Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ori nu stie sa numere, ori nu sti...

Austria - confiscarea masinii pen...

Licenta Windows 10
 TRUMP: Un vis american -2017

Ozempic

Sectii ale politiei chineze in Ro...

Viteza net Wifi de 5 ori mai mica...
 Alegere cablu tv

2l combustibil plafonat in Ungaria?

Recomandare TV Oled-Led

Rabla pentru electrocasnice si pr...
 The SKA Project(Square Kilometre ...

Sfat achiziție bicicleta

Samsung Galaxy Tab S6 - Chrome nu...

Intrebare despre pizza, marime si...
 

Limitare 100 mbps pe al doilea router

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
Mountaineer

Mountaineer

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2022
Va salut!

M-am mutat recent intr-o locuinta noua, ea fiind deja finisata complet, fiecare camera avand priza de internet separata iar cablurile din perete sunt Cat6.
ONT-ul de la Orange (abonament 2GB) este in camera tehnica iar semnalul nu ajunge din pacate prin toata casa.
Incerc de cateva zile sa configurez un Mercusys AC12G ca si extender.

Setarile facute pe Mercusys pana acum sunt urmatoarele:
Cablu din LAN 1 ONT - LAN 1 Mercusys
DHCP OFF pe Mercusys
WAN OFF
LAN IP manual pe 192.168.1.2 (inafara range-ului DHCP al ZTE-ului de la Orange)

Problema e ca nu reusesc sa trec de 100 mbps pe wifi sau cablu pe Mercusys, iar din meniul ZTE-ului de la Orange apare ca si SUS/100mbps/full duplex.

Spuneti-mi va rog ca si unui incepator in ale networking-ului... unde gresesc? :)

#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,560
  • Înscris: 31.03.2012
Leaga routerul mercusys direct la ONT si vezi cum se comporta.
Poate ai probleme cu cablarea/prizele.

Edited by pasilla, 25 October 2022 - 18:35.


#3
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 12.02.2005
Nu cunosc echipamentele de la Orange, dar eu as incerca pe rand si restul de porturi ale ONT-ului Orange. La Digi stiu ca unul sau unele din porturile LAN ale ONT-urilor sunt limitate la 100 Mbps.

#4
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 26.05.2022
Niciun ont din oferta orange nu are porturi doar fast. Eu as verifica prizele sa fie mufate curect si patchcord-urile. Sigur pe undeva e o problema de conectica.

Într-o situatie de genul ar ajuta extrem de mult un tester. Chiar si unul de 20lei scuteste o grămadă de timp!

Edited by NikoroB, 25 October 2022 - 20:07.


#5
Mountaineer

Mountaineer

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2022

View Postpasilla, on 25 octombrie 2022 - 18:34, said:

Leaga routerul mercusys direct la ONT si vezi cum se comporta.
Poate ai probleme cu cablarea/prizele.

Verific azi si revin.

View Posticename, on 25 octombrie 2022 - 19:12, said:

Nu cunosc echipamentele de la Orange, dar eu as incerca pe rand si restul de porturi ale ONT-ului Orange. La Digi stiu ca unul sau unele din porturile LAN ale ONT-urilor sunt limitate la 100 Mbps.

Am incercat in toate porturile. La fel

View PostNikoroB, on 25 octombrie 2022 - 20:07, said:

Niciun ont din oferta orange nu are porturi doar fast. Eu as verifica prizele sa fie mufate curect si patchcord-urile. Sigur pe undeva e o problema de conectica.

Într-o situatie de genul ar ajuta extrem de mult un tester. Chiar si unul de 20lei scuteste o grămadă de timp!

Imi poti lasa eventual un link? Nu stiu despre ce device vorbim.

Edited by Dany_Darke, 26 October 2022 - 07:48.


#6
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 12.02.2005
Ceva de genul acesta: https://www.emag.ro/...7/pd/D64PJKMBM/

#7
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 26.05.2022
Exact o chestie dinasta. Urmaresti sa se aprinda toate ledurile. Daca nu, atunci investighezi mai departe.

#8
Mountaineer

Mountaineer

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2022
Am dat un speedtest direct cu cablul din perete in laptop din aceeasi priza unde era legat al doilea router - trece de 1gbps.
Deci, cred ca e o limitare pe router-ul Mercusys desi eu nu am gasit absolut nimic in meniu.

#9
rogerlecoco

rogerlecoco

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 920
  • Înscris: 18.02.2004
Nu prea vad cum ar trece de 1Gbps cand Orange ofera 2Gbps agregat!
Porturile pe ONT sunt de 1Gbps.
Parerea mea: renunta la pertardele de la Mercusys.

#10
Mountaineer

Mountaineer

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2022
Urmeaza Black Friday si am pus ochii pe un sistem mesh. Va anunt daca situatia persista, desi cred ca problema vine din Mercusys.

#11
Mountaineer

Mountaineer

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.10.2022
LE: Am luat un sistem mesh tot de la Mercusys H80X cu 3 sateliti. Am legat 2 pe cablu 1 wireless. Pe cei legati Ethernet intre ei, pe wireless prind in jur de 600-700 mbps.
Caz nerezolvat in configuratia originala & Inchis.
Va multumesc pentru reply-uri.

#12
nightrunr

nightrunr

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 10.12.2021
Salut, am exact aceeasi problema, router zte de la digi cu abonament de 300, cablu catre un tenda ax1800 iar apoi limitare catre pc de 100mb. Cu cablu in laptop direct din zte prinde 300.

#13
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,498
  • Înscris: 05.01.2006
Detaliază un pic acel exact... Cum sunt legăturile, ce ai testat practic, ce ai încercat, etc...?

#14
nightrunr

nightrunr

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 10.12.2021
Daca de mine era vorba: zte cu lan catre wan tenda si lan catre pc, tenda in mod ap sau mod dynamic, in altele-i pica netu.
Am testat apoi zte lan catre laptop si prinde 300.

Unui vecin i-au instalat azi abonamentul de 1000 la care i-au dat un mercusys si routerul vechi asus cu standard ac facea la fel. 1000 prindea legand pc doar la mercusys, daca continua traseul in asus si apoi un laptop avea doar 100. L-am sunat acum seara si mi-a zis ca pana la urma a cumparat un huawei din altex cu 200 lei si a mers din prima, iar cei de la digi care i instalasera netul au zis ca e stricat asus :))).

Inteleg ca se fac instalari pe toata tara dupa achizitiile a mai multor firme mici, dar nici repezeala + nestiinta nu-i ok. Cei care-mi instalara mie saptamana trecuta au plecat fara macar sa testeze daca merge. I-am chemat din curtea altui vecin, 'baietii vedeti ca nu s-a asezat netu, cum a-ti spus voi nici dupa juma de ora', iar apoi am mai stat inca juma de ora sa sune la suport sa schimbe user si pass si naiba mai stie ce. Macar asa le-am aflat si eu ca prima data au omis sa le lase inainte sa plece.

#15
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,498
  • Înscris: 05.01.2006
Da, pentru tine era acel mesaj....
Cablul in sine (dintre zte si tenda) l-ai testat in alte porturi si/sau pe alte device-uri? Pe aceleasi porturi cu alt cablu tot la fel se intampla?
Nu prea are de ce sa apara limitarea decat daca este ceva fizic (cablul/mufarea/contacte/porturi(zte/tenda) cu probleme) sau eventuale setari in softurile de pe zte/tenda (dar in general presupunem ca nu sunt astfel de setari software).

Edited by Ravy, 24 November 2022 - 10:46.


#16
nightrunr

nightrunr

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 10.12.2021
Deci cu acelasi cablu, zte spre laptop scotea 300 si spre tenda doar 100. In localhostu de zte, cand e tenda, la status lan1 are asa: up/100mbps/full duplex.  Cand e laptopul n-am verificat sa vad daca scrie 300.

#17
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,498
  • Înscris: 05.01.2006
Alte porturi? Alte cabluri? Ai testat?

#18
nightrunr

nightrunr

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 10.12.2021
Mda.. Am mai gasit un cablu sa fac test zte - tenda - laptop toate cablate. Testul de ieri l-am fqcut cu fir doar intre routere, si laptop prin wifi.. Prin fir merge cu 300,si firul celalalt care duce spre casa cu pc e limitarea.. Dar acum am alta dilema. Dc wifi din tenda nu da mai mult de 100mb cu firul bun? Ma rog, 60 mb cu parola. Am un tv 4k si voiam sa nu-i mai trag fir dar cred ca alta solutie nu-i.

Merge si wifi.. Am pornit ap mode si am dat unify la 2.4 cu 5ghz. Case solved. Problema firul si banda de 2.4. Credeam ca duce mai mult wifi ul prin 2.4 dar aparent nu

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate