Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...
 R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator

Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru
 Cum se monteaza obiectul asta?

Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...
 Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 

rachiu din gemuri si dulceturi

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Elen-Viorel-69

Elen-Viorel-69

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 25.06.2017
Buna ziua! Dupa o curatenie prin debara am scos in jur de 30 de borcane cu gemuri si dulceturi(visine, prune, gutui, cirese, nectarine) facute in casa, unele avand data fabricarii 2005. Am gasit si cateva PET -uri cu vin din bolta casei. M-am gandit sa fac un rachiu din acestea(am vazut pe net ca se poate face chiar si din miere de albine). Intrebarea mea este: cum se face borhodul pentru rachiu si cat se lasa la fermentat? Multumesc anticipat pentru sfaturi

#2
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 20.05.2013

Vizualizare mesajElen-Viorel-69, pe 04 octombrie 2022 - 15:34, a scris:

Buna ziua! Dupa o curatenie prin debara am scos in jur de 30 de borcane cu gemuri si dulceturi(visine, prune, gutui, cirese, nectarine) facute in casa, unele avand data fabricarii 2005. Am gasit si cateva PET -uri cu vin din bolta casei. M-am gandit sa fac un rachiu din acestea(am vazut pe net ca se poate face chiar si din miere de albine). Intrebarea mea este: cum se face borhodul pentru rachiu si cat se lasa la fermentat? Multumesc anticipat pentru sfaturi

https://forum.softpe...-din-electrozi/

#3
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,738
  • Înscris: 26.04.2007
daca borcanele sunt ermetice si nu se vede ca au facut floare....
si acum cred ca sunt bune (desi 2005) este cam mult Posted ImagePosted Image

#4
Bingo

Bingo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,298
  • Înscris: 13.04.2006
De ce citați postarea anterioara? Ca sã umplem forumul cu dubluri?

#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,003
  • Înscris: 15.06.2004
Sigur inca sunt bune, daca au fost facute cum trebuie si nu a intrat apa in ele.

Nu au termen de expirare ca alea din comert care au multa apa si gelatina/pectina.

#6
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,223
  • Înscris: 28.10.2006
Io am facut anul asta tuica/rachiu din vinul din damigenele din pivnita, cel mai vechi din 2012.
Pus pur si simplu in cazan, pus capacul, pusa teava de legatura cu serpentina de racire, verificat/asigurat etanseitati si dat foc!
A iesit distilat din vin, fara miros, suficient de tare(40 grd).
Dulceata colectata am pus-o peste fructele adunate in timp din livada.
La fel, a iesit o tuica foarte buna, 45 grd.
Prunele se lasa la fermentat circa o luna, "poporul" spune PANA CADE PODUL.
Adica toate fructele la fund, la suprafata ZEAMA.
Celelalte fructe, pana se face "un magiun" si apare mirosul intens de alcool.
Parerea mea, cum am procedat eu.

#7
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,498
  • Înscris: 02.02.2007
gemurile le pui pe toate intru-un butoi, in care pui si ceva fructe de prin gradina. orice, chiar si struguri. daca vrei sa fermenteze mai repede, adaugi o galeata cu apa calda. eventual si un kg de zahar. vezi ca la final, sa consistenta sa nu fie prea groasa, sa nu se lipeasca de cazan.
vinul il adaugi direct in cazan, cand faci tuica.
la fermentat sta pana nu mai fierbe! minum 14 zile. dupa acea perioada, verifici la 2 zile, sa nu mai fiarba( se aude).
o sa iasa un alcool destul de tare si cam fara aroma, care poate fi folosit la diverse: visinata, afinata. distilatul din vin eu in fac coniac!

#8
dan1980_25

dan1980_25

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,439
  • Înscris: 06.07.2007
La 40 de grade e febra, nu tuica. Pe la mine prin zona, 40 de grade are chestia aia care rezulta dupa ce speli cu apa oala in care a stat tuica.
Apropo...dulceata care contine conservanti fermenteaza?


#9
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,223
  • Înscris: 28.10.2006
Hai sa ne laudam acu' cu "taria"!
Nu suntem la pariuri cu "a mea e mai mare".
Si nu dulceata fermenteaza, ci amestecul de fructe si "dulceata".

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,003
  • Înscris: 15.06.2004
Eu ma intreb daca initiatorul are cazan de tuica si butoaie ptr borhot...

Ca tine gemurile in debara, cu rufele murdare si alte obiecte si nu in camara e partea a doua...

#11
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,193
  • Înscris: 07.11.2006
Butoaie pentru borhot? Pai are 30 de borcane si cateva PET-uri

Vizualizare mesajElen-Viorel-69, pe 04 octombrie 2022 - 15:34, a scris:

... am scos in jur de 30 de borcane cu gemuri si dulceturi.... Am gasit si cateva PET -uri cu vin din bolta casei.

Un amarat de "butoi" de 40 de litri este arhisuficient.
Pentru cantitatea aia nu cred ca merita efortul

initiator
Incearca la tuicarii autorizati din zona. Poate li se va face mila de tine si-ti dau vreo trei litri de tuica contra materialul dus de tine.

#12
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,780
  • Înscris: 17.01.2012
an de an adaug fructelor din livadă și câteva dulcețuri/gemuri trecute de prima tinerețe :P
cred că ai putea să dizolvi conținutul borcanelor în suficient vin și să-l distili...

#13
Cellini60

Cellini60

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 26.10.2022
"30 de borcane de dulceturi si gemuri" amesteca-le cu o cantitate egala de apa (calda), mai pune si o nuca (apreciere de volum) de drojdie, lasa-le 10-12 zile in care mesteci o data, de doua ori pe zi, dupa care le pui in cazanul de tuica si da-i la fiert.
Asa am procedat eu in urma cu vreo patru ani cand am curatat camara soacra-mii.
Sortimentele de gem erau diferite, da' n-am tinut cont de asata, le-am amestecat.
Tuica n-a fost rea.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate