Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai

UPGRADE interfon de bloc Electra?
 

Cum faceti cu curierii?

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#37
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,752
  • Înscris: 23.05.2013

View PostP-I-G, on 07 octombrie 2022 - 20:46, said:

Pentru cei care o arunca pe aia cu : Pui adresa de la serviciu!!, curierul are o ruta, daca tu stai in sectorul 1 si lucrezi in 2, fie si la cateva strazi distanta, NU SE POATE.
Huh? Tu intelegi ceva din ce ai scris?

In primul rand cand "pui adresa" o pui inainte de comanda, deci n-a ajuns coletul la curier, deci poti cere livrare in Constanta sau Timisoara, treaba ta. Produsele ajung de la magazin in hub-ul curierului apoi sunt sortate si predate curierului din orasul respectiv sau zona respectiva in cazul Bucurestiului, spre exemplu. Nu e ca si cum "pui adresa de serviciu" in comanda in timp ce ea deja se livreaza. Ca nu pleaca curierul cu produsele in brate si asteapta ca in filmele politiste sa fie sunat de la urmatorul telefon public pentru a primi un nou set de instructiuni.

In al doilea rand chiar si dupa ce ai dat comanda si produsele au plecat din magazin, daca insisti chiar o poti schimba, dar dureaza probabil cateva zile sa revina produsele in hub, fie predate altui curier din noua zona. Sau daca nu vrei asta le poti cere sa fie duse la sediul curierului respectiv si le iei tu in decurs de X zile.

#38
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,271
  • Înscris: 01.09.2021
Inca n am comandat la easybox, dar eu ori fiind plecat ori neavând chef sa mi strice curierul programul, comandam la sediul firmei de curierat cu care lucrează magazinul. Mă duceam seara sau când aveam timp sa ridic de la sediu, totul ok de fiecare data. Am procedat așa și cu fan, cu DPD, urgent, sameday, cam cu toți.

#39
horhescu

horhescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 14.05.2018

View PostP-I-G, on 07 octombrie 2022 - 20:46, said:

Se duce lumea in hau in urale si aplauze.
Pentru cei care o arunca pe aia cu : Pui adresa de la serviciu!!, curierul are o ruta, daca tu stai in sectorul 1 si lucrezi in 2, fie si la cateva strazi distanta, NU SE POATE. Ca nu ai voie sa parasesti ruta.

nu se duce nimic in hau, daca pui adresa de la serviciu cand plasezi comanda se aloca pentru curierul de pe zona respectiva. ce e asa complicat...

ba chiar mai nou cargus si fan au pus platforme sa iti gestionezi comanda, daca vrei la alta adresa o vor livra urmatoarea zi acolo, cand se va realoca la alt curier.

Edited by horhescu, 07 October 2022 - 21:29.


#40
LukRo

LukRo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 23.10.2015

View Postatupi, on 07 octombrie 2022 - 18:13, said:

Nu cred ca Amazon are si serviciile de curierat. La tine pachetul in aduce Amazon sau un curier?

Desigur ca livreaza in tarile unde are prezenta. Amazon este un monstru logistic care vinde si livreaza marfa altora. Ceva ce EMag incearca sa copieze.

Cea mai mare sursa de venituri a Amazon este abonamentul Prime (Premium delivery). Pentru £7.99 ai toate livrarile gratuite. Majoritatea livrarilor sunt a doua zi, unele chiar in aceeasi zi. Returul este gratuit, fara comentarii.

Cand o sa vina in Romania o sa spulbere toti 'curierii'.

#41
IncredibleWiring

IncredibleWiring

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 384
  • Înscris: 05.02.2021

View Postd4m4g3, on 07 octombrie 2022 - 20:56, said:

Huh? Tu intelegi ceva din ce ai scris?

Se refera la situatia in care tu ai pus adresa de domiciliu la livrare insa in ziua aia tu esti la birou, si te intelegi sa vina curierul la o alta adresa la adresa de la birou, in aceasi zi.

View PostP-I-G, on 07 octombrie 2022 - 20:46, said:

Se duce lumea in hau in urale si aplauze.
Pentru cei care o arunca pe aia cu : Pui adresa de la serviciu!!, curierul are o ruta, daca tu stai in sectorul 1 si lucrezi in 2, fie si la cateva strazi distanta, NU SE POATE. Ca nu ai voie sa parasesti ruta. Plus ca ai limita de kilometri......si alte limite. Firmele de curierat sunt batalioane disciplinare, 90% dintre cei care comenteza pe aici nu ar face fata o saptamana. Daca ai lenea mare in tine, stai si astepti. Daca esti pretentios iti misti popoul la magazin si probezi, alegi, pipai, masori, ciocanesti cu degetul, faci ce vrei tu si cumperi ce-ti place, o cari frumos acasa si gata. nu stiu, dar tare ma rog sa vina vremuri grele, unii o sa se trezeasca, altii nu o sa reziste si, natural, lumea o sa se curate.Curierii isi fac treaba, daca accepti conditiile bine, daca nu: GHINION.
PS: si in curierat e din ce in ce mai greu sa gasesti oameni care vor sa munceasca, fix ca in orice alt domeniu. Toata lumea vrea acum sa lucreze de acasa, pe 50 de mii de euro pe saptamana. Vorba cuiva de mai sus, MAI LASATI TASTATURA si IESITI IN LUME. AIA REALA!


Intr-adevar asa este, curierii au rute predefinite si nu au cum sa se abata. Am avut probleme de acest fel cand trebuiau sa ocoleasca blocul ca nu aveam interfon prin fata...

Eu consider ca orice meserie este grea. Nu exista o meserie sa fie usoara. Dar curierii ar putea si ei sa fie mai flexibili un pic si sa inteleaga o situatie atunci cand este expusa.

#42
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 09.01.2007
In primul rand iti multumesc pentru thread ca tocmai am realizat ca n-am ridicat ceva de la easybox. Ma duc acu' dupa ce termin mesajul, la ora 2:00 am, fara nicio grija. :)

Deci da, in primul rand: easybox.
Pentru ce nu se poate, comand la birou, si ori trec eu ori imi aduce un prieten, nu inteleg ce-i complicat.
Haine si chestii imi iau ori ce stiu exact (branduri si marimi de care mai am) ori din magazine fizice (foarte rar).

N-am mai trecut prin mall-uri decat rar, pentru supermarketuri mai mult, sau daca aveam nevoie de ceva urgent.
Imi faceam si eu probleme cu curieri in trecut, sa fiu acasa, sa am marunt de bacsis, sa nu-l tin mult, etc. Pana am realizat ca in ultimul timp au devenit din ce in ce mai nesimtiti, asa ca comand tot la munca, nu rateaza adresa ca vin zilnic acolo (pentru alti colegi, pentru ca si noi ca firma folosim tot felul de curieri), ei o cunosc pe don'shoara de la receptie, nu mai dau bacsisuri decat rar de tot, nu stau cu grija produselor, cand vin, ma anunta colega, etc.

Chiar nu am mai avut stres de genul celui descris de tine de ani buni. Si daca ar fi fost sa vina la mine tot nu m-as agita prea tare, daca ma iau cu d-alea de gen "nu cred ca ajung pana la dvs, puteti veni nustiuunde ca sa va livrez azi?" le zic ca nu e graba, sa livreze maine, si aia e. Pana acum n-am patit sa NU mi se livreze ceva, indiferent cat am fost de nepasator cu ei. De multe ori chiar uit ca trebuie sa vina ceva si nu ma gaseau la adresa, aia e, veneau in alta zi. Nu vad de ce sa te stresezi.

#43
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,989
  • Înscris: 31.07.2007

View Postcrisstonne, on 07 octombrie 2022 - 16:32, said:

Ca și @maccip, nu mă văd cumpărînd haine/încălțăminte prin curier.

:D N-am mai fost prin magazine de haine nici nu stiu de cand. Imi iau haine si incaltaminte on-line, in general outlet. Cu marimea la incaltaminte o cam nimeresc, n-am dat retur pana acum, iar la haine am noroc deoarece manechinu' pentru marimea "L" are fix dimensiunile mele (in special ma uit la lungimea manecii).

Pentru restu' exista easy-box si curier, daca nu sunt eu acasa sigur ajunge kinderu' mai mare cand vine curieru'.

#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Firmele de curierat incep sa isi deschida propriile "dulapuri" (easybox), Sameday, Fancurier, Cargus, DPD etc. Asta este viitorul curieratului, o cutie unde se depoziteaza coletul iar tu mergi cu un cod la ce ora vrei tu pt ridicare. Cine companie de curierat nu se conformeaza noii realitati, va pierde. Clientul nu mai poate astepta acasa o zi intreaga dupa curier. Curierii vor livra intr-o mare parte acolo unde te afli toata ziua, daca alegi sa fie livrat la locul de munca, vor livra pt firme la sediu etc.



1. FANCURIER

FAN Courier lanseaza serviciul eBOX pentru clientii ocupati care fac cumparaturi online
https://www.fancouri...araturi-online/


Attached File  Screenshot 2022-10-08 at 06-51-41 Serviciul eBOX de la FAN Courier pentru clientii ocupati - Stil Masculin.png   1.2MB   10 downloads


2. CARGUS

Cargus va lansa propria sa rețea de lockere, cu investiții de 40 milioane de euro pentru extinderea rețelei



Attached File  Screenshot 2022-10-08 at 06-52-42 Cargus va lansa propria sa rețea de lockere cu investiții de 40 milioane de euro pentru extinderea rețelei.png   378.78K   11 downloads




3. SAMEDAY

easybox  Serviciul self-service care reinventează experiența de livrare ĂŽn last-mile și răspunde la problemele de zi cu zi ale e-commerce-ului
https://sameday.ro/easybox/


Attached File  Screenshot 2022-10-08 at 06-54-31 EasyBox by SameDay.png   325.77K   6 downloads



4. DPD

Serviciul de livrare prin lockere, cea mai simplă și la îndemână variantă, cu ridicarea coletului
https://www.dpd.com/...t/automate-dpd/

Attached File  Screenshot 2022-10-08 at 06-59-29 Dulapurile sunt următoarea chestie tare din curierat - hoinaru.ro.png   322.02K   3 downloads


etc

Edited by MembruAnonim, 08 October 2022 - 06:02.


#45
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Foarte bune lockerele alea. Dar cum facem atunci cand cumparam de pe olx si trebuie sa platim ramburs?

#46
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View PostPuferiu_, on 08 octombrie 2022 - 06:22, said:

cand cumparam de pe olx si trebuie sa platim ramburs?

Probabil olx ar trebui sa vina cu un sistem gen aliexpress. Platesti intr-un cont olx iar olx nu deblocheaza banii catre vanzator pana cand nu are ok-ul cumparatorului ca nu a primit un cartof in colet.

Edited by MembruAnonim, 08 October 2022 - 06:26.


#47
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,475
  • Înscris: 18.10.2011

View PostFane, on 07 octombrie 2022 - 18:31, said:

tu iti dai seama ce logistica se pune in miscare ca tie sa-ti aduca prostioarele alea acasa? cam ce ai dori de la curieri sa faca in banii astia sau cam cat ai dori sa coste transportul pana acasa la tine, la ora care-ti convine tie?
Sa le pot ridica dintr-un magazin sau depozit, fie el si mai periferic. ;) Nu sa ajung sa dau 30% in plus pe niste zgaibe, si sa mai stau si 2-3 ore sa astept, ceea ce mis e pare o insulta de-a dreptul...

Nu i-am pus eu sa aduca, nu exista alta optiune la cumparare.

View Postcrisstonne, on 07 octombrie 2022 - 17:26, said:

Care sînt alea mari cu online exclusiv?!
La #mag știu că aveam opțiunea să iau tv din magazin, dar am preferat să nu, să își rupă ei cîrca cu tv de 190 cm diagonala ��

Cînd am luat telefonul, am mers în magazinul din Crîngași și am ridicat aparatul.

M.D. are magazine, Altex, Flanco la fel & etc.
Deci?!
Nu mai ai optiunea pentru multe produse, camd e cand au automatizat liniile alea si vor sa isi scoata banii. Era pana acum cativa ani. Lasa TVuri si alte chestii grele sau scumpe pentru care curierul se justifica. Vorbesc de 2-3 chestii de 50-100 de lei, pe care le iei frecvent, gen baterii, mouse, tastatura, cabluri, casti, zgaibe d-astea de care tot ai nevoie... Nu ma plang ca imi aduce curierul aragazul sau frigiderul acasa, nu-s nebun...

#48
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,309
  • Înscris: 08.02.2011

View PostPuferiu_, on 08 octombrie 2022 - 06:22, said:

Foarte bune lockerele alea. Dar cum facem atunci cand cumparam de pe olx si trebuie sa platim ramburs?


Plătești ramburs direct la dulap, se poate și acum cu sameday

#49
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018

Quote

cand cumparam de pe olx

Cum isi ridica vanzatorul banii?

#50
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,475
  • Înscris: 18.10.2011
Si inca ceva: ziceti de easy box: aduc aminte ca factura se incarca cu fiecare produs. E ridicol, am de luat 2 produse de 40 de lei, pentru care transportul (costul de procesare, cum zic ei) costa 20... Nu va dati seama ca e o risipa, nu? Sunt bani efectiv aruncati pe fereastra...

#51
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Cu cat se inmultesc aceste easyboxuri, eu ma astept sa scada costul transportului. Vad ca multe firme incep sa "imprumute" sertare la aceste companii de curierat. Zilele trecute am vazut parca la elefant.ro posibilitatea livrarii la easybox, cost 9.99 lei. Ma astept ca aceste costuri sa scada si maimult in viitor.

#52
afacerist

afacerist

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 02.09.2014
Nu e convenabil să aștepți curierul, dacă se mai întâmpla în ultimul timp să nu am de ales decât Fan Courier atunci, când aveam awb-ul, redirecționam ridicarea de la sediul Fan. În rest easybox, fanbox, poșta română sau ridicare de la showroom/sediu. Nu mai știu cum e cu ceilalți curieri dar poate și-au făcut și ei redirecționarea ridicării de la sediu.

#53
onisifor12

onisifor12

    Junior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,310
  • Înscris: 27.08.2013

View Postd4m4g3, on 07 octombrie 2022 - 20:56, said:

In al doilea rand chiar si dupa ce ai dat comanda si produsele au plecat din magazin, daca insisti chiar o poti schimba, dar dureaza probabil cateva zile sa revina produsele in hub, fie predate altui curier din noua zona. Sau daca nu vrei asta le poti cere sa fie duse la sediul curierului respectiv si le iei tu in decurs de X zile.
Exact. Se poate prin Sinapseria ce livrează pe bicicletă. Se mișcă bine față de curierii cu mașini.

View PostIncredibleWiring, on 08 octombrie 2022 - 00:02, said:

Se refera la situatia in care tu ai pus adresa de domiciliu la livrare insa in ziua aia tu esti la birou, si te intelegi sa vina curierul la o alta adresa la adresa de la birou, in aceasi zi.
Am făcut de multe ori asta cu cei de la Sinapseria fără probleme.

Mă mir că nu ați auzit de ei că livrează pe bicicletă colete din 2014. Toată chestia e să aibă contract cu ei cei de la care ați comandat. Mie mi-au adus de la Flanco și Cărturești (și încă de undeva dar nu mai știu de unde)de exemplu. Puteți specifica/cere/întreba când dați comanda(telefonic cel puțin) dacă au posibilitatea ca livrarea să se facă pe bicicletă.
Sau mă rog, se poate comanda direct la ei pe site un curier pentru chestii specifice când trimiteți ceva.

Nu confundați cu ding dong glovo a venit pizza. Vorbim de curieri mesageri adevărați.

Edited by onisifor12, 08 October 2022 - 10:14.


#54
beavis03

beavis03

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,425
  • Înscris: 10.04.2009
ce sa fac, ii evit cat pot (pe cei de la fanmizer curier in special, sunt un dezastru in Dolj)

bine ca s-au inventat easybox-urile... nu mai stai la cheremul unui "suparat pe viata"

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate