Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
rachiu din gemuri si dulceturi
Last Updated: Nov 04 2022 17:26, Started by
Elen-Viorel-69
, Oct 04 2022 15:34
·
0
#1
Posted 04 October 2022 - 15:34
Buna ziua! Dupa o curatenie prin debara am scos in jur de 30 de borcane cu gemuri si dulceturi(visine, prune, gutui, cirese, nectarine) facute in casa, unele avand data fabricarii 2005. Am gasit si cateva PET -uri cu vin din bolta casei. M-am gandit sa fac un rachiu din acestea(am vazut pe net ca se poate face chiar si din miere de albine). Intrebarea mea este: cum se face borhodul pentru rachiu si cat se lasa la fermentat? Multumesc anticipat pentru sfaturi
|
#2
Posted 04 October 2022 - 16:32
Elen-Viorel-69, on 04 octombrie 2022 - 15:34, said:
Buna ziua! Dupa o curatenie prin debara am scos in jur de 30 de borcane cu gemuri si dulceturi(visine, prune, gutui, cirese, nectarine) facute in casa, unele avand data fabricarii 2005. Am gasit si cateva PET -uri cu vin din bolta casei. M-am gandit sa fac un rachiu din acestea(am vazut pe net ca se poate face chiar si din miere de albine). Intrebarea mea este: cum se face borhodul pentru rachiu si cat se lasa la fermentat? Multumesc anticipat pentru sfaturi https://forum.softpe...-din-electrozi/ |
#3
Posted 04 October 2022 - 16:33
daca borcanele sunt ermetice si nu se vede ca au facut floare....
si acum cred ca sunt bune (desi 2005) este cam mult |
#4
Posted 04 October 2022 - 16:34
De ce citați postarea anterioara? Ca să umplem forumul cu dubluri?
|
#5
Posted 04 October 2022 - 17:29
Sigur inca sunt bune, daca au fost facute cum trebuie si nu a intrat apa in ele.
Nu au termen de expirare ca alea din comert care au multa apa si gelatina/pectina. |
#6
Posted 04 October 2022 - 17:35
Io am facut anul asta tuica/rachiu din vinul din damigenele din pivnita, cel mai vechi din 2012.
Pus pur si simplu in cazan, pus capacul, pusa teava de legatura cu serpentina de racire, verificat/asigurat etanseitati si dat foc! A iesit distilat din vin, fara miros, suficient de tare(40 grd). Dulceata colectata am pus-o peste fructele adunate in timp din livada. La fel, a iesit o tuica foarte buna, 45 grd. Prunele se lasa la fermentat circa o luna, "poporul" spune PANA CADE PODUL. Adica toate fructele la fund, la suprafata ZEAMA. Celelalte fructe, pana se face "un magiun" si apare mirosul intens de alcool. Parerea mea, cum am procedat eu. |
#7
Posted 04 October 2022 - 18:17
gemurile le pui pe toate intru-un butoi, in care pui si ceva fructe de prin gradina. orice, chiar si struguri. daca vrei sa fermenteze mai repede, adaugi o galeata cu apa calda. eventual si un kg de zahar. vezi ca la final, sa consistenta sa nu fie prea groasa, sa nu se lipeasca de cazan.
vinul il adaugi direct in cazan, cand faci tuica. la fermentat sta pana nu mai fierbe! minum 14 zile. dupa acea perioada, verifici la 2 zile, sa nu mai fiarba( se aude). o sa iasa un alcool destul de tare si cam fara aroma, care poate fi folosit la diverse: visinata, afinata. distilatul din vin eu in fac coniac! |
#8
Posted 04 October 2022 - 23:06
La 40 de grade e febra, nu tuica. Pe la mine prin zona, 40 de grade are chestia aia care rezulta dupa ce speli cu apa oala in care a stat tuica.
Apropo...dulceata care contine conservanti fermenteaza? |
#9
Posted 05 October 2022 - 06:11
Hai sa ne laudam acu' cu "taria"!
Nu suntem la pariuri cu "a mea e mai mare". Si nu dulceata fermenteaza, ci amestecul de fructe si "dulceata". |
#10
Posted 05 October 2022 - 07:46
Eu ma intreb daca initiatorul are cazan de tuica si butoaie ptr borhot...
Ca tine gemurile in debara, cu rufele murdare si alte obiecte si nu in camara e partea a doua... |
|
#11
Posted 05 October 2022 - 07:56
Butoaie pentru borhot? Pai are 30 de borcane si cateva PET-uri
Elen-Viorel-69, on 04 octombrie 2022 - 15:34, said:
... am scos in jur de 30 de borcane cu gemuri si dulceturi.... Am gasit si cateva PET -uri cu vin din bolta casei. Un amarat de "butoi" de 40 de litri este arhisuficient. Pentru cantitatea aia nu cred ca merita efortul initiator Incearca la tuicarii autorizati din zona. Poate li se va face mila de tine si-ti dau vreo trei litri de tuica contra materialul dus de tine. |
#12
Posted 05 October 2022 - 09:17
an de an adaug fructelor din livadă și câteva dulcețuri/gemuri trecute de prima tinerețe
cred că ai putea să dizolvi conținutul borcanelor în suficient vin și să-l distili... |
#13
Posted 04 November 2022 - 17:26
"30 de borcane de dulceturi si gemuri" amesteca-le cu o cantitate egala de apa (calda), mai pune si o nuca (apreciere de volum) de drojdie, lasa-le 10-12 zile in care mesteci o data, de doua ori pe zi, dupa care le pui in cazanul de tuica si da-i la fiert.
Asa am procedat eu in urma cu vreo patru ani cand am curatat camara soacra-mii. Sortimentele de gem erau diferite, da' n-am tinut cont de asata, le-am amestecat. Tuica n-a fost rea. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users