Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Magazinele de cartier - viitorul lor + mersul la cumpărături în afară în anii '000

* - - - - 7 votes
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Pentru a nu deschide 2 subicte separat, le comasez aici, chiar dacă sunt diferite.
1) Pornid de la o discuție de pe un alt subiect, care credeți că va fi viitorul magazinelor de cartier și magazinelor mici. În București mai rezistă unele, că sunt destui cumpărători. Parte din chioșcuri s-au închis. Magazinele mici pot avea avantajul de a putea alege marfa de la producători mai mici sau de nișă, oferind produse de calitate mai bună decât în unele magazine (de exemplu legume și fructe) sau pe care poate nu le găsești în marile magazine, că sunt ele mari, dar spațiul e limitat și nu poți aduce orice marfă.
Dezavantajul: au prețuri mai mari, rulajul fiind mai mic. Și e posibil să fie și din cauză de livrare, că sunt preferați ăia mari, cărora în general li se face discount (uneori) și poate primes marfă mai rapid. Avantaj totuși: proximitate, uneori vrei să cumperi ceva și nu ai chef să te plimbi prin unul mare și poate nici coadă nu e. Plus mai e datul pe caiet. Nu știu dacă să includ în discuție și supermarketurile independete, precum "InterMacedonia", care nu e totuși mic sau supermarketurile mai mici, care au uneori prețuri mai bune.
Ah, Neaceașcă, ai legătura!

2) În anii '000, o dată cu ieftinirea (din al meu punct de vedere și din păcate, fiind mare iubitor de transport feroviar) biletelor de avion, mai ales prin aparația curselor low-cost, mulți au început să se ducă la shopping prin afară. Mai ales în Italia și Franța, că în obiectivul de cumpărături erau articolele vestimentare în special. Era numai chestie de fițe sau unele produse erau mai ieftine pe acolo/nu se găseau în România? + nici serviciile de curierat internațional nu erau așa de dezvoltate?

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003
Astia mici pe la noi de fapt tin preturi mari ca asa vor ei sa le iasa banu mai gros... stiu ca nu pot vinde ca alea mai mari, nu au perspective de crestere ca sunt locale si atiunci compenseaza scumpind/bagand adaos si luand chestii in general mai slabe care nu intra la aia mari, ca sa el poata vinde. Se bazeaza pe lenesi sau pensionari care nu pot merge departe catre magazine mai mari dar au bani si nu economisesc. Nu au nicidecum cine stie ce marfa, in mare e aceeasi dar si cu marfa de la producatori mai mici care nu au volume sa vanda in alea mari si eident fac rabat mare la calitate ca sa se scoata si ei.
Practic daca am face topul preturilor de la maxim la minim intotdeauna va fi asa, chiosc stradal ori afacere de famillie/magazin local mic -> magazine medii si express gen Mega, Doi Pasi -> supermarketuri adica gen Kauf/Profi?lidl -> Hypermarketuri Carrefour, Auchan, Cora.

Edited by andreic, 12 October 2022 - 14:42.


#3
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
Magazinele (în special cele generaliste) de cartier / mici se vor transforma în mini-depozite de cartier pentru a putea livra mai repede comenzile online, în special după ce o să se dea drumul la livrarile cu roboții „de trotuar” și în România.

https://arstechnica....than-you-think/

Mă refer la locația fizică, cel mai probabil vor fi alți proprietari.

Edited by tavitu, 12 October 2022 - 14:36.


#4
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,506
  • Înscris: 30.10.2003
Treci granita si te uiti in viitor. Vor disparea. Am in zona 2 magazine cu fructe si legume. Unul dintre ele, ca sa reuseasca sa vanda chiar in fata supermarket-ului, trebuie sa aduca marfa de calitate. Si aduce. Marfa proaspata, produse locale sau bio. Altfel pa si pusi!

#5
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 13.07.2011
In Bucuresti sunt distrusi de numarul mare de Mega Image, Carrefour Express, etc.

Sunt aproape oriunde accesibile, au preturi foarte avantajoase si in general marfa "proaspata".

Chioscul e ok cand nu ai un astfel de mini market langa tine si vrei sa cumperi rapid ceva. In orasele mai mici sau zona rurala sunt vitale.

#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003

 business11, on 12 octombrie 2022 - 14:36, said:

Chioscul e ok cand nu ai un astfel de mini market langa tine si vrei sa cumperi rapid ceva. In orasele mai mici sau zona rurala sunt vitale.
Se termina si cu aia in zone rurale... vin francizele medii intr-un mod exploziv Posted Image

Aici e intr-o comuna mica din Arges, "la gigel"... acuma e in proces de schimbare, trece la Metro, cand a pozat google asta vara nu pusesera inca firma. A renuntat la carciuma si betivi distrusi masa de biliard, manele si alte ineptii care le mai aveau acolo in dreapta si folosesc tot spatiul mai eficient, lucreaza cu pos-uri si tot ce trebuie. Preturi decente, depinde de unde vina marfa dar in general sunt mai mici decat la oras desi e magazin mai serios decat ce era inainte. Nu mai trebuie sa mergi cu masina la oras pentru cumparaturi, nu mai merita, ai acolo.
Attached File  gigel.jpg   361.37K   114 downloads

500m mai incolo market in toata regula.
Attached File  market.jpg   302.35K   116 downloads

Edited by andreic, 12 October 2022 - 15:00.


#7
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,976
  • Înscris: 18.12.2007
Depinde la ce fel de magazine te referi. Le vad un viitor bun celor care aduc specialitati sau produse mai deosebite si un viitor nu prea bun celor generaliste.

#8
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Da, am detinut un astfel de magazin intre anii 2003 si 2020. Familia, nu eu, familia ducea greul, eu doar ma distram cu o gasca vesela si tanara (intre 2011 si 2014), cu vanzatoarele tinere (divortate 2 dintre ele, dar mie imi placea de o pustoaica la liceu pe vremea aceea), mancam prostii si faceam prostii, a fost super fun din 2011 ca atunci la formarea gastii vesele se montasera si camerele de supraveghere si ne distram copios cu ele.

In vara 2012 a mers ultima oara vanzarea super, functionau toata ziua vitrinele de bauturi racoritoare si aerele conditionate, cum numai la magazinele de pe marele bulevard mai vad astazi.

Din 2013 odata cu aparitia Kaufland in zona vanzarea s-a prabusit, neavand vad si pozitie prea buna. Plus a fost niste ani langa mine si nu punea probleme, dar cand s-a transformat in Lidl, alaturi de Kaufland, m-au mancat.

In 2009 am bagat trifazat ca nu facea fata cu aerele conditionate montate in 2008, pe langa frigidere. Vitrinele de racoritoare doar vara si doar ziua mergeau, non stop nu le vezi decat in super-hyper-dughene.

Din 2020 au ramas aici doar birourile unde lucrez si eu. Un mediu mult mai anost, mai trist, mai cazon decat atunci cand aveam magazinul si radeam non stop.

DVR-ul si camerele sunt tot cele vechi, mostenite, cu HDD inlocuit in 2017.

Pe acasa si pe la tara am pus camere mult mai simple si simplu de instalat, Tapo de la TP Link. Au si sunet.

Edited by Neaceasca85, 12 October 2022 - 15:01.


#9
horhescu

horhescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 14.05.2018
decat sa dau de fetele sictirite si preturile umflate cu pompa de la cele 2 alimentare de la blocul vecin prefer sa merg 200m pana la profi si sa-mi iau singur produsele, nu sa para ca-mi face o favoare domnisoara vanzatoare ca imi intinde cafeaua de pe raft.

si ca mine sunt multi altii... deci probabil alimentarele vor avea un sfarsit previzibil, disparitia...

#10
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
La noi veselia era la rang de arta pentru ca tata inca de la deschidere le-a zis ca in multe magazine nu a intrat de scarba gestionarelor si atunci nu trebuie acreala de genul cu clientii.

#11
persona695

persona695

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 17.07.2014
In Iași magazine de cartier cu vechime se baga sub umbrela "La Băcănie", cumpără împreună stocuri, au depozite comune, obțin preturi mai bune de la producători.
Pot fi recunoscute după bannerul La Băcănie.
https://labacanie.com/

#12
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Nu au nici un viitor, exista deja francize Mega si altele, pentru produse comerciale de larg consum de la marile branduri.
Sunt niste tentative cu bacanii pretentioase, cu probuse bio, fite, exotice, de nisa, diferite oarecum fata de cele de larg consum dar la preturi de speriat.Momentan sunt la moda dar nu le vad mare viitor pentru ca lumea va realiza ca nu sunt cu mare lucru mai buni decat Lidl iar preturile sunt fanteziste.

#13
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 andreic, on 12 octombrie 2022 - 14:34, said:

Astia mici pe la noi de fapt tin preturi mari ca asa vor ei sa le iasa banu mai gros... stiu ca nu pot vinde ca alea mai mari, nu au perspective de crestere ca sunt locale si atiunci compenseaza scumpind/bagand adaos si luand chestii in general mai slabe care nu intra la aia mari, ca sa el poata vinde. Se bazeaza pe lenesi sau pensionari care nu pot merge departe catre magazine mai mari dar au bani si nu economisesc. Nu au nicidecum cine stie ce marfa, in mare e aceeasi dar si cu marfa de la producatori mai mici care nu au volume sa vanda in alea mari si eident fac rabat mare la calitate ca sa se scoata si ei.
Practic daca am face topul preturilor de la maxim la minim intotdeauna va fi asa, chiosc stradal ori afacere de famillie/magazin local mic -> magazine medii si express gen Mega, Doi Pasi -> supermarketuri adica gen Kauf/Profi?lidl -> Hypermarketuri Carrefour, Auchan, Cora.

Caietul...eu cred ca asta ii tine. Atunci cand esti sarac totul e scump :)).

Sunt si niste preturi prin supermarketuri, de nu te mai atingi de nimic.

#14
gogosaru100

gogosaru100

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,468
  • Înscris: 06.08.2015
nu au viitor. de ex aproape toate magazinele de colt sunt folosite pt a plati factura. pana ieri am fost si eu adeptul platilor la paypoint, pana doamna de la magazinul de colt mi-a cerut comision care bine-inteles este ilegal prin politica pp. nu imi place sa fiu furat, sa mi se spuna la sfarsit ca trebuie sa mai achit inca 3 lei inca 50 bani, comisioane care se fac bineinteles la fata locului dupa cum ii place vazatoarei fata de tine. ca sa vorbesc de modernizare, un must have e plata cu cardul, care bine inteles ca  lipseste la multe magazine, sa luam acelasi magazin de colt, percepe o taxa de cativa lei pt asta, sau cumparaturi de minim 15-20-25 lei, la fel, dupa cum vrea vanzatoarea.
trecand la produse, sunt vechi, aproape de termenul de expirare. sunt de obicei branduri proprii de la diverse marketuri mai mari gen lidl profi etc .
deci, de ce sa cumpar de la un chiosc? cand aproape oriunde gasesc ceva mai ieftin in marketuri mai de renume , si pot sa imi aleg eu marfa, sa am acces la marea facilitate de a plati cu cardul fara un comision?
dupa incidentul de ieri cu comisionul(pe care apropo, l-am reclamat pt cei care considera ca e normal, nu, nu este) nu mai calc prea curand intr-un magazin de colt. nu fumez, nu ma grabesc si tin la economiile mele.pana la urma sunt 2 mari marketuri langa mine, la distanta de maxim 400 m unul de altul 400 respectiv 700.
le doresc falimentul pana invata ce inseamna anul 2022 si necesitatile oamenilor.

#15
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Comision pentru ce ? Eu n-am patit niciodata asta.

#16
gogosaru100

gogosaru100

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,468
  • Înscris: 06.08.2015

 jimi91, on 12 octombrie 2022 - 17:06, said:

Comision pentru ce ? Eu n-am patit niciodata asta.
aproape toate magazinele din zona mea au comision. comision "obligatoriu" pt ca platesti factura la pp:))
edit-50 bani, 1 leu-2-3-5 depinde de cat de mare e factura, ce haine porti si cat de des cumperi de la ei

Edited by gogosaru100, 12 October 2022 - 17:19.


#17
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,834
  • Înscris: 17.08.2022

 djl, on 12 octombrie 2022 - 14:19, said:

mulţi au început să se ducă la shopping prin afară. Mai ales în Italia şi Franţa, că în obiectivul de cumpărături erau articolele vestimentare în special. Era numai chestie de fiţe sau unele produse erau mai ieftine pe acolo/nu se găseau în România? + nici serviciile de curierat internaţional nu erau aşa de dezvoltate?

Depinde ce stat vorbim.Nu cred ca in afara Romaniei sunt preturi atat de ieftine pentru marfuri normale, nu de bazar, ca sa merite deplasarea.
Dar, in ce priveste Israelul unde totul este mai scump cu 25-30% ca in strainatate, merita din plin si chiar se practica.
prin comenzi pe internet sau in geamantane....cosmetice, medicamente, pampersi, rechizite la inceperea scolii, lucruri decorative pentru casa si multe altele.


Magazinele de cartier trebuie sa faca o schimbare majora.
Sa treaca de la acel tub flurescent care lumineaza partial, inghesuiala marfurilor,
la remont serios...
Clientii vad si clientii au pretentii si cer.
Dar.
Vor mai supravietui inca o buna perioada:  urgenta unor cumparaturi, apropierea de casa, relatia personala, afara de bere unele au adus automat pentru cafea....doua -trei mese afara....
Asa cum supravietuiesc in mare numar in Grecia, de exemplu, evident amintind toate diferentele privind higiena, ambalarea, serviciul....

 gogosaru100, on 12 octombrie 2022 - 17:17, said:

aproape toate magazinele din zona mea au comision.

Poti fi mai specific?
Comision la ce? la paza la intrare, la spalare frigiderele odata pe luna, la presul de la intrare sa-ti stergi picioarele?

Edited by vio69c, 12 October 2022 - 17:24.


#18
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 10.11.2013
In Romania, magazinele mici au avut mult de pierdut pe partea lipsei platii cu cardul si ca au preturi mai mari deoarece deh, e greu sa negociezi acelasi pret cu furnizorii precum carrefour sau cora.
Imi place sa merg la magazinele mici cat timp sunt in Romania, prefer ca banii mei sa mearga in educatia copilului unui vecin decat in bonusul vreunui manager strain de multinationala.

 andreic, on 12 octombrie 2022 - 14:34, said:

Astia mici pe la noi de fapt tin preturi mari ca asa vor ei sa le iasa banu mai gros... stiu ca nu pot vinde ca alea mai mari, nu au perspective de crestere ca sunt locale si atiunci compenseaza scumpind/bagand adaos si luand chestii in general mai slabe care nu intra la aia mari, ca sa el poata vinde. Se bazeaza pe lenesi sau pensionari care nu pot merge departe catre magazine mai mari dar au bani si nu economisesc. Nu au nicidecum cine stie ce marfa, in mare e aceeasi dar si cu marfa de la producatori mai mici care nu au volume sa vanda in alea mari si eident fac rabat mare la calitate ca sa se scoata si ei.
Practic daca am face topul preturilor de la maxim la minim intotdeauna va fi asa, chiosc stradal ori afacere de famillie/magazin local mic -> magazine medii si express gen Mega, Doi Pasi -> supermarketuri adica gen Kauf/Profi?lidl -> Hypermarketuri Carrefour, Auchan, Cora.
vorbesti aiureli. Magazinele mici platesc la randul lor mai mult pe marfa decat un supermarket, una e sa cumperi un palet de cola de la metro si alta e sa cumperi 30 de tiruri, asa e ca normal sa aiba preturi mai mari la multe produse. De asemenea, intotodeauna, dar intotdeauna, legumele si fructele pe care le-am cumparat fie de la pietari, fie de la magazinele mici au fost mai gustoase decat cele din magazinele mari. De multe ori, chiar si painea sau produsele de cofetarie.

Edited by n-amname, 12 October 2022 - 17:47.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate