Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Īncheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 Acte masina de firma la vama

Same Silver 100.4 Position Sensor...

Transfer asigurare auto

PNI CT36 wireless forum schimbare...
 Problema cu un card microSD Samsung

Unde se gasesc piese de schimb MB?

Placa de baza Gigabyte B660M, und...

Portare abonament la Digi
 

Compatibilitate Switch - Telefon fix

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
cbogdan23

cbogdan23

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.10.2022
Salutari tuturor,

Doresc sa stiu daca un switch poate prelua si da mai departe si semnal de telefonie fixa din cablul de ethernet.

Am urmatoarea situatie:
  • semnalul de internet si telefonie imi va veni prin fibra de la DIGI intr-un ONT
  • mai apoi vine in router
  • din router pleaca in diferite prize RJ45 din casa
Ma intrebam daca este posibil ca dintr-o priza de internet sa scot un cablu RJ45 care sa intre intr-un switch din care sa scot apoi:
  • un cablu RJ45 pentru un NAS
  • un cablu RJ45 sau RJ11 (daca exista switchuri cu ambele mufe) care sa intre intr-un telefon fix
Daca da este posibil atunci in functie daca are sau nu switchul porturi RJ11 voi lua si un telefon fix corespunzator, am vazut ca exista telefoane fixe cu port RJ45.

Mersi fain,
Bogdan

#2
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,194
  • Înscris: 28.10.2006
Mai citeste si instructiunile de la ONT si despre telefoanele fixe.
Nu se poate ce vrei tu.
Nu cu echipamente active ca cele pe care le-ai enumerat.
Sti ceva despre telefoane cu mufa RJ 45, dar nu se aplica daca nu e telefonie digitala.
E alta mancare de alt peste!

Edited by viceroy56, 05 October 2022 - 16:17.


#3
cbogdan23

cbogdan23

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.10.2022
Atunci singura solutie care stiu ca merge pentru ce vreau eu ar fi sa mai trag un cablu separat, terminat RJ11, care sa iasa direct din ONT din TEL, si il pun ca priza RJ11 langa cea RJ45.
Alta solutie mai este?

#4
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,432
  • Înscris: 01.07.2020
In plus de ce ti-ar trebui  un switch si nu o priza dubla?

#5
cbogdan23

cbogdan23

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.10.2022
Daca trec pe un abonament de telefonie digitala sau telfonie IP atunci ar merge planul original?

#6
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,419
  • Înscris: 09.01.2007
Din switch nu poti. Din device-ul RDS, poate, daca are mufa pentru telefonie, altfel nu.
Exista telefonie pe IP, dar implica sa ai o centrala analog/digitala care sa comunice pe IP cu telefoanele tale, sau sa ai telefonie digitala (am inteles ca se ofera serviciul asta de cativa ani pe la noi, eu inca n-am intalnit decat analog pe unde mi-am bagat nasul), dar cred ca momentan sunt pe partea de business, cauta "Telefonie SIP" daca vrei asa ceva, si da, vei avea nevoie de un post telefonic care stie SIP/IP.

#7
Danut Ianc

Danut Ianc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 03.11.2003
Părerea mea este că nu are rost să te complici. Telefoanele mobile de la digi sunt super ieftine iar justificarea unui post fix de telefon nu există.
În plus de asta, din ONT ai 2 ieșiri (2 mufe).
- una de rețea (ethernet) - mufa mare
- una de telefon - mufa mică.

Cele 2 nu pot fi mixate sau pot fi, dar cumpărând echipament adițional (SIP sau folosind convertoare analogice digitale).
Vrei telefon fix? VoIP - telefon - Cisco. Îl pui în casă, dar tot pe internet funcționează (ai nevoie de abonament pt a-l folosi).

#8
phoenix76

phoenix76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 25.09.2014
Poti transporta telefonia pe acelasi cablu cu internetul, dar nu recomand. Folosesti perechile portocaliu/verde pentru internet si albastru pentru telefonie. Dar aceasta metoda iti va modifica conexiunea ethernet de la 1000 mbps la 100 mbps. Cel mai bine este sa fie totul separat, internetul pe cablurile sale si telefonia la fel.
Dar banuiesc ca vrei sa folosesti deja traseul existent, in cazul acesta sacrifici din viteza si aplici varianta cu perechile de cablu descrisa mai sus.
Edit: daca ai o priza de internet libera de tip RJ45 o poti folosi pentru telefonie, pentru ca, conectorul de telefonie, RJ11 se poate insera in mufa RJ45.

Edited by phoenix76, 05 October 2022 - 19:10.


#9
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 03.12.2014

View Postcbogdan23, on 05 octombrie 2022 - 15:51, said:

Ma intrebam daca este posibil ca dintr-o priza de internet sa scot un cablu RJ45 care sa intre intr-un switch din care sa scot apoi:
  • un cablu RJ45 pentru un NAS

da

View Postcbogdan23, on 05 octombrie 2022 - 15:51, said:

un cablu RJ45 sau RJ11 (daca exista switchuri cu ambele mufe) care sa intre intr-un telefon fix
nu
trebuie un ruter care să știe VOIP și o cutie care să schimbe de la VOIP la analog.
Și ceva setări și un furnizor prietenos cu VOIP....

View Postphoenix76, on 05 octombrie 2022 - 19:07, said:

Poti transporta telefonia pe acelasi cablu cu internetul, dar nu recomand. Folosesti perechile portocaliu/verde pentru internet si albastru pentru telefonie. Dar aceasta metoda iti va modifica conexiunea ethernet de la 1000 mbps la 100 mbps.
nu.
internetul e internet, vocea e voce.
NU se amestecă una cu alta. Poți avea foarte bine internet la 1GBs pe același cablu pe care ai voce analogică.

exact cum ai spus tu datele se transportă pe anumite două perechi de fire, vocea pe altă pereche. Nici o legătură între ele.

Edited by DaculScoril0, 06 October 2022 - 00:15.


#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,966
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajDaculScoril0, pe 06 octombrie 2022 - 00:13, a scris:

Poți avea foarte bine internet la 1GBs pe același cablu pe care ai voce analogică.

exact cum ai spus tu datele se transportă pe anumite două perechi de fire, vocea pe altă pereche. Nici o legătură între ele.
Nu. Ptr a avea internet Gigabit ai nevoie de toate cele 4 perechi ( 8 fire ) dintr-un cablu de date.
Pe vremuri la Digi iti bagau 4 fire ptr internet si doua din cele 4 ramase le bagau ptr telefon. Dar aveai 100Mbps internet.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate