Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Magic Mike's Last Dance (2023)

Samsung S24 - zvonuri

RAM Dual Chanel

Baterii LiFePO4 cilindrice model ...
 Cumparare apartament nou pe numel...

Nelamurire Whatsapp

Recomandare editor

Robotul care iși schimba for...
 Ce facem cu echipamentele vechi U...

Cine fura azi un ou ... primeste ...

Cursuri la palatul copiilor

Înregistrare apel xiaomi
 Bicicleta Eliptica

Merita achizitionat un Smart ForT...

De ce nu pleaca unii romani in ve...

declaratia 406 sau SAF-T
 

AFDD in paralel, langa general

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
pickone

pickone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,636
  • Înscris: 20.09.2005
Salutare!

Am o intrebare mai "speciala" 😀referitor la AFDD-uri.

Ma gandeam sa instalez un AFDD in tabloul electric, ca general, insa... logic, dupa modul acestuia de functionare, nu cred ca este o solutie tocmai buna...
Lasand la o parte faptul ca poate sari de la vreun arc, atunci cand introduci ceva in priza, cel mai nasoala problema, este ca nu poti afla pe ce circuit exista arcul electric... si practic, vei cauta acul in carul cu fan. Iar ca sa cumperi AFDD-uri pe fiecare circuit electric... mi se pare o cheltuiala enorm de mare.

Din acest motiv, vin cu intrebarea speciala, va intreb pe voi, care va pricepeti (eu nu sunt in domeniu): Exista, totusi, posibilitatea, de a pune un AFDD in paralel, pe langa general? Adica, sa sara afdd-ul daca sunt probleme, dar electricitatea sa fie intacta, doar sa fiu notificat de faptul ca exista un arc electric, ca mai apoi sa pot intra amanuntit in verificari.

Multumesc anticipat!

#2
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,714
  • Înscris: 05.12.2005
Nu așa funcționează sistemul... curentul trebuie obligatoriu întrerupt la apariția unui arc electric, altfel riști ca "notificarea" pe care o vrei să fie de fapt incendiul izbucnit în casă.

#3
pickone

pickone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,636
  • Înscris: 20.09.2005

View Postmihaicozac, on 20 octombrie 2022 - 11:27, said:

Nu așa funcționează sistemul... curentul trebuie obligatoriu întrerupt la apariția unui arc electric, altfel riști ca "notificarea" pe care o vrei să fie de fapt incendiul izbucnit în casă.

Multumesc de grija, sunt convins ca nu asa functioneaza in mod normal, totusi de-ar fi sa fac in acest sens, imi voi asuma.
Cumva, doresc sa modific "sensul" lui de functionare, cat sa-mi indeplinesc doleanta.

Situatia este MULT mai complexa, doar ca nu am vrut sa va innebunesc cu informatii si detalii aparent inutile, ca ia foc sau nu casa, este un alt subiect, eu as dori sa aflu doar daca se poate monta in ideea pe care am prezentat-o, iar daca se poate, cum se face asta?
Imi doresc ca subiectul sa conduca spre o solutie pe caz, nu pareri despre orice altceva.

Ca idee, pentru ca nu este un secret: Am multe alte solutii prin care sa duc spre o automatizare ce poate intrerupe generalul. Apar conditii de genul "Sunt acasa", doar notificare pe telefon, nu sunt acasa, intrerupere tablou, si asa mai departe. Toate cu semnal GSM, cu transmitere de date chiar si daca nu exista electricitate, etc, etc (repet: detalii inutile care nu au de a face strict cu ce vreau sa obtin)

Multumesc frumos!

Edited by pickone, 20 October 2022 - 12:34.


#4
tartorul

tartorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 24.01.2006
Tu stii ca nu se poate ce doresti dar totusi vrei o validare ca se poate ca sa faci ulterior o prostie. Asta e unul din motivele pentru care mor aiurea oameni in tara asta. O transpunere perfecta a tezei "Romania lucrului bine facut".

#5
pickone

pickone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,636
  • Înscris: 20.09.2005

View Posttartorul, on 20 octombrie 2022 - 12:55, said:

Tu stii ca nu se poate ce doresti dar totusi vrei o validare ca se poate ca sa faci ulterior o prostie. Asta e unul din motivele pentru care mor aiurea oameni in tara asta. O transpunere perfecta a tezei "Romania lucrului bine facut".

Ok, ai o solutie la intrebarea mea sau intri in categoria persoanelor care doar raspund ca sa se afle in treaba?

Pe asta mor eu la forumurile astea romanesti... intri, expui o situatie la care vrei solutie, iar 90% din raspunsuri sunt pe sistemul: "dar de ce nu iti iei barca daca vrei sa plutesti pe apa, ce atata inveti sa inoti?". Astia sunt genul de oameni care se uita pe un post la TV si nu-i convine domne ce arata acolo, dar nici de-al dracu, nu schimba postul, comenteaza in continuare...

Ai citit, macar, al doilea raspuns al meu, ca sa intelegi mai exact, situatia?

Edited by pickone, 20 October 2022 - 14:06.


#6
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,714
  • Înscris: 05.12.2005
Poți să montezi la intrare un circuit diferențial de curent cu transformator și îți faci analiza de sarcină apoi cum vrei tu, dar ai nevoie de ceva cunoștințe atât de electricitate cât și de programare.

#7
pickone

pickone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,636
  • Înscris: 20.09.2005

View Postmihaicozac, on 20 octombrie 2022 - 14:07, said:

Poți să montezi la intrare un circuit diferențial de curent cu transformator și ĂŽți faci analiza de sarcină apoi cum vrei tu, dar ai nevoie de ceva cunoștințe atât de electricitate cât și de programare.

Dau un exemplu ficitv (specific asta ca sa nu sara unii aiurea). Uite cum gandeam eu solutia (vezi imagine atasata). Crezi ca ar putea fi practic? Adica, ar functiona sa ma "notifice" AFDD-ul, daca este arc electric, dar sa nu taie curentul?


Mersi

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   213.48K   15 downloads

Edited by pickone, 20 October 2022 - 14:23.


#8
tartorul

tartorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 24.01.2006
Eu nu stiu sa existe o implementare comerciala pentru ce vrei tu iar ce propui tu in desenul de mai sus e o aiureala.

#9
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,714
  • Înscris: 05.12.2005
Îmi pare rău dar după desenul ăla eu zic să o lași baltă.

#10
pickone

pickone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,636
  • Înscris: 20.09.2005
Ce treaba are desenul? Am facut o schema in paint, de cum as dori sa leg AFDD-ul fata de celelalte componente, voiati sa pun fire de null si faza, sa vin cu PE-ul pe acolo?! Am pus ceva schematic... Doar sa reprezinte modul in care am vazut eu (un nestiutor), ca ar putea fi montat DOAR pentru a sari/notifica, fara niciun alt rol...

Cu ce am gresit?

#11
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 14.03.2022

View Postpickone, on 20 octombrie 2022 - 14:00, said:



Ok, ai o solutie la intrebarea mea sau intri in categoria persoanelor care doar raspund ca sa se afle in treaba?

Pe asta mor eu la forumurile astea romanesti... intri, expui o situatie la care vrei solutie, iar 90% din raspunsuri sunt pe sistemul: "dar de ce nu iti iei barca daca vrei sa plutesti pe apa, ce atata inveti sa inoti?". Astia sunt genul de oameni care se uita pe un post la TV si nu-i convine domne ce arata acolo, dar nici de-al dracu, nu schimba postul, comenteaza in continuare...

Ai citit, macar, al doilea raspuns al meu, ca sa intelegi mai exact, situatia?

Suparacios esti... Uite ceva mai ieftin, de proba, poate merge pentru ce vrei tu.
https://informstechs...blogpostsread=9

#12
pickone

pickone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,636
  • Înscris: 20.09.2005
Asa cum spunea, era o structura schematica doar de referinta... FICTIVA !!

Va era mai ok daca o faceam asa, intelegeati mai bine pe aceasta schema din imagine?

Cu siguranta nu este nici asta ceva exact, ceva posibil, insa am facut-o de pe logica mea, repet, NU sunt in domeniu.

View PostPeerless, on 20 octombrie 2022 - 18:32, said:

Suparacios esti... Uite ceva mai ieftin, de proba, poate merge pentru ce vrei tu.
https://informstechs...blogpostsread=9

Din contra, nu sunt suparacios... poate ca atitudinea mea este de asa natura incat sunt satul de anumite raspunsuri tipice... Din pacate.

Mersi de raspuns, am gasit si eu ceva pe net, diverse scheme prin care sa se faca acest lucru, insa eu ma gandeam ca daca tot exista un produs (AFDD-ul), sa ma pot folosi de el... d-asta venisem cu intrebarea mea stupdia :-)

Attached Files


Edited by pickone, 20 October 2022 - 18:48.


#13
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 14.03.2022
Pai afdd-ul nu face chiar acelasi lucru fara sa mai pui ceva pe langa si e de macar 9 ori mai scump decat toata schema aia...

#14
pickone

pickone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,636
  • Înscris: 20.09.2005
Da, pai asa ma gandeam, sa mai vin cu ceva pe langa, insa ceea e incercam eu, era sa aflu cum as putea sa-l leg in tablou, fara sa intrerupa energia, cand da de un arc electric...
O sa mai studiez din link-ul de la tine, nu ma pricep, dar poate inteleg ceva intr-un final :-)

Mersi frumos!

#15
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,714
  • Înscris: 05.12.2005
Poţi cumpăra modulul şi să-l desfaci să vezi ce are în el. În principiu e un măsurător de curent de bandă largă, care analizează însă şi forma acelui curent. Consumatorii obişnuiţi au o formă regulată a curentului chiar dacă nu e sinusoidală, cu armonici impare ale frecvenţei reţelei, în timp ce un arc electric prezintă o formă de curent haotică, ca un zgomot. Pe asta se bazează cele mai multe aparate din comerţ. Dacă ie imodulul poţi anula electromagnetul de decuplare şi alimenta în locul lui o sonerie, un modul Sonoff sau ce vrei tu.

Edited by mihaicozac, 20 October 2022 - 20:43.


#16
pickone

pickone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,636
  • Înscris: 20.09.2005
Interesanta ideea, dar asta ar insemna sa am un minim de cunostinte si sa iau in considerare ca sunt sanse ca banii pe care ii dau pe afdd, sunt aruncati pe geam :-D In caz ca nu fac ce trebuie

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate