Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

Camera de bord (Buget ~200-250 lei)

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#1
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 03.07.2019
Cauta tata camera de bord pt. masina personala. Mi-a zis sa ma interesez. Doar ca eu nu ma pricep.
La ce anume ar trebui sa ma uit? Ma gandesc ca ar fi bine sa inregistreze continuu. Iar cand se umple memoria, sa inceapa sa stearga de la ce e mai vechi.

Asta cum e? https://www.emag.ro/...2/pd/D55J6QBBM/
Multumesc. :)

#2
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005
Eu o am p'asta de vreo 3-4 ani:
https://www.emag.ro/...vIaAkb0EALw_wcB

Foarte mulțumit!

Edited by Mircel, 05 October 2022 - 21:07.


#3
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 953
  • Înscris: 24.11.2021
Eu  nu inteleg la ce ajuta camera de bord si de ce sa dau bani pe asa ceva.
Daca ar fi ieftina, as cumpara si eu una.

#4
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,721
  • Înscris: 09.01.2007
Ummm, pentru ca e plin de idioti pe strazi si poate fi o dovada clara ca un accident nu e vina ta, de exemplu?
Chestiile alea cu "nu-i omologata" nu inseamna ca nu o poti folosi ca proba pentru politist sau in instanta. Sunt milioane de clipuri pe net cu accidente din vina altora, sunt convins ca o buna parte din ele au fost folosite drept dovada ca nu e vina soferului.

De exemplu: un prieten era la intersectie, si cel din fata a franat tarziu ca se facuse rosu (oprise cu botul pe trecere), asta s-a apropiat cam tare de el, ce-i drept, dar primul a dat cu spatele fara sa se asigure si l-a lovit destul de tare. Apoi a iesit din masina cu scandal sa mearga la politie ca ala care loveste din spate e de vina. Multa bafta sa dovedesti asa ceva fara camera, trebuie sa stai sa cauti martori, ca omul insista ca el a oprit la rosu si tu l-ai lovit din spate.

Sunt si unii asiguratori (nu in Romania, din ce stiu, dar in UK de exemplu exista) care ofera reducere la asigurare daca ai camera (banuiesc ca la CASCO, nu am verificat, dar asta ar insemna ca si cu 10% discount, in 1-2 ani isi scoate banii). Tocmai din cauza ca ajuta mult la determinarea vinovatului in multe cazuri.

Edit: Scuze, am uitat sa raspund lui OP Posted Image
1. Toate camerele de bord fac chestia cu filmat pana se umple, diferenta o face daca vrei sa filmeze si cand masina e oprita. Majoritatea au detectie de accident (accelerometru sau ceva) si pot filma si daca masina e parcata, dar trebuie legate la o sursa care e in continuu pornita (o singuranta de bricheta, ceva), si e posibil sa manance din bateria mare daca sta mult parcata.

2. Ca firma, probabil cele mai populare sunt cele de la xiaomi (70mai), cea mai ieftina e vreo 250 de lei (1S - https://www.emag.ro/.../pd/DM6S6WBBM/? ). Eu am A500S si e foarte ok. Functiile urca direct proportional cu bugetul, evident. Exista si cu camera fata/spate sau fata/interior/spate, cu GPS, cu night vision mai bun, cu wifi pentru transferat fisiere mai usor, etc. etc. etc. Eu as recomanda sa iei ceva de la ei ca se gasesc usor informatii pe net daca vrei sa faci diverse. Reviewuri la fel, gasesti sute/mii pe emag, si mai multe pe youtube/etc.

Edited by TehCube, 05 October 2022 - 22:39.


#5
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 953
  • Înscris: 24.11.2021
Mie personal nu mi sa intimplat niciodata sa intre altul in mine, din greseala. Eu astept de multi ani sa-mi mai repar ceva la rabla mea din greseala altuia Posted Image Dar al naibi ca daca coduc prventiv, nu intra nici dracu in mine (nu am spus legal)

Scuze, dar prietenul tau este un dobitoc. Daca ala din fata lui a frinat prea tirziu pe rosu, insemana ca prietenul tau nu a frinat pe ce ? Pe si mai rosu ?
In realitate, prietenul tau a vrut sa forteze clar pe rosu intersectia. Ala din fata lui o fi fortat pe portocaliu/rosu,dar prietenul tau este clar ca a incalcat oice reguli scrise sau nescrise. Insa ala din fata lui a fost vinovat, ca asa este in Romania, cu toate ca eu as fi vrut sa fie prietenul tau vinovat. Posted Image Deci camera prietenului tau, a adus dovezi clare ca este un bou :D

Poate ca prin Bucuresti este altfel "traficul" si ma insel Posted Image

LE.
Nu ma baga in sema. Probabil ca si eu a da bani pe o camera de bord, daca as intelege utilitatea ei, sau daca as avea bani de cheltuit. Ca si asata este o varinata: am bani si vreau camera de bord

Edited by reborn_21, 05 October 2022 - 23:04.


#6
thorxx

thorxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 18.07.2022
Ceva mai ieftin si de brand mai mare ar fi 70Mai A400, care se gaseste cand e oferta la maxim 250 lei. Face o treaba decenta, are un unghi maricel de filmare. Daca vrei si pachet fata-spate cum e cel din linkul tau are si asta undeva la maxim 350 lei. Deasemenea ar fi si Navitel R66 care deasemenea cand e la oferta e la maxim 250 lei. Ambele recomandari sunt 2K
As fi recomandat ceva de la DDPAI care imi par peste 70Mai, dar la DDPAI e greu sa gasesti ceva atat de ieftin, vechea generatie nu prea se mai gaseste in stocuri la magazinele mari, la fel si noua generatie... lucru care face sa le gasesti la un pret mai mare in perioada asta.

Cat despre povestea cu prietenul, are dreptate cel de mai sus, daca n-avea camera politistul l-ar fi scos vinovat, polististii fiind foarte superficiali si in lipsa unei dovezi contrare ale dinamicii accidentului il va scoate vinovat automat pe cel din spate. Dar cand e filmare si se vede cum cel din fata are lumina de mers inapoi aprinsa si ca se misca, n-are cum sa mai faca decat sa constate corect vinovatul.
Se intampla des ca cel ce franeaza brusc la semafor si trece putin de semafor sa dea inapoi ca sa vada semaforul, si facand asta din instinct imediat fara sa se asigure.
Si da, in Bucuresti traficul e altfel... e o nebunie traficul, soferii sunt mult mai egoisti... daca de exemplu pe banda 1 e un obstacol, stai mult si bine asteptand ca cineva sa iti faca loc sa intri pe banda 2 in Bucuresti. Legea e si total neadaptata traficului intens, daca te iei dupa lege stai jumatate de zi dand prioritate celor de pe banda2 in cazul asta... Bucuresti e traficul de asa natura incat trebuie sa te bagi la risc.

#7
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,108
  • Înscris: 19.09.2005
70mai 1s

#8
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 953
  • Înscris: 24.11.2021

 thorxx, on 05 octombrie 2022 - 23:12, said:

... polististii fiind foarte superficiali si in lipsa unei dovezi contrare ale dinamicii accidentului il va scoate vinovat automat pe cel din spate. ..

Corcet. Foarte corect.
Insa eu nu stau in Bucureti, si-mi este foarte greu sa inteleg de ce ar da cineva cu spatele le semafor. (la mine in oras este inadbisibil asa asa ceva Posted Image)

On topic:
legat de camere, parca as cumpara si eu una daca nu este scumpa. Dar din paccate este scumpa si in zona in care traiesc eu, nu se justifica.

Mii de scuze. este clar ca sint off topic Posted Image

Edited by reborn_21, 05 October 2022 - 23:28.


#9
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,721
  • Înscris: 09.01.2007

 reborn_21, on 05 octombrie 2022 - 23:07, said:

Scuze, dar prietenul tau este un dobitoc.

De acord, dar exemplul era menit sa sublinieze ce tampenii se pot intampla. Iar tupeul e maxim, aproape niciodata nu va recunoaste cineva ca a gresit, e absurd.
Patesc minim o data pe saptamana sa trebuiasca sa feresc pe cineva. Nici eu nu am avut accident in multi ani de condus prin capitala, dar au fost multe evenimente "la mustata" si pentru ~400 de lei prefer sa stau linistit ca daca-i vina altcuiva pot dovedi, chiar daca am si RCA si Casco, cine stie cat de grava poate fi situatia. Altii baga bani in jante si colantari, etc.. Posted Image

Edit: mint, am atins pe cineva cu aripa spate in trafic (ieseam din spatele lui pe banda din mijloc) si nu ne-am dat jos niciunu din masina ca am crezut ca mi s-a parut, si el n-o fi simtit. A fost o zgarietura relativ mica, dar se pune ca accident. Deci unu singur.

Edited by TehCube, 06 October 2022 - 01:02.


#10
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Este gresit.
Inregistrarile video din masina ta NU sunt admise ca proba in instanta.
Nu le poti posta pe facebook sau in alte parti (GDPR).
Toate camerele suprascriu miniSD-ul ala.
Inca ma gandesc, daca sa o dau pe a mea de pomana...
Ca si filmari am facut:
- TransRarau (taman fusese terminat)
- Drumul Reginei din Bucegi
- Drumul de la Ciumarna ("Mana - Palma") la Sucevita (dupa asfaltare...)
SI multe altele... Sunt cumva ciudate filmarile, desi unghiurile sunt ok, neputand misca camera ai o senzatie cumva ciudata.
In multele drumuri unde am folosit-o, niciodata, dar niciodata, nu am prins ceva surprinzator. Nu-i vad rostul decat ca si un fel de documentar propriu pe unde te plimbi.

Edited by adip1962, 06 October 2022 - 06:19.


#11
VOC

VOC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 822
  • Înscris: 24.11.2020

 adip1962, on 06 octombrie 2022 - 06:18, said:

Inregistrarile video din masina ta NU sunt admise ca proba in instanta.

Ba da. Te rugăm, nu mai vorbi prostii.

#12
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Ba nu.
A existat in 2018 o initiativa legislativa de a le pastra si folosi. Nu a fost adoptata nici acum.
Politistii le cer, se orienteaza apoi dupa continut, dar... daca sistemul de supraveghere video nu a fost montat de o firma specializata, in baza unui proiect tehnic... pass. Ba poti fi si amendat daca acea camera bate in domeniul public (GDPR).

Edited by adip1962, 06 October 2022 - 06:39.


#13
iuliangrecu

iuliangrecu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 673
  • Înscris: 26.09.2010

 adip1962, on 06 octombrie 2022 - 06:18, said:

Este gresit.
Inregistrarile video din masina ta NU sunt admise ca proba in instanta.
Nu le poti posta pe facebook sau in alte parti (GDPR).
Toate camerele suprascriu miniSD-ul ala.
Inca ma gandesc, daca sa o dau pe a mea de pomana...
Ca si filmari am facut:
- TransRarau (taman fusese terminat)
- Drumul Reginei din Bucegi
- Drumul de la Ciumarna ("Mana - Palma") la Sucevita (dupa asfaltare...)
SI multe altele... Sunt cumva ciudate filmarile, desi unghiurile sunt ok, neputand misca camera ai o senzatie cumva ciudata.
In multele drumuri unde am folosit-o, niciodata, dar niciodata, nu am prins ceva surprinzator. Nu-i vad rostul decat ca si un fel de documentar propriu pe unde te plimbi.
Salutare,

La primele 2 puncte esti intr-o mare eroare, sunt destule cazuri in care inregistrarile video au decis in instanta, nu-ti dau link-uri, exista google.
Poti posta linistit pe fb/etc, daca contextul postarilor nu intra in zona gdpr, eu personal am postat pe pagina principala a politiei rutiera + locala, inregistrari cu masini care incalca grav circulatia rutiera, i-am stresat pina au luat masuri.

 adip1962, on 06 octombrie 2022 - 06:34, said:

Ba nu.
A existat in 2018 o initiativa legislativa de a le pastra si folosi. Nu a fost adoptata nici acum.
Politistii le cer, se orienteaza apoi dupa continut, dar... daca sistemul de supraveghere video nu a fost montat de o firma specializata, in baza unui proiect tehnic... pass. Ba poti fi si amendat daca acea camera bate in domeniul public (GDPR).
esti pe aratura rau..

#14
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,751
  • Înscris: 25.01.2007
Nu e obligatoriu ca filmarile sa fie acceptate în instanta. Dar judecătorul poate decide dacă le accepta sau nu.

#15
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
"In Parlamentul Romaniei a fost introdus un proiect de lege prin intermediul caruia camera video de bord poate deveni proba pentru Politia Rutiera. Orice sesizare poate sfarsi in curand prin sanctiuni care altfel nu puteau fi pedepsite.
UPDATE 2.9.2022 - Proiectul de lege a fost respins definitiv. Politistii nu vor putea folosi inregistrarile soferilor pentru a aplica amenzi. Informatiile de mai jos sunt corecte, dar legea nu a trecut de Parlament. Prin urmare, nu se aplica!"
Sursa: https://e-juridic.ma...iera-28485.html
Daca voi stiti altceva....

#16
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,790
  • Înscris: 08.02.2007

 adip1962, on 06 octombrie 2022 - 06:18, said:

Inca ma gandesc, daca sa o dau pe a mea de pomana...

Nu te mai gandi... da-o repede de pomana (eu nu o vreau, am destule)...
Insist sa o dai de pomana, ca sa rad apoi cum vei umbla cu intrebari "A filmat cineva accidentul din data de... cand m-a lovit XY? Rog ajutor"
Este plin internetul de astfel de cereri...

 reborn_21, on 05 octombrie 2022 - 23:07, said:

Probabil ca si eu a da bani pe o camera de bord, daca as intelege utilitatea ei...
Raspunsul de mai sus este valabil si pentru tine

#17
realwalle

realwalle

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 04.10.2017
Pentru cei care cred ca nu ajuta/ nu are nici un rost camera, aceasta este ca asigurarea la casa/ apartament - o platesti in fiecare an dar speri sa nu ajungi niciodata sa ai nevoie de ea.

#18
horhescu

horhescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 14.05.2018

 reborn_21, on 05 octombrie 2022 - 22:00, said:

Eu  nu inteleg la ce ajuta camera de bord si de ce sa dau bani pe asa ceva.
Daca ar fi ieftina, as cumpara si eu una.

ajuta in caz de dai de vreun 'mester' pe traseu. am si eu un DDPAI Mini de ceva timp, am si uitat ca il am, sta dupa oglinda destul de discret. nu mi-a fost de folos momentan, dar si eu ma feresc de prosti. daca era sa o fac sa fie utila nu se punea problema la ce soferi sunt prin trafic.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate