Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Unde vedem parada militara Bucure...

Inregistrare audio fara consimtam...

Cum pun protectie in Google Walle...
 Soba din tabla pentru atelier.

HIT and RUN - (Fuga dupa adevar)

Proiect Erasmus -Vaccin si test pcr

Identificare dioda zenner
 Cont SPV pentru PFA?

Spalare instalatie termica

afisare eroare centrala termica e...

Probleme cu un PDF in Adobe Reader
 NHA,NBA

Scartait placute frana

Contract imprumut PFA

Comoditatea se plateste(si in Ung...
 

aparat de taiat cu plasma

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
searchedis

searchedis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 14.07.2011
In cazul in care postarea mea nu s-ar considera reclama, am gasit un aparat de taiat cu plasma

https://www.weldmast...mm-grosime.html

care merge pe 230v, oare isi face treaba?

prin curte mai cnfectionez una, alta si m-am cam saturat sa tai cu flexul si pentru asta vreau sa mai urc o treapa in viata asta a lacatusarilor :))

de asemenea, tot pe acelasi site am mai gasit ceva multifunctional, de sudura in acelasi timp si zice si ceva de plasma, adica cu acelasi aparat pot suda si dupa si taia cu plasma?

https://www.weldmast...cut-plasma.html

va rog sa ma lamuriti

multumesc

#2
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,995
  • Înscris: 08.02.2011
Da, merge la 230V.  Pentru taiat ai nevoie doar de un compresor obisnuit.

#3
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,807
  • Înscris: 22.04.2019
Nu merge chiar cu orice, compresorul tre' să asigure un debit minim de 100l/min.

#4
xmanyacs77

xmanyacs77

    *European Nevaccinat*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,198
  • Înscris: 10.07.2013
[ https://i.dedeman.ro/media/catalog/product/cache/dedeman/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/0/1049586_12.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asa este, iti trebuie si un compresor pentru aer: https://www.dedeman....litri/p/1049586

#5
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,618
  • Înscris: 17.03.2008
Plasma ar fi utila daca e de taiat mult. Pt unul doua fiare, tot polizorul este la indemana.
Eu am plasma din Lidl. Am taiat de doua ori cu ea. Pana o scot de pe raft, pana intind furtunul de la compresor, pana se incarca butelia compresorului, ma lipsesc!

#6
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,576
  • Înscris: 31.01.2010
Da` ce buna e daca ai de facut o decupare circulara mare in ceva tabla mai groasa... Posted Image

Edited by Ion_Bumbu, 22 September 2022 - 19:36.


#7
searchedis

searchedis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 14.07.2011
Si pana la urma pareri despre aparatele despre care am amintit mai sus, are cineva? Mi-ar fi util in curte, si-ar face treaba? Sudeaza si taie cu plasma in acelasi timp (referindu-ma la al 2-lea dat ca exemplu) ?

#8
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,576
  • Înscris: 31.01.2010
O plasma e utila insa nu va inlocui niciodata flexul insa daca aveti de taiat mai ales tabla multa este imbatabila.
Intrebati de sudat is taiat in acelasi timp, doriti de fapt sa o foloseasca 2 operatori simultan? sau ce doriti de fapt sa spuneti?

Edited by Ion_Bumbu, 22 September 2022 - 22:49.


#9
searchedis

searchedis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 14.07.2011
Nu cred ca merge simultan, nici nu imi doresc asa ceva. Ma intreb doar daca e practic un astfel de aparat, daca il iau pentru un 10 ani si nu pentru 1 an; ma intreb daca e o jucarie (avand 4 in 1) sau e o scula care da spre profesional. Dar am vazut un video cu cel de-al doilea aparat, si parca parca m-a convins sa il comand

Iar pe langa el ar trebui sa-mi comand si o butelie cu Argon + tot ce ar mai fi nevoie ca sa ma apuc de treabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

#10
smv167

smv167

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 01.02.2006
Experienta personala : Vanzatorul este serios si prompt. Fabricantul face scule bune .
Pentru primul taietor plasmatic - cere debit de 100l/min , daca ai noroc un compresor cu debit refulat de 150l/min ( adica min 200 l/min aspirat ) ar putea sa-l tina .

View Postsearchedis, on 22 septembrie 2022 - 23:40, said:

Iar pe langa el ar trebui sa-mi comand si o butelie cu Argon + tot ce ar mai fi nevoie ca sa ma apuc de treabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
Curiozitate : ce anume rezulta in urma ipoteticei << treabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! >> ?!

Edited by smv167, 23 September 2022 - 00:18.


#11
volint

volint

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 15.12.2006

View Postsearchedis, on 22 septembrie 2022 - 17:48, said:

am mai gasit ceva multifunctional, de sudura in acelasi timp si zice si ceva de plasma, adica cu acelasi aparat pot suda si dupa si taia cu plasma?

Da, dar de cele mai multe ori pregatirea/ taierea fiarelor se intampla in alt loc decat se sudeaza. Asta duce la problema caratului echipamentului de colo-colo.

#12
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,576
  • Înscris: 31.01.2010
N-am avut tengenta decit cu firma mama din Germania, super prompti au fost si clari in explacatii, stil perfect Ok de comunicare.
Ca scule am pus mina pe un MMA de 200A de la un amic sa vad cum merge, nu era rau dar nu dadea gaura-n cer, amicul il luase sa-l relocheze la casa de vacanta, acolo avea un Miller si spunea ca e diferenta mare, mie nu mi s-a parut chiar asa.
Sculele astea multiproces sint excelente pina ai probleme, atunci ai ramas fara niciuna.
Deoarece spuneatt de Argon parca mai repede as lua doar un Tig dedicat si o plasma separata.

Edited by Ion_Bumbu, 23 September 2022 - 15:50.


#13
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,807
  • Înscris: 22.04.2019
Nu, cu acest aparat nu se poate suda, doar tai.
Există aparate care și pot tăia, dar și pot suda, dar la cu totul alt preț.

#14
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,807
  • Înscris: 22.04.2019
Acum am remarcat că ai pus două linkuri...
Preferabil să le iei separat sau să cauți o plasmă cu compresor incorporat. Așa e mai simplu, nu-ți mai trebuie compresor separat. Ai băgat ștecherul in priză și poți începe să tai.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate