua de azi. (totusi înțeleg aluzia)

Atunci interpretarea mea de amator scrisă la repezeală, este de fapt aur curat. Asta și fiindcă în ultimii 12 ani am rumegat obsesiv toate aceste idei.

-discutabil

EDIT
@eddiy
AI citit vreodată despre condiționarea operantă, cum receptorii de opioizi modulează eliberarea dopaminei și dirijează astfel comportamentul, fiecare mișcare pe care o facem.
Sau dacă cineva vrea să analizeze cazul lui Dincă din Caracal: ce este comportament agonist, răspuns hedonic, frustrare?
Și care este mecanismul biologic al frustrării, activarea axei HPA, care are un rol central pentru tulburările neuropsihiatrice.

Dacă cineva ca amator vrea să înțeleagă totuși câte ceva din cazurile psihiatrice, exact cu acestea poate începe.

- Nu are legătură, Borderline nu intra in sfera psihiatriei. E cu totul alt spectru.


Hai sa ne înțelegem, sunt de acord cu tine pe ideea ca nu se recomanda medicație decat la pacientii care sunt in stare avansata si au tendințe suicidale sau tendințe de a face rau lor sau celor din jur, că se prescriu antidepresive, si unele' mood stabilisers' asta este pentru a "calma spiritele" temporar, si se prescriu pe rețetă, de catre o persoana avizata care in prealabil a evaluat situația,asta pentru ca au efecte adverse de care stim cu totii. Iar medicamentele astea trateaza unele efecte ale problemei, nu si cauza in sine, care nu se poate trata medicamentos. Ca sunt dăunătoare sau nu, ca se prescriu la adulti sau minori, atata vreme cat fara ele nu se poate tu ce parere ai ?
Propun totusi sa ramanem la subiect daca mai avem ceva de adăugat, sunt sigur ca nu astfel de dezbateri isi dorește inițiatorul topicului, omul a întrebat altceva.

Edited by eddiy, 03 November 2022 - 02:51.


#29
Adia_2000

Adia_2000

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 27.08.2020
Pare a fi acumulata multa furie, pe care copila, din diverse motive o directioneaza partial catre sine si partial catre cei cu care interactioneaza. Cand esti intr-o situatie dureroasa care nu depinde de tine (absenta tatalui, pierderea lui din motive neclare, devalorizarea tatalui (dependent) care mai e si absent) nu ai impotriva cui sa iti directionezi legitim furia si revolta, asa ca descarcarea furiei prin autoagresiune sau evitarea oamenilor nu produce nicio usurare. Daca ar fi gasita o cale sa-si descarce furia, un sport eventual, poate ca ar scapa de ideea de a se rani singura. Ideea de stima de sine trebuie bazata pe conceptul de realizari proprii. Suportul afectiv din partea mamei e vital.

#30
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012

 eddiy, on 03 noiembrie 2022 - 02:36, said:

atata vreme cat fara ele nu se poate tu ce parere ai ?
Cred că în populațiile în care există "pill junkies", trebuie să fie și niște oameni iraționali care să-i împingă spre incapacitare, antiteza vieții de fapt.
Azi noapte aș fi continuat discuția cu articole despre cum maschează simptomele așa zisele antipsihotice (de fapt neuroleptice) și antidepresivele, alterând microbiomul intestinal. Mulți iau în greutate sau fac diabet, apoi un alt "specialist" prescrie metformină - un antimicrobian, îmbunătățește glicemia schimbând microbiomul în alt fel, dar provoacă deficit de B12.

Dar noaptea e un sfetnic bun, și am înțeles că dialogul cu astfel de personaje este inutil.

Dacă aș spune ceva acestei fete, ar fi un citat de-al lui RD LAING:
"YOU'RE BORN INTO A WORLD WHERE ALIENATION AWAITS YOU!"

Edited by NelsonMandela, 03 November 2022 - 22:27.


#31
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

 eddiy, on 03 noiembrie 2022 - 02:36, said:


Hai sa ne înțelegem, sunt de acord cu tine pe ideea ca nu se recomanda medicație decat la pacientii care sunt in stare avansata si au tendințe suicidale sau tendințe de a face rau lor sau celor din jur, că se prescriu antidepresive, si unele' mood stabilisers' asta este pentru a "calma spiritele" temporar, si se prescriu pe rețetă, de catre o persoana avizata care in prealabil a evaluat situația,asta pentru ca au efecte adverse de care stim cu totii. Iar medicamentele astea trateaza unele efecte ale problemei, nu si cauza in sine, care nu se poate trata medicamentos. Ca sunt dăunătoare sau nu, ca se prescriu la adulti sau minori, atata vreme cat fara ele nu se poate tu ce parere ai ?
Propun totusi sa ramanem la subiect daca mai avem ceva de adăugat, sunt sigur ca nu astfel de dezbateri isi dorește inițiatorul topicului, omul a întrebat altceva.
Daca ii micsoreaza nivelul de incredere de 100% in spitalul de psihiatrie romanesc, care nu-i asa, este ce n-a vazut nici Londra, nici Parisul, nu ii face decat un mare bine.


#32
eddiy

eddiy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 20.05.2009

 Cr1spy, on 03 noiembrie 2022 - 23:09, said:


Daca ii micsoreaza nivelul de incredere de 100% in spitalul de psihiatrie romanesc, care nu-i asa, este ce n-a vazut nici Londra, nici Parisul, nu ii face decat un mare bine.
Internare la paihiatrie pentru Borderline se face destul de rar si pe perioade scurte .  Terapia DBT spre exemplu poate include internari "de zi" .  
Recuperarea persoanelor afectate de BPD este posibila atata timp cat accepta terapia si reusesc sa coopereze, in plus  majoritatea adulților sunt perfect functionali, nici nu ar avea ce sa caute internati la psihiatrie.

#33
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012
Medicii din aceste 2 cazuri cum de au obținut remisia simptomelor cu ALTE METODE? Fiindcă au început cu analize Posted Image

Quote

Prezentare de caz || Cazul 1
Începând cu vârsta de 12 ani, contrar comportamentului ei anterior, Anne avea probleme grave în controlul temperamentului şi probleme cu furia explozivă. De la vârsta de 13 ani (6 luni înainte de diagnosticul de boală celiacă), se simţea mereu obosită, deprimată şi iritată. Şi-a pierdut interesul şi plăcerea pentru activităţi. Dormea mai mult, dar era obosită şi îi lipsea energia şi avea dificultăţi de gândire, concentrare şi luarea deciziilor. Performanţele şcolare s-au înrăutăţit. Anne se simţea urâtă, dezgustătoare şi inutilă şi era predispusă către sentimente de respingere şi vină nejustificată. Ea întotdeauna fusese timidă, rezervată şi singuratică, dar începuse să se retragă şi mai mult faţă de familia ei.
[...]
Pe durata celor 2 luni după ce Anne a început o dietă fără gluten, simptomele ei depresive s-au diminuat, fără tratament psihiatric, sau factori psihosociali cunoscuţi că i-ar justifica depresia. A înregistrat 0 puncte la chestionarul BDI. Durerile abdominale şi oboseala s-au atenuat, iar greutatea a  început să crească încet (greutatea ei relativă era atunci cu 10% mai puţin decât se aştepta) fără a provoca anxietate excesivă. 15 luni mai târziu era îngrijorată de schimbările de dispoziţie şi singurătate, dar nu a întrunit caracteristicile pentru nicio tulburare psihică actuală. Punctajul ei pentru CBCL indica doar că problemele sociale au rămas la nivel borderline. Avea 170.3 cm înălţime şi cântărea 54 kg (cu 4% mai puţin decât se preconiza). A început să aibă menstruaţie, iar ca adolescentă evolua constant. A rămas în remisie pe durata perioadei de urmărire de 2 ani....
și mai departe, dacă Tom ar fi anunțat pe cei dragi că se automutilează, ar fi primit și el "tratament" care alterează flora intestinală și deseori face imposibil dg diferențial.
De aia pe "eroi" îi doare în cot de analize, au cu ce să mascheze simptomele.

Quote

Cazul 2
În timpul celor 6 luni anterioare diagnosticului de boală celiacă de la vârsta de 15.5 ani, a întrunit criteriile pentru episod depresiv major, sever, cu simptome psihotice tranzitorii. Tom nu putea adormi până la răsăritul soarelui şi era agitat şi terifiat de propriile gânduri. Era obosit, deseori întârzia la şcoală şi frecvent rămânea singur acasă. Nu se putea concentra la studiu şi suferea de  anhedonie, nehotărâre şi sentimente nejustificate de vinovăţie şi inutilitate. Tom şi-a tăiat braţul superficial de câteva ori dar a negat intenţia de sinucidere. Fiindcă Tom nu a comunicat aceste simptome psihiatrice nimănui, tulburările sale psihice au rămas neidentificate şi nu a avut un tratament psihiatric specific.

În cele 5 luni după începerea dietei fără gluten, Tom a remis treptat din episodul depresiv major, fără tratament psihiatric sau factori psihosociali cunoscuţi că ar putea justifica remisia. Pe durata a 2 luni problemele grave de somn s-au rezolvat, şi era capabil să frecventeze şcoala normal. Performanţa şcolară s-a îmbunătăţit.

Boala celiacă netratată şi dezvoltarea tulburărilor psihice la copii şi adolescenţi

Edited by NelsonMandela, 04 November 2022 - 02:37.


#34
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007
Salut. La Spitalul Gorgos e sectie buna de copii.
II va face in primul rand analize medicale de toate felurile apoi vor interveni psihologii si psihiatrii.
Anxietatea e o boala cu substrat biologic (majoritar tuburari de glanda tiroida).
Eu zic sa mergeti acolo.

https://spitalulgorgos.ro/contact/



#35
djpadrecito

djpadrecito

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,235
  • Înscris: 12.02.2010
A vazut-o psihiatra din nou!
Ideatia suicidara e permanenta (mie mi-a spus ca se gandeste non-stop si imi spunea cum ar face asta uitandu-se la bara unui dulap de haine + o curea)

Nu si-a cunoscut tatal ( a decedat la 9 zile dupa nasterea ei si nu a apucat sa o recunoasca)
Nu stie istoricul vietii tatalui ei, insa din ce mi s-a explicat, au comportamente similare, aceleasi stari, apucaturi , etc… de asta mentionam initial de mostenirea genetica.

Da, terapeutul + medicul au recomandat internare (deci face si terapie si nu i s-a recomandat internare de dragul internarii… ca nu e usor si nici simplu)
Va fi mama ei cu ea in spital, nu va fi singura si o sa cerem sa i se faca toate investigatiile.

Va multumim pt punctele de vedere.

Maine merge la Obregia cu ea.
Mama ei (actuala mea sotie), ca apartinator, poate iesi din spital, la nevoie, sa cumpere ceva, etc?

A devenit agresiva, nu intelege anumite situatii si pe mine m-a lovit cu putere , crezand ca isi apara sora ei de mine  (despre care credea ca ii fac vreun rau)…
A agresat un copil care ii tachina una din surori..

Edited by djpadrecito, 06 November 2022 - 11:10.


#36
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007

 djpadrecito, on 06 noiembrie 2022 - 11:09, said:


Ideatia suicidara e permanenta (mie mi-a spus ca se gandeste non-stop si imi spunea cum ar face asta uitandu-se la bara unui dulap de haine + o curea)


Internare urgenta!!!
Am avut caz in familie.
Mergeti imediat cu ea altfel se trermina rau.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate