Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum pun protectie in Google Walle...

Soba din tabla pentru atelier.

HIT and RUN - (Fuga dupa adevar)
 Proiect Erasmus -Vaccin si test pcr

Identificare dioda zenner

Cont SPV pentru PFA?

Spalare instalatie termica
 afisare eroare centrala termica e...

Probleme cu un PDF in Adobe Reader

NHA,NBA

Scartait placute frana
 Contract imprumut PFA

Comoditatea se plateste(si in Ung...

Hayu Romania (serviciul de stream...

Scoatere bani pensie privata obli...
 

Probleme cu extenderul

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,446
  • Înscris: 01.07.2020
Salut, mai am un pic si cedez nervos...
Sa descriu un pic situatia.
Gigabit, ONT digi facut bridge, router TpLink Ax10 (setat pe 2 retele, adica nu face smartconnect), extender TPlink TL-WA850RE. Toata reteaua este wifi, nu exista LAN decat intre ONT si router.
Fac o precizare. Extenderul a fost cumparat pentru a duce o camera video de supraveghere, care este dispusa intr-o pozitie imposibil de asigurat wifi de catre router. Intre timp duce 2, le sustine nu-s probleme de banda, desi nu exceleaza. Are alt SSID decat reteaua din care-si i-a semnalul.
Routerul si extenderul se restarteaza zilnic, la o ora diferenta.
Si atunci care-s problemele?
Am pornit de la una singura, respectiv: softul prin care apelez camerele, cateodata, nu poate deschide anumite camere.
Am verificat si am descoperit:
1. Mizeria aia de extender creaza probleme cu DHCP-ul in sensul existentei a doua device-uri cu acelasi IP. Adica: Am dat IP-uri fixe din router la tot ce inseamna camere, am pus DHCP-ul extenderului pe auto si... aceiasi situatie, respectiv daca in router am un device cu ip-ul alocat de mine (sa zic Cam1), in extender am un alt device cu ip-ul lui CAM1, desi este vorba de CAM3 care are alt IP alocat din router! Am zis ca extenderul nu stie DHCP pe auto (desi e in setarile lui), asa ca am inchis de tot DHCP-ul extenderului si... Am exact aceiasi situatie!
2. Mizeria aia de extender utilizeaza dupa cum vrea el 2 MAC-uri (desi legatura este numai wifi - ca-i extender). Degeaba incerc eu un IP fix pentru extender cand el are un MAC care incepe ori cu 10, ori cu 12, dupa cum are chef. Degeaba l-am fortat din setarile lui se plece numai cu un IP (cel fix din Router pe MAC-ul cu 10), ca el pleaca cu 12 si i-a IP-ul altui device, desi acel IP este alocat din router acelui device!
Daca aleg optiunea sa am doua IP-uri fixe pentru externder, unul pentru 10 si unul pentru 12, intra pe unul din ele intradevar, dar punctul 1 se mentine...
Nu va inchipuiti ca daca nu aloc IP-uri fixe nu se intampla exact acelasi lucru... Am revenit la setarile din fabrica, am restartat de zeci de ori... tot asa.
Normal ca software-ul de camera se incurca...
Spuneti-mi si mie unde gresesc?
Imi este clar de asemenea ca acest extender e o mizerie. Puneti sa-mi recomandati altul, eventual care sa stie mesh, dar sa si mearga fara intreruperi?
Sper ca s-a inteles ce-am vrut sa exprim.
Multumesc

#2
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 12.02.2005
Poti incerca sa:

- pui extenderul in bridge, ar trebui in acest mod ca alocarile de IP-uri sa se faca doar de catre router;

- sa setezi alta clasa de IP-uri in extender, daca in router lucrezi pe 192.168.1.x, sa pui in extender: 192.168.2.x.

#3
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,446
  • Înscris: 01.07.2020
Nu am optiune de bridge pe el. Dar DHCP off asta ar trebui sa insemne... cu toate astea nu vad IP-urile camerelor din router
Nu ma lasa sa modific clasa de IP. Trebuie sa fie cuprinsa in cea a routerului.
E o porcarie. Acum am vazut ca nici ora nu stie sa o sincronizeze... e cu 15 minute inainte.

Edited by adip1962, 07 October 2022 - 11:16.


#4
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,775
  • Înscris: 17.01.2012
fix la ăsta (extender TPlink TL-WA850RE) am renunțat și io cam de un an, de când am trecut la digi gigabit
în locul său am pus un router ASUS care știe să o facă pe extenderul
acum am și bandă mai bună și fără probleme de conexiune.

fostul trebuia resetat mai mereu, că altfel mă lăsa fix când nu eram acasă :)

deci... ARUNCĂ-L

#5
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,446
  • Înscris: 01.07.2020
Il arunc. Nu asta-i problema. Dar nu pun Asus in locul lui. Ce-ai facut tu este ceva asa... "round about".
Daca tot schimb vreau sa nu mai am nicio problema. Nici cu intreruperi, nici cu nimic. Mesh suna cel mai bine, numai ca... nu exista nimic la un pret rezonabil care sa aiba numai aprecieri ok.
Pana la urma cred ca o sa dau comanda pe asta: https://www.emag.ro/...reviews-section

Edited by adip1962, 07 October 2022 - 12:59.


#6
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,428
  • Înscris: 09.01.2007
Solutia standard e sa pui acces point, trebuie doar dus un cablu cat pana in zona respectiva si ai rezolvat problema. Si cu router setat ca AP merge asa, ca workaround.
Am intalnit vreo 3 range extendere pana acum, toate mi s-au parut niste prostii care nu ajutau mai deloc. Nu zic ca in cazuri specifice, cum e al tau (unde vrei sa duci net la un singur device), nu pot fi utile, dar in general nu mi-as bate capul cu ele. Nicio sansa sa duci un CAT6, ceva? :)

#7
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,446
  • Înscris: 01.07.2020
Detest cablurile... Cred ca am fost cel mai fericit om cand a aparut wifi... Nu ma intereseaza viteza. Am peste 700 langa router... wifi... nu am la ce sa o folosesc. O camera imi ia maxim 400 k in format full hd, am 6... TV-ul? Fura si el ceva, dar nu asa mult (nu am cablu merg exclusiv online). Camerele nu sunt contra hotilor, ci sa ma uit eu iarna cand ma ia dorul din Bucuresti... Sa identific necesare, sa fac liste de cumparaturi... ce face orice om la ceea ce trebuia sa fie casa de vacanta si s-a transformat in casa de primavara/vara/toamna. Adica stau mai mult aici decat acasa. Ma gandeam ca daca as avea toate facilitatile probabil nu m-as mai intoarce vreodata in orasul natal Bucuresti, desi varsta incepe sa-si spuna cuvantul, iar medicii, spitalele... acolo sunt! E, mai e pana atunci.
Poate nu o sa credeti, dar camerele alea mai sunt bune la ceva... cand nu am chef sa ma ridic din pat, imi iau laptop-ul/tableta/tel. in brate, le deschid si gasesc motive sa nu ma dau jos. E bruma, bate vantul, o sa ploua... intotdeauna gasesti un motiv. Nu trebuie sa te ridici din pat sa te uiti pe ferestre...

Edited by adip1962, 07 October 2022 - 15:53.


#8
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 12.02.2005
Se pare ca are 2 moduri de lucru, al tau cum este setat?

Attached Files

  • Attached File  AP.jpg   131.88K   16 downloads


#9
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,446
  • Înscris: 01.07.2020
"As range extender".
Nu poti seta ca "Access Point" daca nu ai LAN bagat in el.
Pe bune? Asta ai inteles tu?

#10
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 12.02.2005
Am citit atent, mai bine nu o faceam, am pierdut timp se pare. Eu  cautam doar modul bridge, ai spus ca ai probleme cu alocarile de IP. De fapt asta crezi tu, nu stii inca de ce nu ai acces in unele momente la o / toate camerele IP.  Ca sa vezi, prostul de mine, am cautat si manualul ca sa vad ce optiuni in interfata de administrare.

Succes in gasirea problemei. Este buna si metoda: il arunc, iau altul, pe asta nu stiu sa-l fac sa mearga cum trebuie.

#11
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,446
  • Înscris: 01.07.2020
Te-ai suparat degeaba. Numai in pielea mea sa nu fi ca sa intelegi frustrarea.

#12
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,428
  • Înscris: 09.01.2007
Pai nu e vorba de viteza (cel putin nu prioritar) ci de stabilitate. Nici un AP nu te ajuta foarte mult la viteza daca ai multi useri, tot mai bine e sa duci cablu la fiecare, dar un AP e mult mai stabil decat un extender.
Si eu urasc cablurile, dar se pot trage cu cap, se pot ascunde prin plinte, jgheaburi, pereti, etc. etc.

Ce pot sa zic, sper sa functioneze cu cel nou, daca nu, il poti returna fara griji. Dar daca ai probleme si cu ala, s-ar putea ca extenderul sa nu fie solutia necesara acolo. :)

#13
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,446
  • Înscris: 01.07.2020
Casa este veche, nu are niciun rost sa ma bag in seama spargand peretii sa trag cabluri. Cine stie peste ce mai dau si iar incep un santier.
Daca vroiam cabluri mutam ONT-ul si routerul mai spre mijlocul casei...
Mi-au lasat fibra destula, dar totusi nu suficienta sa inconjor un pic din casa si sa intru prin alta parte la etaj, cum ar veni spre mijlocul casei. Mi-ar mai trebui intre jumatate si un metru lungime.
Oare fibra asta nu se poate prelungi cumva? 2 m mi-ar fi arhisuficient sa mut ONT-ul & router-ul pe mijlocul casei, la etaj. Asa as avea mai mult ca sigur acoperire completa.
Oare cei de la digi pot face asa ceva?

#14
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Bineinteles ca se poate.
Vezi aici:
https://forum.softpe...6#entry25460559

#15
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,812
  • Înscris: 26.05.2022
Totusi e cam aiurea de dat gaură astfel încât sa intre cablul cu tot cu mufă.

#16
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Se da gaura, se pune manson, se trage fibra si se acopera gaura.
Sau cateva sute lei sudatu’ pt o gaura putin mai mica daca se vrea sudata fibra.

#17
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,446
  • Înscris: 01.07.2020
Nu conteaza gaura. Exista masticuri, se poate acoperi. Deci se poate.
Nu ma intereseaza sa o fac eu, o sa deschid un tichet la rds. Probabil o sa-mi raspunda ca ei nu fac, dupa care ma suna baietii...
O sa incerc asa si apoi mai vad daca mai am nevoie de extender.

#18
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,812
  • Înscris: 26.05.2022
Nu fa asa, scoate ont-ul din priza, sau spune-le ca apare LOS. Când vine echipa te intelegi cu ei pentru lucrare.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate