Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Identificare dioda zenner

Cont SPV pentru PFA?

Spalare instalatie termica
 afisare eroare centrala termica e...

Probleme cu un PDF in Adobe Reader

NHA,NBA

Scartait placute frana
 Contract imprumut PFA

Comoditatea se plateste(si in Ung...

Hayu Romania (serviciul de stream...

Scoatere bani pensie privata obli...
 izolatie planseu regim DIY

Colecționari de baterii.

Depanare telecomanda IR

Posibila frauda - mail de la adre...
 

Centrala termina Viessmann Vitodens 050 nu se alimentează cu apa

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
gabeel

gabeel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 17.04.2012
Locuiesc în chirie, pentru încălzire și apa calda este montata centrala sus-menționata care a cam pierdut presiune, are 0.5 bar pe manometru și am încercat sa alimentez cu ala pana 1.0 bar însă nu am reușit, asta după ce m-am uitat la tutoriale și am citit manualul
Am încercat sa dau de cheie neagra de la maxim la maxim și nimic
Aveți vreo idee ?
În clipurile de pe internet am văzut o bucla de umplere și nu un simplu robinet cum am eu, la mine bucla de umplere lipsește sau nu o vad ....
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cz1SBsrtTt4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,377
  • Înscris: 07.02.2003
Nu poti decat cu bucla de umplere externa. Incearca sa intrebi proprietarul, poate stie.

#3
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,197
  • Înscris: 12.09.2005
@initiator, in clipul atasat de tine e o centrala din UK, asa e la ei . Daca esti in Ro si centrala e achizitionata din Ro, trebuie sa dai mai multe ture cu cheia neagra care se ataseaza pe axul robinetului de umplere (vezi in manual unde e pe centrala) pana cand acesta se deschide si permite apei sa treaca din circuitul de alimentare cu apa rece in circuitul de agent termic(apa din calorifere).

Nu am inteles "Am încercat sa dau de cheie neagra de la maxim la maxim și nimic". Pe de alta parte daca nu e suficienta presiune in coloana de apa rece nu prea ai cum sa ridici presiunea in centrala.

#4
l_stoian79

l_stoian79

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,547
  • Înscris: 29.08.2006
la mine, la exact aceeasi centrala trebuie sa deschid cu cheia neagra jumatate de tura, maxim 1 tura si incepe sa creasca presiunea. Daca tu zici ca ai invartit mai multe ture si nu creste, e posibil sa ai pe teava de alimentare cu apa un robinet care sa fie inchis... sau sa fie o problema cu centrala... cauta intai sa vezi daca nu este vreun robinet care la tine sa fie inchis.

Attached File  16639125464270.jpg   121.18K   56 downloads

vezi robinetii de sub centrala, daca e inchis cel de pe tur, atunci degeaba deschizi cu cheia neagra ca nu vine apa de niciunde.

Edited by l_stoian79, 23 September 2022 - 08:01.


#5
gabeel

gabeel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 17.04.2012
daca va ajuta cu ceva, asa arata situatia
https://ibb.co/m9H0wd2

#6
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 01.11.2006
Vreau sa conectez un termostat wireless la acest model de centrala. (vitodens 050 cu panou simplu, in dreapta manometru, in stanga un afisaj mic si la centru 4 butoane)
Ma puteti indruma ?
Cum am acces la zona conexiunilor electrice pentru a inlocui strapul existent cu firele de la receptorul wifi al termostatului ?
Nu stiu cum scot "sertarul" de conexiuni in afara ? Cine il tine (surub, clema etc) ??
Multumesc

#7
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,377
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajgabeel, pe 23 septembrie 2022 - 18:28, a scris:

daca va ajuta cu ceva, asa arata situatia
Ce sunt cu filtrele alea Y puse complet aiurea ? Portul de curatare trebuie sa fie in jos, gravitational.

#8
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 01.11.2006

View Postnica.mihai, on 04 noiembrie 2022 - 15:47, said:

Vreau sa conectez un termostat wireless la acest model de centrala. (vitodens 050 cu panou simplu, in dreapta manometru, in stanga un afisaj mic si la centru 4 butoane)
Ma puteti indruma ?
Cum am acces la zona conexiunilor electrice pentru a inlocui strapul existent cu firele de la receptorul wifi al termostatului ?
Nu stiu cum scot "sertarul" de conexiuni in afara ? Cine il tine (surub, clema etc) ??
Multumesc

Dintre cei care aveti acest model de centrala... nu ma ajutati cu un raspuns la intrebarea de mai sus ??

#9
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,197
  • Înscris: 12.09.2005
La postul #4 e o fotografie in care se vede o regleta la capatul a patru fire care ies din centrala. din regleta pleaca doua fire catre termostat. Acolo a fost pus un strap.

Daca te uiti sub centrala ta vezi acea regleta?

Edited by dicdobre, 05 November 2022 - 22:35.


#10
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 01.11.2006
Nu, nu este la vedere acea regleta....
Dar, daca "sap" dupa ea... ce trebuie sa fac apoi ?
Multumesc

#11
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,197
  • Înscris: 12.09.2005
Regleta trebuie sa o vezi privind de jos, in poza de la postul #4 nu a a mai fost pusa la locul ei. In rest vezi poza atasata.

Attached Files

  • Attached File  050.jpg   71.74K   10 downloads


#12
nica.mihai

nica.mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 01.11.2006
Perfect, este exact ce cautam.
Multumesc mult !

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate