Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 

Lucrare dentara

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
winter2022

winter2022

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 17.10.2022
Buna tuturor,
Tragedia mea in ceea ce priveste 2 lucrari dentare, mai exact 2 punti dentare metalo-ceramice formate din 3 elemente, ambele in partea de jos, una pe stanga una pe dreapta, a inceput in data de 05 septembrie si nu stiu cand va veni ziua in care se va termina, astfel ca orice parere este binevenita deoarece simt ca cedez si nu stiu in ce directie sa o mai iau.
M-am prezentat in ziua de 05 septembrie la cabinetul dentar unde merg de 3 ani, deoarece am cele 2 masele lipsa, dupa cum am zis mai sus, una pe stanga si una pe dreapta in partea de jos, exact ultimele masele cele de langa maselele de minte. Medicul dentist mi-a spus faptul ca varianta cea mai buna avand in vedere ca am varsta de 29 de ani este implantul, insa eu am ales varianta cu puntea dentara, deoarece am o oarecare fobie de dentist si nu as fi putut trece peste teama unei proceduri de implant. Astfel ca, s-a apucat de treaba, mi-a pilit cei 4 dinti, s-a luat mulajul, mi s-a spus ca voi avea dureri la rece/cald si sa iau ketonal. Timp de 2 saptamani am luat zilnic ketonal deoarece aveam niste dureri insuportabile, lucrarile mele inca nu erau gata, si m-am dus la cabinet deoarece deja stomacul meu simtea ketonalul luat aceasta perioada si nu mai suportam durerile. Atunci a realizat ca maseaua din partea dreapta trebuie devitalizata, pentru mine a fost un soc deoarece la inceput cand am mers pe aceasta varianta nici nu s-a adus in discutie acest risc posibil.
Au fost perioade cand mergeam si de 3-4 ori pe saptamana la cabinet pentru proba lucrarilor, tot imi promitea ca data viitoare suntem gata, suntem gata, pana cand au trecut 4 saptamani si a recunoscut ca lucrarile dentare realizate sunt, citez “o mizerie”(deoarece erau foarte inalte si m-am ales cu ocluzie deschisa, in conditiile in care chiar ea m-a intrebat daca am purtat aparat dentar pentru ca am dintii perfect drepti, iar eu nu am purtat) ca a facut o greseala ca a acceptat sa mearga pe aceasta varianta aleasa de mine si ca mulajul nu a fost luat bine si ca este foarte dificil de luat mulajul si de lucrat cu molarii de minte.
Astfel ca, concluzia a fost ca doreste sa refaca lucrarile (dupa ce eu am achitat costul de 900 de euro - 6 elemente, 150 de euro elementul) fara orice alt cost in plus. Eu cand am vazut ce dezastru aveam in gura, ca nu imi mai puteam apropia dintii din fata si era distanta foarte vizibila, ma deranjau la mancat (au fost cimentati provizoriu pentru 1 saptamana) am zis ca fara discutii doresc sa ii refacem chiar daca eram deja obosita si satula de drumurile la cabinet.
Asa ca zis si facut, ne-am apucat sa ii facem din nou, mi-a spus ca de data asta, citez “facem ca la carte”, mi-a luat mulajul dupa ce mi-a facut o lingura personalizata, insa din pacate ma tot amana din nou, ba ca maine, ba ca joi, ba ca nici nu mai stiu cand o sa fie gata.
Eu deja ma simt distrusa si aproape de depresie, deoarece eu in afara de acesti 2 dinti lipsa m-am considerat norocoasa in ceea ce priveste dantura si nu am avut probleme, plus ca merg regulat la igienizari, chiar si la 3-4 luni deoarece imi place mereu sa am dintii curati si chiar simt ca traiesc o trauma.
Imi cer scuze pentru postarea atat de lunga, insa am incercat sa cuprind toate detaliile esentiale. Chiar nu stiu cum sa procedez mai departe, cateodata imi vine sa ii spun sa renuntam si sa imi restituie banii, insa nu stiu cum va reactiona si imi este groaza de a o lua de la capat la un alt cabinet.

#2
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,778
  • Înscris: 12.01.2018
adică pentru un dinte stricat ai ales să strici încă doi  de fiecare parte.trebuia să ne întrebi mai demult ce să faci

în loc de două găurele vei avea șase

#3
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,539
  • Înscris: 04.01.2006
Mi-am facut si eu punti dentare. Tot doua. Numai ca la mine era mai dezastru - dintii piliti erau la randul lor cariati, dar nu in profunzime, asa ca a fost un compromis foarte bun.
Pe langa intarzierile care mi se par peste limita bunului simt (toti dentistii sunt ocupati, corect, la fel atelierele de tehnicieni nu lucreaza la minut) dar deja ma obosesc pe mine intarzierile astea.
Lucrarile mele au fost facute in 2017, e clar ca s-a scumpit viata, dar 150 euro/element mi se pare enorm. Eu am dat, daca imi amintesc bine, 150 LEI / element, nu am ales deloc cele mai ieftine variante. M-a ajuns si pe mine mult, ca a avut de munca dentistul cu mine cu alte probleme, dar nu in halul acesta. E posibil sa ma insel, dar cauta preturile la alte cabinete, informativ, s-ar putea sa ai o surpriza.
Pentru mine, un pret mare s-ar justifica prin 1. calitate exceptionala a materialelor 2. calitate exceptionala a mainii de lucru  (viteza si corectitudine). La punctul 1 nu ma pronunt. La punctul 2, din ce scrii, nu e deloc cazul.

#4
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,601
  • Înscris: 12.06.2010
1. Din ce oras esti? Poate ti se recomanda un alt dentist. Pe cel actual trebuie sa-l schimbi.
2. Pentru ca nu avem piese de schimb la discretie eu sunt de parere ca la oftalmolog si la dentist trebuie tratament/manopera de calitate. In sensul asta nu ma scumpesc la o pereche de ochelari. La fel, periuta de calitate si vizite regulate la dentist, acelasi de peste 15 ani.

Nu e normal ce ti se intampla, in consecinta cauta alt dentist. Recuperarea banilor ar trebui s-o treci in plan secundar. Poti recupera ceva bine, nu poti, concentreaza-te pe repararea danturii. Dupa ce poti zambi iar, poti trece la recuperare.

#5
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,989
  • Înscris: 06.09.2008
Trebuia implant, faci tu ce crezi vezi ce iese... Și doctorul dacă era cum trebuie ar fi refuzat să facă lucrarea asta stupidă.
N-are de ce să-ți fie frică de implant, e chiar o procedură ușoară vs altele, știu ce vorbesc ...din păcate :s

Lucian, poate zâmbi și acum, și cineva cu zero dinți poate zâmbi :)

Edited by sirgoofy, 18 October 2022 - 01:55.


#6
Lexon

Lexon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,600
  • Înscris: 07.08.2011
Dupa parerea mea prima regula la medicul stomatolog e sa ceri chitanta, indiferent daca este o plata in avans sau o plata finala. In tinerete pe mine m-a costat foarte mult faptul ca nu am cerut, cand au aparut problemele medicul nu a mai recunoscut ca am fost clientul lui.

Sa fiu sincer e prima data cand aud de o lucrare pe molarul de minte. Acolo e greu de lucrat, e greu de amprentat. Mai nasol, daca intarzie mult cu lucrarea, intre timp ti se poate modifica muscatura si chiar daca a amprentat corect lucrarea nu se va mai potrivi.
Trebuiesc obligatoriu facute probe dupa fiecare etapa a lucrarii, altfel vor produce numai rebuturi.
Intarzierile apar nu neaparat pentru ca sunt tehnicienii prea aglomerati ci si pentru ca multi medici lucreaza cu tehnicieni de prin alte orase, fie ca nu au tehnicieni in zona fie pentru a avea un profit mai mare.

Preturile sunt exagerate pentru ca medici isi stabilesc tarifele multiplicand pretul tehnicianului, ceea ce nu este corect si face ca unele lucrari sa fie foarte scumpe, medicul facand practic acelasi lucru indiferent de tipul lucrarii. Factorul de multiplicare depinde de la medic la medic dar si de regiune, porneste de la 2 si poate ajunge pe la 5.

Adica medicul, indiferent daca pui ceramica simpla, ceramica stratificata sau zirconiu, tot aia face.
Si ca si cum nu ar fi de ajuns, multiplica pretul pentru toate elementele, nu doar pentru pozitiile de prindere - adica pentru alea pe care el a lucrat efectiv.
Ceramica simpla pe suport metalic e cea mai ieftina la tehnician. Mai scumpa e ceramica stratificata (imita perfect dintele natural, are un strat care imita dentina si unul translucid care imita smaltul). Cu zirconiul e cam aceeasi situatie.
Ca sa-ti rezolvi problema trebuie sa fii ferma, lasa orice rusine si discuta clar cu medicul, sigur va veti intelege.

#7
winter2022

winter2022

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 17.10.2022

View PostEMPP, on 17 octombrie 2022 - 20:55, said:




Cum sa fie 6? Se face implant pe molarii de minte?
Eu am ales una din cele 2 variante disponibile, eu nu lucrez in acest domeniu, habar nu aveam ce presupune una si alta, ma asteptam ca medicul stomatolog sa imi explice ce presupune fiecare varianta.

Edited by althea, 18 October 2022 - 05:37.


#8
winter2022

winter2022

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 17.10.2022

View Postlucianburjuiul, on 17 octombrie 2022 - 22:46, said:




Din Timisoara sunt.
Bineinteles ca scopul nu este recuperarea banilor, dar nici sa merg in alta parte sa o iau de la capat si sa raman cu 900 de euro dati la acest cabinet care isi bate joc de mine de atat timp.

Edited by althea, 18 October 2022 - 05:38.


#9
winter2022

winter2022

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 17.10.2022

View PostLexon, on 18 octombrie 2022 - 04:14, said:



Tehnicianul cu care lucreaza se afla la 10-15 minute de cabinet, au fost zile cand am mers pentru proba cand uita sa aduca lucrarile, il suna si in 10 minute era in cabinet cu lucrarile.

Crede-ma ca am incercat de atatea ori sa discutam… i-am spus ca nu mai rezist, ca ma afecteaza pe toate planurile aceasta experienta, ba chiar in ultima vreme cand ma vede ma intreaba “ma urasti”. Pentru ea totul e ca o gluma…
Plus ca raspunsul ei a fost “nu conteaza timpul, ci rezultatul”.

Edited by althea, 18 October 2022 - 05:39.
nu mai cita integral mesajele, încarci inutil topicul


#10
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,067
  • Înscris: 02.09.2009
Da, si eu am avut o astfel de experienta neplacuta,insa din prima sedinta mi-am dat seama ca este
'habarnista" ,am coborat de pe scaun ,am ridicat tonul la ea si am plecat, nu inainte sa iau si hartiile pe care le semnasem
Culmea e ca era o doamna la 60ani deci a fi fost vorba de cineva cu experienta
Te sfatuiesc sa mergi cu sotul si sa discutati foarte clar sa va dea banii inapoi,
Trebuia sa stii ca in cazul puntilor sunt afectati dintii invecinati care vor sustine lucrarea.
Indiferent cat de bine este realizata lucrarea in maxx 10ani vei avea probleme si cu dintii invecinati
Bafta

Edited by florinellll, 18 October 2022 - 06:09.


#11
winter2022

winter2022

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 17.10.2022

View Postflorinellll, on 18 octombrie 2022 - 06:04, said:



Am avut deja o multime de discutii, si sotul meu merge la aceeasi clinica, cu aparatul dentar si ne-am si nimerit cu programarile in acelasi timp, avand in vedere ca eu merg si de 3-4 ori pe saptamana pentru probe. Am incercat sa discutam amandoi cu ea, am spus ca poate sunt eu o persoana mai emotiva si nu stiu cum sa pun problema, insa rezultatul a fost ca in continuare ma amana.
Singurul lucru pe care l-am stiut a fost ca dintii vecini vor fi slefuiti, dar din pacate nu am inteles de la ea prea bine la ce sa ma astept in timp, si in nici un caz nu s-a pomenit nimic legat de scoaterea nervului, plus ca a si mentionat ca sunt si 2 molari de minte si ca nu e asa pierdere cu ei.
Nu m-am documentat foarte bine de pe internet inainte de a ne apuca de aceasta lucrare, am avut incredere in aceasta clinica avand in vedere ca merg de 3 ani aici si nu am avut probleme, aici da intradevar este greseala mea, dar nu ma asteptam sa nu mi se explice la ce sa ma astept, dupa cum am zis si in postarea initiala eu am stat timp de 2 saptamani cu dureri groaznice la maseaua unde s-a scos nervul, pentru ca nu m-a luat in seama nici macar cand ii spuneam ca ma doare incotinuu, tot repeta ca sa am grija la rece/cald si abia cand m-a vazut ca eram daramata de dureri si-a dat seama ca ceva nu e in regula si ca va trebui scos nervul.
Plus ca din pacate nu am semnat nimic, exista intradevar am vazut un deviz pentru lucrare doar scris de ea si eu nu am decat chitantele cum am platit cu cardul, nu am factura sau altceva.
Pana la urma scopul meu este ca acest cosmar sa se incheie, dar vad ca este o poveste fara sfarsit, nu mai stiu la ce sa ma astept cu atatea amanari.

#12
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,601
  • Înscris: 12.06.2010
Prioritizeaza!
Mergi la un alt cabinet si cere o a doua opinie sau a treia... Nu te crampona de recuperarea banilor in momentul asta. Rezolva-ti problema cu dantura si ulterior ai tot timpul sa ceri banii inapoi. In opinia mea n-o sa vezi mai mult de jumatate.
Intreb de curiozitate, radiografii ai facut (intraorale si panoramica)? Sau a lucrat dupa ureche?

#13
winter2022

winter2022

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 17.10.2022

View Postlucianburjuiul, on 18 octombrie 2022 - 09:12, said:



Nu mi-a spus sa fac radiografii, am avut doar la ei la dosar o radiografie panoramica de acum 3 ani (facuta inainte de a extrage cele 2 masele).

#14
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

Quote

Medicul dentist mi-a spus faptul ca varianta cea mai buna avand in vedere ca am varsta de 29 de ani este implantul, insa eu am ales varianta cu puntea dentara

Ai primit exact ce ai dorit, la 29 de ani ar fi trebuit deja sa stii ca un dinte odata pilit/cariat/rupt... NU se mai reface si va merge din rau in mai rau. Inevitabil se va ajunge la dureri si scoaterea nervului intr-un timp nu prea lung.
Repara ce se mai poate si fa un efort pentru a pune implant (costa dar ai toate sansele sa reziste zeci de ani sau chiar toata viata)

#15
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,851
  • Înscris: 06.01.2008

View Postwinter2022, on 18 octombrie 2022 - 09:40, said:

Nu mi-a spus sa fac radiografii, am avut doar la ei la dosar o radiografie panoramica de acum 3 ani (facuta inainte de a extrage cele 2 masele).
Ar fi fost bine sa-ti traga si asta un semnal de alarma. Chiar si in 2-3 saptamani pot aparea probleme gen infectii pe canal sau altele, ce sa mai spun de 3 ani.
Un stomatolog bun nu se apuca nici macar de o simpla extractie fara sa-ti faca radiografie, si multi au in cabinet camera pentru radiografii.

Chiar daca ai dat deja 900 de Euro iti spun si eu acelasi lucru ca si @lucianburjuiul. Mergi si cere o a doua si a treia parere la alti stomatologi, eventual cauta pareri pe grupuri gen "Recomand/Nu recomand in Timisoara" ca sa vezi ce recomandari primesti acolo.
Si de-abia dupa ce rezolvi problema vezi ce faci sa-ti recuperezi banii dati. Deja putem vorbi de malpraxis aici, daca nu ma insel, si se poate lasa cu urmari grave (financiar) pentru ea daca se ajunge la proces.

Edited by Hider141, 18 October 2022 - 10:21.


#16
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,601
  • Înscris: 12.06.2010
Oare de ce nu ma surprinde? Trebuia sa faci in septembrie inainte sa se apuce de treaba. In mod sigur ar trebui sa faci acum daca schimbi dentistul.

#17
winter2022

winter2022

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 17.10.2022

View Postaeon, on 18 octombrie 2022 - 10:17, said:



Ce usor este sa aruncam cu pietre... cum ar putea sa creada cineva ca asta e ceea ce mi-am dorit?
Si succesul la implant cine il garanteaza? Sunt destule riscuri si acolo.

In orice caz multumesc tuturor pentru raspunsuri.

#18
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,851
  • Înscris: 06.01.2008
Oricum, 2 lucruri sunt sigure: ai nevoie macar de o a doua parere si de o radiografie.

Prima data mergi la alt medic si iti va recomanda el/ea ce radiografie sa faci. Sunt sigur ca si in Timisoara sunt destule clinici stomatologice care au si laborator pentru radiografii.
Si mie a trebuit sa-mi puna punte fiindca aveam intr-un loc dinti cam slabi si era cea mai buna solutie, dar nu m-a lasat cu ei dezveliti cat timp a durat sa faca tehnicianul lucrarea. Inainte sa se apuce de lucrare a luat un mulaj, apoi s-a apucat de curatat, a luat un alt mulaj si cu cele 2 a facut o "imbracaminte" provizorie pe care am avut-o vreo 2 saptamani pana a terminat tehnicianul lucrarea.

Edited by Hider141, 18 October 2022 - 10:59.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate