Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Router Fiberhome SR1041Y

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#37
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,353
  • Înscris: 16.04.2014
Satelitii se pot lega in retea de tip mesh atat wireless, cat si prin cablu.

#38
norbiu

norbiu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 21.02.2006

View PostDIGI_Helper, on 04 ianuarie 2023 - 10:02, said:

Satelitii se pot lega in retea de tip mesh atat wireless, cat si prin cablu.

Cum? Nu găsesc nicăieri niște pași de configurare.

#39
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,353
  • Înscris: 16.04.2014
1. Se tine apasat butonul WPS pe routerul principal, timp de 3 secunde. LED-ul WPS va incepe sa clipeasca lent.
2. Se tine apasat butonul WPS pe routerul secundar, timp de ~10 secunde pana cand LED-ul WPS incepe sa clipeasca rapid.

Aceasta secventa trebuie urmata indiferent daca se face o conexiune wireless sau prin cablu.

Daca nu te descurci sa faci configurarea, trimite-mi un mesaj privat cu datele de identificare ale contractului si verificam mai departe.

#40
anyidyoulike

anyidyoulike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 778
  • Înscris: 14.10.2009
Salutare! AM nevoie de putin ajutor va rog. Am doua echipamente Fiberhome SR1041Y si incerc sa le configurez pentru a crea o reatea Mesh (sper ca ma exprim corect), prin cablu. Din routerul principal ma leg intr-unul din porturile lan direct catre al doilea echipament, sau pot sa trec si printr-un switch? in cel de-al doilea echipament trebuie sa ma leg in portul wan, sau in portul lan? Dupa etapele mentionate mai sus de Digi_Helper, cum imi dau seama ca reteaua mesh este functionala? Multumesc!

#41
anyidyoulike

anyidyoulike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 778
  • Înscris: 14.10.2009
Rezolvat! Procedura descrisa la postarea 39 nu se aplica in cazul SR1041Y pentru ca routerul 1 trece in bridge si se pierde conexiunea la internet a primului router si nici routerul nr.2 nu se conecteaza la internet, in acest caz avand doua retele si nu una singura. In cazul meu am revenit la setarile din fabrica la routerul nr.1, am plecat din lan 1 catre wan la routerul nr.2, nu am folosit WPS si totul s-a configurat automat in cateva minute, dupa ce initial aveam doua retele...

#42
interistul80

interistul80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 20.11.2006

View PostDIGI_Helper, on 04 ianuarie 2023 - 13:01, said:

1. Se tine apasat butonul WPS pe routerul principal, timp de 3 secunde. LED-ul WPS va incepe sa clipeasca lent.
2. Se tine apasat butonul WPS pe routerul secundar, timp de ~10 secunde pana cand LED-ul WPS incepe sa clipeasca rapid.

Aceasta secventa trebuie urmata indiferent daca se face o conexiune wireless sau prin cablu.

Daca nu te descurci sa faci configurarea, trimite-mi un mesaj privat cu datele de identificare ale contractului si verificam mai departe.

procedura merge perfect. pasul 1 se executa pentru exact 3 secunde. pentru mai multe secunde apasat butonul wps, sincronizarea nu se mai executa. Dupa instalare au aparut 3 retele, una initiala si cea pentru 2.4 si 5 Mhz. E normal?

Ca fapt divers pe wirelles, la un abonament gigabit, viteza de download nu depaseste 50-60 mbps.

#43
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,353
  • Înscris: 16.04.2014
Ar trebui sa iti apara o singura retea, sau maxim 2 retele (cea de 2,4GHz si cea de 5GHz).
Daca vrei sa verificam suplimentar, trimite-mi te rog un mesaj privat cu datele de identificare ale contractului.

#44
ATrica

ATrica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 06.04.2009
Salutare tuturor !

Am un router wifi de la DIGI: R1. TP-Link  AX1500 Next-Gen. Merge OK.
Am cumparat un al doilea router R2. TP-Link AC1200 Archer A64 si l-am legat pe fir, la vreo 10 m de R1.

Le-am legat astfel: R1 LAN1 <-> R2 WAN

Am folosit o procedura gasita pe web pentru a avea o retea unica (un singur SSID) si care mi-a mers cu alt R2 pe 100bps.

Pe R2:
Am pus aceeleasi SSID ca si pe R1.
Am deschis server DHCP cu o plaja de IP diferita de R1.

Pe R2 ma conectez WI-FI dar nu am Internet.

Ce trebuie sa fac oare pentru a face acesta retea functionala ?

Multumesc pentru orice sfat.

Alex

Edited by ATrica, 02 March 2023 - 18:48.


#45
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostATrica, on 02 martie 2023 - 18:46, said:

Salutare tuturor !
Am un router wifi de la DIGI: R1. TP-Link  AX1500 Next-Gen. Merge OK.
Am cumparat un al doilea router R2. TP-Link AC1200 Archer A64 si l-am legat pe fir, la vreo 10 m de R1.
Le-am legat astfel: R1 LAN1 <-> R2 WAN

Pentru EasyMesh (wired) trebuie R1 LAN1-4 <-> R2 LAN1-4 (R1 setat in Router mode si R2 setat drept Satelit)
Daaar:
1. Depinde de firmware-ul instalat pe R1 si R2: Daca unul are firmware customizat Digi si celalalt are standard TP-Link exista o mica posibilitate sa fie incompatibile pentru EasyMesh (wired). Inchiriaza inca un router de la Digi si returneaza Archerul, ca sa elimini orice dubiu si sa simplifici procesul de configuratie (+ suport tehnic Digi pt intreaga retea).
2. Aici e topic dedicat altui model & producator de router. (Poate un moderator muta aceste 2 raspunsuri unde trebuie)

Edited by MembruAnonim, 03 March 2023 - 11:51.


#46
mccrya

mccrya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,346
  • Înscris: 05.03.2005
de ieri am routerul asta la fiberlink 1000. Testul e facut pe wifi

Attached Files



#47
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
irelevante testele astea daca nu se specifica inclusiv clientul&caracterisiticile tehnice ale acestuia (cel putin placa de retea pt laptop-uri/desktop-uri).

#48
mccrya

mccrya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,346
  • Înscris: 05.03.2005
pentru nevoile mele e arhisuficient. Fata de ONT ul de la fiberhome, imbunatatirea  vitezei si ariei de acoperire in casa e semnificativa cu noul router

#49
danielst1

danielst1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.05.2009

View PostDIGI_Helper, on 04 ianuarie 2023 - 13:01, said:

1. Se tine apasat butonul WPS pe routerul principal, timp de 3 secunde. LED-ul WPS va incepe sa clipeasca lent.
2. Se tine apasat butonul WPS pe routerul secundar, timp de ~10 secunde pana cand LED-ul WPS incepe sa clipeasca rapid.

Aceasta secventa trebuie urmata indiferent daca se face o conexiune wireless sau prin cablu.

Daca nu te descurci sa faci configurarea, trimite-mi un mesaj privat cu datele de identificare ale contractului si verificam mai departe.
Faceti acesti pasi fara conexiune prin cablu, va dura cam ~10 min pana se va stabili conexiunea asa ca nu va grabiti sa ziceti ca nu merge lasati-le sa isi faca treaba. Routerul 2 va trece in mod bridge si va copia setarile Routerului 1, inclusiv numele retelei 2.4G si 5G (eu unul am dezactivat band steering deoarece nu pot configura anumite dispozitive care merg doar cu 2.4g). Dupa ce s-au imperecheat puteti conecta un cablu de retea in routerul 1 LAN port 1 - 3 si in routerul 2 in portul WAN (albastru). Daca routerele sunt prea apropiate vor crea probleme de viteza deoarece deviceurile nu vor stii sa se conecteze singure la ce router doriti voi chiar daca e mai aproape de device. cu cat e mai departe cu atat va merge mai slab. Eu am rezolvat aceasta "problema" legand al 2-lea router ca access point si avand nume diferite la retele ca sa stiu la care sa ma conectez. Daca optati pt aceasta varianta folositi si canale diferite pt retele. Daca va pierdeti in setari tineti apasat butonul reset pana se sting ledurile.
Setarea arata cam asa in routerul 2
Attached File  Screenshot 2023-05-26 112502.png   39.91K   100 downloads
Folositi noua adresa de IP pt a accesa routerul 2, dupa ce ati conectat cablul din router 1 LAN 1-3 in router 2 LAN 1-3
puteti vedea deviceurile aici:
Attached File  Screenshot 2023-05-26 111249.png   20.76K   86 downloads

DEMO: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/GKV8RjDg1Sk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#50
danielst1

danielst1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.05.2009

View Postdanielst1, on 26 mai 2023 - 10:38, said:

Eu am rezolvat aceasta "problema" legand al 2-lea router ca access point si avand nume diferite la retele ca sa stiu la care sa ma conectez. Daca optati pt aceasta varianta folositi si canale diferite pt retele. Daca va pierdeti in setari tineti apasat butonul reset pana se sting ledurile.
Se poate folosi si portul WAN Router 2 in mod bridge cu setarile urmatoare:
Attached File  Screenshot 2023-05-26 165610.jpg   64.26K   118 downloads

#51
viruscj

viruscj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 29.04.2003
Salut,
   Am luat si eu de la Digi 2 routere SR1041y ca sa fac cu ele un Mesh intr-o casa pe 2 etaje. Mi-a luat 2 zile sa le configurez cu succes si sa mearga cat de cat. Pana la urma formula de configurare castigatoare este ceea de mai jos:
1. Configurezi routerul 1
2. Legi prin cablu de la routerul 1 (LAN 1) in WAN routerul 2
3. Apesi WPS la routerul 2 (acesta trece in bridge) si iti face Mesh
4. Mesh-ul merge atat pe cablu (recomandat) cat si pe Wifi (pe wifi are pierderi destul de mari)
5. Nu dai enable la BandStering (ai pierderi foarte mari si viteze aiurea rau).

Langa router merge cu cca 500-600 Mbps. In restul casei cu viteze intre 200-450 Mbps - in functie de distanta/pereti.
Specificatiile se gasesc cu greu pe net acestea fiind disponibile aici: https://www.fiberhom...42989188088.pdf
Mai pierde cate un pachet din cand in cand.
Daca vrei performanta - cumperi un router pe banii tai. Routerul asta costa cca 200-300 RON pe EMAG si asa si merge.
Pacat ca nu mai da DIGI routerele Huawei si au inceput sa de-a gunoaie.

Edited by viruscj, 19 June 2023 - 09:28.


#52
anndrei86

anndrei86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 16.04.2008
Ti-a luat 2 zile sa urmezi pasii care efectiv se gasesc putin mai sus pe aceasta pagina? Posted Image

#53
cipcon

cipcon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 29.03.2016
A reusit cineva sa faca sa mearga portul USB pentru unitatea de stocare? Eu am un HDD atasat si care mergea cu vechiul router fara probleme prin SAMBA.

#54
gore81

gore81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 16.12.2013
Exista posibilitatea de a face debranding la fiberhome sr1041y?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate