Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Router Fiberhome SR1041Y

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#55
lexutzu

lexutzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 26.06.2008
Hello,

Putin ajutor cu port forwarding daca se poate, va rog frumos.

Routerul are o limita de 15 port forwarding rules, cam mica limita din punctul meu de vedere dar asta e.

Problema apare ca nu pot seta intervale de porturi, adica 7000 - 7200, ma lasa doar daca fac 7000 - 7000 si daca un program anume necesită 4 porturi, din start am pierdut 4 din cele 15 reguli suportate de router.

https://ibb.co/dKFy41p

S-a mai lovit cineva de asta?

Va mulțumesc frumos.

#56
buz_oianu

buz_oianu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 09.12.2009
Salut,
Ma poate ajuta cineva sa setez routerul wlan 2.4? E setat pe 5 GHz, de către cei de la digi. Am unele echipamente, aerul condiționat de exemplu, care nu accepta 5 GHz. Ms anticipat. O zi ușoară!

#57
lexutzu

lexutzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 26.06.2008

 buz_oianu, on 30 iulie 2023 - 15:59, said:

Salut,
Ma poate ajuta cineva sa setez routerul wlan 2.4? E setat pe 5 GHz, de către cei de la digi. Am unele echipamente, aerul condiționat de exemplu, care nu accepta 5 GHz. Ms anticipat. O zi ușoară!

Intra pe digi.ro in contul tau digi si dupa navighează la serviciile mele, internet si acolo si 'schimbare date WiFi si parolă'.

#58
vladser

vladser

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 16.08.2007
Salut, as avea si eu o problema, au venit cei de la digi si mi-au conectat routerele Fiberhome sa fie in sistem mesh, problema este urmatoarea:
  • Dupa conectare, eu le-am pus fiecare in camerele lor prin casa (router main l-am lasat la parter iar 2 routere conectate la etaj in camere separate)
  • Le-am conectat si prin cablu de ethernet intre ele.
Problema este cu semnalul wi-fi, apare ca este semnal doar ca circuland de la un etaj la altul in casa, desi arata semnal, nu merge si trebuie sa ma reconectez la wi-fi de cateva ori sa poata sa prinda internet dinnou.

Este ciudat, poate pentru ca incearca mai multe routere conectate si nu prinde cel care ar trebui?

Sau routerele nu dau semnal destul de puternic, avand in vedere ca sunt in camere diferite la parter si etaj, incat sa fie fezabil sistemul mesh?

Edited by vladser, 31 July 2023 - 09:19.


#59
lexutzu

lexutzu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 26.06.2008

 lexutzu, on 28 iulie 2023 - 09:50, said:

Hello,

Putin ajutor cu port forwarding daca se poate, va rog frumos.

Routerul are o limita de 15 port forwarding rules, cam mica limita din punctul meu de vedere dar asta e.

Problema apare ca nu pot seta intervale de porturi, adica 7000 - 7200, ma lasa doar daca fac 7000 - 7000 si daca un program anume necesită 4 porturi, din start am pierdut 4 din cele 15 reguli suportate de router.

https://ibb.co/dKFy41p

S-a mai lovit cineva de asta?

Va mulțumesc frumos.


Cu ajutorul lui Digi_Helper, am dat un mail catre Digi si am fost sunat inapoi, aparent este o problema software cu routerul acesta.
ZTE H3601-ul pe care l-am avut tot de la Digi avea limitari la DHCP server (nu se putea modifica absolut nimic) si maxim 10 IP-uri statice device-urilor conectate la router.

Aparent singurul router fara limitari de genul din oferta Digi este TP-Link-ul deci in caz ca se mai loveste cineva de problema asta, good to know.

#60
trid_ovi

trid_ovi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,126
  • Înscris: 10.10.2005
Tocmai mi-a fost instalat si mie de catre RDS routerul asta in custodie. Dar vad ca nu merge si IPV6 . Merge la cineva? Daca da, ce setari a facut acolo in advanced WAN? Presupun ca doar acolo trebuie.

#61
gghann

gghann

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 06.11.2018

 DIGI_Helper, on 04 ianuarie 2023 - 13:01, said:

1. Se tine apasat butonul WPS pe routerul principal, timp de 3 secunde. LED-ul WPS va incepe sa clipeasca lent.
2. Se tine apasat butonul WPS pe routerul secundar, timp de ~10 secunde pana cand LED-ul WPS incepe sa clipeasca rapid.

Aceasta secventa trebuie urmata indiferent daca se face o conexiune wireless sau prin cablu.

Daca nu te descurci sa faci configurarea, trimite-mi un mesaj privat cu datele de identificare ale contractului si verificam mai departe.

Salutare!
Eu nu am reusit sa fac mesh cu cele doua routere fiberhome, cu toate ca am facut exact ca aici.
Am observat ca difera firmware la cele doua routere (au venit pe rand, la cateva luni). Trebuie sa fac update la ele?

Edited by gghann, 27 October 2023 - 12:10.


#62
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,353
  • Înscris: 16.04.2014

 gghann, on 27 octombrie 2023 - 12:09, said:

Salutare!
Eu nu am reusit sa fac mesh cu cele doua routere fiberhome, cu toate ca am facut exact ca aici.
Am observat ca difera firmware la cele doua routere (au venit pe rand, la cateva luni). Trebuie sa fac update la ele?

Salut,
Te rog sa imi trimiti detaliile contractului intr-un mesaj privat pentru a verifica.

#63
mike

mike

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 29.10.2023
Salut. Am internet de la digi si router ul: FiberHome SR1041Y si nu reusesc sa fac sa mearga internetul , prin cablu.. prin wi-fi merge perfect... mai exact conectez cablul , merge cateva secunde si se deconecteaza.. dau Windows Network Diagnostics si zice Problems Found - The default gateway is not availble - Fixed . isi revine internetul , dar .. din nou.. accesez 2-3 pagini si se deconecteaza.. nu stiu ce sa ii fac.. repet.. prin wifi merge perfect ! ????

Attached Files

  • Attached File  111.JPG   907.89K   51 downloads


#64
iooo

iooo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 01.07.2003

 cipcon, on 23 iunie 2023 - 09:42, said:

A reusit cineva sa faca sa mearga portul USB pentru unitatea de stocare? Eu am un HDD atasat si care mergea cu vechiul router fara probleme prin SAMBA.

Salut,

Nu stiu daca ai mai rezolvat dar las scris aici. Banuiesc ca ai activat Samba in setarile routerului.
Apoi am creat un shortcut link apoi cu \\192.168.1.1\usb1 si am putut accesa folderul de pe USB folosind laptopul. Eu am un SSD conectat printr-o interfata USB la routerul principal.
La tv vad ca e alta poveste. Acum am deschis TV-ul conectat la cablu de retea dar nu vede USB1 decat prin DLNA si nu apar toate fisierele ci doar niste foldere si nici acelea nu sunt toate. Aveam inainte un router tplink Archer C7 vechi dar cand il foloseam, USB-ul era vazut in intregime ca partitie, ca si cum ar fi fost conectat la TV direct. Sper sa iti fie ajutor daca nu e prea tarziu :)

#65
ChiefRA

ChiefRA

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 25.04.2009
Stie careva dintre voi care e parola de la userul superadmin unde trebuie intrat ca sa facem firmware update?

Caci din userul admin, nu se poate face, nu exista optiunea in meniu.

Multumesc.

#66
loler256

loler256

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.12.2012

View PostChiefRA, on 04 noiembrie 2023 - 22:57, said:

Stie careva dintre voi care e parola de la userul superadmin unde trebuie intrat ca sa facem firmware update?

Caci din userul admin, nu se poate face, nu exista optiunea in meniu.

Multumesc.
Eu stiu ca parola de la superadmin e schimbata de ei special ca sa nu intri tu. Iar update de firmware il ceri la suport clienti, userul de rand nu are acces asa avansat la echipamentele lor.

#67
mitza97

mitza97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 04.11.2007
Dar parola la userul admin care este? Astazi am primit si eu doua bucati SR1041K.
Basnuiesc ca o fii "digi", intrebam ca sa aflu exact inainte de configurare, care va fii doar mai tarziu :-)

Edited by mitza97, 08 November 2023 - 11:07.


#68
ROMYBACIU

ROMYBACIU

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 02.03.2021
Buna ziua.

Sunt client DIGI.
Ma intereseaza o retea mesh fara cablu.

Am primit de la DIGI un router SR1041K si  vreau sa il folosesc pentru un grup de device-uri folosite intr-o parte mai indepartata a casei unde semnalul este la limita, este vorba de 2 sisteme de alarma si de 2 prize inteligente ( retea mesh ? fara cablu)

La routerul pe care il am acum de la DIGI (HUAWEI) vreau sa pastrez sistemul de supraveghere ( DVR cu LAN) la care am facute niste setari inclusiv domeniu.go.ro. nu il mai gasaesc pe domnul care mi-a instalat sistemul.

Posibil sa fie si alte solutii care sa corespunda nevoilor mele, de aceea apelez la suportul de la DIGI pentru rezolvare.

#69
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,353
  • Înscris: 16.04.2014
Salut, ROMYBACIU,

Daca ai nevoie de o retea Mesh fara cablu va trebui sa optezi pentru inca un router SR1041K.
ONT-ul Huawei pe care il ai in locatie va fi setat in mod Bridge, unul dintre routere va fi setat ca master, iar cel de-al doilea va fi setat ca satelit.

Dezavantajul este ca sistemul DVR va trebui sa il conectezi la routerul master, nu va mai putea fi conectat la ONT.

#70
rpuica79

rpuica79

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.11.2023

View Postcipcon, on 23 iunie 2023 - 09:42, said:

A reusit cineva sa faca sa mearga portul USB pentru unitatea de stocare? Eu am un HDD atasat si care mergea cu vechiul router fara probleme prin SAMBA.
si eu incerc acelasi lucru. am sunat la suport, nu prea stiau sa imi spuna nimic

#71
rpuica79

rpuica79

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.11.2023

View Postiooo, on 04 noiembrie 2023 - 07:04, said:

Salut,

Nu stiu daca ai mai rezolvat dar las scris aici. Banuiesc ca ai activat Samba in setarile routerului.
Apoi am creat un shortcut link apoi cu \\192.168.1.1\usb1 si am putut accesa folderul de pe USB folosind laptopul. Eu am un SSD conectat printr-o interfata USB la routerul principal.
La tv vad ca e alta poveste. Acum am deschis TV-ul conectat la cablu de retea dar nu vede USB1 decat prin DLNA si nu apar toate fisierele ci doar niste foldere si nici acelea nu sunt toate. Aveam inainte un router tplink Archer C7 vechi dar cand il foloseam, USB-ul era vazut in intregime ca partitie, ca si cum ar fi fost conectat la TV direct. Sper sa iti fie ajutor daca nu e prea tarziu Posted Image

salut
ai gasit ceva solutii? din 3 stik-uri si un hdd extern, imi vede doar 1 in meniul routerului. \\192.168.1.1\usb1 nimic. am incercat si cu usb usb 1, 2 _1, tot felul. nimic
pe android tv iar nimic. am activat samba

#72
rpuica79

rpuica79

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.11.2023

 rpuica79, on 17 noiembrie 2023 - 14:01, said:


salut
ai gasit ceva solutii? din 3 stik-uri si un hdd extern, imi vede doar 1 in meniul routerului. \\192.168.1.1\usb1 nimic. am incercat si cu usb usb 1, 2 _1, tot felul. nimic
pe android tv iar nimic. am activat samba

am reusit. si pe android si pe windows.
problema e ca routerul foloseste smb1
trebuie activat samba server, bifat anonymous login
in windows trebuie bifat SMB 1.0/CIFS Client la windows features
apoi il gasesi cu \\192.168.1.1  la mine e usb1. recomand sa mapati network drive-ul sa il accesati mai usor
pe android tv cel mai simplu de accesat routerul e cu x-plore, se gaseste si pt androit tv. contentul se poate deschide din x-plore cu playerul preferat
poate ajuta pe careva

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate