Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...
 R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator

Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru
 Cum se monteaza obiectul asta?

Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...
 Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 

Reparare lustra led

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,459
  • Înscris: 25.01.2007
Se da una bucata lustra led. E cu telecomandă, efecte de lumina gen lumina calda și rece...
Ma rog, nu mai e, era.
Cand sa o montez, BOOOM!

Pot sa o mai repar, gen alt alimentator, încât sa o mai fac funcțională, ca o lustra obisnuita?
Înțeleg io bine, ledurile alea se alimentează la 150v DC?

Attached File  20221003_200503.jpg   418.47K   172 downloads

Attached File  20221003_200407.jpg   310.36K   167 downloads

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,955
  • Înscris: 01.12.2001
Ieșire 150-210V CC
Nu ai garanție la ea? Boom a făcut din prima sau a intrat vreun șurubel pe acolo?

#3
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 14.03.2022
Eu as fi mai interesat sa vad ledurile. Pune niste poze ca in functie de leduri vezi daca o mai resuscitezi sau o arunci.

#4
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,955
  • Înscris: 01.12.2001
A bubuit partea de redresare.
LED-urile cred că îs ok

#5
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,235
  • Înscris: 01.10.2005
Dacă renunți la telecomanda, poți înlocui acest montaj cu 4 drivere ca acesta:
https://www.emag.ro/...b0aAjcsEALw_wcB

Dar cred că lampa a costat mai puțin de 120 de lei

Edited by Mircel, 03 October 2022 - 20:00.


#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,955
  • Înscris: 01.12.2001
A avut condens acolo sau ce a fost?

Vizualizare mesajMircel, pe 03 octombrie 2022 - 19:53, a scris:

Dacă renunți la telecomanda, poți înlocui acest montaj cu 4 drivere ca acestea:
https://www.emag.ro/...b0aAjcsEALw_wcB

Dar cred că lampa a costat mai puțin de 120 de lei
Asta are out 36V
A lui 150-210V

#7
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,235
  • Înscris: 01.10.2005
Scuze!
Detaliile nu m-au interesat ci doar ideea.

#8
rexx

rexx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 15.08.2005
era pe la electronica de mult un profesor ce avea urmatoarea zicala:
"electronicele functioneaza pe baza de fum: cum a iesit fumul din ele, cum nu mai functioneaza"

Edited by rexx, 03 October 2022 - 20:25.


#9
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,466
  • Înscris: 17.04.2006
Poti inlocui driver-ul dar probabil pierzi telecomanda.
In schimb, cred ca se pot inlocui doar componentele defecte la un electronist chiar si amator :)

#10
ldpe

ldpe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,865
  • Înscris: 08.03.2017
Ceva de genul ai nevoie https://www.joom.com...891d501c4707634
Daca ai rabdare posibil sa gasesti exact originalul printre mii de produse Posted image, dar si ce am dat e compatibil , in loc de culori alegi temperatura de culoare , acelasi lucru iar tensiunile sunt compatibile

#11
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,459
  • Înscris: 25.01.2007
Nu ma interesează telecomanda sau efecte de lumina. Ca model cred ca e asta https://www.emag.ro/..._medium=android
Dacă as găsi ceva sa o alimentez doar sa lumineze ar fi perfect. Am mai butonat netul, nu prea am speranțe, e prea ciudata alimentarea aia la 150-210v DC. Mai tre sa caut pe aliexpress.
De pocnit a pocnit când am ridicat siguranțele.
Nu m-a interesat cum leg polaritatea, nu am crezut ca e important. Oricum din tavan avea doar 2 fire și întrerupător simplu. Bănuiesc ca și calitatea ei e mediocra, probabil cât am mai zgaltait-o sa montez bratele alea, m-am mai chinuit sa o pun sus, ca are un sistem cretin cu 4 șuruburi, ceva s-a întâmplat. Asta era a patra lustra montata, era și noaptea de-acum, mai mult lumina de la lanternă...
Asta e, m-am lipit de un ciubuc. Ca e la o ruda, care când are ceva de montat, ma cheamă ca la mine e pe degeaba. Și acu' ca s-a ars, tre sa ii cumpăr alta. Am făcut comanda de asta https://www.emag.ro/..._medium=android, și tre sa ma învăț sa refuz, ca's cam mulți aia care tot ma cheamă. Nu ma jignește oricum niciunul cu bani.


#12
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,424
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajslai, pe 03 octombrie 2022 - 20:59, a scris:

Am mai butonat netul, nu prea am speranțe, e prea ciudata alimentarea aia la 150-210v DC. Mai tre sa caut pe aliexpress.
De pocnit a pocnit când am ridicat siguranțele.
Nu e ciudat, sunt multe leduri smd normale de 3.4v in serie, probabil vreo 40-50 din fiecare culoare. In stanga ai controllerul sursei si filtrarea de pe retea, acolo poc (poate de la un scurt cascadat)... restul sunt canalele individuale de control care par oki. Voltajul ala e doar de referinta adica domeniul optim, ledurile se controleaza prin limitarea intensitatii, acel 240mA.
Apropo, la 43lumen/watt e mai rau ca unele becuri CFL, pune ceva mai eficient energetic Posted image

Edited by andreic, 03 October 2022 - 22:14.


#13
rexx

rexx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 15.08.2005

View Postslai, on 03 octombrie 2022 - 20:59, said:

Nu m-a interesat cum leg polaritatea, nu am crezut ca e important. Oricum din tavan avea doar 2 fire și întrerupător simplu. Bănuiesc ca și calitatea ei e mediocra, probabil cât am mai zgaltait-o sa montez bratele alea, m-am mai chinuit sa o pun sus, ca are un sistem cretin cu 4 șuruburi, ceva s-a întâmplat. Asta era a patra lustra montata, era și noaptea de-acum, mai mult lumina de la lanternă...
Asta e, m-am lipit de un ciubuc. Ca e la o ruda, care când are ceva de montat, ma cheamă ca la mine e pe degeaba. Și acu' ca s-a ars, tre sa ii cumpăr alta. Am făcut comanda de asta https://www.emag.ro/..._medium=android, și tre sa ma învăț sa refuz, ca's cam mulți aia care tot ma cheamă. Nu ma jignește oricum niciunul cu bani.

polaritatea e importanta, mai ales la led-uri. adica eu ma uit la polaritate si la lustrele vechi cu becuri ca plus-ul sa fie in fundul duliei si tu nu verifici nici la una pe led-uri care au ceva electronica in ele si conteaza cum le alimentezi?
cat priveste meseriasul gratis, acum ai primit o lectie gratis: nu mai faci munca pe degeaba. lectia a fost gratis, ca lampa de schimb e pe bani :D

#14
Lexon

Lexon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,079
  • Înscris: 07.08.2011
Ai conectat doar partea de 220V, nu? Asa ca ce polaritate? N-aveai ce sa-i faci tu ca sa se arda...
Asa i-a fost dat, probabil vreo problema din fabrica. Daca ii dai placa jos poate descoperi si motivul.
Eu as zice sa puna mana sa-si cumpere alta si pe asta sa o trimita la garantie.

#15
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 24.11.2021

Vizualizare mesajrexx, pe 03 octombrie 2022 - 22:53, a scris:


polaritatea e importanta, mai ales la led-uri. adica eu ma uit la polaritate si la lustrele vechi cu becuri ...

Eu zic s-ti vezi de treaba ta, ca habar nu ai ce-i aia polariate. :D

Vizualizare mesajslai, pe 03 octombrie 2022 - 19:18, a scris:

Se da ....
Dar o poza cu locul in care ai legat tu "220" de ce nu pui ?

#16
trid_ovi

trid_ovi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 809
  • Înscris: 10.10.2005
Uite de la fratele chinez https://www.aliexpre...id=Rs9DNgSdaKEG sau https://www.aliexpre...28328527995!rec

Edited by trid_ovi, 04 October 2022 - 02:57.


#17
hellmarvel

hellmarvel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,386
  • Înscris: 12.03.2010
Eu vad acolo niste condensatori afumati. Daca te pricepi cu multimetrul si pistolul de lipit, scoate-i pe cei prin care nu trece curentul si inlocuieste-i. Daca nu, mergi la un electronist din familie, ca altfel s-ar putea sa te coste mai mult decit lustra.

#18
dem3ntor

dem3ntor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,818
  • Înscris: 16.04.2007
Arunca acel driver....
si 2. numai pe ebay sau aliexpress.com gasesti cu tensiunea aceea.

acele leduri sunt benzi led cu N leduri in serie/paralel.
Acel IC care a pocnit fie nu il gasesti fie este tot pe undeva prin china, am avut de curand una la reparat si am renuntat.
Poti cumpara 2 drivere cu tensiuni mai mici, gen 60-70v si sa le inseriezi pentru a obtine o tensiune care aprinda ledurile, chiar se pot conecta acele 2 alimentatoare la partea de comanda existenta pe placa ta. asta daca a scapat teafara.

Acel driver are 2 zone: una care redreseaza si fabrica tensiunea continua de 150v si a doua care comanda ledurile, tie ti-a murit aia prima! (cel putin)

Edited by dem3ntor, 04 October 2022 - 07:48.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate