Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...
 R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator

Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru
 Cum se monteaza obiectul asta?

Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...
 Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 

Extindere wifi peste o cale ferata electrificare

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
ciresel

ciresel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 31.03.2007
Bună dimineața. Se da un router  wifi pus în  podul  unei casei cât mai spre exterior . O cale ferata cu tensiune de 27k volți și o clădire peste calea ferata, care trebuie sa se bucure de netul routerului. Am încercat cu un extender pus în  drept cu routerul. Viteza f slaba, și instabilitate. Am fabricat o antena exterioara direcționale (un reflector cu un "papion" în fata) și s au mai îmbunătățit caracteristicile dar tot instabil e. Eu ma pricep la electronica dar pe partea asta de rețea sunt sarac în cunoștințe. Probabil influențează mult câmpul de la tensiunea de înaltă a liniei. Ce as putea, pune asa încât sa am suficient trafic cât sa vad un film cursiv pe netflix, de ex. Acum am un modem cu i cartela de la digi dar are doar 50 giga. O alternativa ar fi un abonament la telekom,as prefera sa fac acu o investiție  decât sa plătesc abonament. Mulțumesc

Edited by ciresel, 26 September 2022 - 07:43.


#2
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,725
  • Înscris: 30.08.2006
Poti incerca cu 2 antene AP de exterior daca banii nu sunt o problema. Cele 2 antene trebuie sa se vada intre ele.
https://www.pcgarage...tp-link/cpe710/
https://www.a2t.ro/a...ink-cpe710.html

Edited by Leo2006, 26 September 2022 - 08:18.


#3
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Mai bine contractezi net in locatia 2.
Revenind, ce buget ai? Tu ai nevoie acolo de un link ptp (2 antene ce se pot vedea direct si la o inaltime considerabila peste linia de inalta tensiune; FYG cauta Fresnel zone ca sa iti dai seama.

#4
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,268
  • Înscris: 15.04.2019
Initiatorul n-a specificat distanta care trebuie parcursa de semnal. Liniile de medie tensiune (pentru ca asta e 27 KV) nu interfereaza serios in benzile wifi.

#5
NAlexQ

NAlexQ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 21.07.2011
Mai bine faci abonament la Telekom sau oricare alt furnizor, decat sa tot faci ture intre case cand iti pica netul. Mai ales cand o sa treaca trenul.

#6
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 24.11.2002
Conteaza si daca sunt si copaci infruziti intre cele 2 antene si cat e de liber spectru in banda in care se incearca legatura si bineinteles distanta dintre antene.

#7
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Distanta propriu-zisa nu e prbl - se pot face link-uri ptp de 100 Km fara probleme; same thing cu spectrul.
Ca fapt divers, daca distanta e pana in 2 km poate chiar link multi-gigabit pe 60 Ghz.


#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 64,003
  • Înscris: 15.06.2004
E problema, ca daca nu o spine nu stim ce i-ar trebui - antene mai directionale si castig mai mare, amplificare...
Si nu prea merge la 100km decat in stalpi foarte inalti - mai e si curbura pamantului.

#9
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Merge si mai mult, dar o antena pe varf se munte si una pe litoral :) daca intelegi ce vreau sa zic.

#10
lexman

lexman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 01.07.2005
doua ap-uri, tp-link si ai rezolvat problema.

#11
ciresel

ciresel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 31.03.2007
Am uitat sa specific distanta. Cre ca e vb 20 - 30m.practic e vb de un drum de o banda, calea ferata și apoi locația.

#12
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 24.11.2002
Si copacii dintre antene? Acoperisul caselor e din tabla?
Ce echipament e cel care da net(producator/model) sar cel care primeste?
Daca mergi 20-30m indirectia opusa sau pe drum tot asa pierzi semnalul?

Edited by vestale, 26 September 2022 - 16:55.


#13
laci72

laci72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 19.02.2009
Aceeas problema am avut si eu,intrucit  stau dincolo de cale ferata si nici un provider net nu a vrut sa traga un cablu sub cale ferata.Acum o luna am reusit sa configurez doua antene Tplink CPE710,si merge perfect la o distanta de 150 m.Mentionezi ca calea ferata nu e electrificata,nu stiu daca ar fi problema.

Edited by laci72, 26 September 2022 - 20:03.


#14
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,834
  • Înscris: 26.05.2022
N-ar trebui sa fie mare problema linia de curent fiindca frecventa wifi-ului e semnificativ mai mare decat frecventa curentului in linii. O problema mare ar fi in schimb sa fie pomi înalți si sa nu ai inaltime suficientă pentru antenă.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate