Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Încheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 Acte masina de firma la vama

Same Silver 100.4 Position Sensor...

Transfer asigurare auto

PNI CT36 wireless forum schimbare...
 Problema cu un card microSD Samsung

Unde se gasesc piese de schimb MB?

Placa de baza Gigabyte B660M, und...

Portare abonament la Digi
 

De ce apare administrator?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,619
  • Înscris: 14.10.2017
Ieri m-am  logat cu administrator ca aveam nevoie de parola de win nu parola de login screen.  Parola de win.   Azi cand am  pornit pc-ul s-a bagat pe contul de administrator.  Am dat log out dar la screenul de login apare si administrator.   De ce apare?  Pana azi nu aparea decat numele userului meu si atat

si cum scot sa nu apara  Contul de admin?

#2
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,491
  • Înscris: 05.01.2006
Ești sigur că nu apărea și anterior după logout? Poate nu apărea când pornea calculatorul (pentru că te loga automat pe userul limitat) dar la logout ar fi trebuit să apară - cum altfel te-ai logat în el?
Dă un restart și vezi dacă apare...

#3
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,211
  • Înscris: 17.05.2004
https://www.technipa...nt-login-screen

Quote

Method 1 – Via Command
Select “Start” and type “CMD“.
Right-click “Command Prompt” then choose “Run as administrator“.
If prompted, enter a username and password that grants admin rights to the computer.
Type: net user administrator /active:yes
Press “Enter“.
Replace “yes” with “no” to disable the admin account on the welcome screen

Method 2 – From Admin Tools
Hold the Windows Key while pressing “R” to bring up the Windows Run dialog box.
Type “lusrmgr.msc“, then press “Enter“.
Open “Users“.
Select “Administrator“.
Uncheck or check “Account is disabled” as desired.
Select “OK“.

Method 3 – From Registry
Hold the Windows Key while pressing “R” to bring up the Windows Run dialog box.
Type “regedit“, then press “Enter“.
Navigate to the following:
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE
Microsoft
Windows NT
CurrentVersion
Winlogon
SpecialAccounts
UserList
On the right side, right-click on “UserList” and select “New” > “DWORD Value“.
Give the value a name of “Administrator“. Press the “Enter” key when you are done.
Close the Registry Editor and restart the computer.
Delete the “Administrator” value to turn it off and prevent it from appearing on the Welcome screen.

Method 4 – Group Policy
Note: This will not work in Home editions of Windows 10.
Hold the Windows Key while pressing “R” to bring up the Windows Run dialog box.
Type “gpedit.msc“, then press “Enter“.
Navigate to the following:
Local Computer Configuration
Windows Settings
Security Settings
Local Policies
Security Options
Accounts: Administrator Account Status
Enable or Disable the setting as desired.


Edited by waterman, 30 September 2022 - 10:16.


#4
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,619
  • Înscris: 14.10.2017

View PostRavy, on 30 septembrie 2022 - 10:15, said:

Ești sigur că nu apărea și anterior după logout? Poate nu apărea când pornea calculatorul (pentru că te loga automat pe userul limitat) dar la logout ar fi trebuit să apară - cum altfel te-ai logat în el?
Dă un restart și vezi dacă apare...
La userul limitat scriam mereu parola ca nu am dat login mereu.  Dar nu aparea administrator.  De logat m-am logat pe userul normal in cmd

cu metoda 1 m-am logat pe userul normal dupa care la pornire azi am gasit si administrator

#5
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,211
  • Înscris: 17.05.2004
Ete Karaxe asa faci

Select “Start” and type “CMD“.
Right-click “Command Prompt” then choose “Run as administrator“.
If prompted, enter a username and password that grants admin rights to the computer.
Type: net user administrator /active:no
Press “Enter“.

#6
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,619
  • Înscris: 14.10.2017
a da e in metoda 1 cum sa nu apara
boala, ce sa zic n-am citit articolul complet am citit doar ce aveam nevoie

Eu am crezut ca active yes inseamna sa ruleze cmd ca administrator

Edited by Ravy, 30 September 2022 - 11:39.


#7
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,211
  • Înscris: 17.05.2004

Vizualizare mesajkarax, pe 30 septembrie 2022 - 10:28, a scris:

Eu am crezut ca active yes inseamna sa ruleze cmd ca administrator

N-are treabă cu rulat cmd
E destul de self-descriptive

ai o comandă
net user administrator /active:yes
adică dacă useru administrator să fie activ sau nu.

De ce să crezi că rulează cmd ca administrator, că l-ai rulat tu deja ca administrator ca să poți rula  executa comenzile ăstea.

Edited by Ravy, 30 September 2022 - 11:39.


#8
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,619
  • Înscris: 14.10.2017
de obicei in consola nu poti rula cateva comenzi decat dupa login ca adminstrator , de regula comenzi prea periculoase sa poata fi utilizate fara admin

#9
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,211
  • Înscris: 17.05.2004
Așa și care e nelămurirea ?

Citește atent...

Quote

Select “Start” and type “CMD“.
Right-click “Command Prompt” then choose “Run as administrator“.
If prompted, enter a username and password that grants admin rights to the computer.
Type: net user administrator /active:yes
Press “Enter“.


#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,966
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajkarax, pe 30 septembrie 2022 - 11:33, a scris:

de obicei in consola nu poti rula cateva comenzi decat dupa login ca adminstrator , de regula comenzi prea periculoase sa poata fi utilizate fara admin
Repararea sistemului se face asa. Si aia nu e periculoasa.

E prevenita rularea default ca administartor ca sa nu ruleze vreun virus o comanda.

Ruleaza comadna data de Waterman si nu o sa mai apara Adminsitrator - contul ala asa se Activeaza/Dezactiveaza.

#11
NAlexQ

NAlexQ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 21.07.2011
Daca metoda 1 ti se poate prea "complicata si nesigura" poti incerca si celalalte metode. Metoda 2 sar putea sa iti fie mai usoara.

#12
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,092
  • Înscris: 21.12.2006
Pe un dispozitiv ce ruleaza Windows, cand ai mai multi "useri" activi, dupa restart ramane "default" ultimul user activ. Poti alege din stanga jos cu ce alt user sa te loghezi in Windows:
https://www.lifewire...dows-10-4781764

Daca dispozitivul e inrolat in domeniu, si ai folosit user cu drepturi de Admin, atunci nu ti se ofera la login alt user explicit, decat daca e un cont local, ci optiune "other user", unde trebuie sa introduci numele contului si parola asociata
https://www.tenforum...gin-screen.html

Edited by nei-k, 02 October 2022 - 12:34.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate