![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Unde amplasez casa pe teren in panta?
Last Updated: Oct 25 2022 12:47, Started by
mbaetu
, Oct 23 2022 17:17
·
0

Posted 23 October 2022 - 17:17

Salutari dragi forumisti
Am cumparat un teren cu gandul la o casa de vacanta. Locatia este intr-un sat din Bucovina (Obcina Mare) cu front stradal de 28 metri si lungime considerabila care ar permite amplasarea casei pe mai multe platouri - asa cum apar numerotate in cele doua poze atasate aici. Satenii au casele la drum (positia 1), dar eu as vrea sa asez casa de vacanta mai departe pentru o vedere mai panoramica. Aceste 3 pozitii posibile sunt descrise cam asa: 1. La strada unde este un platou de 800 m2 si unde satenii isi fac casele pentru o gospodarie normala in zona de munte. 2. Platoul urmator care este la 60 m de strada si unde vederea este mai buna. Aici este un izvor, langa cele 3 salcii, care creaza a zona umeda (bahna cum o numeste vecinul). In poze, aceasta zona se observa acolo unde vegetatia este mai verde. Costurile de constructie ar fi mari atat pentru pentru fundatie, cat si pentru utilitati (curent si canalizare). 3. Platoul din coasta unde vederea este superba, dar unde costurile ar fi cele mai mari (100 m de strada). Terenul aici este uscat, dar este chiar deasupra izvorului din aval. Mi-e teama ca lucrarile the fundatie sa nu deranjeze locul de origine al izvorului si cine stie cu ce urmari. Voi ce parere aveti? Este prea multa bataie de cap (costuri, riscuri) sa asez casa cam mai departe de strada. Ce pozitie credeti ca ar fi mai buna? Attached Files |
Posted 23 October 2022 - 18:34

Totul depinde de banii pe care ii ai... recomand 3.... dar va fi greu iarna cu atata zapada!
|
Posted 23 October 2022 - 18:45

Pentru panorama si intimitate cred ca varianta 2 este cea mai buna.
|
Posted 23 October 2022 - 19:50

Recomand 1 ... si parintii mei au fix acelasi tip de teren.
Toamna si Iarna este greu sa cobori. Ai si optiunea sa faci casa pe numarul 3 dar investitia in alei betonate o sa fie destul de mare, doar nu o sa mergi prin noroi. |
Posted 23 October 2022 - 19:55

eu personal votez 3. fa si tu un poll
acu depinde de ceea ce vrei sa construiesti. o casa de vacanta nu trebuie neaparat fundatie. poti face ceva cochet din lemn sau o casa container |
Posted 23 October 2022 - 20:26

Daca ar fi strict un poll (fara sa luam in calcul izvorul), eu as vota cu 2.
Eu asa vad o casa: in fata cu locuri de parcare pentru masinile mele sau ale eventualilor musafiri, si mai nimic altceva, iar in spate locul de relaxare, cu gradina, livada, gratare, filigorie, sau ce doreste fiecare. |
Posted 23 October 2022 - 20:34

Inundatii, torenti, alunecari de teren, viscole.....etc. etc.
Daca nu cunosti istoricul, nu ai cum sa iei decizii bazate numai pe ce visezi. Se poate orice, dar oamenii locului sunt cel mai bun sfatuitor. |
|
Posted 23 October 2022 - 21:10

Pai eu am specificat foarte clar:
.. (fara sa luam in calcul izvorul)... Mai departe este cum spunea colegul Pasilla:
Se poate orice, dar oamenii locului sunt cel mai bun sfatuitor. Care a spus foarte bine ce a spus |
Posted 23 October 2022 - 22:12

1 - casa, fantana, etc, 2 - o zona de relaxare cu un foisor si cateva salcii, 3 - livada.
|
Posted 23 October 2022 - 22:34

Posted 23 October 2022 - 22:36

3, prefer sa fiu aproape de palcul ala de padure sa am aer curat; si vad ca e o casa mai sus in stanga.
|
Posted 24 October 2022 - 00:48

Ai facut studiu Geo ? Eu as face, cu minim 3 foraje pe zonele respective, cine stie cum te luminezi dintr-o data ...
![]() |
|
Posted 24 October 2022 - 04:37

Dupa conformatia terenului , 2 cam iese din schema. La ploi puternice va veni apa si de pe dealul de peste drum si de pe zona ta...pe acolo pare zona in care s-ar intalni.
3 arata fain dar te va rupe cu costurile, practic trebuie sa amenajezi un drum suficient de rezistent pentru a putea ajunge camioane/utilaje/betoniere. Apoi vei avea o reala problema iarna, cand in zona pozitiei 2 se vor depune troiene cat casa - vei avea nevoie de ceva utilaj de dezapezit ca sa-ti faci loc pana la drum. Asa ca...ramane 1... |
Posted 24 October 2022 - 06:30

Ia in calcul si accesul masinilor cu materiale de constructii/ betoniere, pompa beton. Nu va urca nici una pe 2 sau 3!
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users