Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pot alimenta un cric electric cu ...

Retea wifi nu apare in lista de r...

Cat mai merita astazi un liceu bu...

Acelasi Javascript merge pe o pag...
 Aport termic fereastra

gazduire script wap xampp ubuntu

E firul rupt?

Actiactionare Roto
 Ce va motiveaza sa discutati ziln...

Produse originale

recomandare vpn

Probleme repetate si ciudate intr...
 Statie UV-5R

Conexiune TV Antenna vs SAT

Zboruri ieftine spre Singapore

Check Engine cand pun alt tip de ...
 

27", 1440p, programare, < 1500 RON, conectat temporar la GPU vechi

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,395
  • Înscris: 16.02.2009
Urmează să îmi schimb întreg sistemul în 2-3 luni după ce se termină cu noile lansări de componente din perioada asta, dar am zis că nu are rost să aștept încă 2-3 luni ca să iau un monitor nou, totuși până schimb sistemul, monitorul nou va trebui să funcționeze cu GPU-ul vechi.

GPU-ul vechi are următoarele specificații (nu are DP)

Quote

Multi-monitor: Up to 4 displays
Maximum digital resolution: 2560 x 1600
Maximum DP resolution: 2560 x 1600
Maximum DVI resolution: 2560 x 1600
Maximum HDMI resolution: 1920 x 1200
Maximum VGA resolution: 2048 x 1536

HDMI version: 1.4a

Monitorul actual este un DELL 24" 1080p cu VGA, DP și DVI-D și este conectat prin VGA la GPU și am cablul DP cu care a venit monitorul.

Vreau un monitor nou de 27" 1440p pentru programare ca să îl folosesc împreună cu cel de 24", am nevoie de mai mult spațiu pe ecran.

M-am uitat un pic pe emag și pcgarage și am dat peste DELL S2722DC la ~1360 RON. Ca porturi ar avea 2 x HDMI + USB-C. Portul USB-C mă atrage pentru că am luat recent un laptop cu HDMI și USB-C și aș putea să folosesc ambele monitoare la noul laptop dacă am nevoie, monitorul nou cu USB-C, cel vechi cu HDMI.

Problema este că GPU-ul vechi nu suportă 1440p decât pe DVI sau VGA, deci monitorul nou are nevoie de un adaptor. M-am gândit că pot să iau un adaptor DVI-HDMI și un cablu HDMI ca să conectez noul monitor, iar după ce schimb sistemul pot să folosesc doar cablul HDMI - monitorul vechi îmi imaginez că o să îl conectez prin DP. Va funcționa la 1440p dacă folosesc adaptorul?

GPU-ul vechi are următorul port DVI
[ https://i.imgur.com/DvWuAQh.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Bănuiesc că este DVI-I, dar nu sunt sigur, deci am nevoie de adaptor DVI-I - HDMI?

Sfaturi, sugestii, alte monitoare?

Edited by tavitu, 13 October 2022 - 12:24.


#2
Robiacs

Robiacs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,892
  • Înscris: 18.10.2010
Daca il folosesti pt programare, deci implicit mult text, ia unul 2160p dupa ce iti faci noul sistem cu un gpu care va suporta rezolutia asta. Pe 27", 1440p mi se pare ca are PPI (densitatea pixelilor) cam mica iar textul nu e "smooth", e chiar deranjant. Sunt si monitoare 2160p pe la 1500 lei care sunt bune, la munca am avut asta si a fost chiar okay.

Edited by Robiacs, 13 October 2022 - 12:22.


#3
Immortal

Immortal

    nemuritoru'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 11.01.2004
^^ confirm, programez ocazional si am doua de 27" - unul 4k, unul 1440p. 1440p a fost motivul pt care am achizionat si un 4k si pt care a devenit ecranul secundar.

#4
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,901
  • Înscris: 05.12.2002
Eu l-am luat pe asta: https://www.vexio.ro...lu28r550uqrxen/
E OK, n-am ce sa-i reprosez, are si PIP/PBP
Un adaptor USB-C -> DP este ieftin ( https://www.emag.ro/...pk/pd/D55H7NBBM ). Eu il folosesc cu un docking ( https://www.emag.ro/...m/pd/D58S1BMBM/ ) - trebuie sa conectez un singur cablu in laptop.

#5
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,395
  • Înscris: 16.02.2009
M-ați pus pe gânduri cu 4K, ok, o să mă uit și după monitoare 4K, dar nu cred că are sens să aștept să iau un monitor nou după ce iau sistemul nou cu GPU nou. Nu cred că o să se ieftinească substanțial monitoarele în următoarele luni, iar adăugarea unui monitor de 27" 1440p sau 4K (chiar limitat temporar la 1440p de GPU-ul vechi)  ar aduce înbunătățiri astăzi nu peste 3 luni.

Așa că revin cu întrebarea.

View Posttavitu, on 13 octombrie 2022 - 12:13, said:

GPU-ul vechi are următorul port DVI
[ https://i.imgur.com/DvWuAQh.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Bănuiesc că este DVI-I, dar nu sunt sigur, deci am nevoie de adaptor DVI-I - HDMI?


#6
Immortal

Immortal

    nemuritoru'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,903
  • Înscris: 11.01.2004
Da, este DVI-I.
Da, vei avea nevoie de adaptor.

Da, go for 4k.

#7
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,395
  • Înscris: 16.02.2009
În cele din urmă am optat pentru 1440p, m-am uitat câteva zile la monitoare 4K, dar pentru 27" 4K am înțeles că cel mai probabil ar trebui să folosesc scalare și din ce m-am documentat pe Linux opțiunile de scalare au lipsuri, asta e, o să merg pe 4K/5K data viitoare.

Problema pe care o am acum este că nu am reușit să găsesc un adaptor/cablu DVI-I HDMI care să permită 2560x1440, deocamdată folosec un adaptor DVI-I HDMI care permite 1920x1080. Unde pot găsi un adaptor/cablu DVI-I -> HDMI sau alternativ VGA -> HDMI care permite 2560x1440?

#8
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
VGA -hdmi greu de crezut să existe.

Nu cred că problema este la cablu, ci la standardul HDMI acceptat.

#9
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,395
  • Înscris: 16.02.2009
În specificații la monitor scrie că standardul pentru portul HDMI este 1.4, deci [email protected] nu ar trebui să fie problemă, oricum am testat conexiunea prin HDMI de la laptop la monitor, deci HDMI -> HDMI, și a mers [email protected], deci nu cred că limitarea este portul HDMI de la monitor, ci trebuie să găsesc un adaptor/cablu DVI-I -> HDMI care să fie capabil de [email protected] ca să pot conecta monitorul la desktop.

#10
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,313
  • Înscris: 08.02.2011
Adaptorul dvi-hdmi contine niste sarme in el si atat.

#11
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,518
  • Înscris: 24.02.2007
DVI e limitat la

Quote

Single link: 1920 × 1200 (WUXGA) @ 60 Hz
Dual link: 2560 × 1600 (WQXGA) @ 60 Hz

https://en.wikipedia...isual_Interface

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate